To jest nie do wytrzymania 0 Napisano Grudzień 25, 2006 wątek w górę! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
To jest nie do wytrzymania 0 Napisano Styczeń 25, 2007 w górę! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaa... Napisano Marzec 13, 2007 kefirek a jak ci sie pracuje z gimnazjalistami? ja ucze w gimnazjum i miewam chwile załamania :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzieeek 2 Napisano Kwiecień 18, 2007 Mam pytanie - poniewaz widze tu wielu jezykowcow Ja skonczylam co rpawda pedagogike rpzedszkolna i wczesnoszkolna. Ale moja miloscia zawsze byl i jest jezyk francuski. Mam juz za soba certyfikat DELF, teraz mieszkam we francji, ale neidlugo wracam. I tak mi sie marzy nauczanie jezyka w przedszkolu i klasach I-III - zgodnie z moim ptrzygotowaniem pedagogiczny,. Ale obawiam sie, ze moje kwalifikacje nie wystarcza... Nie orientujecie sie, jak to wyglada? Cy tylko romanista ma prawo uczyc jezyka? Z gory dziekuje za wszelka pomoc, pozdrawiam znad Sekwany ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czeresnia 0 Napisano Luty 13, 2009 nie, nie tylko romanista. jezyka mozesz uczyc bedac tez po kolegium nauczycielskim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość juz sie pogubilam Napisano Luty 13, 2009 raz piszecie,ze uczyc moze tylko magister a teraz ze po kolegium nauczycielskim tez(zazwyczaj trwa 3lata prawda) wiec jak to jest wkoncu? przepraszam za upierdliwosc:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Persephone 0 Napisano Luty 13, 2009 Nie wiem, jak u Was, ale w Łodzi zamykają raczej kolegia, więc jakby ich nie ma i uczą Ci po filologiach :) Pracuję w szkole, ale językowej, więc nie ma zapewne porównania z publicznymi placówkami. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Narzekacie i narzekacie Napisano Luty 14, 2009 To idźcie do normalnej pracy. Pozapieprzacie po 16 h to przestaniecie narzekać. Nieprzychylni pracownicy i donosiciele są wszędzie. Wy siedziecie całe zajęcia w klasie z 5min przerwą, więc nie macie takie styczności z pracą zespołową. Odpowiedzialność? Bo bez jaj, owszem jest za dzieci, ale nie macie materialnej np. jak księgowy czy pracownicy na kasie.... Do tego 2 miechy wakacji, ferie, świeta itd.. Skąd to wiem? Mam w rodzinie nauczycieli :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eustachija Napisano Luty 14, 2009 ja pracuję trzeci rok i lubię prowadzic lekcje. nie cierpię większości grona pedagogicznego z mojej szkoły - donoszą, kłamią, obgadują za plecami, nie odpowiadają dzień dobry, dorabiają rzekome znajomości. właśnie kilka dni temu nauczyciel-emeryt chciał mnie wysiudać z godzin okłamując dyrektora. totalna żenada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eustachija Napisano Luty 14, 2009 a do narzekacie odpowiedzialność jest sto razy cięższa za istoty żywe niż za forsę. niestety, jesli cos się stanie to jeszcze nauczyciela wyrzuty sumienia zeżrą - nie tylko opinia publiczna i sąd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Narzekacie i narzekacie Napisano Luty 14, 2009 Taaaa, ale ile takich nieszczęść się zdarza?? I za ile faktycznie nauczyciel odpowie? Inne zawody mogą dotknąć Twój majątek...np. strata domu itd. Nie ma żartów.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
To jest nie do wytrzymania 0 Napisano Kwiecień 19, 2010 w gore. A tak w ogole dodam, ze od 3 lat nie pracuje w szkole publicznej i swietnie sie z tym czuje. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość korepetycje taaa Napisano Listopad 7, 2012 w gore Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach