Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roxi-poxy

kto chce schudnac do sylwestra niech tu wchodzi!!!

Polecane posty

Nadzerka jest mala wiec mam nadzieje obejdzie sie bez torturowania mnie jakims pradem czy azotem, pamietam jak wieki temu wymrazali mi kurzajke to darlam jape na pol warszawy :D Albo jak mialam plukanie zatok to caly szpital slyszal :D Juz czuje ze jak bede rodzic to caly Londyn mnie uslyszy ;)

Dobre :D:D:D:D:D Tez znam kawal o babci, mam nadzieje ze nie znalyscie go wczesniej: W cyrku treser krokodyla prezentuje sztuczki. Wsadza krokodylowie glowe do paszczeki, wypowiada zaklecia, czaruje rozdzka, i krokodyl otwiera paszcze. Wszyscy bija brawo. Potem wsadza reke, stuka krokodyla rozdzka i ten otwiera szczeke. Potem rozpina rozporek, wsadza krokodylowi czlonek do paszczy, ten ja zamyka. Treser wypowoiada zaklecia, stuka magiczna rozdzka, nic nie dziala, wiec wali juz biednego krokodyla rozdzka, z panika w oczach, az w koncu krokodyl otwiera paszcze :) Wszyscy bija brawo, pelen entuzjazm. Facet pyta publiczosci kto chce sprobowac? Zglasza sie babcia i mowi: \"ja bardzo chetnie tylko niech mnie pan tak po glowie rozdzka nie wali\" :D:D:D

No o to wlasnie chodzi hanemex, przeciez to jest normalna skala tylko oni to tak utrudniaja nie wiadomo po co. Czyli np jak masz 1:100 skale, lets say liczbowa, to liniowa bedzie taka ze jeden cm na mapie to 1 m w rzeczywistosci.

No ja wczoraj robilam cytologie w instytucie onkologi im m.s.curie, mam nadzieje ze jak cos bedzie nie tak to mi zapewnia jakiegos dobrego lekazra tam. Ale tym sie nie martwie, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Za to moj byly ma miec wycinany migdal bo biedaczek ma angine co chwila i cos mu sie rzucilo na stawy, ciekawe czy to od tego gardla??

Wszystkie zadanka z tej skali opieraja sie na odpowiednim przemnozeniu liczb, jak twoja mala pojmie o co chodzi to nie powinno byc problemow. Ale chyba rozumie?? wszystko pomniejszamy iles tam razy, w zaleznosci od skali. Mozna tez powiekszyc, co kto woli :) jezeli 1cm na mapie odpowiada 10km to mamy skale 1:1 000 000, itp.

ja mialam wyciete migdalki jak bylam mala, ale z tego co on mowi to jemu maja wyciac jeden migdal, o co kolwiek w tym chodzi. Treaz to slyszalam ze migdalki wycina sie laserem, ale on ma miec w znieczuleniu ogolnym, wiec nie wiem o co w tych chodzi... Zreszta, mniejsza z nim, wyjdzie z tego :)

Jezeli chodzi o gg to ja mam caly czas wlaczone tylko ze jestem niedostepna dla innych, czyli mnie nie widza. Ale wiadomosci dostaje. Jak sie wylaczysz na dobre i potem wlaczysz to tez dostajesz te wiadomosci, czasem tylko cos sie popsuje to nie dochodza. Wlasnie leca newsy w radiu i mowia ze szpitale sa sparalizowane i komornicy wchodza im na konta, ale mam nadzieje ze u was hanemex nie jest tak zle??

O kurcze, to nieciekawie, miejmy nadzieje ze nie zamkna. A skad wogole szpitale sa takie zadluzone? To z niegospodarnosci wynika czy jak? Ze za malo kasy dostaja?

Myslalam ze to jest tak, ze jak komornik nie ma ci czego zabrac to nic nie zabiera a ty zyjesz sobie dalej spokojnie...

CZyli to wina zlego zarzadzania... Bo rzeczywiscie po co ci ludzie maja tyle lezec w tym szpitalu jak im sie nic nie robi... A myslalas o jakiejs prywatnej klinice? Chociaz pewnie musisz skonczyc specjalizacje, tak?

