Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joldra

jak wpadłam na Montiniaca

Polecane posty

Gość ponownie do alice1
ojjjć... przepraszam Cię.... ja tu Cię prosze o taka pierdołę, a Ty masz takie problemy...... nie czytałam ostatnich wpisów trzymam kciuki

Gość kati_1
a tak w ogóle to witam wszytskich tutejszych bywalców. wgryzam się w zasady montiego w celach wiadomych - czas zacząć niedługo dietkę :o) liczę na Waszą pomoc i wsparcie :o)

Gość kati_1
a tak w ogóle to witam wszytskich tutejszych bywalców. wgryzam się w zasady montiego w celach wiadomych - czas zacząć niedługo dietkę :o) liczę na Waszą pomoc i wsparcie :o)

Gość kati_1

Gość taka odchudzona
sposob montiego jest super. Schudlam prawie 30 kg !!!!!!!! MOga mi wmawiac,ze Monti sie pomyslil, powiedzial to, co keidys kttos juz odkryl ale przede wszytskim TO DZIALA ~!!!!! i to sie tylko liczy....mam 22 lata, schudlam i to jest najwazniejsze....Nie ma jednej diety cud...Kazdy moze miec swoj sposob na schudniecie. Jesli schudnie i uda mu sie UTRZYMAC WAGE to wtedy mozna powiedziec, ze ejst to dieta cud- bo w jego przypadku zadzialala... Dla mnie monti wlasnie jest taka dieta.

Gość defi
taka odchudzona...ale wynik ile czasu Ci zajelo zeby stracic 30 kg?Witam Ciebie i Kati:)Alice wszystko ok?Miala do nas dolaczyc Naughty-jak Twoja dieta?

witam was dziewczyny , dziekuje ze o mnie myslicie.Wczoraj bylam u mojego syna w szpitalu.Jest lepiej,ma wirusowe zapalenie pluc,ale jeszcze mu wczoraj robili jakies badania bo cos im sie jeszcze nie podiba.Strasznie bidulek schudl okolo 10 kg,w trzy tygodnie.Przerazilam sie jak go zobaczylam,ale odzyskal apetyt i mam nadzieje ze teraz bedzie coraz lepiej.No i w koncu was tez zaniedbalam,ale to sie juz zmieni.Witaj Kati w naszym gronie,nie przepraszaj bo nie ma za co,pewnie ze tyle ile bede wiedziala to napisze jesli chodzi o fazy.Ale ja tez nie wiem duzo ,a nie chce zeby ktos mi znowu wygadal ze cos komus narzucam.Razem bedzie nam lepiej szlo,zobaczysz latem jaka bedziesz szprycha.ok wpadne pozniej bo lece na zakupy.pa

FAZA 1 - danie weglowodanowe Fasolka po bretońsku inaczej 20 dag fasoli białej, 20 dag selera, 10 dag pieczarek, pietruszka, cebulka albo kawałek pora, koncentrat pomidorowy 30% bez cukru, sól, pieprz prawdziwy, najlepiej biały, majeranek, liść laurowy Fasolę wieczorem płuczemy i zalewamy wodą, moczymy przez noc. Następnie gotujemy w tej samej wodzie(dolewamy wodę jeśli jest za mało) z całą cebulką oraz liściem laurowym. Gdy fasola jest prawie miękka dodajemy starte na tartce na dużych oczkach seler i pietruszkę, obieramy i kroimy w plastry pieczarki, które zaraz też lądują w garnku. Jak seler z pietruszką się prawie rozgotują, a pieczarki będą miękkie wywalamy z garnka cebulkę i zaczynamy przyprawianie. Dajemy sporo koncentratu, sól, pieprz i nie zapomnijcie o majeranku - czyni cuda

