Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fionea

Homeopatia - czy komuś pomogła?

Polecane posty

choroba paskudna toczeń ukladowy rumieniowaty a leczenie trwało około 4-5 lat, liczy sie wytrwałość i konsekwencja dobranoc

Gość sephi
tukan - masz racje, to co jest w tym leku jest dobierane podczas wizyty, a przynajmniej ja tak mam moze i kosztuje ale wole wydac ta kase mojej lekarce niz lezec chora w lozku za pierwsza wizyte dalam 120 zl potem kolejna 60 leki w cenie

Gość dżej
witam, a jak homeopatia sprawdza się w przypadku dolegliwości objawiających się np. zanieczyszczeniem cery? Nigdy nie próbowałam tej metody, a jak do tej pory nic nie daje poprawy.

do Dżej Mam taki poradnik homeopatyczny i tam jest trochę leków na problemy z cerą,myślę że na pewno któryś by pomógł.Są one dobrane do objawów.Niestety nie wiem jak działają bo nigdy ich nie próbowałam.Ale skoro są to na pewno mają jakieś działanie. do ata 1 Co tam u Ciebie słychać?Jak tam pęcherz?Mam nadzieję że ok!

Gość dżej
Fionea, możesz mi powiedzieć jaki to poradnik? Jaki tytuł? Kto jest autorem? Chętnie bym go przejrzała. pozdrawiam

do dżej Są różne poradniki homeopatyczne.Nie wiem gdzie mieszkasz ale w każdym większym mieście na pewno jest księgarnia medyczna,gdy spytasz o homeopatię to powinni pokazać Ci gdzie jest taki dział i będziesz mogła przejrzeć te podręczniki (przynajmniej u mnie tak jest).Ja mam Praktyczny Poradnik Homeopatyczny,autor dr n.med.Jacek Czelej,wydawca Medyk Sp.z o.o. Jest tam dużo leków na rozmaite schorzenia i podane różne objawy danego schorzenia. Zaznaczam jednak że poważniejsze przypadki należy zawsze konsultować z lekarzem homeopatą. Poradnik jest skierowany do lekarzy, farmaceutów oraz zainteresowanych homeopatią.

do a2f3 Homeopatia radzi sobie z większością chorób.Pamiętam jak pewna pani w rejestracji kiedyś mi powiedziała że homeopaci leczą wszystkie choroby za wyjątkiem zaawansowanego raka.Myślę że tak może być. Z bakteriami doskonale sobie radzi bo wiem to z własnego doświadczenia,co do grzybicy myślę że będzie tak samo.Wszystko zależy od tego czy lek zostanie dobrze dobrany, a to natomiast zależy od lekarza.

Szukam i znajde: Bylam na wizycie u tej babki od kropli Bacha i jestem jak najbardziej na TAK!!!Po ponad 3 -godzinnej rozmowie dobrala krople dla moich dzieci ,meza i dla mnie.Krople biore od wczoraj i nie wiem ,czy to mozliwe,ale wydaje mi sie ,ze juz dzisiaj jest wszystko jakos inaczej.Dostalam tez te \"krople pierwszej pomocy\",ktore moj maz wyprobowaj jeszcze wczoraj-byl swiadkiem wypadku i przez to nerwy daly mu znac o sobie-faktycznie tak jak ta pani mowila -zadzialalo w ciagu minuty! Nie chce nikogo namawiac,ale ja widze w tych kroplach wielka nadzieje! Fionea:z moim pecherzem jest wlasciwie ok-od czasu do czasu te wstretne klucia w cewce,ale wierze w to co mowila moja homeop.,ze to na tle psychicznym i teraz po tych kroplach Bacha bedzie juz ok.

