Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joldra

jak wpadłam na Montiniaca

Polecane posty

Gość goog
poszukuje jadłospisu dla przedszkolaka lub dziecka 3-6lat zeby był podział na posiłki I śniadanie,II śniadanie .............. i w gramach do 1700kca jestem bardzo wdzieczny jak to mi napisze.

Kobiece kształty ja też zaglądam na tę stronę na mm zgubiłam 5 kg ale jeszcze długa droga przedemną

no jak tam dziewczyny? U mnie niestety brak efektów wagowych ale to pewnie dlatego że nie stosuję się restrykcyjnie do zasad, jednak ten sposób odżywiania bardzo mi odpowiada, nie chodzę głodna, nauczyłam się robić pyszne dania, myślę że tak już zostanie, przynajmniej nie tyję jak wcześniej mimo że najadam się do syta.

Gość defi
Czesc!Co tu tak pusto.Myslalam,ze po takiej mojej nieobecnosci bede miala tyle czytania a tu cieniutko!!!!Co sie dzieje?Joldra,Alice gdzie jestescie?Dobrze ze chociaz ktos tu zagladal!Dieta dziala jak sie nie udalo to probowac jeszcze raz!Pozdrawiam:)

czesc dziewczyny,wrocilam po dlugiej nieobecnosci spowodowanej remontem w domu.Mialam odlaczony komputer wiec same rozumiecie.Ale teraz wszystko wroci do normy.U mnie niestety dieta przezn remont poszla w las,wiec wszystko musze zaczynac od nowa.Ale chyba dopiero od poniedzialku bo wczoraj upieklam sernik z brzoskwiniami wiec nie musze nic wiecej mowic no nie?

Gość defi
Alice,jak z dietka?Serniczek juz sie skonczyl?Bo juz jeden poniedzialek minalAle z tego co pamietam to ty jestes szczuplutka!Ale musze sie pochwalic....pomalutku ale skutecznie i u mnie leci teraz jest 67.4 do mojego celu jeszcze 2.5 kg.Pozdrawiam:)

czesc defi ciezko teraz z dietka bo tych warzyw maly wybor w sklepie a te co sa to takie sztuczne.Ale najgorzej nie jest, caly tydzien wytrzymalam bez slodyczy.kupowalam morele suszone i to mi wystarczalo .gorzej jest w wekend jak sie siedzi caly dzien w domu,ale byle do wiosny......

Gość defi
To prawda warzywa sa bez smaku,wodniste,przegnile.Tez czekam na swierze,bedzie latwiej i smaczniej:)Ja jak jest ciasto w domu to nie ma mocnych....musze zjesc!Chyba ze upieke jakies mm.Pozdrawiam Byle do wioooosnyyyy!

Gość defi
....SWIEZE....!!!!:-0

Gość joldra
Jejku ale mi wstyd - przyznam że myslałam że stronka zanikła . A i pochwalic sie nie mam czym ostatnie trzy tygodnie nic sie nie dzieje - miałam juz "takie cisze" ale nie tak długo. Poczekam może mój organizm stwierdził że 33 kg mniej to wystarczy. Ale ja mu nie daje odpocząć - dalej jestem na diecie i czekam. Słonka podajcie mi przepis na ciasto ktore mozna jeść w mm - przecież w święta musze cos sobie skubnąć. A tak swoja drogą jak to sie dziwnie układa --- 27 listopada miałam - 27 kg a po 4 miesiącach jest tylko 6 mniej. Sama sie pocieszam że bedzie coraz trudniej ale nie mówie koniec. alice 1 dzieki że wróciłaś Dzieki tez pozostałym że jesteście

Gość defi
Tort 8 białek z jaj 12 dkg mąki z pp 12 dkg fruktozy 1 lyżeczka pr. do pieczenia Wykonanie; Bialka ubić dodając fruktozę nadal ubijać dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia lekko wymieszać . Piec jak biszkopt. Masa; 2 kostki sera 0% 4 łyzki fruktozy 1 pojemnik duży jogurtu 0% 2 łyzki żelatyny zapach dowolny rodzynki ser + cukier + jogurt zmiksować +zapach zmiksować dokładnie dodać rozpuszczoną żelatynę zmiksować + rodzynki. Poncz; 1 szkl. wody przegotowanej 1 łyżka fruktozy sok z 1 cytryny rum Dalej postępować jak z tortem. Ciasto - nasączyć - krem serowy-ciasto - nasączyc - krem serowy ciasto - nasączyć i całość obłozyc stygnącym kremem. Udekorować owocami Smacznego

Gość defi
SERNIK NA ZIMNO 1kg chudego sera 3 krotnie mielony 3 plaskie łyżky żelatyny, 1,5 szklanki mleka chudego zapach śmietankowy (lub inny - ulubiony) owoce (np. mrożone truskawki), słodzik, ew. fruktoza Do żelatyny dodać 5 łyżek zimnej wody, poczekać aż spęcznieje. Dolać trochę gorącej wody, mieszać do rozpuszczenia żelatyny. Miksować ser ze słodzikiem i zapachem, dodać mleko na koniec żelatyny i miksowac jeszcze przez 1 min. Przełożyć do tortownicy (średnica 24cm), ułożyć truskawki na wierzchu i pozostawić w lodówce na ok. 45 min. Pycha!!! Jak ktoś lubi - można ugotować gęsty kompot truskawkowy, dodać do niego żelatyny i zalać taką galaretką

Gość defi
Joldra te przepisy przenioslam z topiku:Tery przepisy do diety mm.Tery podaje duzo fajnych przepisow zagladnij do niej...warto.Pozdrawiam :)

Gość joldra
Dzieki ! zaraz sobie wydrukowałam / co prawda z kłopotami / Ja nie znam sie jeszcze dobrze na komp. Syn informatyk /nie mieszka z nami/ pokazał mi podstawowe rzeczy i określenie topik jest dla mnie niezrozumiałe. Ale jak podasz mi "adres' typu www. albo jak byłabys tak miła i "starszą panią jakos inaczej pokierowała będe Ci niewymownie wdzięczna.