Ja pisze prace inzynierska, studia inzynierskie trwaja 4 lata, potem 2 lata studia uzupelniajace magisterskie, ktore mam zamiar odbyc w Londynie, na specjalizacji geotechnika. Geotechnika zajmuje sie problemami wspolpracy konstrukcji z podlozem, czyli fundamentowaniem. Bada sie grunt przy pomocy odpowiednich sond, czy odwiertow, bada sie w laboratorium, zeby okreslic jego wlasciwosci, i projketuje odpowiedni fundament, w zaleznosci od warunkow mozga byc potrzebne pale, itd. :)

Pisz eprace u prof Żółtowskiego, bossa od konstrukcji metalowych ;) swojego czasu byl bardzo medialny bo wypowiadlam sie w tv na temat katastrofy w katowicach, krajowy autorytet :) Temat pracy mam, stalowa konstrukcja parkingu 3 poziomowego na samochody osobowe, praca polega na zrobieniu projektu :) Bez opowiesci. Ale postanowilam zmienic ten temat poniewaz przy takim temacie niezbedna jest zgoda architekta, a ci architekci na naszym wydziale strasznie wybrzydzaja i marudza, tak wiec zmieniam na cos z czym nie bede musiala do nich lazic. Czy wieza albo maszt tv-radio :)

Domek mozesz postawic z wierzchu taki sam, w calej Polsce ustoi, a fundament bedzie za kazdym razem innym tak jak zmieniaja sie warunki gruntowe. Fundament to jest bardzo indywidualna sprawa :)

Lubie geotechnike. Bardzo podoba mi sie to, zeby badac naprezenia w gruncie tak aby byly najmniej sfalszowane. Jak pobierasz probke do badan, to mowisz ze jest w stanie nienaruszonym bo wbijasz w grunt stalowy pierscie i wyciskasz grunt. Ale tak naprawde to jest juz bardzo naruszony i nie ma w nim pierwotnego stanu naprezen. Wiec naukowcy na calym swiecie glowia sie jak zbadac te naprezenia zeby jak najmniej naruszyc grunt. I jeden koles wymyslil cos takiego ze wsuwa w grunt sonde, ktorej grubosc skokowo sie zmniejsza, i mierzy naprezenia w gruncie przy roznej grubosci sondy i z tego wnioskuje ile beda wynoscis naprezenia jak grubosc sondy bedzie dazyc do zera :) Badanie gruntu jest bardzo bardzo ciekawe :)

Fundament jest na samym dole, sluzy do przeniesienia obciazen z konstrukcji na grunt. gdyby go nie bylo to domku by nie bylo bo by pojechal sobie :)

widze, że wiele z Was`się tu wypowiada i wiele jest na dietach. jeśli ktoś sob ie nie radzi albo nie wie jak przeprowadzić swoją diete tak by była zdrowa, skuteczna i nie głodziła [głodówka, albo ograniczenia =jo-jo] to slużę pomocą :) sama schudłam troszeczke, wymodelowałam sylwetke [zmniejszyłam obwody o 10 cm.] w 2 m-ce :) waga ani cm. nie wracają od roku :) wręcz pdwrotnie, sylwetka nadal sie modeluje i kształtuje :) pozdrawiam :)

Lubie to, nie wszystko ale geotechnike lubie :) A dlaczego taki kierunek? Bo a) na finanse i inne bajery ksiegowe sie nie nadaje, u mnie z kasa jest tak ze jak ja mam to jest ok, a jak nie mam to sie martwie, w inne zagadnienia finansowe mnie nie interesuja b) humanistka tez nie jestem bo u mnie na maturze zamiast 11 stron rowniedobrze moglabym to wszystko zawrzec w jednym zdaniu ale dla wlasnego dobra napisalam 11 stron ;) Lubie konkrety i nie widze sensu lania wody c) a wiec inzynier. tylko jaki pozostawalo pytanie? A ze jeden wujek jest emerytowanym profesorem budownctwa, drugi aktualnie pracuje na moimw ydziale, to jakos tak stabelo na budownictwie. Troche zaluje, troche nie. Ale i tak bede pracowac w tym zawodzie tylko po to zeby zarobic kase na prawdziwe marzenie :) Chce miec wlasna restauracje, juz jak bylam mala to o tym marzylam, zostalo mi do dzis i jeszcze bardziej chce to robic. Uwielbima gotowac i wydaje mi sie ze mam dobre zdolnosci ogranizacyjne, i juz nawet mam zarysowana w wyobrazni ta restauracje. yeah :)