FAZA 1- danie weglowodanowe PASZTET z tego co pod ręką dla tych co wieczorem czują głód, bo dobrze zapycha 40 dag fasoli białej 15 dag pieczarek 10 dag papryki czerwonej cebula 2 białka kawałek selera naciowego, pietruszka, 3 ząbki czosnku majeranek, pieprz prawdziwy, sól, troszkę gałki muszkatałowej Wieczorem fasolę płuczemy i moczymy, a następnego dnia gotujemy w tej samej wodzie (dolewamy jeśli trzeba). Wystygniętą mielimy w maszynce takiej do mięsa na gęstym sitku, a także cebulkę. Dusimy na patelni starte na dużych oczkach tartki obrane pieczarki i paprykę (skórkę wyrzucamy), pokrojonego cienko selera naciowego, rozmiażdżony czosnek, a na końcu sporo natki pietruszki. Jeśli nie mamy teflonowej patelni można dodać kapkę oliwy z oliwek i przykryć pieczarki, które szybko puszczą soki, później jeśli będzie konieczność podlewać wodą albo wogóle dusić na wodzie. Zawartość patelni przełożyć do zmielonej fasoli, dodać dwa białka, przyprawy i wyrobić masę. Ja to robię ręką Przełożyć do formy - ja wysmarowałam odrobiną oliwy z oliwek i mokrą ręką uklepałam wierzch kilka razy zwilżając dłoń. Spód formy wyłożyłam rzeżuchą i w wierzch pasztetu też ją wklepałam. Piec ok. 1 godziny w 180 C - zależy od piekarnika

FAZA 1 Ryz prazony z jablkiem Potrzeba: ryz (brazowy, dziki, basmanti) nie wiecej niz 100 gr na jeden raz 2 jablka (a jak duze to jedno) cynamon wg. uznania chudy jogurt bc ryz gotujemy polowe czasu podanego na opakowanie, wyciagamy, przelewamy zimna woda. Jablko tarkujemy na grubej tarce, wzglednie kroimy na kawalki jak ktos woli. Wkladamy na patelnie (lub do garnuszka), podlewamy troche wody, doajemy cynamon. Niech sie tak pitrasi prze 8-12 min. Mieszamy w miedzyczasie. Mozna jablko zamiast tego upiec w piekarniku. Mozna zrobic to w mikrofali. Wykladamy na talerzyk - jablka, potem ryz, potem polewamy chudym jogurtem.

Gość joldra
alice 1 -ty nasza skarbnico wiedzy po 1 - trzymaj sie napewno z synem bedzie coraz lepiej po 2 - nie przyjmuj sie co kto powiedział a raczej napisał - ja juz wspominałam i zresztą nie tylko ja że każdy organizm jest inny i każdy musi sam szukac odpowiedniej diety. Mnie odpowiada i będę sie tego trzymać. Na razie potrzebuje parę przepisów na śniadanka - ale szybko i bez gotowania - bo rano nie lubie wstawać i mam bardzo mało czasu zanim wyjde do pracy. A po prawie pół roku stosowania diety kończą mi sie pomysły na obiady . Może wyciągniesz ze swojego worka z przepisami coś smacznego /pamietaj że ja nie lubie gotować dlatego upraszam o podanie prostych przepisów/ hahahaha Będę wdzięczna za każdą wskazówkę Mam cel jeszcze 10 cm w biodrach / bez względu na ilość kilogramów/ Bużka dziewczyny - niedługo wiosna ta prawdziwa a nie ta za oknem

Gość defi
Alice jak fajnie ze znowu jestes!To znaczy ze u Ciebie lepiej a my mamy znowu super pomysly na "jedzonko"Alice powiedz mi czy czytalas w madrych ksiazkach Montiniaca cos o diecie w czasie ciazy!?Pozdrawiam Was Wszystkie.Milego dnia:)

