Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta zima mnie wykończy

Moja dziewczyna chyba upadła na głowe!!!!

Polecane posty

Gość ta zima mnie wykończy
chce być szczęśliwy w związku cokolwiek to znaczy, teraz nie jestem szczęśliwy, brakuje mi bliskości jak roślinie woda.... przytulanie czy całowanie to tylko namiastka bliskości, chce się obuzić koło niej, pocałować w czoło, powiedzieć, że ta noc była cudowna...jesli to jest egoizm i myslenie tylko o sobie to niech tak będzie, to co powinno nas zbliżać nas oddala....postanowiłem, że będzie jedna poważna rozmowa, która zadecyduje czy nowy rok 2007 przywitamy jeszcze jako para...

nie nie nie.to prawda kobiety nie mówią wprost. może niektóre tak myślą. Ale to nie znaczy, że ta dziewczyna też tak myśli. nie wiem co ona myśli.Może i chce, ale może też nie być gotowa na ślub.Do tego też trzeba być gotowym!!!!!Należałoby się jej o to zapytać.

Gość po ślubie
olej ją i poszukaj normalnej, gorącej dziewczyny,. po sie z kłodą męczyć? szkoda młodych lat;) pozdroo i odwagi!! nie daj sobie wmówić ze cos z tobą nie tak!

Gość Benek
zieloniutka - ale zasady w imię czego? Co chce tym udowodnic? Dlaczego rezygnowac z przyjemnosci. Moge zrezygnowac z ogladania TV, przesiadywania przy komputerze, ale... po co?

Gość JA BYM TAK CHCIAŁA
TO COŚ PIĘKNEGO I TAK POWINNO WYGLĄDAĆ ŻYCIE, JAK ZACZEKASZ DO ŚLUBU TO PRZEKONASZ SIE O TYM

DO ta zima mnie wykończy powiedz to jej tak jak napisałes tu ze \"chcesz się obuzić koło niej, pocałować w czoło, powiedzieć, że ta noc była cudowna...\" Wytłumacz ze seks jest dopełnieniem miLosci.W moim zwiazku seks sprawił ze bardzo sie do siebie zblizylismy,chciaz za pierwszym razem,to hmmm wspaniale wcale nie było.Niw zrywaj zwiazku tylko porozmawiaj szczerze,napewno to zrozumie.Powodzenia:)

Gość Benek
Chodzi mi o Twoja wypowiedz "...Czy to tak trudno zrozumieć, że ma swoje zasady...". Naprawde nie widze powodu, dla ktorego dwoje KOCHAJĄCYCH sie ludzi, powinno rezygnowac z przejemnosci, jakim jest seks. Ascetyzm był dobry kilka epok temu.

Gość magnezytka
Cholera mój mąż właśnie taki jest idzie do puby na ryby a nawet do pracy, bo nie chce się ze mną kochać i wyczekuję niecierpliwie na ten moment, żeby wleźć na kafeterię, ewentualnie szydełkuję lub wyszywam na tamborku oglądajac szansę na sukces, żyć nie umierać.

benek...trudno to ludziom zrozumieć, to piękne czekać na kogoś jedynego, czekac na to...to podsyca apetyt.Fajnie jest oddać się tylko jedej osobie, wiedzieć, że daje sie jej coś takiego.Fajnie jest jak ta osoba to docenia. To potęguje miłość. ale co ja tu gadam...niektórzy tego nie zrozumieją...

DO ZIELONIUTKA Ja to dokładnie rozumiem ale jesli sie jest juz ze sbą troche czasu np jak u naszego kolegi ponad rok to juz chyba sie wie ze spedzi sie z ta osobą zycie. Pewnie ze jest super zrobic to z ta jedyna osoba ,wiem cos o tym ale czekac z tym do slubu... to chore...Ja byłam ze swoim narzeczonym 4 miesiace i to zrobilismy,nie załujemy i niedługo bierzemy slub.To sie czuje czy to ta osoba wiec jesli sa jakies watpliwosci to poco przeciagac zwiazek który nie ma szans na małzenstwo?

Gość o_rany
"jesli sie jest juz ze sbą troche czasu np jak u naszego kolegi ponad rok to juz chyba sie wie ze spedzi sie z ta osobą zycie" z choinki sie urwalas? ludzie zrywaja narzeczenstwo po 7 latach nawet

Mysiu, ja to rozumiem, że niektórzy nie chcą czekać, w porządku ich sprawa, ale zrozumcie, że sa inni którzy chcą. nie rozumiem, chcesz powiedzieć, że wszyscy jak sa ze soba rok to muszą się kochać? Mysiu, nie ma na to przepisu w postaci czasu.\"365 dni minęło...i albo w jedna, albo w druga stronę\"...nie uważasz, że to chore?

