Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bene bianca

WCZEŚNIAK NA ŻYCZENIE

Polecane posty

Gość supergeilezieck
ja tez nie powiem ze to pochwalam, ale akzeptuje.. poza tym ona nie zrobilaby tego sma, lecz pod nadzorem i opieka lekarzy (wierze w lekarzy)... ktorzy by raczej nie ryzykowali zdrowia dzeicka...

okoko... daj sobie spokój idz sie wyładowac gdzie indziej... Wiele aktorek tak rodzi i ich dzieci zyja i maja sie dobrze, jesli w danym wypadku jest jakies ryzyko lekarz napewno nie przeprowadzi wczesniejszej cesarki...

Jestem za aborcją i nie potępiam par, które mimo, że mogą mieć dzieci decydują się na bezdzietność. Nie jestem też fanatyczką karmienia piersią, nie popieram stereotypu Matki Polki i zdecydowanie popieram Feministki, ale czegoś takiego po prostu nie da się przyjąć do wiadomości, bo niby czemu to ma służyć? Jeśli ktoś był zgrabny przed ciążą, w ciąży smarował się kremami przeciw rozstępom i stosował dietę, to nie ma szansy, że nagle nasza figura ulegnie pogorszeniu. Widziałam wiele matek PRZED i PO ciąży i te, które o siebie dbały w czasie ciąży najzwyczajniej w świecie wyglądają tak samo jak przed porodem.

Ale ja się nie rozładowywuje tutaj. Jestem spokojna bardzo. A zapytam inaczej wierzycie w to, że w Polsce tak jak w Stanach są lekarze przeszkoleni do tego? Ja myśle, że może ich brakować. Jeśli wiedziałabym, że są i znają się na tym to nic mi do tego. Ale niestety to, że w stanach się coś robi to nie znaczy ze u nas w Polsce.

Poza tym nie porównujmy się do aktorek amerykańskich, bo daleko nam do nich. Szczęgólnie ze one wydają w setkach tysiecy dolarów pieniądze na takie zabiegi. I wiadomo, że nikt jej rkzywdy nie zrobi bo go zniszczy. A tu w w naszym kraju zabiją ci dziecko a ty co zrobisz. Możesz płakać, i nikt ci nie pomoże

Do autorki topiku, myślę że żaden lekarz przy zdrowych zmysłach nie zrobi ci cesarki w 7 miesiącu bo będzie się bał odpowiedzialności za późniejszy rozwój dziecka. Jednak myślę że weterynarz by się nadawał, zadzwoń do któregoś i spytaj

ja co prawda mam rozstępy ale gimnastyka przy dziecku i smarowanie balsamem powoduje ze juz ich prawie nie widac, a co do figury to mi sie bardzo poprawiła. mam lepsza niz przed ciaza.

Osoba, która wpadła na ten pomysł chyba nie zdaje sobie sprawy jak wygląda 7 miesięczny płód:( Przecież to dziecko jest tak małe, że nawet najmniejszy rozmiar ciuszków jest na niego za mały, to dziecko jest roślinką, której trzeba poświęcić mnóstwo czasu. Zdajesz sobie sprawę ile miesięcy taki maluch musiałby przeleżeć w inkubatorze, żeby zyskać pełną sprawność?? Nie byłoby Ci przykro gdybyś musiała patrzeć jak twoje maeńkie stworzonko leży podłączone do wielkiej aparatury, z trudem łapiąc każdy oddech? O ile w ogóle mogłoby samodzielnie oddychać. Byłam kiedyś odwiedzić w szpitalu koleżankę, która urodziła wcześniaka, to maleństwo ledwo co przypominało człowieka, było takim maleńkim zlepkiem komórek, które w każdej chwili może umrzeć:( Nie chciałam Cię osądzać, ale obok czegoś takiego nie można przejść obojętnie. Kto Ci naopowiadał bzdur, że ciało po ciąży się rozciąga i już nie jest takie samo jak przed porodem??

staralam sie ...liczylam do 10 ze sto razy,ale nie wytrzymam!!!kurwa mac ty idiotko!!!trzeba bylo sobie o jedrnym ciele pomyslec zanim, zdecydowalas sie na dziecko!!!po urodzeniu wycinaj,przycinaj albo odsysaj ale teraz daj temu dziecku szanse na przezycie i urodzenie sie normalnym!!!po porodzie rob ze soba co chce nawet nogi poucinaj zeby cie juz nikt ne zechcial!!!zebys dzieci wiecej nie miala bo nie zaslugujesz na nie!!!trzeba bylo sobie kurwa żółwia zaadoptowac wtedy moze by rozwinal ci sie instynkt macierzynski i mialabys idealnie plaski brzuch bez zadnych wyzeczen!!!jescze nigdy czegos takiego nie napisalam nikomu na forum ale to o co ty pytasz to nie da sie nazwac,brak czlowiecenstwa...szkoda,ze nie urodzilas sie w czasach drugiej wojny swiatowej,tam mialabys pole do popisu na dzieciach w obozach koncentracyjnych...