Gość kati_1
oooo... właśnie o to mi alice chodziło :o) alice - podkarmiaj dobrze syna żeby się chłopaczyna zregenerował jak najszybciej.... wsród moich znajomych coraz więcej zapaleń płuc :o( epidemia jakaś czy co...? mam pytanko o herbaty - wiem że zwykła czarna nie jest wskazana (prawda to? utwierdźcie mnie). wskazane sa zielone, czerwone... ale czy kupować np. taką pu-erh o smaku jabłkowo-cynamonowym (lub jakimkolwiek innym) w sklepie typu "herbaty świata"????

czesc dziewczyny,Joldra wiesz co ja na sniadanie jem prawie wciaz to samo bo zima nie mozna za bardzo kombinowac,wiec jem graham z dzemem z fruktoza,albo z bialym chudym serem + ogorek,albo robie sobie salatke z pomidora i ogorka z serem feta.Bardziej przykladam sie do obiadu i kolacji. Kati ja pije herbaty wszystkie jak leci i czarna i malinowa,zielonej nie lubie.Mysle ze nie mozemy pozwolic zeby dieta nami rzadzila,ja tam zawsze na wekend pieke placek i jem kawalek do kawki zbozowej.Jestem uzalezniona od slodyczy wiec nie zrezygnuje z nich calkiem,bo jestem pozniej nerwowa .narazie koncze ,bede pozniej i poszukam jakis przepisikow.Teraz lece na zebranie do szkoly pa

Hej :) Alice dzięki za przepis na fasolkę, jutro zrobię sobie weglowy obiadek. Ale mam pytanie bo w przepisie jest mowa o 0,2 kg fasolki: czy zasada do 100g suchej masy nie dotyczy fasoli czy potrawę podzielić na 2 porcje ? Kupiłam 0,1 kg fasolki i jest jej bardzo mało choć wiem że po ugotowaniu zwiększy objętość. Podobne wątpliwości mam do tego drugiego przepisu z fasolką: pytanie ile można zjeść jednorazowo aby nie przesadzić. Lazanki już z Twojego przepisu robiłam i bardzo mi smakowały więc jeszcze raz dziękuje.

Faszerowane pieczarki kilka duzych pieczarek mieso mielone ser zółty z pieczarek odciąc nózki,wydrązyc srodek, miesko mielone przyprawic tak jak lubimy,dodoac starte nózki pieczarek,zamiast bułki-granulat- do srodka do pieczarek wkładamy miesko mielone,malenkei klopsiki wkładamy do piekarnika i zapiekamy,,jak sa juz prawie gotowe,oprzykrywamy serem zółtym i zapiekamy jescze troszke

joldra jak chcesz szybki obiad to kup ser camembert obtocz w granulacie,usmaz i do tego surowka pycha

Witam. Alice dzieki. Dziś wypróbuje najpierw fasolkę. Przepisy które podajesz sama już wypróbowałaś ? chodzi mi o ten pasztet z fasoli bo ja np jeszcze nie jem chlebka(boję się że się wyłoże z dietą) i myślałam o takim podaniu: pasztet a do tego masa warzywek. Jak smakuje taki pasztet? wiem że smaki mogą być różne.....

Gość kati_1
ela43 - ale chleb jest dozwolony w I fazie, wprawdzie tylko na śniadanie, no i żeby był pp i na zakwasie

Gość kati_1
a powiedzcie mi jeszcze kobietki jak się ma sprawa ziaren łuskanego słonecznika i łuskanej dyni? monti "zezwala" nam na nie? uwielbiam i jedne i drugie ziarenka w wersji uprażonej na złoty kolor na suchej patelni. a taki uprażony słonecznik dodaję nagminnie do wielu sałatek. potem podam wam przepisik jak juz się dowiem czy można nam te ziarenka :)

