Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asik36

pierwsze spacery-kiedy i jak dlugo?

Polecane posty

moja corcia ma 1,5 tyg, urodzila sie pod koniec listopada kiedy moge zaczac wychodzic z nia na spacer i jak dlugi moze byc tenże ? z gory dziekuje za podpowiedzi

Gość dopiero na wiosne
mozesz wychodzic:P

haha, alez to bylo blyskotliwe ale to i tak wczesniej niz zakladalam jak nie masz nic madrego do powiedzenia to po prostu milcz

Gość sama milcz
glupia suko bo cie wyrucham:P

teraz jest tak cieplo ze naprawde mzoesz juz zaczac wychodzic.a najlepiej to poprostu ubierz malucha i otworz szeroko okno lub balkon i tak np. przez 2- 3 dni a potem wychodz spokojnie na pól godzinki i wydluzaj ten czas...

a na takie wpisy zwyczajnie ignoruj to najlepszy sposob.To małolaty znudzone swoim marnym zyciem...wiec frustracje musza wyladowac...zenada!!!

cześć Asiu! nie ma na co czekać! ubieraj Zuzkę i wychodźcie, póki jest tak pięknie :) na początek nie za długo... sama będziesz wiedziała kiedy wrócić, z Tonią spacerowałam od razu, jak tylko wróciłyśmy ze szpitala, to co prawda był listopad, ale nie było aż tak ciepło jak teraz :) i jest najbardziej zahartowanym dzieckiem jakie znam :) stopniowo wydłużajcie spacery, ale przecież Ty to wiesz! a wkrótce umówimy się na wspólny spacer :D

Gość o rany Julek
przeciez twoja corka ledwo sie urodzila! jest cieplo a tak nie powinno byc w grudniu! przyzwyczajaj ja jedynie w domu przy otwartym oknie a nie odrazu na powietrze!

Gość Ło matkoo
Gruby Miś, a Ty znowu w ciąży? Która to już pociecha??

ja urodzilam na poczatku kwietnia, bylo zimno, ja chodzilam jeszcze w zimowej kurtce kiedy przyszla do nas polozna (tydzien po porodzie) pytala sie czy spacer juz zaliczylismy :) wiec nst dnia zebralam sie z malym i zrobilismy obchod wokol domu :) najpierw oczywiscie bylo werandowanie 15 min przy otwartym oknie 2 dni pozniej wyszlismy juz na male zakupy-lacznie pol godzinki na dworzu, z kadym kolejnym dnie troche dluzej :) pozdrawiam

Czesc Asik. Ja z Tomkiem wyszlam jak mial niecale 2 tygodnie:). 2 dni werandowalam, a na nastepny wyszlam na 1,5 godzinki:) pozzdrawiam

dzieki dziewczyny za podpowiedzi:) Gruby Misiu :) oj juz nie moge sie doczekac dluzszego spacerku i poznania Cieie i Twoich pocieszek :) glupoli ignoruje, bo najzwyczajniej w swiecie nie sa warci uwagi

Po pierwsze primo :D ... dziecko ubiera się na dwór o warstwę więcej niż siebie, tzn. Ty masz dżinsy, koszulke i bluzę na to kurtka - mała ma body, rajtki i bluzę i na to kombinezonik. Jeśli wiatr nie wieje na potęgę, to nawet nie ma co przykrywać. Moja mama i teściowie zawsze powtarzali \"Lepiej przeziębić niż przegrać\" - wiem, przeżyłam lekkie przegrzanie dzieciaka w wakacje - KOSZMAR, większy niż ten w polityce :P ... Koniecznie smaruj małej buzię - MAŚCIĄ NIE KREMEM. Tak mówił mi lekarz... Wychodzić na spacerek możesz niemal od razu. No i są dwie metody ... Pierwsza: dwa - trzy dni werandowania i potem dłuższy spacerek. Druga: każdego dnia o 5 minut dłuższy spacer : 15, 20, 25 itd minut. Lepiej nie wychodzić gdy na dworzu jest poniżej -10st C i wiatr. I kiedy jest infekcja wirusowa - nie warto wtedy męczyć malucha. Warto wychodzić nawet gdy pada - maluchowi nawilżają się śluzówki, bez szarpania sie z tymi sprejami do nosa... Pff... Chyba streściłam wytyczne jakie sama dostałam... No i jak wg nich postępowałam dzieciak chorował naprawdę nie wiele :) ...

atrida wielkie dzieki :) mam jeszcze jedno pytanie- jezeli nie kremem a mascia to jaka?

Ja używałam maści z witaminą A ( tu uważaj, bo są dwa rodzaje, z dodatkiem aromatu cytrynowego i bez aromatu) lub robionej maści cholesterolowej.

Gość moje kochane
ja uczyniłam tak: synek urodził się w lutym.tydzień w szpitalu, drugi tydzień w domu ( bez werandowania ) 1 dzień - werandowanie przy lekko uchylonym oknie 3-5 min. 2 dzień - werand. przy szeroko otwartym oknie 5 min. 3 dzień - werand. ------/ /---------------------------10 min. 4 dzień - werand. ---------/ /------------------------- 15 min. 5 dzień - spacer 10 min. i z każdym dniem coraz dłużej o 5 min. maksymalnie zimą byliśmy na dworze 2 godz.

Gość moje kochane
a maści czy kremów nie używałam i nie miał żadnych problemów. ponoć to gorzej dla skóry.

Ja wyszłam po miesiącu. Ale mój syn był opatulony w gondolce w super śpiworek. Potem używałam go także w spacerówce. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.