Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lillliii

Powracajacy lupiez...i zaczerwieniona skora glowy

Polecane posty

Gość lillliii

Uzywalam juz Nizoralu, dlugo, pozniej selsun blu, na poczatku pomagaly a teraz znow mam lupiez.. Ciagle ni powraca... I na dodatek swedzi mnie skora glowy i sie ciagle drapie..i zostaja takie czerwone"placki". Pomozcie... Czym to wyleczyc?'

Gość vichy ponad wszystko

Mój mąż ma ten sam problem, każdy szampon był na początku dobry, a po paru myciach dostawał szału i drapał się jak szalony. Kupiłam mu szampon Vichy Dercos dla wrażliwej skóry głowy... i od tej pory nie uzywa innego.

Gość lillliiii
A ten Vichy Decors to ma byc przeciwlupiezowy??czy tylko dla skory wrazliwej?

Gość kisssa
A co moze dermatolog mi przepisac?? Mam ten sam problem..Pomozcie

Gość najlepszy jest
NIZORAL !!!

Gość przeciez pisze ze nizoral stos
stosowala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

współczuję, bo wiem, ze cieżko pozbyć się łupiezu na długo.. zawsze ta franca wraca :/ Ja moge się jedynuie cieszyć, bo łupieżu nie miałam już z 10 lat. walczcie!

Gość malfina5
Witam mam z tym problem od jakiegos czasu leczylam to roznymi sposobami woda z octem masciami lekami robionymi na zamowienie nizoralem itd i chyba minelo plamy zblakly nie swedziało i nie rozosily sie co najwazniejsze ale nei znikly balam sie isc na solarium juz minelo ponad miesiac zaczelo znowu swedziec stosuje kuracje nizoralowol drugi dzien za dwa dni sylwester i chcialaabym to zakryc mam sukienke bez plecow i troszke nei zrecznie bede sie czula na balu z plecami w laty chcialabym pojsc na solarium ale boje sie ze wyjdzie mi jeszcze bardziej ze sie nei opala a nei mam duzo czasu juz niestety zeby sie z tym pobawic pozostaje mi nizoral i solarium ale jesli solarium nasili...........? i czy wystarczy 2 razy na 10 min na stojacym ?

Gość arka anka
Lepiej zastosować specjalistyczny szampon do skóry atopowej - Atopra z carbamidem. Możesz go kupić bez recepty w aptece. Może zaczerwieniona skóra głowy to wynik alergii?

Gość tez mam
z bardziej popularnych polecam Elseve ten taki ciemny niebieski, ale bez odzywki - opcji 2 w 1; Sama mam ten problem, zwłaszcza swedzenie skory, co mnie doprowadza do szalu. Nizoral bardzo wyniszcza włosy, przesusza skore i pewnie jeszcze bardziej ja podraznia. Dla mnie Elseve jest skuteczny, choc łupiez nadal jest gdzies partiami, ale niewidoczny i co wazniejsze skora mnie juz nie swedzi w ogole.

Gość MARV
WITAM WSZYSTKICH.MIALEM PROBLEM ZE SKÓRĄ GŁOWY PRZEZ 2 LATA.MOJA SKORA BYLA ZACZERWIENIONA,PODRAŻNIONA,Z ŁUPIEŻEM I STRASZNIE SWĘDZIALA.UZYWALEM MNOSTWO SZAMPONOW I LEKOW NA SKORE GLOWY,BEZ ZADNYCH EFEKTOW.WYDALEM KUPE KASY.BYLEM TAK ZDESPEROWANY ZE PEWNEGO DNIA POSTANOWILEM SIE OBCIAC NA LYSO.PO ZGOLENIU GLOWY PRZETARLEM JA JAKAS WODA PO GOLENIU Z ALKOHOLEM I NA DRUGI DZIEN.ZERO LUPIEZU ZERO SWEDZENIA I BIALA SKORA.WLOSY MI ODROSLY GESTSZE I ZDROWE.I PROBLEM Z GLOWY POLECAM.

Mój facet miał ten problem. Odkąd myje szamponami dla dzieci, np. Bambi, Johnson's Baby itd. problem znikł zupełnie. Normalne szampony są dla niego za agresywne.

To prawda, niekiedy szampony mogą podrażniać i wywoływać alergie ! Jeśli problem jednak nie przejdzie, udaj się do kliniki specjalistycznej. Tam np. mogą Ci zrobić badania trychologiczne. Więcej znajdziesz info na www.hairlab.pl

Gość kikiw2
Wypróbuj szampon eva medica z trikenolem, bardzo skuteczny. Można go spotkać np w aptekach lub kupić przez internet. polecam

Gość gość
Na łupież i zaczerwienienia najlepszy wpływ miał w moim przypadku filtr prysznicowy z KDF, który zamontowałam jakiś czas temu. Poprawę widzę i czuję :))

Gość gość
Z własnego doświadczenia mogę polecić zastosowanie filtru prysznicowego z wkładem KDF, który sprawił, że zniknął mój kłopot z łupieżem, a włosy stały się o wiele bardziej miękkie i mniej łamliwe!

Gość lucek44
jak wraca Ci łupież to nie ma co czekać tylko trzeba kupić dobry szampon w aptece. dla mnie takim szamponem jest Pirolam. u mnie się sprawdził i dał radę usunąć łupież.

Gość gość
lucek44 dziś Ile dostajesz za tak żałosną reklamę tego szajsu? :O