Gość REAL WOMAN***
Zieloniutka panowac nad pragnieniem sexu moge, ale po co sobie odmawiac przyjemnosci. Ja przynajmniej nigdy nie bede sie zastanawiac czy z innym byloby mi lepiej ;) Poza tym nie obrazaj ludzi, bo ja malpiego rozumu z pewnoscia nie mam, ale Ty jestes dosyc ograniczona. Ja Ci nie bronie miec wlasnych pogladow i czekac do slubu, a juz z pewnoscia tego nie negowalam na forum, wiec uszanuj tez zdanie innych i nie komentuj

Nie uwazam ze musza to nie o to chodzi. Mówie ze to ze zrobi sie to przed slubem to nie znaczy ze nie czeka sie na ta jedyna osobe.Ja jestem jeszcze przed slubem ale zrobiłam to pierwszy raz z osoba z która spedze zycie.Maiłam wczesniej wiele okazji zeby kochac sie z kims innym ale wiedziałam ze to nie to.CZekałam na ta osobe i sie doczekałam.Kazdy robi co uwaza,ok

Do o rany wiesz co uwazam ze jesli po 3-4 latach nie zalegalizuje sie zwiazku to on zaczyna sie rozpadac,wiec 7 lat to chore byc narzeczenstwem.Kazdy zwiazek potrzebuje stabilizacji i pewnosci.I wcale nie uwazam ze slub zapewni ta pewnosc ale to dalszy etap związku

Gość Benek
zieloniutka - czyli rozumiem, ze dla Ciebie wazne jest tylko to, zeby zrobic to po slubie? Jesli ludzie, po roku znajomosci biorą slub, ida do lozka, dopiero po slubie, a inni, zyja bez slubu, ale sa ze soba dwa lata i dopiero po tych 2 latach decyduja sie na seks, to wg ciebie, ci pierwsi sa lepsi? Dla mnie liczy sie dlugosc zwiazku, a nie, czy mają na to papierek (czytaj slub).

ok sorry, dla wszystkich których obraziłam.Te \"mocne słowa\" nie były do tych, którzy kochają się przed ślubem, ale d tych, którzy piszą tu takie głupoty w stylu\"Zacznij dobierać się do niej, a jeśli odsunie się albo coś w tym stylu, rzuć tekst pt.: \"to nie ma sensu\" i wyjdź, jeśli nie zrozumie, jeśli nie pójdzie za Tobą, odpuść sobie, będzie znaczyło, że ma Cię gdzieś.\" itp. real woman, czytaj uważnie...ja nie napadam na ludzi, którzy się kochają przed ślubem i pisałam, że rozumiem ich, że mają inne zdanie na ten temat.\"Małpim rozumem\" obdarzyłam tych, którzy nie szanują innego zdania niż oni sami mają. ps. dla Twojej wiadomości nie czuję się ograniczona

do Benek owszem dla mnie to jest ważne, ale rozumiem, że ktoś inny może uważać inaczej-jego sprawa. \"Jesli ludzie, po roku znajomosci biorą slub, ida do lozka, dopiero po slubie, a inni, zyja bez slubu, ale sa ze soba dwa lata i dopiero po tych 2 latach decyduja sie na seks, to wg ciebie, ci pierwsi sa lepsi?\" Nie rozróżniam tego na lepszych ani gorszych. Dla mnie liczy się to jak wielka jest miłość międy dwojgiem ludzi...co przedkłada się również na długośc związku. Po prostu dla jednych slub to papierek, a dal drugich znaczy duzo więcej. to jest ta różnica. Zaznaczam, że nawet ślub nie zawsze jest gwarancją związku...niestety...ale pomimo tego, dla niektórych znaczy wiele.Poprostu są ludzie, którzy nie wierzą w sakrament małżeństwa.Ok ich sprawa...I nie są lepsi ani gorsi, uważają inaczej niż ja.I mają do tego prawo.