czy sa u nas przeszkoleni lekarze do tego, pojecia nie mam... Mysle, ze cesarka to cesarka, napewno musza dokładnie zbadac stan dziecka i tyle... moge sie załozyc, ze niektóre polskie gwiazdy i gwiadeczki tez sie decyduja na takie zabiegi..., ale tutaj w Polsce nikt sie do tego nie przyzna z wiadomych powodow, podobnie jak lekarze nie beda sie afiszowac, z takim zabiegami, bo by ich zjedli... Mysle jednak, ze w prywatnych klinikach za odpowiednia zapłata wszystko jest jest mozliwe..

agula - kruszyna brawo brawo brawo !!! wyjęłaś mi to z ust!!! a ta idiotka dziwi się że ludzie ją tu linczują, niech się cieszy że to tylko forum.

Gość ale nie w 7 miesiącu
a najwczesniej w drugiej połowie 8 :o

dziewczyny ta dziewczyna penie nawet nie czyta negatywów. Nie ma co dyskutowac. Dla mnie to głupota robic dziecko bo rodzina tak chce. Potem dzieci sie nie kochane. Tobie autorko zycze żeby dziecko urodziło sie zdrowe i bede sie modlić żebys pokochała te dziecko, ale nie bedzie to modlitwa ciebie tylko za dziecko... bo tyle jest dzieci porzuconych i nie kochanych, że aż serce mnie sciska jak pomysle ze miało by sie takie kolejne urodzić;(

Maliszena niestety nie...goralka jestem i moze dlatego wsciek mnie ogromny wzial,ale temat tego topiku mna wstzasnal??i pytanie autorki...poprostu brak serca tej pani...pozdrawiam :)

Gość bene bianca
jak już powiedziałam nie oczekuję rozgrzeszenia. zazdroszczę wam wszystkim i gratuluję, że akceptujecie siebie po porodzie, na prawdę też chciałabym się tak czuć. miałam wątpliwości przed zajciem w ciążę, mówiłam ,ze nie mam zbytniego instynktu, ale do okoła wszyscy wmawiali mi, że z własnym jest inaczej, czekałam aż pojawi się owo uczucie, ale na razie nic się nie pojawia. a co do cesarki na życzenie, to podobno lepiej jest zrobić zabieg w siódmym miesiącu niż w ósmym, ale chciałabym się dowiedzieć więcej na ten temat, jeśli ktoś potrafi powstrzymać się od moralnych wykładów i wspomóc mnie wiedzą albo doświadczeniem to bardzo proszę. ja też słyszałam, że najbliżej wykonują je w Niemczech. ps. a tak bez hipokryzji to wiele modelek i aktorek decyduje się na wcześniejsze rozwiązania i nikt ich z tego powodu nie linczuje.

Baby, faktycznie czasami przeprowadza sie cesarke w 7 miesiacu i nie czeka dluzej. Sa tego powody medyczne (i tylko medyczne, a nie czy sie brzuch rozciaga i mamuska nie chce miec rozstepow). Zdarza sie, ze jesli ciaza jest zagrozona albo istnieje ryzyko przedwczesnego porodu (przed 9), to wykonuje sie ciecie wlasnie w 7 miesiacu, a nie w 8, poniewaz 7 miesieczny wczesniak ma lepsze szanse przezycia w inkubatorze, niz 8.miesieczny. Nie pamietam dokladnie z czego to wynika, ale jest to spowodowane rozwojem malucha itp. Pisanie, ze 7 miesieczny plod sie nie nadaje do zycia itp, to tez bzdura. Sama jestem wczesniakiem. Urodzilam sie ponad 2,5 miesiaca za wczesnie. 30 lat temu!!!! I jakos zyje. Jasne, ze lepiej jak sie dziecko donosi i urodzi w normalnym terminie. I nie popieram tutaj cesarki ze wzgledow estetyczych. Do autorki tego tematu: rozumiem twoje nastawienie. Duzo kobiet nie odczuwa wielkiego zachwytu nad ciaza i dzieckiem. Jednak wiele zakochuje sie w swoim malenstwie, jesli nie od pierwszego wejrzenia, to od drugiego ;) Czego i tobie zycze!

Gość bene bianca
supergeilezieck i cashmir- dzięki. ja nie zamierzam ryzykować życia mojego dziecka - na szczęście jesteśmy zamożni i stać mnie na taki zabieg w renomowanej klinice i jeżeli będą przeciwskazania - NIE ZDECYUJĘ SIĘ. Zabiegi wykonywane są już od dawna w Stanach i Europie, więc nie widzę powodu dlaczego nie miałabym rozważyć takiej możliwości.