Gość kati_1
znawczynie drogie proszę o akceptację poniższego ;) GYROS z piersi kurzej kapusta pekińska ogórki kiszone cebula biała i czerwona pierś kurczaka przyprawy sos tzatziki (zrobić samemu) lub gotowy sos zaziki (sprawdzić skład, bo nie wiem co w takim gotowcu jest!!!!!!!!!) 1. kapustę pekińską drobno pokroić i lekko posolić, popierzyć i wymieszać 2. połowę poszatkowanej kapusty rozłożyć na dnie naczynia w którym robimy potrawę 3. na warstwę kapusty kładziemy pokrojone cienko w plastry ogórki kiszone (tak żeby przykryły całą warstwę kapusty) 4. na ogórki kładziemy pokrojoną w półtalarki cebulę 5. pierś kurczaka pokrojoną na małe kawałki usmażyć na patelni z przyprawami (np. ostra papryka, sól, pieprz…itp. – zależy od gustu) 6. mięso po upieczeniu i ostygnięciu rozłożyć na kapuście, ogórkach i cebuli 7. rozlać równomiernie sos rozprowadzając go po calej powierzchni potrawy 8. na samą górę ułożyć pozostałą część kapusty pekińskiej 9. dla smaku i do koloru można utrzeć rzodkiewkę i posypać nią górę potrawy 10. przygotować potrawę wcześniej, wstawić do lodówki SOS TZATZIKI serek bieluch naturalny jogurt naturalny surowy ogórek mały kiszony ogórek czosnek koperek sól pieprz oliwa z oliwek Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać powstałą wodę, dodać wyciśnięty czosnek, koperek, przyprawy i oliwę, następnie wymieszać z serkiem i jogurtem. Do smaku można lekko zakwasić kilkoma kroplami soku z cytryny. Odstawić do lodówki do „przegryzienia się” składników.

Gość kati_1
aaaaaaa..... no i co to za posiłek???? i kiedy go jeść....?? matko !!!!!!!!! nie wgryzę się w te zasady montiego... buuuu... a właśnie wykańczam serki topione i biały chlebek w domu, żeby zacząć montiego od poniedziałku.... buuuuu....

Gość kati_1
kurka... w ciągu dnia to widzę że tylko ja tu jestem...... yhhhh.... świruję że sama ze sobą gadam? hihihihi... powiedzcie doświadczone koleżanki jak ustawić mam posilki. wstaje o 5ej, do autobusu gnam o 6ej; w pracy jestem od 7ej do 15ej.... i jak tu śniadanka ustawić? w domu pochłonąć tylko owoc na czczo? a śniadnanie w pracy? mimo że między zjedzeniem owoca a śniadaniem właściwym będzie większy odstęp niż połgodzinny? i nie wiem czy wytrzymam bez jedzenia do powrotu do domu (zakladajac ze sniadanie zjem po 7ej jak tylko dotre do pracy)..... czy moze ta porcję sniadaniową rozłożyć sobie na dwie tury...?? help....

Kati gyros to potrawa tłuszczowa i możesz jeść na obiad ale nie z tym sosem bo do potraw tłuszczowych dajemy śmietanę 18%. A pesteczek to chyba nie wolno, wiem smaczne są. Wiem że można jeść chlebek ale ja jeszcze boję się dołożyć go do jadłospisu, może okazać się że jeszcze nie radzę sobie z apetytem więc wolę jeszcze nie ryzykować.

zamiast tego sosu mozna dac majonez kielecki on nie ma cukru.A co do przepisow ktore podaje to jeszcze nie wszystkie wyprobowalam ,ale pasztet akurat jadlam tylko ze z chlebem graham.

Witam. Fasolka inaczej smakowała super, robiłam z połowy porcji i w zupełności starczyła na jeden posiłek ale jak kto głodny... Polecam z czystym sumieniem. Dziś zrobię pasztet z fasoli i też liczę na fajny smak. Pozdrawiam.

wczoraj zrobilam sobie fajna salatke ,ugotowana soczewica,papryka ,por,czosnek przyprawy i troche majonezu kieleckiego wiecie co nawet dobre.