Gość sie porobiło...
o mamo! a mój facet jest dla mnie kilkunastyty ja dla niego pewnie kilkudziesiątaktóraś i do głowy by nam nie przyszło wypominać sobie byłych partnerów czy porównywać ich... może i jesteśmy niemoralni ale oboje kochamy sex i jest nam z tym dobrze - po prostu. Jeśli ktoś chce czekać do ślubu - ok - też jego sprawa, szanuję taki wybór ta zima mnie wykończy => mam do Ciebie inne pytanie - czy ona chce czekać ze względów religijnych czy po prostu nie lubi sexu i wcale nie chce go uprawiać a tylko "złapać męża"? Pytam bo mam kumpelę która woli udawać religijną niż przyznać się przed swoim facetem że do łóżka to najchętniej by w ogóle z nim nie poszła...

Gość qla99
"sie porobiło..." ty z kolei przesadzasz w drugą stronę :/ Ale kazdy robi, co lubi. Najwazniejszy jest zloty srodek i tego sie wlasnie trzymam.

hihihi to jest dobre... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3369593 Darek, 16: Może wyda Ci się to dziwne, ale chodzę z trzynastoletnią dziewczyną. Bardzo się kochamy i mamy wiele wspólnych zainteresowań. Jestem w takim wieku, że chciałbym już współżyć. Kilka razy próbowałem zbliżyć się do Marty, ale ona wciąż tłumaczy, że nie ma ochoty. Myślę, że po prostu nie chce jeszcze rozpocząć życia seksualnego. Nie rozumiem dlaczego tak postępuje, zwłaszcza, że jest już dojrzałą i ma miesiączkę. Nie chce jej rzucać dla innej dziewczyny, bo naprawde ją kocham. Jak ją przekonać, by chciała tego samego co ja?

Gość sie porobiło...
qla99 => dlaczego przesadzam? tak żyję i jestem szczęśliwa. nie udaję cnotliwej ani lepszej niż jestem.

Gość EWAk
ja mysle ze jak facet kocha to poczeka a jak nie chce to niech szuka innej

Gość Prawie rok bez seksu
????? :( Oj biedaku... Powiedz Jej stanowczo, że ślubu nie będzie bo nie kupisz kota w worku :D

NO TAK BZYKAC SIE CHCE,A TU PORZADNA DZIEWCZYNA WIEC TZEBA TYLKO RACZKA SOBIE RADZIC,OJ CHLOPIE!

Gość DO BEATA82
Ciekawe, czy ty mając faceta, moglabys zyc rok, czy dwa, bez seksu?

Gość DO BEATA82
i ze seks bedziesz uprawiala/uprawialas po slubie?

Gość DO BEATA82
No prosze, odpowiedzi nie ma. Innym to fajnie wytykac, a sama nie czekasz z seksem.

Ale odeszliście lekko na boczny tor. Kochani, to nie jest topic na temat \"Seks przedmałżeński - za i przeciw\", tylko o tym co czuje i robi autor. Meritum sprawy stało się to, co powinien zrobić w takiej sytuacji. Ktoś tu wspomniał, że przecież dziewczyny nie zmusi. No jasne, że nie zmusi, bo musiałby ją zgwałcić. Ma chłopak przechlapane. Ciężko żyć bez seksu, zwłaszcza jeśli zna się jego smak. Dla niektórych dziewczyn jest to kwestia wiary, przekonań. A może ona boi się, że już po tym jak zaczną uprawiać seks, coś się zepsuje między nimi? Może się boi, że się rozstaną i potem będzie żałować, że nie poczekała na kogoś innego? A może zwyczajnie boi się, że się przed nim zbłaźni. Nie ukrywajmy - w polskiej rodzinie seks jest tematem tabu, rodzice nie rozmawiają o tym z dziećmi. To też może być przyczyną. Do tego dochodzi strach przed ciążą. Ja rozumiem autora, ma prawo być sfrustrowany, ale obrażaniem się czy zmuszaniem jej do czegokolwiek nie zmieni tej sytuacji. Dziewczyna może pójdzie na całość, ale z przymusu. A przecież nie o to w seksie chodzi. Wiecie, kochani, my mamy swoje przekonania (ja nie czekałam do ślubu i dobrze, bo się z mężem dograliśmy), ale trzeba też szanować konserwatystów, którzy mają swoje zasady. Ja też uważam, że na pewno nie kościół będzie decydował kiedy się kocham z mężczyzną, przed czy po ślubie. Ale należy szanować poglądy innych i obawiam się, że autor topiku niewiele zdziała w tej kwestii. Jeśli ona nie będzie chciała to nie będzie seksu i tyle.