Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabym tak dać na imię

Kasia- czy to imię nadal jest tak strasznie oklepane?

Polecane posty

Gość chciałabym tak dać na imię

Moja 18-letnia siostra ma w klasie 4 Kaśki, ja w liceum miałam ich jeszcze więcej. I teraz pytanie do Was: jest dużo małych dzieci, które noszą to imię, czy teraz jest raczej moda na Julki, Oliwki, czy NIkole??

w przedszkolu, do którego chodzą moje córki, nie ma ani jednej Kasi... wśród znajomych też nie... z widzenia znam jedną sześciolatkę o tym imieniu :) za to, wśród moich rówieśniczek... mam bardzo dużo imienniczek ;)

Gość taka sobie mama przyszła
teraz same Julie:) Kas juz nie ma...A szkoda bo ładne imie..sama mam tak na imie:)

pracuje w przedszkolu - na 120 dzieci 9 (w tym jakies 50 dziewczynek) jest jedna kasia :), gosi nie ma zadnej, ani tez nie madzie sa 2 - a julek np. jest 7 :) oliwek 6, patrycji, nikol czy oli tez sporo Takze wsor dzieci rodzonych teraz (+ pare lat wstecz) Kasia jest malo popularnym imieniem ( a przy tym dalej tak samo ladnym :) )

chyba raczej przestało być takie modne, ale nadal jest ładne:) dlatego gdy moja córcia się urodzi dam jej na imię Kasia.

Gość przedszkole
a jak z imieniami meskimi w przedszkolu???? czy duzo jest Danieli?

Ja mam na imie Kasia i jako dziecko nie znosiłam tego imienia ale jako dorosła podoba mi sie ponieważ 0to bardzo ładnie brzmi Katarzyna. Czekam na Kacperka który urodzi sie w marcu i mam w domu jusz 8 letnią Julie.

To chyba reakcja alergiczna naszego pokolenia, kiedy Kaś i Beat było zatrzęsienie. Teraz nie spotyka się wogole tego imienia. Zastapił je wysyp Julek, Oliwii i Wiktorii. Dla chłopców króluje Jakub.

Myślę, że z Kasią jest jak z Magdaleną czy Anią, ludzie się zmieniają, świat się zmienia, ale te imiona nigdy nie wyjdą z mody, zawsze znajdzie się ktoś, kto tak nazwie swoją córeczkę. Bardzo podoba mi się to imię i teraz rzeczywiście małych Kasiek jest bardzo mało, ale to pewnie taki chwilowy zastój i po latach to imię znowu stanie się modne i bardzo oklepane.

a ja mam wlasnie 4 miesieczna Kasie:) mam pewnosc,ze gdy zawolam przy zabawie (w pozniejszym czasie) przynajmniej nie odwroci sie polowa dziewczynek razem sie bawiacych...moja Kasia to indywidualistka i mala smieszka :)

Ja mam właśnie to imię. Kiedyś było ono bardzo popularne, teraz jest moda na dawne imiona np. Antonina, Celina i i miona obcobrzmiace (Nicole, Sandra). Imię Katarzyna daje się ładnie i wdzięcznie zdrobnić. I teraz jest jednym z rzadziej nadawanych.

Gość gość
Oklepanie

Gość gość
Jak 4-miesieczne dziecko moze byc indywidualistka??

Gość gość
Moja kosmetuczka mówi że jej imię Kasia kojarzy się z Kat, Zarzyna.

Gość gość
Końcówka lat 80 i początek 90 był wielki bum na to imię. Teraz mało kto daje bo jest oklepane i brzydkie tak jak Anna.

Gość gość
ładne, sama mam tak na imię :)))) mam 43 lata :)

Gość gość
dziś ładne, sama mam tak na imię  mam 43 lata -ja jestem 39 lenia Kasia i zgadzam sie z Toba;(

Gość gość
o klepane nie, to nie tak