Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabinka świnka

łóżeczko zwykłe czy turystyczne??????????

Polecane posty

Gość sabinka świnka

Mam pytanie czy kupiłyście łóżeczko turystyczne zamiast zwykłego. Czy jest ono na tyle praktyczne i zdrowe dla dziecka jak normalne??? Proszę o opinie z góry dziękuje :)

nie jest zdrowo spac przez całe zycie na przykład w namiocie:) okazjonalnie,turystycznie tak:) To samo mozna odniesc do łózeczek.

Witam Ja mam własnie dla synka takie lożeczko turystyczne i jestem z niego bardzo zadowolona.Fakt, ze materacyk, ktory byl do tego łożeczka jest niebardzo , ale ja dokupiłam taki jaki powinien być i jest ok.Wcale nie kupilismy go z myśla o wyjazdach, od samego początku mialo sluzyc tylko w domu.

czarna a Twoje łózeczko jest z naturalnej grubej tkaniny czy z grubego tworzywa sztucznego?czegos w rodzaju ceraty?

Kasia C- zerknij sobie na Bobasach mam zdięcia lożeczka, nie jest to napewno cerata :) jest to raczej taki materiał

:-) a do lozeczka drewnianego dodaja w komplecie dobry materac? do lozeczka turystycznego tez po prostu kupuje sie materac i tyle ja mam lozeczko firmy \"coneco\" i jestem bardzo zadowolona nie mam oczywiscie nic przeciwko lozeczkom drewnianym - ot, u mnie lozeczko skladane, na kolkach bylo lepszym pomyslem a jedne i drugie sa tak samo dla dziecka dobre

Powiem ci z własnego doświadczenia...miałam drewniane ale musiałam wymienić na turystyczne bo mam bardzo ruchliwe dziecko i obijało sobie głowę:O Dostała od dziadków turystyczne i jestem naprawde baaaaaaaaardzo zadowolona :D:D Polecam takie

Gość
mnie się podoba to łóżeczko: http://www.allegro.pl/item145100407_contour_electra_graco_prezent_wys_0_zl.html tylko dokupić materac, regulacja wysokości jest, więc nad czym się zastanawiać. Moja znajoma ma takie łózeczko i jest zadowolona. Teraz przechodzi ze swoim Juleczkiem etap wstawania w łóżeczku i gdyby miała drewniane, mały miałby rozciętą nie raz wargę. :D

bardzo fajne czarna, ja mam zakupione jednak drewniane,dla starszej tez mialam drewniane,nigdy sobie nic nie zrobiła,ale fajne jest tez to Twoje(ale najfajniejsza jest zawartoscw Twoim łózeczku;-))

ja tez jestem w trakcie zastanawiania się nad tym lozeczkiem-kojcem i nad tym standardowym... a podobają mi się te: http://www.allegro.pl/item142145599__lozeczka_turystyczne_l6_kojec_00wysylk_gratis.html http://www.allegro.pl/item142550426_lozeczko_baby_dreams_dream_120x60_wys_0zl_.html ciesze się ze większosc z was ma pozytywne opnie na temat tych lozeczek turystycznych, byc moze ulatwi mi to wybór :)

Witam. Moja mała Aga ma w sumie 2 łóżeczka jedno tradycyjne drewniane z materacykiem piankowym (specjalnie taki chciałam) u nas w sypialni, ma ochraniacz dookoła łóżeczka, śpi w nim tylko w nocy, mam jeszcze turystyczne łóżeczko (szerokie na 70cm, dokupiłam do niego materacyk piankowy), to turystyczne jest w pokoju Agi i śpi w nim w ciągu dnia. Z obydwu jestem zadowolona ale faktem jest że gdyby w tradycyjnym nie miała ochraniacza na całe łóżeczko to by miała nogi poobijane, jest strasznie ruchliwa. Także myślę że spokojnie można mieć dla dziecka tylko turystyczne łóżeczko ale musi mieć regulację wysokości, dodatkowy materac, ponieważ te materacyki w łóżeczkach turystycznych jest beznadziejny i nie nadaje się nacodzień.

