Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaata

pij MLEKO bedziesz KALEKA

Polecane posty

Gość Moniccc
No dobra żartowałam,bedziesz leczył i to nie tylko kota ale i mnie mmmmm

Gość
vet ------> no niby może wpływać, ale jeśli tak, to cała populacja miałaby dany problem zdrowotny, a przy obecnym stanie nauki łatwo byłoby wykryć, że powoduje go mleko albo jedna ze składowych mleka. jak już napisałam, jest o wiele więcej gorszych syfów niż mleko krowie... :/ należy zachować tylko zdrowy rozsądek

Gość Moniccc
Farmaceutka? Co ty mi tu imputujesz?

Gość u mnie cala rodzina pije mleko
vet - no niezupelnie cala - przypomnaila mi sie ciotka, ktora w ogole malo co jadla i wczesnie zmarla. Wszytkozalezy od organizmu. jak kto ma slaby, to mu wszytko szkodzi, mleko tez. Z tym,ze ja np nie moge pic gotowanego, bo mi po nim kwasno.Tak samo niedobrze mi po np budyniu Pije cale zycie wyłacznie surowe, jakos nigdy niczego nie złapałam. I kefir.Sera bialego nie znosze. Mialam w swoim zyciu okresy , kiedy nie pilam mleka ,np na wyjezdze wtedy czułam sie gorzej. A najlepiej mi bylo, kiedy pilam duzo mleka, jadlam maslo, chleb,jarzyny jajka i zero miesa. Widac mój organzm tak lubi.

Gość Moniccc
haj Vet nie podszywaj się pod mojego Nica bo to zakrawa na psychozę maniakalną! Ty jesteś świr!

Gość vet
pamietaj że nauka nie zawsze działa na kożysc człowieka,pamietaj tez że jest finansowana przez ogromne firmy wiec musi tak tańczyc jak jej zagraja,nie wierz tak ślepo nauce:D

Gość Moniccc
No dobra ja jestem swirnieta,sorki sama cos imputuje,i nie wiem co

Gość Moniccc
Głupio gadam ,wiem,przepraszam

Gość Moniccc
Ale wybaczcie bo i pora pożna i duzo dzis mleka wypiłam eh:(

ten vet - idiota to podszywacz, zaczernilam nicka zeby juz nie wypisywal glupot. Tam, gdzie bledy ortograficzne to nie ja :O

Zgadzam sie, Kuraiko, gdyby mleko bylo bezposrednia przyczyna naszych chorob to juz dawno by to wykryto. To nie jest tak, ze jeden odkryl prawde, a reszta jest niedouczona albo oklamuje ludzi, po prostu nie ma pewnosci co do tego, ze mleko przynosi wiecej szkody niz pozytku. A Monicca, tak jak pisalam wczesniej, skoro twierdzicie, ze koty, ktore nie pija mleka zyja 2 razy dluzej to przygotuj sie na to, ze twoj kot dozyje 40 lat i znajdzie sie w ksiedze guinessa. Bo te, ktore pija mleko zyja kilkanascie do 20 lat.

Gość u mnie cala rodzina pije mleko
vet idz juz sobie,nikt tu Ciebie juz słuchac nie bedzie,jestes niedouczony i robisz błedy ortograficzne pa

Ja tam od około 10 lat codziennie wcinam na śniadanie pół litry mleka z płatkami i nic mi nie dolega, z żołądkiem problemów nie mam żadnych. Wiem jedno: tej zimy miałam dość poważny wypadek na nartach, zrobiłam kilka salt w powietrzu,spadłam na oblodzony stok, po tym stoku jeszcze kilka obrotów, narty się nie wypięły bo żle były ustawione i jedynie miałam lekko stłuczone kolano. Lekarz mi powiedział że to cud że się nie połamałam i że muszę miec mocne kości:) To pewnie dzięki mleku:)

Gość Oj nie mleku
bo mleko osłąbia kości,pije je dłuzej to nastepnym razem połamiesz sie na maxa,to nie działa z dnia na dzień na to sie pracuje latami,warto to zrozumiec

Gość no to ładnie...
niedługo się okaże że nic nie będziemy mogli jeść i poumieramy z głodu bo tak jak się słyszy to praktycznie wszystko co spożywamy to jest nie zdrowe. Wiecie ost słyszałam że chleb też jest nie zdrowy....

Gość witold23
I dobrze słyszałeś,nie o to chodzi żeby ,nic nie jesc tylko wybierac zawsze najmniejsze zło,sa produkty bardziej i mniej skażone rozumiesz???

Gość pola1
hej ja sie nie przejmuje takimi artykułami i wam tez tak radze inaczej by sie okazało że wiekszosc produktów juz dawno by nas zabiło!! pozatym nigdy nie wiadomo czy osoba piszca takie teksty jest kompetentna i zna sie na rzeczy czy poprostu chce wzbudzic sensacje.... ale sami sie zastanówcie w dawna polska nie była tak rozwinieta i opierała sie głównie na rolnictwie i nasze dziady i przdziady głównie spożywały wyroby mleczarskie a ich głównym napojem było mleko i co z tego wynikało że byli dużo zdrowsi i mocniejsi i to nie była tylko zasługa mniej zatrutego srodowiska ale takze mleka i wyrobów mleczarskiej np serów

Gość jlk
Ej pola siejesz tu wroga propagande ,nie wiem jaki masz w tym cel,chyba nalezysz do ogromnej korporacji mleczarskiego przetwórstwa i bierzesz udział w podziale obfitego zysku,wiesz za pieniadze niektórzy wszystko zrobia,nawet zatruja innych

Gość niby takie niezdrowe
a zeby ludzie je pili zamiast coca-coli, sokow z kartonu i wszelkich slodzonych swinstw to tylko by im wyszlo na dobre. Mimo wszystko w dzisiejszym swiecie mleko jest jedna ze zdrowszych rzeczy. I ludzie je pili od lat i kalekami jakos nie byli. Mleko pije od urodzenia w ogromnych ilosciach, czyli juz prawie 40 lat, a wyniki zawsze mam bardzo dobre, prawie nigdy nie choruje. Gdyby mleko mialo mnie uczynic kaleka to chyba po 30 paru latach juz bym nia byla. ;) Ludzie latami pija mleko i zyja, i sa zdrowi. Piszecie, ze na to pracuje sie latami, ale ci co pija mleko zwykle pija je juz od dziecka, wiec wlasnie latami.

