Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama oli

laktator

Polecane posty

Gość mama oli

własnie!!!!Jaki laktator polecacie .Elektryczny czy ręczny????i jakie firmy.Reczny to taki z pompką???/

Gość do mamy oli
kup sobie dojarke bedziesz miał cud laktator :D

Gość mama oli
gdyby głupota miała skrzydła to by cie tu nie było....

Gość do mamy oli
ale nie ma więc jestem :D

ja z pierwszym dzieciątkiem miałam zwykłą gruszkę z nuka i byłam zadowolona.Tyle że ręka troszkę mnie bolała i tym razem zaopatrzyłam się w ręczny z Aventu z wyposażeniem.

Gość tiramisuuuuuu
Ja polecam laktator ręczny firmy Avent. Bez problemu sciaga pokarm , w ciagu paru minut masz napełnioną butelkę. Koszt koło 200zł

a ja z całego serca polecam elektryczny,nie wyciga tak sutków jak reczne.Wiem co pisze,bo uzywalam juz obu;)

Gość ja z kolei polecam
elektroniczny laktator firmy tufi:) Trochę ciężko jest go dostać...2,5 roku temu w promocji z ładowarką zapłaciłam 189zł:) jest super!!!!!!!!!

Gość Proszę kobietki
Kasiu C ręczny wyciąga sutki ? :-o Używałam ręcznego z najtańszej firmy przez dwa lata ale za chiny nie chciały mi się naciągnąć sutki a tak bym chciała.

mi sie nacigały recznym nukiem podczas odciagania,:D to mialam na mysli hi hi hi:D

to był rodzaj takiej próżniowej menzurki wiesz i podczas odciagania \"wcigał\" piersi na ok 5 cm w taka chuda tube:D:D:D stad moj uraz:D

Gość Proszę kobietki
Mi też tak wciągał ale nic się nie naciągły :-D A tak na poważne to ciekawe czy są sposoby na naciągnięcie sutków.Mam takie malutkie że nie mam pojęcia jak to będzie z karmieniem.Z pierwszym miałam przez pierwsze dwa miesiące problemy. widzę jak kobiety już po pierwszym dziecku mają ogromniaste sutki a ja takie pici jak pierwiastka.

Prosze kobietki:D Jasne ze wyciagały tylko podczas odciagania,nie znam niestety sposobu,by powiekszyc na stałe:D:DMam raczej odwrotny problem:DPa!Dobrej nocy,pozdrawiam:)

cześć radze zainwestować w cos lepszego np avent ja kupiłam najtańszy reczny lakta - beznadziejny taka strzykawa no i strasznie ciągnie aż boli po kilku razach mi sie rozwalił. Kosztował jakieś 30 zł.

Avent ten zwykly mialam duzo pokarmu i kwestia 150ml to bylo doslownie kilka minut, moje kolezanki i kuzynki tez wlasnie kupowaly ten model http://www.allegro.pl/item148561359_laktator_avent_isis_butelki_125ml_super_zestaw.html aha 2 kolezanki mialy elektryczny ale medela - o taki - http://www.allegro.pl/item147373657_laktator_odciagacz_elektryczny_mini_medela_gratis.html i tez sobie bardzo chwalily... duzo zalezy czy nie karmisz wcale i odciagac musisz caly zapas dla maluszka czy tez laktator potrzebny jest ci tylko doraznie gdy wychodzisz lub na zrobienie zapasu mleczka na czas twojej pracy. mysle jednak ze avent by zdal swietnie egzamin w opbu przypadkach zycze trafnego wyboru :) ps.w prawdzie bylo to juz troche lat temu ale kupilam z tych tanszych recznego nuka i canpol, kolezanki mialy lakta szklany oraz baby ono i wszsystkie zgodnym chorem twierdzimy ze to bylo wyrzucenie kasy w bloto.

Ja mam reczny Medela (ma przystawke zeby podlaczyc moduł elektryczny) i jest całkiem OK. koszt okolo90zł.

Dla mnie ręczny Avent to była rewelacja, ale ja z pokarmem żadnych problemów nie miałam, ściągnięcie 200 ml zajmowało mi ok.5-7 minut. Na Allegro można kupić te laktatory za ok. 100 zł z wyposażeniem. Od kilku osób słyszałam że Medela jest rewelacyjna ale ta cena....., no chya że jakiś na allegro się trafi taniej.

Gość elinova
Ja polecam Avent ręczny.

mialam laktator ktorego uzylam moze z 2 razy. szybciej odciagalam reka niz nim. Nie wiem jaki polecic ale napewno odradzam laktator reczny chicco(cena kolo 200zl)

Gość mama oli
Dziękuje wam bardzo !!!!! widzę że wiekszosc poleca Avent reczny,a ja zastanawiałam się nad canpol premium,ale nikt o nim nawet nie wspomniał. Moze jednak Avent lepszy a na pewno dobry skoro tyle osób go poleca. Dziękuję.

hej ja polecam laktator medeli.. i do tego pompe elektryczną :).. odciągam mleko już3 miesiące pierwszy miesiąc właśnie ręcznym medeli... i strasznie sie namęczyłam elektryczny jest owiele lepszy... najlepiej wypożyczyć bo sa bardzo drobie :D