a2f3:sposob na grzybice pochwy zalecony przez moja homeopatke: -1lyzeczka rozmarynu -2 krople olejku drzewa herbacianego -0,5l wody To wszystko gotowac na slabym ogniu 5 minut.Gdy przestygnie robic z tego irygacje.Najlepiej robic je przed spaniem i konieczniezaraz potem zaplikowac sobie dopochwowo czopek z bakteriami kwasu mlekowego.Irygacje powtarzac min.10 dni -az do ustapienia objawow.czopki proponuje stosowac jeszcze kilka dni dluzej. Sposob ten wyprobowalam na sobie-dziala.Tylko ten wywar ma nieciekawy zapach.Aha no i dziala nie tylko przeciwgrzybiczo ,ale rowniez przeciwbakteryjnie. Sa tez czopki homeopatyczne EXMYKEHL D3-mozna dostac w aptekach homeop.Sa to czopki doodbytnicze i dzialaja na przewod pokarmowy ,pochwe ,inne sluzowki i skore-to z kolei polecila mi i mojej rodzinie ta babka od kropli Bacha-ona rowniez twierdzi,ze podstawa jakiejkolwiek terapii jest pozbycie sie grzyba,ktory wytwarza toksyny i przez to zatruwa caly organizm.

Gość lolu
jeżeli macie jeszcze jakieś sposoby na pozbycie się grzyba z organizmu to piszcie proszę, a może znacie jakiegoś dobrego homeopatę z okolic katowic?

ata 1 widzę że bardzo interesujesz się medycyną naturalną i to nie tylko homeopatią. Świetnie,widzę że możesz wielu ludziom udzielić cennych wskazówek. A znasz może jakiś sposób na problemy z żołądkiem.2 lata temu miałam robioną gastroskopię i stwierdzono refluks,brałam różne leki i nic.Stan się pogarsza,często boli mnie żołądek,mam mdłości i ogólnie słabo się czuję.Może pomogłoby coś z medycyny niekonwencjonalnej. A może ktoś miał podobne objawy i wyleczył się z tego? Pozdrawiam.

Fionea:tak sie sklada,ze tez mam refluks,ale narazie prawie bezobjawowy-Bogu dzieki!Nie mam wiec zadnego doswiadczenia na ten temat.Ale wiem ,ze teraz to juz z kazdym problemem zdrowotnym bede sie zglaszac tylko do mojej homeop.-no oprocz dentysty i ginekologa oczywiscie.A doswiadczenia az tak wielkiego w tych sprawach nie mam-od roku dopiero lecze sie u mojej lekarki,ale musze powiedziec,ze to wszystko jest naprawde super interesujace i szkoda ,wiele osob nie da sobie nawet wspomniec na ten temat,a co dopiero przekonac!

Gość dżej
czytałam, że podstawą skutecznego leczenia jest dobry homeopata. Właśnie poszukuję takiego w Lublinie.

Witajcie. sama leczę się u lekarza homeopaty od kwietnia i jak narazie jestem bardzo zadowolona.Miałam napady lękowe i inne związane z tym dolegliwości i od czasu jak przyjmuję leki homeopatyczne jest coraz lepiej. Naprawdę bardzo polecam. Wiadomo te wizyty sa drogie, ja za moją płace 59 zł, ale wolę takie metody leczenia niż trucie się chemią. Do lekarza jeżdżę co 6 tyg. naprawdę w porównaniu z tym co przechodziłam to teraz czuję się o niebo lepiej. Naprawdę polecam. Do Lulu - ja jeżdżę do lekarza który pzryjmuje w Opolu. Jeśli chcesz coś więcej wiedzieć to daj znać, pozdrawiam.

Pączuś Osobiście nie brałam kropli ojca Klimuszki,ale wiele dobrego o nich słyszałam.Kilka osób polecało mi je między innymi na problemy z układem pokarmowym.Może warto je spróbować! A Ty konkretnie na co chciałaś je brać?

Gość dżej
cześć, a jak myślicie, czy można się leczyć samemu, np. na podstawie jakiegoś poradnika homeopatycznego? Oczywiście nie mówię tu o poważnych schorzeniach.

dżej Jakieś drobne infekcje typu przęziębienie, czy ból gardła,ból głowy można spróbować samemu leczyć.Przecież z tego typu dolegliwościami spotykamy się na codzień i nie biegniemy odrazu do lekarza,tylko idziemy do apteki i kupujemy leki bez recepty. Choroby przewlekłe i inne,które mogą mieć groźne powikłania powinny być zawsze konsultowane z lekarzem. Ja mam poradniki i inne książki o homeopatii bo interesuję się tym,ale chodzę do lekarza homeopaty.Leki homeopatyczne bez recepty można kupować samemu ale są też takie,które są sprzedawane na receptę. Lekarz homeopata jest po to żeby dobrać nam odpowiedni lek. Pozdrawiam.

Gość dżej
Fionea, jak właściwie wygląda takie badanie? Ja słyszałam tylko, że jest dosyć drogie i że potrzebne jest więcej niż jedno spotkanie aby leczenie mogło być skuteczne. Poza tym sukces terapii to przede wszystkim dobry lekarz. Pozdrówka

Dzej:pierwsza wizyta u homeopaty jest bardzo dluga-min.2 godz. i polega na wywiadzie ,opowiadasz o sobie o swoich emocjach,wyciagasz z pamieci wszystkie nawt najgorsze wspomnienia z dziecinstwa,homeopata zadaje ci jedno pytanie czasem na 10 roznych sposobow po to ,aby dociec do sedna problemu.Ja powiem prawde ,ze po tym pierwszym spotkaniu czulam sie jeszcze bardziej zdolowana niz bylam-ale oplacilo sie!

Gość dżej
więc to nie jest takie badanie jak u zwykłego lekarza? Z tego co piszesz ata1, bardziej przypomina spowiedź a zamiast pokuty dostaje się "kropelki";) Może już samo badanie działa jak lek? Jestem bardzo ciekawa tej homeopatii ale nie mam pojęcia czy w Lublinie działa jakiś dobry homeopata.

Dzej:popytaj lepiej dobrze o kogos naprawde dobrze sprawdzonego,bo z tego co wiem to w Polsce nietrudno natrafic na naciagacza.

dżej Przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale nie byo mnie kilka dni. ata1 ma rację.Moja pierwsza wizyta u homeopaty trwala aż 3 godziny.Lekarz zadaje mnóstwo pytań aby dobrze Cię poznać i odpowiednio trafić w lek.Przyjdą np dwie osoby z anginą i każda dostanie inny lek bo każda z tych osób jest inna,ma inne objawy i inny charakter.Kolejne wizyty trwają okolo godziny i chodzi się na nie mniej więcej co 6 tygodni.Wówczas dostaje się leki podtrzymujące lub zupenie inne. Nie chce mi się wierzyć aby w Twoim mieście nie bylo dobrego homeopaty.Lublin to duże miasto więc na pewno ktoś taki się znajdzie. U mnie w mieście jest np Centrum Homeopatii Klasycznej,tam przyjmują lekarze homeopaci różnych specjalizacji np lekarz chorób wewnętrznych itp.Organizują też tam szkolenia i zjazdy dla lekarzy.Wiadomo że na konowala tam nie trafisz.Popytaj może u Ciebie też coś takiego jest. Pozdrawiam.

lulu - jest dobry homeopata w katowicach sama do niego chodze nazywa sie dr Pałasz przyjmuje na mikołowiskiej tel do nich032 257 18 83 lecze sie tam od pol roku i jestem bardzo zadowolona pomoglo mi ogolnie na stan zdrowia kiedys chorowalam conajmniej raz w miesiacu teraz tfu tfu jestem zdrowa :)

załamana_wawa_ moja mama brala na okres menopauzy leki homeopatyczne i jej pomagaly ale nie wiem jaka to nazwa byla moja wizyta u homeopaty trwala pierwsza ponad godiznke, nie biore kropli tylko takie kuleczki :) codziennie rano i wieczorem pod jezyk 5 kuleczek :)