Gość likina
Zaszłaś w ciążę ponieważ czułaś nacisk społeczny? Rodzina zaczęła Cię męczyć, że już najwyższy czas na dziecko?? Przecież mamy XXI wiek, jest tyle kobiet, które świadomie decydują się na bezdzietność. W takim razie czemu zdecydowałaś się na ciążę??

Ja już nic nie powiem, bo mi szkoda nerwów. Uważam, że kobietom w wieku rozrodczym powinno się robić badania psychiatryczne i niektórym wycinać macicę, podwiązywać jajniki itp. Wtedy zajęłyby się swoim fantastycznym ciałem, a pewnie i karierą, bo to przecież jasne, że dziecko to tylko kłoda pod nogami. A wielkie pieniądze te zamożne kierowałyby na jakieś schronisko dla zwierząt i płakałyby ze wzruszenia nad swoją szlachetnością. Powtórzę za Maliszeną: biedne dziecko. Bo kto wie, co jeszcze zrobisz, bene bianca, żeby się za bardzo nie poświęcić w tym swoim macierzyństwie.

Dlaczego ktoś tak bardzo przejmuje się tym co robią aktorki i modelki? Co z tego że dbają o siebie, czasam nawet aż za bardzo. Robią sobie operacje plastyczne, cesarki na zyczenie i co to daje? Rozwodzą się na okrągło, zdrady na porządku dziennym. Takie to wielkie szczęście? Lekarz, gdy mu się zapłaci, zrobi wiele. Wystarczy popatrzeć na Michaela Jacksona, przecież sam się nie operował. Narażanie zdrowia dziecka uważam za idiotyzm. Gówno ma do tego miłość do dziecka, prócz miłości istnieje coś takiego jak odpowiedzialność.

robia to (modelki,aktorki)bo ich cialo to ich kariera,praca,kasa...... My nie musimy zyc z takim ciezarem-bo to jednak ciezar i wcale nie az takie szczescie.Wiele dramatow o ktorych sie pisze i ktore zostaja w ukruciu i nikt o nich nie wie. Powinnysmy byc szcesliwe z tego powodu ze nie musimy zyc pod taka presja anie same sobie kreowac takie bzduru -ze jak mi zostanie 2cm. wiecej w talii to......no własnie to co??? Ten swiat to juz sam nie wie w ktora strone zmierza...ale chyba w najgorsza pomalu-ku temu zeby ludzkosc sama sobie zafundowala eksterminacje pomalu.

Gość likina
Moja koleżanka po 4 porodach wciąż ma ciało modelki. Zastanawiam się co takiego musiałoby się stać, żeby ciało się rozciągło?

Gość katkamatka
i dodatkowo radzę sprawdzić, ile kosztuje jeden dzień na oddziale szpitalnym utrzymywania przy życiu zagrożonego wcześniaka... ludzka głupota nie zna granic :o

Gość katkamatka
czy Twój "wcześniak na życzenie" będzie miał prywatny inkubator? czy będzie zajmował miejsce i jakiś "wcześniak bez życzenia" nie będzie z braku tegoż miejsca ratowany???

Gość bene bianca
olinek dlaczego zakładasz że ja nie mogłabym być osobą zarabiającą na życie ciałem? taka aktorką na przykład? to po pierwsze. po drugie możejestem zananą aktorką i mam mnóstwo pieniędzy i zapewnię mojemu dziecku własciwą opiekę. po trzecie rozumiem że wy -wszystkie święte matki polki - nie macie takich dylematów jak wysłanie dziecka do żłobka, zapewnienie mu opiekunki, itd - BO PRZECIEZ CHCECIE NADAL JAKOŚ PRACOWAĆ I SIĘ ROZWIJAĆ, a nie tylko siedzieć z dzieckiem w domu? przecież to też jest jakiś kompromis - dla dobra dziecka powinnyście zajmować się nim od rana do nocy przez 18 lat. ja do tego tak nie podchodzę. i darujcie sobie te wszystkie teksty że koleżanka urodziła 4 dzieci i wygląda jak przed ciążą - MOŻEJEJ JESCZE BŁONA DZIEWICZA ODROSŁA ja nie zamierzam skrzywdzić mojego dziecka, jezeli będą przeciwskazania - nie zdecyduję się - ale pozwolicie, że sama wyznaczę granice POŚWIĘCENIA SIĘ .

niczego nie zakladam.Moze i jestes...i zrobisz jak zechcesz. Młodosc mija,uroda mija z czasem i wiekiem inne rzeczy i wartosci sa na pierwszym planie.Piekne cialo chocbys cuda robila niedlugo juz piekne nie bedzie...wez to pod uwaga. Moze skonczcie juz te dyskusje ktora i tak zadne ze stron nigdzie nie zaprowadzi. Kazdy z nas bedzie ponosil kiedys skutki własnych decyzji i wyborow. Zycze nam wszystkim jak najmniej tych negatywnych:) Aha...ja nie jestem z tych mam kur-tak na marginesie.Mam tez duza firme i kasy mi nie brak ...ale -to jeszcze nie wszystko...