na początku prawie przez 2 miesiące turystyczne łóżeczko służyło mi tylko jako przewijak (Aga spała w tradycyjnym) - super jest ten przewijak i półka na akcesoria (pieluchy, chusteczki), moja córeczka jest zachwycona jak ją przewijam bo wtedy \"gada\" do miśków ;) http://www.allegro.pl/item147520588_duzy_kojec_beebeekolyska_wibracje_muzyka_polka.html to łóżeczko ma jeszcze płozy do bujania - my z nich nie kozystamy wcale, nawet nie montowliśmy ich ma także wibracje i muzykę ale średnio Age interesują

czyli takie lozeczko spokojnie nadaje się do warunków domowych??? bo ja słyszałam ze o tą siateczkę dziecko moze sobie obcierać rączki i nozki i że jak sama nazwa tłumaczy są to lozeczka jedynie turystyczne- na wyjazdy i nie nadają sie do domu... moim zdaniem funkcjonalnością niewiele odstają od tych drewnianych lozeczek-jesli mają podwieszane dno no i jeśli dokupi się odpowiedni materacyk.

mam łożeczko turystyczne,śliczne jest fakt,ma bajery typu melodyjki,wibracje,dawzek z zabawkami,przewijak(to jet ok) ale teraz mysle ze kupiłabym drewniane bo po pierwsze turystyczne sa krotsze wiec na krocej starcza(tak mi sie wydaje) i po drugie a moze nawet najwazniejsze nie da rady zamocowac karuzeli na turystycznym łożeczku:-((( a te maskotki kotre sa w zetawach sie nie ruszaja,pech,wibracje sa do bani bo drga tylko brzeg łozka(mozna bujac recznie całe szcescie;-))) ) meldyjki tez takie raczej sobie

aha i fajna jest taka zawieszana pólka na chusteczki,pieluchy i sudokrem na przykład:-)))

lozeczko turystyczne spokojnie nadaje sie do codziennego uzytku - siateczka jest miekka, dziecko sie nie podrapie (dla mojej corci jest dodatkowa atrakcja - strasznie ja fasynuje dzwiek drapania w ta siatke), za siatka utykam tez dodatkowe zabawki, po ktore corcia siega juz teraz raczkami - modele lozeczek z drugim, podwieszanym poziomem nadaja sie dla dzieci juz od pierwszgo dnia zycia - lozeczek turystycznych nie sprzedaja raczej z materacami tylko z dnem - musi byc tam twarde dno, ktore utrzyma poziom, a do tego kupuje sie zwykly materac (w koncu w drewnianym tez nikt dziecka na samym dnie nie polozy) - rozmiary lozeczek to 120x60 i wieksze (z tym, ze te wieksze to jakis inny rozmiar niz 140x70, nie pamietam, a sama mam 120x60) - jest przewijak, ktory, jako nieuzywany, mozna powiesic z boku lozeczka ja mam model bez zabawek, corci kupilismy grzechotki na gumce jak do wozka, poza tym, jak juz pisalam, za siatke zatykam dodatkowe zabawki ale jest tyle fajnych palakow z roznymi atrakcjami, ze nie sugerowalabym sie niemoznoscia powieszenia karuzeli aha - nasz model tez ma lampke, melodyjki i wibracje (przy wibracjach chodzi cale lozeczko) ale nie uzywamy - ani nam ani corci nie przypadlo do gustu

malymisiu...a czemu nie da się zamocować karuzeli do tego lozeczka??? przeciez do tego potrzebny jest tylko jeden \"pałąk\" z boku lozeczka, a karuzela posiada taką łapkę która wydaje mi sie ze da sie przymocować....