Posluchajcie,a jak to jest w Polsce,czy na wizycie u homeopaty jest tylko rozmowa i sprawa twojej choroby ?,bo np.moja lekarka(Niemcy),najpierw ze mna rozmawia na temat mojego samopoczucia,a potem robi mi za kazdym razem akupresure stop i taki dziwny masaz plecow a w razie potrzeby akupunkture.Wiem ,ze u innych pacjentow stosuje wiele innych metod naturalnych.

ata1 masz fajnie że wizytę masz polączoną z masażem.U nas niestety tak nie jest.Wizyta u homeopaty polega gównie na rozmowie o swoim samopoczuciu,dolegliwościach,co lubisz jeść,jaka jesteś,jaką lubisz pogodę itp.Taki wywiad psychologiczny,to dotyczy pierwszej wizyty.Potem lekarz dokadnie sprawdza w swojej księdze leki które pasują do Ciebie.Mi np. wychodzilo glównie Natrium i Fosfor.Ale Natrium przeważyo i dostalam waśnie ten lek.Lekarka mówila że ten fosfor być może kiedyś bardziej się uwidoczni i będę potem przyjmować Fosfor.Kolejne wizyty są średnio co 6 tyg i trwają okolo godz.Lekarka dokladnie pyta czy coś się zmienilo np objawy, coś w moim zachowaniu,upodobaniach itp.Potem biorę kolejny lek lub ten sam i tak do następnej wizyty.Ja dostaję lek jednoskladnikowy w potencji C200,granulki lub tabletka pod język,tylko raz na 6 tyg. Wiem że niektórzy lekarze leczą lekami wieloskladnikowymi,które bierze się codziennie lub jednoskladnikowymi ale o potencji np CH 15 i je też trzeba brać częściej. Tak mniej więcej wyglądają wizyty,przynajmniej u mnie. O masażu lub czymś innym nie ma mowy. Za akupunkturę czy akupresurę trzeba placić dodatkowo i tym zajmują się inni lekarze. A jak to wygląda u Ciebie?Bo rozumiem że leczysz się w Niemczech,tak?Ile kosztuje u Ciebie wizyta i co się na nią skada?

Fionea:trzeba zaczac od tego,ze tutaj lekarze ci nie nazywaja sie homeopaci,tylko w wolnym tlumaczeniu \"uzdrawiacze\"-troche brzydko to brzmi po polsku.Pierwsza wizyta kosztowala mnie 150euro,a kazda kolejna 35.Powinno sie chodzic na wizyty min.co 2 tygodnie,ale mnie juz poprostu na to nie stac i chodze co 4-a jest to zwiazane wlasnie z akupresura itp.,ktora nalezy czesciej stosowac.Moja lekarka stosuje naprawde wiele metod medycyny naturalnej-nie wiem jak to sie fachowo nazywa,ale chodzi mi o te miski,ktore kladzie sie na ciele i wtedy uderza sie w nie jak dzwon,joga ,krople Bacha....... Ja chwilowo nie biore zadnych lekow od niej,bo z jej strony jest wszystko chwilowo ok,tylko w momencie gdy czuje,ze dostaje znowu jakiego dola,to moge w kazdym momencie wziac jednorazowo globulki ,ktore od niej dostalam-to sie zdarza raz na pare miesiecy. Jak juz pisalam wczesniej bylam teraz w Polsce po krople Bacha dla syna i odrazu dla mnie i reszty rodziny i to teraz lykamy.(moglam oczywiscie zalatwic to u mojej homeop.,ale biorac pod uwage koszt pierwszych wizyt pozostalych czlonkow rodziny bardziej oplacala sie wycieczka do Gdyni.

Gość mileńka23
sephi! proszę napisz gdzie dokładnie przyjmuje ten lekarz w Katowicach i jaki jest koszt wizyty, będe naprawdę wdzięczna. Pozdrawiam ciepło.