Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foliczka20_____

Po kwasie foliowym mam bardzo ładną cerę .Polecam może wam też przypasuje

Polecane posty

Gość a co ma b12 do b-complex
??????????????????????

Gość teeewa
W b-complex jest B12. Kwas foliowy /większa gramatura na receptę/ i B12 - ich niedobór powoduje anemię. Dużo tego przyjęłam przy anemii /miałam niski poziom erytrocytów/. B12 i kwas foliowy poprawiły mi morfologię a to może mieć związek z wygłądzeniem się cery. Możeeeee - ale to raczej lekarz lub zaawansowany student medycyny mógłby się wypowiedzieć.

nie wiem co ma jedno do drugiego ale na opakowaniach z kwasem foliiowym jest ostrzezenie zeby kontrolowac okresowo stezenie wit. B12. skoro trzeba to monitorowac to chyba nadmiar nie jest wskazany choc ogolnie te dwie wit. sa bardzo pomocne w leczeniu chorob serca. jednak gdy ktos jest zdrowy to w nadmiarze wszystko moze zaszkodzic :) milego dnia :)

Gość emilka1111
czy kwas niema żadnych skutków ubocznych dla kobiet w ciązy?kiedyś przeciez kobiety nie brały go ?czy wiecej było dzieci z wadami.a moze za kilka lat sie okaze ze jest szkodliwy rzciez to syntetyk

Gość czy to jest to samo
czy wady rozwoju ukladu nerwowego to właśnie porażenie mózgowe?

Gość ewka9w3
najlepiej witaminki z grupy b wcinać w naturalnych produktach :)

Witam :) Ja mam poważne problemy z cerą od wielu lat :/ Leczono mnie już wieloma tabletkami i maściami i efekt nie był długotrwały. Oczywiście było ok ale potem wracało to samo. Miałam już trzy serie tabletkami tetrarysal, maści epiduo itp.. Ostatnio byłam u lekarza starszego, bo poleciła mi go znajoma. I on zakazał mi wszelkich kosmetyków a zwłaszcza pudrów i podkładów. Chyba nie wie co to dla dziewczyny wyjście z taką buzią... Dostałam kwas foliowy 2*2 i antybiotyk doxycyclinum. Oprócz tego mam myć twarz zwykłym mydłem i jako tonik używać spirytusu salicynowego;/ nie podoba mi się ten pomysł ale spróbuje, bo nic nie tracę. i jeszcze dostałąm robiona maść niby specjalnie do moich potrzeb. ojjj rozpisałam się.. Pozdrawiam

Gość anjjja 28
polecam wypróbowac kwas foliowy , ja mialam wypryski hormonalne- 2 razy w miesiacu wyskakiwalo mi kilka takich gulek na brodzie, ktore ciezko sie goily i tak zostawaly blizny, od 2 miesiacy biore kwas foliowy i od tego czasu nie wyskoczyla mi zadna krosta, mam piekna cere, na poczatku nie powiazalam tegoz kwasem foliowym i tak myslalam skad ta zmiana , teraz juz wiem, naprawde polecam sprobowac dziewczyny, kwas foliowy kosztuje niewiele a efekt super, wczesniej chodzilam po dermatologach i przepisywali mi rozne masci zantybiotykami ktore wysuszaly mi straszliwie cere a byly skuteczne tylko chwilowo, nie wiem jak podziala na taki zwykly tradzik ale na takie wypryski jak moje to wybawienie

Gość LadyJoy
Kwas foliowy naprawdę świetna i uniwersalna rzecz :) mnie też poprawił cerę, mogę się nawet pochwalić efektami na zdjęciach: www.toster.pl super sprawa :)