Oczywiscie nie bedzie to taka budka w stylu bar relax przy trasie warszawa-katowice :D Tylko restauracja elitarna, ale bez zadecia, cos w stylu restauracji dla przyjaciol, bez szyldu na drzwiach, tak ze tylko odpowiednie osoby trafia. Poczta pantoflowa to bedzie moja reklama. kameralnie :) och uwielbiam gotowac, to jest porownywalne do przyjemnosci wynikajacej z orgazmu :)

Taka sonda to jest powazna sprawa, bo kazda firma uwaza ze jej sonda i jej patent sa najlepsze, wiec kupuja patenty, i trzeba za to niezle bulic. Ale ja nie chce sama miec tej firmy geotechnicznej tylko zatrudnic sie gdzies w takiej formie, pobierac probki i potem badac w laboratorium, i projektowac fundamenty. W laboratorium geotechnicznym musi byc 10C bo wlasnie tyle jest pod granica przemarzania w gruncie, nie wazne czy latem czy zima, w gruncie jest 10C! Jasne ze w gruncie sa naprezenia, wywoalne np ciezarem gruntu ktory spoczywa nad nic, kiedys byly w polsce 3 lodowce ktore tez wywowaly naprezenia, no i budowle tez przenosza swoj ciezar na grunt sciskajac go i wywolujac naprezenia.

Wielkosc naprezen zalezy od rodzaju gruntu, wyobraz sobie piach, skale, czy gline... Glina bedzie najgorsza, i wtedy najprawdopodobniej bedzie posadowienie na palach albo wielki fundament. Wazne jest tez osiadanie, pod wplywem nacisku od konstrukcji fundament troche osiadzie, i wazne jest zeby osiadl rownomiernie, bo jak jedna strona siadzie o 1cm a na drugim koncu siadzie 5 cm to sciany budynku popekaja.

No i jeszcze jedno zagadnienie geotechniczne to odwodnienie wykopow. Jak zaczyna sie budowa to robi sie wykop pod parking czy piwnice, i trzeba go odwodnic bo woda gruntowa moze nam zalewac wykop, a co gorsza jezeli jest pod cisnieniem to moze wybic dno i zatopic robotnikow itp. Wiec mam nadzieje bede miec duzo pracy i zbiore kase na moja restauracje. Jezeli chodzi o dania to chcialabym serwowac kuchnie fusion, poniewaz ja mam wiele ulubionych dan z roznych stron swiata wiec nie da sie tego zaklasyfikowac do jednej kuchni. To co bede serwowac bedzie chyba zalezec od mojego nastroju, ewentualnie podrozy gdzie zawsze mzna poznac cos nowego itp. W kazdym razie milego popoludnia, ja wracam do moich betonow. Buzka!!!

Kobietki, co Wy tu za temety poruszacie:D:D Jeszcze się nie uczyłam dopiero zamierzam, wogóle mam delirkę i sranie, bo zaczęło się auditowe piekło:O Musze wysłać auditorowi dokumentacje, która jest nietknięta, napisac paremnascie raportów eh masakra, jutro chyba do nocy bede nad tym siedzieć w pracy:(:( Eh ogólnie kapiasto i ta pogoda... Jak nie pierdolnę ze stresu to będzie ok...:O A teraz spadam się uczyć, jeden plus- niechce mi sie jeść... Stres jest jednak sprzymierzeńcem odchudzania:O

