Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tytoń

czy na forum zaglądają ludzie około czterdziestki ???

Polecane posty

grazza i wszyscy pozostali Zaglądam na chwileczkę, pomiędzy zakupami - jeszcze tylko prezent dla taty, na który jakoś nie mam koncepcji... A późnym popołudniem będę mieć wizytę kolegi, z którym nie widzieliśmy się chyba coś ze 13 lat :) Będzie o czym gadać !! Ciekawe, czy bardzo się zmienił? I nie chodzi mi tu o wygląd, tylko o to, czy tak jak kiedyś buzie nie będą nam się zamykać i czy nadal nadajemy na tych samych falach :)

Smitty Grazaa Fakt jestem już po zakupach, obiedzie, sprzątanku i teraz czekam na odwiedziny znajomych, z którymi spotykamy się od czasu do czasu...🌼 Smitty, fajnie mieć takiego kolegę do pogadania, bo to czasami lepsze niż z koleżanką. Faceci mają jednak trochę inne spojrzenie na niektóre sprawy, a zwłaszcza jak się nie widzieliście taki kawał czasu to będzie o czym ...🌼 Zyczę miłego dnia...papapa

Smitty- róznie to bywa z takimi spotkaniami po latach, ale jak już napisałam bije od ciebie \"ciepełko\' więc z pewnością otaczasz się takimi samymi ludźmi jak ty . Życzę ci udanego i przegadanego spotkania i szkoda że nie mogę podrzucic tam moich pierników. Wyszły rewelacyjne. Telepatycznie przesyłam chociaż zapach. Miłego dnia.❤️.........................................................Czyż jest coś lepszego niż mieć kogoś, z kim można porozmawiać o wszystkich rzeczach jakby się rozmawiało ze sobą samym? Cyceron (Marcus )

boniu 👄 grazza, dzięki :) A przepraszam, czy Ty te pierniki piekłaś już na święta ? Wiem, że robi się je wcześniej, ale nie myślałam, że aż tyle. Ja kiedyś robiłam tydzień wcześniej... A skoro mówisz, że wyszły pyszne to dziękuję za chęć podrzucenia ;) A może podrzuć przepis... Jeszcze jestem :)

Tak to są pierniki na świeta. A czy wcześnie?- ja sie nie mogę doczekać i córki też.W poniedziałek za to piekę śmietankowe ciasteczka ----też na świeta. Co roku piekę o tej porze----łatwo sie przechowują(o ile nie zostaną zjedzone ;)

Miłego wieczoru życzę wszystkim -------- ja też \"w gości\".... a jutro wyjeżdżam ..... a potem mąż zaprasza mnie do kina. Nie żebym się chwaliła;) ale fajnie co? buziory pa pa ( dziś mnie raczej nie będzie)🌼

Witam nieobecnych 🖐️:D ale skoro dobrze się bawicie to świetnie ;) zostawie tu co nie co do poczytania ;) \"Jedzie gość mercedesem i widzi na poboczu faceta grzebiącego w syrence. Pomyślał, że i jego mogłoby to spotkać i zatrzymał się. Okazało się że rozrusznik nie działa. - Wezmę pana na hol, a jak silnik zapali to mi pan zamiga światłami - zaproponował właściciel mera. Ruszyli i jadą wolniutko. Nagle wyprzedza ich BMW. Gość w mercedesie: Coooo, żadna beema mnie nie będzie wyprzedzać !!! I w gaz. Mijają wóz policyjny, na radarze 200 km/h. Gliniarz do radia: - Do wszystkich wozów ! Ja śnię !!! Mercedes i bmw pruja 200 na godzinę !!! - No i co w tym dziwnego ?? - Za nimi pruje syrenka i jeszcze mruga światłami żeby zjechali na bok !!!\"

Semi fajny kawał...:) Smitty ty pewno jeszcze w pogaduchach, ja już gości odprawiłam i było miło:) przynajmniej wstępnie ugadaliśmy się na Sylwestra, ale już nie wiem jak to będzie, gdyż moja starsza pociecha jak usłyszała że nas może nie być :) to zapalił się do zrobienia imprezki w domu. Wiecie jak to, chata wolna...;) no i zastanawiam się co zrobić. Grazza...trochę ci jednak zazdroszczę że mąż zaprasza Cię do kina, mój jakoś daaaaaawno nie miał takiego pomysło. A fakt, było by miło..., ale baw się dobrze i napisz jaki film obejrzałaś.

Czołem wszystkim Ale pustki !! Dobrze, że Semi coś wrzuciła, bo pomyślałabym, że jakiś pomór padł ;) boniu, grazza ---> wizyta bardzo udana :) Tematy wszelakie. Cieszę się, że nadal się rozumiemy i odpoczywamy we wzajemnym towarzystwie. Oczywiście kupa lat do nadrobienia, ale myślę, że skoro kontakt się odnowił, to nie zerwiemy go znów na tyle lat. Właściwie to wstępnie umówiliśmy się na kolejne pogaduchy za tydzień, bo mieszkamy w odległości ok 60km , więc dni w środku tygodnia raczej nie wchodzą w grę.

boniu :) I znów pisałyśmy prawie w tym samym czasie :) dlatego mój wpis powinien być przed Tobą :)

ja o tej godz. weszłam tylko tak kontrolnie, Chyba nie jestem zaprogramowana na logicznośc wypowiedzi....... ( tak to bywa po imprezce) jutro wieczorkiem sie zgłaszam. Pa pa