joanka powiedz jeszcze jak mozesz jakiej firmy masz lozeczko? lub podaj link jesli masz :) z gory slicznie dziękuje :) powiem wam ze czytałam wasze wypowiedzi mezowi, bo nam bardziej podobają sie te turystyczne lozeczka i duzo mi wyjasniły wasze wpisy :) juz praktycznie jestem pewna ze kupie takie własnie turystyczne ;)

Mysle ze i w takim i w takim maluch sie wychowa:D Wazna tylko odpowiednia twardosc materacyka ... Co do szczebelkow to sa ochraniacze do łóżeczek.Ale fakt ze firmy przescigaja sie w pomyslach i te akcesoria sa coraz lepszej jakosci. Moja szwagierka ma 8 mc-ego malca i ma i takie i takie łóżeczko.Ale to turystyczne widze ze słuzy raczej do zabawy... Dobrze jest sie tez zastanowic na ile ma takie łózeczko posłozyc i jaka jest dopuszczalnosc wagowa.

mi sie podobaja karuzele fisher prize i zadna niestety zabawka ani dowieszany pałak nie jest taki fajny:-))) karuzele (chyba wszystkie modele przynajmniej na allegro)maja taką srube uciskowa ktora wkłada sie m-dzy szczebelki a łózeczka turystyczne maja siatke i nie ma na czym ani jak zacisnac tej sruby,ale w fakt mozna to zastapic innym bajerami;-)))

Gość Monis**
ja osobiscie niepolecalabym Ci kupienia lozeczka turystycznego zamiast normalnego,drewnianego.Po pierwsze jak sama nazwa mowi jest turystyczne i od czasu do czasu jak dziecko w nim pospi to nie zaszkodzi.Ale po pierwszw cale jest z nylonu(i innych syntetycznych wlokien,zmiekczaczy,utrwalaczy itp..) ktory nie oddycha,posiada wprawdzie siatke ale tez nylonowa i utrudniona jest cyrkulacja powietrza no i potrzenie przez nylonowa drobna siatke moze byc szkodliwe dla rozwijajacego sie i ksztaltujacego wzroku dziecka (dziecko po urodzeniu widzi nieostro i nie rozroznia barw.Na poczatku dostrzega ksztalty z odleglosci 20 cm). Po drugie:.Komfort spania w takim lozeczku jest porownywalny z komfortem spania w namiocie a powinnismy wziasc pod uwage ile czasu dziecko bedzie spedzac w takim lozeczku.Sprawa stabilnosci pozostawia wiele do zyczenia,dziecko stojace sie chybocze i koslawo stawia nozki,jest malo wytrzymale.(co innego kojec ktory ma sztywna podloge dlatego sluzy do zabawy)A jeszcze kwestia melodyjek i wibracjii,zabawek itp.Tani bajer nieprzydatny a tylko rozpraszajacy dziecko bo lozeczko ma sluzyc do spania a nie do zabawy a nadmierna stymulacja dziecka powoduje problemy z zasypianiem.Ja osobiscie uwazam ze najzwyklejsze drewniane lozeczko jest najodpowiedniejsze dla maluszka.Ma wlasciwa cyrkulacje powietrza , jest z naturalnych surowcow,nie ogranicza widocznosci,wieksze dzieci uwielbiaja siedziec w lozeczku ze spuszczonymi przez szczebelki nozkami.latwiej jest im uczyc sie siadac i wstawac.Posiadam obydwa rodzaje lozeczek.I to turystyczne sluzy nam tylko na wyjazdy nie uzywamy go nawet jako kojca ktory kupilismy tez zwykly ze szczebelkami ,ale wiem ze sa mamy ktore uzywaja tylko turystycznych na codzien ale to ich wybor i maja do tego prawo