Zastanawiam sie tak czy jutro mi sie uda czy nie z tymi betonami, jakos nie moge sie zmobilizowac do dzialania, ja to zawsze mam wolny zaplon, ferrari to juz ze mnie nie bedzie ;) Raczej do cieplych zrodel z miskiem w budapeszcie tez sie nie wybierzemy bo ja bede po wizycie u ginki i pewnie bede musiala sobie jakies tabletki aplikowac, zreszta tak mysle ze chyba zaczelabym ta kuracje jak wrocimy, z wiadomych powodow :D No ale cieple zrodla pewnie odpadaja, wogole moj kolega studiowal biologie i teraz pracuje w laboratorium, i powiedzial mi zebym pod zadnym pozorem nie wchodzila do jacuzzi bo tam jest takie wspaniale siedlisko bakterii ze szok, a ja tchorzem jestem i basenow tez sie boje teraz :/ Kurcze, gdzie sie podzialo moje przekonanie ze raz sie zyje i na cos trzeba umrzec?? :D

Ja to juz kontynuuje moja przygode z betonami, caly zeszly rok mialam betony, a teraz mam tylko konstrukcje betonowe sprezone oraz zbiorniki na ciecze i materialy sypki czyli silosy. Nudne to :/ Moze zdam, moze nie, zobaczymy jakie pytanka sie trafia, ale nie przejmuje sie tym zbytnio bo moge to pisacz w czwartek znowu i wtedy z nozem na grdle na pewno bardziej bedzi mi sie chcialo uczyc :) Spoko, u mnie beton to znaczy glupek =D Wiec slownik mamy podobny ;) Dobra noc kochane :*

Hello kochane Ja juz po egzaminie, chyba jakos poszlo :) Jak beda wyniki to moj kochany ex ma mi przyslac mailem, bo jakbym zdala to jutro ustny. Lece teraz szybko na zakupy z mama i napisze jak wroce. Buzka!!

Cześć kochaniutkie!🌼 Ja dopiero teraz, bo miałam zapieprz w pracy w związku z tym auditem:O . Ale naszczęscie jestem już w domku, po obiadku... I jestem fest zmęczona, niby umówiłam się na wieczór na odstresowywanie ze znajomymi, ale nie wiem czy będzie mi się chciało.:O Łeb mam ciężki jak pustak... Dietka nawet jakoś idzie to jedyne co cieszy...;) Jutro egzamin z socjologii, wiec musze sie zabrac za powtórki, bo niby wszystko juz umiem, ale warto utrwalić.... A narazie troszkę sobie odpocznę;) Buziaki:):)

Hej kochane, mam juz wiecej czasu i moge sobie spokojnie usiasc, wypic herbatke, i napisac do was. Tak wiec na egzaminie dzis wydaje mi sie ze poszlo mi dobrze, ale z niecierpliwoscia czekam na wyniki i ciagle sprawdzam maila. Kilka pytam trafilam takich ze nie wiedzialam o co chodzi ale mysle ze powinno sie udac, jestem dobrej mysli. Jezeli zdam to jutro mam ustny, troche sie boje bo nie wiem o co profesorek moze zapytac, a czasem jak ma zly humor to potrafi kazac przyjsc na pisemny jeszcze raz... Zobaczymy. Na zakupach z mama bylysmy przede wszystkim w geancie bo moja mama nie ma prawa jazdy wiec z nia jezdze w roli szofera, a w zasadzie szoferki :) Ale jest tam mala galeria handlowa, i widzialm swietny kapelusz, czarny, w stylu Michaela Jacksona z jego starych starych teledyskow, ale nie kupilam go bo przypomnialo mi sie ze moja sis ma karte klubu nokia co daje znizke 15% do reserved, gdzie widzialam ten kapelusz, wiec pojde z moja sis w poniedizelk i zaplace taniej. Moja sis jest na nartach w gorach i wraca w niedziele wiec musze troszke poczekac. Kupilam za to kawke dla mojego boja, kupilam mu 10dag kawy mielonej o smaku irish cream, i kupilam mu taka zwykla kawe lavazza zeby mial do ekspresu, taki zestw startowy mu zrobilam czyli ekspres, kawe i filizanke :) A wogole to szukam po sklepach kamizelki, takiej ala maska, najlepiej w prazki, krotka, na guziki z przodu, ale nigdzie nie moge znalesc... :/ Dobrze bedzie dziewczyny z tymi egzaminami, w koncu kto ma zdac jak nie my?? Jezeli chodzi o krolika to ja mojej musze sprzatac co 2 dni bo wali niemilosiernie, wiec i tak masz luz hanemex ze co 5 dni. Zrestza kedys wyslalam ci fotke z moja kroliczka, moja mala ksiezniczka :D Wczoraj oczywiscie zamiast sie uczyc to czytalam jakies glupoty na kafe, znalkazlam swietny topic pod tytulem wady naszych eks. Normalnie plakac mi sie ze smiechu chcialo, skad tacy faceci sie biora?? Moj eks tez mial swoje jazdy, ale naprawde nie byl az taki straszny. Kiedys napisal do mnie smsa, czy nie wpdane do niego po lekcjach. Akurat tak sie zlozylo ze konczylam 2 godziny przed nim, wiec poczekalam na niego te 2 godziny i mielismy jechac razem do niego, a on mieszka na kompletnie drugim koncu miasta niz ja. Czekala, czekalam, a on przyszeld i powiedzial ze lepiej jednak nie bo on sie zle czuje, jest obloznie chory, i jednak pojedzie sam do domu. Kurwa myslalam ze szlag mnie trafi, nie mogl mi tak od razu powiedziec tylko zawracal dupe. No i mial jescze wiele podobnych zachowan w tym stylu, mowil na przyklad\" w sobote jest impreza, kamil ma urodziny\" i nic wiecej, szedl na ta impreze a potem sie mnie pytal czemu nie przyszlam. Odpowiadalam mu ze nie powidziel mi gdzie, o ktorej itp i byl wilece zdziwiony ze zapomnial... No ale jak sie rozstalismy nie musze sie z nim spotykac i takie jego zachowania mnie wogole nie wzruyszaja. Normalnie jak zrobi cos glupiego to splywa to po mnie jak slina po krysztale :D Ale lubie go, po prostu olewam jego wady bo ma tez zalety, rowniez zrozumialam ze prawdziwa przyjazn miedzy kobieta i mezczyzna mozliwa jest tylko wtedy jak juz ine formy kontaktu wyprobuje i sie im nie uda. On sie caly czas mnie pyta jak ja z nim wytrzymuje, sama nie wiem, ale nie wiem rozwniez jak on ze mna wytrzymuje. Mowiac szczerze nasza relacja uklada sie o wiele lepiej teraz niz jak sie spotykalismy. Pisalam juz kiedys ze prawie codziennie sie z nim widze, czaem tez chodzimy razem na imprezy (teraz juz mnie informuje gdzie i o ktorej ;) ) i jest jednym z moich lepszych kumpli. Wlasnie pracuje nad znalezieniem mu dziewczyny ale jest ciezko z tym towarem, szczegolnie na politechnice ;) Obiecalam mu ze mu zrobie ciasto drozdzowe jak bedzie w szpitalu, hipochondryk jeden ;p Tak wiec podsumowujac, lubiemojego bylego, i BAAAAARDZO kocham obecnego :D

Pytalas Gocha o muzyke, ja bardzo lubie smooth jazz, podobaja mi sie skladanki w tym stylu, np the best smooth jazz ever albo late night moods, podoba mi sie muzyka Ketil Bjornstad, Katie Melua, Eve Mendes. To jest jeden rodzaj muzyki. Drugi to Keane i Oasis, sa swietni :D:D:D Keane zawsze trzymam w samochodzie, i jak jezdziemy gdzies z Robem to cala plytke na glos spiewamy :) W zasadzie to juz wydali tez druga plyte ale pierwsza jest the best :) W zasadzie to czemu mialabym ich sobie teraz nie wlaczyc?? A co tam :) A wy czego sluchacie?

I jak poszla twojej malej ta skala? Ile lat ma twoja coreczka?

Nie no co ty, tez ich lubie :) Deep purple :) Poza tym mam tez kilka piosenek sentymentalnych, ktore wiaza sie z jakims wydarzeniem lub miejsce, i bardzo lubie te piosenki, Naleza do nich miedzy innym november rain, az mi serce sciska zawsze jak to slysze... Tak, z tymi facetami to jest dobre. Mi sie podobal test o tym ze nosi jedne gacie 5 dni i mowi ze meskie nie brudza sie tak szybko jak kobiece =D I jeszcze tekst o facecie ktory sie spoznil i powiedzial ze to dlatego ze ufo widzial =D