O ho,ho ! Wszyscy świętują ? No cóż, a ja jakoś niezbyt niedzielnie rozmrażam lodówkę. Tzn. sama się rozmraża, ale później muszę ją umyć i przygotować na przyjęcie świątecznych wiktuałów ;) I myślałam, że w czasie tego oczekiwania z kimś pogadam, ale niestety :( Dlatego też biorę sobie 3 x K (tj. książkę, kota i kocyk) i robię sjestę. Zajrzę później, w nadziei na czyjąś obecność :) Pozdrowionka dla wszystkich

pzdrawiam wszystkich cieplutko, chociaż u mnie pogoda paskudna...zimno, ciemno, leje, wieje itd. Mam nadzieję że miło spędzacie niedzielę, Smitty cieszę się że spotkanie przebiegło zgodnie z oczekiwaniami...będzie w takim razie powtórka;)

Moi kochani ! Jak tak dalej pójdzie, to na tytułowe pytanie naszego topiku, trzeba będzie odpowiedzieć przecząco :( A rośnie nam konkurencja...

Gość A po co wchodzić jak
gadacie jak zdziecinniałe 90-tki !!! "kochanieńkie, do juterka,wesolutko" posłuchajcię się !!! Małe dzieci !

No to w końcu zdziecinniałe 90-ki czy małe dzieci,,,,,,,,,bo mi to akurat robi różnicę

POBUDKA!!!! Znowu ja pierwsza ostatnio, ale tak się składa że wczoraj nie dałam rady zajrzeć wieczorkiem. Widzę że znowu się coś komuś nie podoba, a niech spada i zamknie drzwi za sobą...;) Dzień Dobry dla każdego po kolei kto tu zajrzy, ja pewno będę w pracy...papapap

boniu pierwsza podpisałaś listę obecności :) To ja za Tobą :) Dla każdego, kto zajrzy 🌼 i może być kawka.

no to i ja dołączam. Skusiłam się wczoraj na zakupy świąteczne. HHHHHHOOORRRRRRRRORRRRR! Kto był ten wie!UF.............. nigdy więcej!!!!!.....

to jeszcze raz ja. Dziewczyny, czy ma może któraś wypróbowany przepis na racuchy drożdżowe ? Z dzieciństwa pamiętam, jak moja babcia na Wigilię takie smażyła... Może spróbowałabym zrobić ;) Różne przepisy z różnych źródeł posiadam, ale wolałabym taki czyjś wypróbowany i najlepiej jak najprostszy :) Robicie coś takiego? grazza---> upominałam się też o przepis na ten pyszny piernik :) , co to jego zapach do mnie wysyłałaś.. No i niechcący jakoś przedświątecznie mi się pomyślało ;)

to jeszcze raz ja. Dziewczyny, czy ma może któraś wypróbowany przepis na racuchy drożdżowe ? Z dzieciństwa pamiętam, jak moja babcia na Wigilię takie smażyła... Może spróbowałabym zrobić ;) Różne przepisy z różnych źródeł posiadam, ale wolałabym taki czyjś wypróbowany i najlepiej jak najprostszy :) Robicie coś takiego? grazza---> upominałam się też o przepis na ten pyszny piernik :) , co to jego zapach do mnie wysyłałaś.. No i niechcący jakoś przedświątecznie mi się pomyślało ;)

To były pierniczki a nie piernik. Ale też mam. TYLKO MOŻE PÓŹNIEJ. Zarobiona jestem;) . A racuchy robię na tzw.oko wykorzystując przepis na pączki ,.......tylko nie dodaje do środka oleju

2 1/2 szkl. mąki (1/2kg) 2 jaja 1 1/2 szkl. mleka 2 łyżki cukru 3 dag drożdży sól olej do smażenia Drożdże rozkruszyć , posypać cukrem. Mleko podgrzać , dodać do drożdży wymieszać. Jaja wybić, lekko osolic. Dodać do drożdży mąkę i jaja i wymieszać(robię to drewnianą gwiazdką). Pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Smażyć racuchy na rozgrzanym, tłuszczu z obu stron.......... Przeis nie mój .....ale piszą że super

Sprawdziłam przepis POLECAM tylko ja dodałam więcej mąki niż w przepisie są lepsze

grazza, dzięki ! Chcesz powiedzieć, że je smażyłaś ? A to ciasto czym wyrabiałaś? Łyżką, ręką czy czym? O ile wiem, ciasto drożdżowe jest dość tępe, więc nie wiem czy da się go jakąś gwiazdką wyrobić :)

Lubię eksperymenty...ha ha ....pewnie że robiłam. Mieszałam łyżką drewnianą bo akurat taką miałam pod ręką. Ale mąki naprawdę więcej niż w przepisie.

Przedświątecznie tuże hej, nawet na zewnątrz tego nie widać. ;) Ale dla mnie lepiej bo drogi przejezdne, a w zinie różnie bywa.... Smitty widzę że Cię wzięło na racuchy drożdżowe, fakt są pyszne, ale u mnie specjalistką w tym jest mama...mogę ewentualnie przesłać jakiegoś...kurierem ...przystojnym...:) Ciekawe co z resztą , nawet Franio o nas zapomniał albo udziela się gdzie indziej... Tytoń odezwij się bo nie wiemy co z Tobą...😭