Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zosix

Wypadające włosy

Polecane posty

Gość Zosix

Mam nadzieję, że mi pomożecie. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że strasznie mi włosy wypadają. Mogę nawet kilkanaście razy dziennie wyciagnac garść włosów z głowy! W dodatku juz nie są takie puszyste i gęste.. Nie wiem co robić.. moze znacie jakieś domowe sposoby na to, abym tak nie 'liniała'? Albo jakies niedrogie tabletki? Proszę, pomóżcie mi!

Gość ile razy jeszcze
przede wszystkim idź do lekarza i zrób badania, bo nawet najlepsze leki i kosmetyki nie pomogą jeśli przyczyna tkwi wewnątrz!!!

Gość Jo24
badania nie zaszkodzą a na pocieszenie powiem ci że właśnie z tego wychodzę , trwało to jakieś 4 miesiące i sama się dziwiłam skąd ja ich tyle mam teoretycznie powinnam być już łysa, z tego co wychodziło mi za jednym razem można było pleść warkocze łee, za to teraz mam miliony takich po 3 do 4 cm i wielki problem z uczesaniem ale to nic!!! szczęśliwa jestem że okazało się że to tylko wymiana włosów, podobno co jakiś czas tak jest, u jednych stopniowo i tak tego nie przeżywają u innych tak jak u mnie masowo - kurcze jak w filmie MIŚ wyciągałam garściami życzę ci żeby u ciebie też u podłoża nie lezała żadna choroba tylko zwykła fizjologia

Gość Zosix
no nie wiem czy to moze byc choroba, w końcu młoda jestem jeszcze :) umyłam przed chwilą włosy...mogłabym z tych włosów na szczotce te warkocze upleść...:( ale mam nadzieje że o tej wymianie włosów nie zgubie wszystkich?

Gość henk1
Do endokrynologa i dermatologa i to biegiem ,,proszé . Tu nie chodzi o mlody organizm ,lecz o gospodarké hormonalna a ta jest dojrzala od 13-go roku zycia.

Sprobuj tak oslawionych specyfikow jak: - wax (chociaz mi nie sluzyl :P) - seboradin niger lotion z czarna rzodkwia (ja wlasnie stosuje. I po kilku uzyciach zauwazam poprawe) - gal, odzywka kreatynowa (o tym tylko czytalam, ale recenzje ma niesamowicie pozytywne) No i cos od srodka, czyli jaakis preparaz ze skrzypem polnym. Podobno skrzypovita jest ok. Poza tym takich preparatow jest mnostwo. No i badania nie zaszkodza.

Gość Zosix
A skrzypovita ile kosztuje? ;]