Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naily

szczerze-spowiadacie sie z brania anty?

Polecane posty

Gość Naily

proszę napiszcie, wiem ze miliony kobiet biora tabletki antykoncepcyjne ale czy sie z tego spowoadają? Pomijacie to w spowiedzi?

pomijam to, że spowiadałam się daaaawno temu... nie, jeśli poszłabym do spowiedzi nie powiedziałabym o tabletkach, to jest grzech ? :-o

1. nie spowiadam sie wcale 2. spowiedź to żal za grzechy- ja nie załuje brania tabsów.

Gość Fafinek
Obecnie nie biorę, stosuję inne metody. Kiedyś brałam, ale miałam też wskazania zdrowotne do tego, więc to nie był grzech. Zależy od twojego sumienia, twojej moralności.

czy tez moze praktykujace ale nei wierzace? a ten kto tyle nie chodzil do spowiedzi i nie zaluje zadnych grzec how to tylko pogratulowac

Gość ja spowiadam sie dwa
razy w roku przed swietami Wielkanocnymi i Bozego Narodzenia...ale nie widze powodu zeby spowiadac sie z brania tabletek anty-nie uwazam zeby to byl grzech nawet jesli ksieza maja inne zdanie.

Gość kkkkkfffffrrrrr
ja spowiadam sie jedynie z tego że żyję w związku intymnym z facetem.

Gość kasia kasia kasiunia
dziewczyny nawet jeżeli nie zgadzacie sie z tym że tasy to grzech to idąc do spowiedzi powinnyście o tym powiedzieć... Ja np. nie zgadzam sie z wieloma rzeczami w Kościele ale musze się z tym pogodzić... Mam do wyboru; albo stosować się do jego zasad, albo sie od niego odwrócić to proste... Mam męża który jest po rozwodzie. nie mogliśmy wziąść ślubu kościelnego, jedynie cywilny. Wedle tego co naucza Kościół żyję w grzechu!!!! Chodze więc do spowiedzi, ale nie mogę przyjmować komunii!!! I muszę sie z tym pogodzić

nie ;) z wielu rzeczy sie nie spowiadam :) a tak apropos do spowiedzi to tylko na Wielkanoc chodze;) pomijam fakt,ze w rodzinie mam ksiedza hehe :)

Gość nie chodze do kosciola
ani do spowiedzi w boga wierze, ale nie musze sie obcemu facetowi spowiadac ze swoich grzechow bo nie widze nic grzesznego w tym ze kocham mojego faceta on mnie i sie kochamy w lozku nie lubie pogladow ksiezy, maja zupelnie inne poglady niz te ktore glosi biblia, a wy wierzycie im we wszystko co powiedza powiedza glosujcie na tego to idziecie, powiedza sex to grzech to juz sie spowiadacie jak to grzech to po co sie bzykasz i po co ci tabletki jak jestes taka wierzaca??

Gość poza tym
spowiadajac sie z grzechu postanawiamy poprawe - a ja nie chce sie poprawic i przestac stosowac antykoncepcji

ciekawe pytanie nie ma co! :) nie spowiadam się bo niby z czego? spowiedź to żal za grzechy a ja nie żałuje że je biore.To przecież jasne że nie chce mieć drużyny piłkarskiej

Gość wevervfcwre
do spowiedzi to ja chodziłam jak byłam naiwnym dzieckiem ;DDDDDD