Gość najlepsze naturalne drewniane
Zgadzam się z przedmówczynią. Sama nazwa wskazuje do czego służy. Najpierw kupiliśmy zwykłe drewniane i służyło i służy tylko i wyłącznie do spania. Jak synek troszkę podrósł to kupiliśmy turystyczne z funkcją kojca i wkładem niemowlęcym (ale bez żadnych udziwnien, melodyjek, wibracji,baldachimów). Okazało się super do zabawy w okresie kiedy młody nie spał. Udało mi się utrwalić dziecku, że jedno łóżeczko służy do spania drugie do zabawy i starałam się tego trzymać. Potem zlikwidowaliśmy wkład niemowlęcy i zaczęło służyc jako kojec a właściwie przechowalnia przede wszystkim dla zabawek i Marcinka gdy musiałam wyjśc z pokoju. Zresztą młody szybko zaczął się przemieszczaść i nie ograniczałam mu swobody. Marcinek skończył roczek i kojec poszedł w odstawkę. Teraz łożko turystyczne służy tylko i wyłącznie na wyjazdy. Rzeczywiście komfort spania nie jest super, ale na parę nocy do zniesienia. Naprwdę jeżeli ma być to tylko jedyne łóżeczko i ma służyć do spania nie polecam. Poza tym ja również poruszę kwestię siateczki, patrzy sie przez nią koszmarnie i bardzo męczy wzrok (ja się meczyłam patrząc z bliska na juniora a co dopiero on).

Zgadzam sie z Monis:) Jestem juz mama z duzym dzieckiem (8 lat) i wychowalo sie w standartowym łózeczku..stac mnie na rozne bajery ale teraz tez decydowalabym sie na łdne drewniane łózeczko-moze takie ktore potem mozna przemontowac na tapczanik:) Oczywiscie nie wzgardze tez turystycznym ale raczej w formie od czasu do czasu.. Z tym patrzeniem przez siateczke to moze cos jest.Szwagierka jak wkłada tam małego to płacze i sie złosco bo faktycznie swiata nie widac a On jeszce nie umie wstac...w szcebelkowym sie chwyta i prbuje wstawac i siadac tak jak pisala Monis...nigdy sobie nic nie obiła -zreszta jak my wszyscy wychowani przecierz w takich łózeczkach bo takich bajerow kiedys nie bylo:D....... Nie dajmy sie zwariowac w zadna ze stron....wybor jest olbrzymi i kazdy cos znajdzie .Ale nie sugerujmy sie wylacznie tym co ładne i moze wydaje sie dla nas praktyczne i wygodne bo to dla dziecka ma byc wygoda i zdrowy prawidłowy rozwoj wszystkich zmysłow i ruchu.

Moda i nowoczesny postep -jedno.. Ale stare i sprawdzone sposoby to drugie... Dobrze wziasc troszke z tego i troszke z tego... My za bardzo sie teraz sugerujemy moda..wygladaem,gadzeciarstwem i bajerami.To tylko podbija cene niebotycznie a potem poł rzeczy jest zupelnie nieprzydatnych lub zwyczajnie tandetnych..

hmmm ja mam w łóżeczku turystycznym zamontowaną karuzelkę (zwykłą kolorową, plastikową z canpola) jeśli chodzi o siateczkę to może faktycznie męczyć wzrok dziecka ale moja Aga ma w łóżeczku turystycznym dookoła miękkie książeczki więc nie widzi siatki Ja kupiłam łóżeczko turystyczne z myślą o tym że będę musiała wrócić do pracy. To łóżeczko chciałam zanieść na dół do moich rodziców którzy będę się opiekować moim dzieckiem jak będę w pracy. Jak narazie moje dziecko w nocy śpi w tradycyjnym a w ciągu dnia do zabawy ma turystyczne.

Gość mala27
zdecydowanie drewniane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Rewelacyjne łóżeczko udało mi się namierzyć u Lionelo, jest w pełni regulowane można powiedzieć że rośnie razem z dzieckiem, a nasz synek to rośnie jak na drożdżach ani się człowiek nie rozejrzy jak będzie wyższy ode mnie ;) Ich łóżeczka są atestowane, bezpieczne, zrobione z tworzyw zdrowych dla dziecka, na http://lionelo.com/product_category/wozki-i-nosidelka/ są konkretne modele które aktualnie sprzedają.