Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciiiiiiiiiiii

usunelam dzis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Madziu jak jestes katoliczką to gdzie twoje miłośierdzie???:P czy ty wiesz co to znaczy katolik????:P i pzrestań się pastwić padalcu nad innymi , bo przyjade i dupę ci skopię popaprańcu nawiedzony :P

Gość Ciiiiiiiiiii
Dzieki celix :)

celi idiotko czy ja pisałam, że jestem katoliczką?! Ja tylko pisałam, że wierzę, a w co wierzę to już nie Twój interes. Morderczynie!!! Na stos z nimi!!!

Gość Maltretowana 21
tak jest dzieki Celixx :) za wsparcie i za zrozumienie :)

ojej ona mysli ze ktosa sie przejmie tym gadaniem na stos na stos hahaah smiechu warte

Oooooooooo widzę, że nie tylko ja dostrzegam zaburzenia psychiczne u p. Magdy :P kobieto zgłoś się do psychiatryka:P a od tych dziewczyn odwal się :P i oby ciebie ktoś zgwałcił :P a pżóniej pogadamy jak bedziesz rodzić dziecko gwałcicielowi, pogadamy jak to dziecko zpyta do kogo jest podobne :P a teraz odwal się od tych dziewczyn :P

Szkoda mi na morderców nerwów. Spadam stąd idiotki. Nie cenicie czegoś tak cennego jak ludzkie życie, nie życzę wam źle, ale jeszcze pożałujecie. EGOISTYCZNE MORDERCZYNIE!!! Pod mur...

Przeczytałam cały topic i jestem w lekkim szoku. Ile nienawiści - zarówno w słowach gorliwych obrończyń życia poczętego, jak i tych, którzy nie negują decyzji dziewczyn, które poddały się aborcji. Ja powiem tak: jestem za prawem wyboru. Uważam, że powinna mieć je każda kobieta, bo to na nas spoczywa ciężar wychowania i ukształtowania dziecka. Dlatego każda z nas powinna podejmować decyzję o aborcji samodzielnie, w zgodzie z własnym sumieniem i przekonaniami. Nikt też nie powinien wywierać na nas presji, lub próbować decydować za nas. Nie należy też żadnej kobiety potępiać za taki czy inny wybór - kiedyś ktoś to oceni, my nie jesteśmy do tego uprawnieni, gdyż sami nie jesteśmy nieomylni i nie wiemy jak zachowalibyśmy się w konkretnej sytuacji, dopóki nam się ona nie przydarzy. Sama nie wiem czy nie usunęłabym ciąży, która byłaby wynikiem gwałtu, lub też w sytuacji, kiedy wiedziałabym, że dziecko obciążone jest poważną wadą genetyczną. Jednocześnie nie rozumiem takiego rozgraniczania jak robi to Magda. Z jednej strony broni dzieci, które poczęte są w wyniku gwałtu i nie rozumie jak kobieta nie chce donosić takiej ciąży i potem oddać dziecka do adopcji, a z drugiej strony dopuszcza możliwość usunięcia ciąży jeżeli dziewczyna nie ma tzw. warunków lub gdy ciaża ma obciążenia genetyczne. Trochę tego nie rozumiem, bo przecież warunki bytowe nie mogą być wyznacznikiem aborcji - wręcz nawet powiedziałbym, że jest to błahy powód do usunięcia ciąży niż gwałt. Poza tym uważam, że nie można czegoś jednocześnie popierać i odrzucać tylko to, co niezgodne z naszym światopogladem. Okłamywanie siebie jest gorsze niz przyznanie przed sobą samym, że nie jest się tak kryształowym, jakby się mogło wydawać i że my też mamy wątpliwości. Nie życzę nikomu, żeby znalazł się w takiej sytuacji jak autorka topicu. Nie każdy z nas ma w sobie takie pokłady siły, żeby sobie poradzić psychicznie i fizycznie. Nie oceniajmy, bo same pewnie też nie chciałybyśmy być oceniane. Pozdrawiam

Gość salowa
Magda_M brak mi słów ,nie masz za grosz tolerancji ,sama jesteś młodziutka i guzik wiesz o życiu!!Jakim prawem ja skreślasz ? Maltretowana21-trzymaj się

Gość salowa
Komiwojazerka Masz racje. Magda_M NIE SąDźCIE ABYśCIE NIE BYLI SąDZENI!! ODCZEP SIE JUż OD NIEJ,CHYBA NIGDY NIE CIERPIAłAś W SWOIM żYCIU!!

Gość salowa
celi xx tak brak argumentów ją wykończył

Sorka dziewczyny, wiem że teraz najbardziej potrzebujecie wsparcia, a nie moich kazań. Zrobiłyście jak uważałyście za słuszne. Poprostu zrozumcie, że mi jest też szkoda tych niewinnych dzieciątek. Było inne wyjście z waszej sytuacji, ale skoro tak zadecydowałyście to niech tak będzie. Tylko piszę to do innych, że zanim podejmą decyzję o usunięciu, niech przemyślą to tysiąc razy czy warto i czy trzeba!!! Trzymajcie się

Magdo no i widzisz można po ludzku wyrazic swą opinię??? jak widac po ostatnim twoim poście mozna :P więcej pokory do zycia ci życzę ! i więcej nie oceniaj, bo ktoś kiedyś ciebie moze ocenić :P pozdrawiam

Gość Ciiiiiiii
mam nadzieje ze dziewczyny rozumia mnie... a jesli nie to trudno... ja wiem ze postapilam dobrze choc ogolnie uwazam to za zle :(

Ej dziewczyny czemu nie piszecie jak się czujecie? Naprawdę przepraszam, że tak na was naskoczyłam. Ja na ogół tak robię, że najpierw mówię, a później myślę. Co prawda szkodami trochę tych dzieci, bo w sumie miałyście inne wyjście. Ale to nie wasza wina, że nie potrafiłyście psychicznie sobie z tym poradzić. Trzymajcie się i jeszcze raz sorka:(

Gość kita1982
hejka mozliwe jest zebym byla w ciazy???????? odstawilam tabsy po nich wzielam postinor 7 dni po mialam krwawienie to bylo 4.12 dzis 14.12 mam znow krwawienie zgodniecyklem to powinna byc miesiaczk..jednak i tak sie boje , czy krwawienie popostinorowe moze wystapic tak pozno??????

Kitka ty idz do gina, bo na forum to my raczej ani ciązy ani okresu u ciebie nie stwierdzimy :O a postinor zażyty zgodnie z zaleceniami sprawdza sie jako ten specyfik :O acha i pomyśl o jakiejś normalnej przewidywalnej metodzie antykoncepcji

Gość gigula
..ja 8 lat staram się i nic... nie mogę zajść w ciązę. Przepraszam w mojej sytuacji trudno zrozumieć, że można coś takiego zrobić.. Ale punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Cóż nie wnikam, bo po przeczytaniu topiku jestem jeszcze w szoku. Życzę Wam by sumienie w przyszłości 70- 80 letniej kobiety pozwoliło Wam sokojnie wybierać się na tamten świat. A w każde kolejne Święta Bożego Narodzenia, abyście nie patrzyły na puste miejsce jak przygotowane dla tego maleństwa którego nie ma bo zapadła TAKA decyzja, że go nie będzie. Ech.. Współczuję.. I faktycznie cieszę się,że nie wiem nic o życiu.. O TAKIM życiu..