Gość lusikaaa
To dziwne, bo moj ojciec jest wykladowca biotechnologii i zawsze nam powtarzal, ze mleko jest zdrowe, no ale pewnie on sie nie zna. Albo moze truje rodzine, bo go przekupily wielkie koncerny. :D:D:D

Gość petra7
to ze twoj ojciec jest niedouczony to juz nie nasza wina

Gość _lasencja_
ja sobie nie wyobrazam zycia bez mleka :D jakmoj organizm tak sie go domaga to chyba mu nie szodzi co nie ?:P

Gość jlk
Oj nie mozna mówic że ojciec nie jest douczony,poprostu wie tylko to czego go nauczyli,a ucza tego co im pasuje wiec sam padł ofira spisku,trzeba mu to wybaczyc,elo powinien juz zaczac tez sam myslec:)ale takim ludziom ciezko jest przestawic sie na inne myslenie

Gość jlk
a domaga sie???moze przyzwyczaiłas go do tego,i musi miec trucizne bo inaczej nie funkcjonuje

Gość Gabii55
mój 2-letni wnuczek ma alergię i atopowe zapalenie skóry, lekarz zabronił mu pić mleka i wszystkich wyrobów mlecznych łącznie z masłem to jest straszne. Może ktoś też tak ma proszę o odpowiedź, czy to kiedyś minie?

Gość hjhfgjhfgjgtf
No i dobrze,dlaczego pan straszy wnuczka???myśle ze to moze mu wyjsc tylko na zdrowie:)

Gość Langwedocja
Cała moja rodzina od lat pije mleko, jakoś nikt nie choruje i z wyjątkiem przypadku jednej zmarłej trgicznie osoby, wszyscy dożywają sędziwego wieku. Nie było też w rodzinie ani jednego przypadku złamania kości, ani osteoporozy u osób starszych :) Wierzę, że komuś mleko może szkodzić, alergika może nawet zabić, ale stwierdzenie, że jest trucizną jest śmieszne. To samo można powiedzieć o orzechach ziemnych, znam dziewczynę, którą spozycie garści orzeszków może doprowadzić w ciągu kilkunastu minut do bezdechu i opuchnięcia krtani w stopniu, który powoduje zagrożenie życia. I co, wszyscy powinni przestać jeść orzechy?

Gość Langwedocja
Dobra gadam bzdury,nie słuchajcie mnie,jasne że mleko jest szkodliwe,kazdy normalny człowiek to wie,kiedys ludzie pili orginalne mleko wiec napewno mniej szkodliwe,dziś w kartonach naszprycowane chemia mleko przypomina tylko kolorem,przepraszam,juz zrozumiełam

Gość ja mam AZS
ja mam atopowe zapalenie skory i to niestety raczej nie mija z wiekiem, ale sa lepsze i gorsze momenty. Ja mam kryzysy w zime, wtedy moja skora jest najbardziej wysuszona i peka. Latem przewaznie mam gladka skore. Jak bylam dzieckiem to tez nie pilam mleka, ale potem trafilam do kilku dermatologow, ktorzy powiedzieli mi, ze moge pic mleko, wiec zaczelam je pic, bo bardzo lubie. i rzeczywiscie, nie ma ono zadnego wplywu na stan mojej skory, czy pije czy nie, jest ona taka sama.

BUHAHAHAHAHA, mleko wyplukuje wapn z organizmu, co za bzdura :D :D :D rany, co za naiwni ludzie.... przeczytali pare idiotyzmow na stronach www albo ksiazke jakiegos szarlatana i mysla, ze to im dalo wieksza wiedze, niz studia uniwersyteckie :P jasssne.... a wszystkiemu winne wielkie koncerny... pewnie ta malutka, stara mleczarnia w moim miescie, jakich wiele w naszym kraju, to tez jest wielki, pazerny koncern.. :P wszystkim chodzi o kase, tylko nie temu jakiemus Tombakowi, a jakze, on wydal ksiazke zupelnie bez zadnych zyskow, tylko po to, zeby pomagac ludziom.. :P ale sie dajecie nabijac w butelke :D rozwala mnie teoria "lobby mleczarskiego" :D ciekawe, czemu akurat tylko mleczarze stanowia takie lobby, a czemu to samo nie dotyczy innych producentow zywnosci? a moze przestanmy jesc cokolwiek, bo wszystko jest PRZEZ KOGOS PRODUKOWANE i z tego powodu musi byc niezdrowe, bo gdziezby ktos chcial ludziom sprzedawac cos zdrowego, WSZYSTKO, co ktos produkuje i sprzedaje na pewno jest trucizna. zdrowe produkty moga byc tylko wytwarzane przez ludzi o czystych sercach, ktorzy rozdaja to za darmo, bo zyja powietrzem i nie musza zarabiac na chleb, tylko takim producentom mozna zaufac :D ludzie, ale mnie rozbawiliscie tym watkiem :D