Gość defi
wyglada jakbym byka strzelila to slowo ter.z tam brakuje a to nie mialo byc "tez"!!!!!:)

Gość joldra
Wielkie dzieki . Byłam czytałam Dalej waga nie rozmawia ze mną Ale ja czekam cierpliwie. Odezwijcie sie dziewczyny .. moze "podrzucicie "jakąś radę albo jakies przemyślenia to bedzie mi łatwiej.

Gość kasienka71
dziewczyny ja przegladalam tabelki z indexem glikemicznym i nie ma tam miesa np interesuje mnie jak sie przestawia sprawa z drobiowa watrobka*-prosze pomozcie ta dieta mi sie zaczyna rowniez podobac

Witajcie. Przeglądałam Wasz topik i znalazłam przepis na tort podany przeze mnie. Robiłam go i chyba mąka jest za ciężka ponieważ biszkopt opadł. Myślę że gdyby dodać trochę mąki białej(chociaż to nie zgodne z mm ale lepiej tak niż najeść się tradycyjnego ciasta) byłoby w porządku. Wkleiłam wczoraj przepis na lody polecam sprawdzone i szybko - dla łakomczuchów; http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3344365&start=90 Zmykam już i pozdrawiam.

Gość defi
Nie wiem gdzie sie podziewacie,Joldra?Alice? bo z resztas dziewczyn spotykamy sie na innych topikach.Zycze Wam wszystkim Wesolych swiat Wielkanocnych,smacznego jajka,mokrego poniedzialku.Milego dietkowania...ale bez przesady bo przeciez mamy swieta!!!:)

czesc dziewczyny,to jest koszmar niech to obzarstwo sie juz skonczy.siedze i jem.obiecalam sobie ze od jutra ostro sie za siebie biore ,ale czy mi sie uda?nie mam cos ostatnio motywacji, wogole wszystko mnie wkurza.jak patrze na siebie w lustrze i tu juz nie tylko chodzi o to ze znowu mam 5 kg wiecej czyli to co udalo mi sie w ubieglym roku zgubic odzyskalam.ale wkurza mnie moja geba,moj maly biust,wogole wszystko.chyba popadam w jakas depreche.musze sie otrzasnac.

Gość joldra
A gdzie mogłam sie podziewać ? Wiadomo jak przed świetami niby człowiek sobie postanawia - nie będę wariować ale to jeszcze to jeszcze tamto i na komp. nie starcza czasu. Ale juz po wszystkim i zaraz wszystko wróci do normy. Alice 1 spoko bez nerwowych ruchów ..... zaraz bedzie słoneczko zaraz bedzie wiosenka i powolutku bedzie chciało Ci sie Wszystko. I napewno silna wola tez wróci. Ja sobie tez pofolgowałam w czasie swiąt ale teraz mam duuuuuuuuuzą motywacje 23 o6 jestem zaproszona na ślub i chciałabym dobrze wyglądać. Zupełnie nie wiem w co sie ubrać. Dawno nie byłam na tego typu uroczystościach i zupełnie nie wiem co sie nosi. A poza tym musze zgubić 5 cm w biodrach i dopiero zaczne rozglądać sie po sklepach. Dziewczyny mam 158 cm jestem kobietą 55 letnia no dobrze za pare dni skończę 56 i mam ciut ponad 120 w biodrach / dlatego musi mi ubyć 5 to wtedy bede miała 118 cm / i mam jasne włosy i nie wiem w co sie ubrac. Czekam na dobre rady

Gość joldra
Kto mi powie co sie dzieje. Dlaczego od tygodni nie chudnę . Przeciez to sie mozna załamać. buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość koniec topiku
co sie dzieje wszystkie topiki obumieraja!!To nic ze wrocilo troche kilogramow po to ten topik jest zeby szukac wsparcia,zeby chudnac.Joldra tak dobrze szlo wracaj i bierz sie do pracy lzejszemu jest lzej:} Chudniemy!!!Dziewczyny do pracy bo nie ma co czytac!!Pozdrawiam

Gość facecik taki
chcesz pogadać? sam stosowałem Montignaca od 2003 roku. dziś jestem juz mądrzejszy, bo wiem,ze Montignac to nie wszystko....

Gość do facecika
możesz jaśniej ? Napisz jakie masz uwagi ,rady

Gość facecik taki
trudno jaśniej w jednym zdaniu skoro ten topik ma tyle stron mam swoje przemyslenia, znalazłem nowe zródła informacji na temat zdrowego odzywiania sie i życia. To olbrzymia wiedza. Ale jak widze Ty jestes bardzo sceptycznie do mnie nastawiona wiec nie zmuszam do rozmowy pozdrawiam