Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hey Jude

5LETNIA MATKA

Polecane posty

Gość Hey Jude

Słyszałyście o tym. Co za przypadek. Ja dopiero dzis się o tym dowiedziałam, choć to stara historia.

a co to za historia? ze 5 letnia dziewczynka urodzila? z biologicznego punktu widzenia to niemozliwe.

Gość Hey Jude
ona była chora, dojrzewała o wiele za wcześnie i dlatego mogła zajśc w ciążę

Gość Hey Jude
Lina Medina (ur. 27 września 1933 w Paurange, Peru) – najmłodsza znana matka w historii medycyny. Urodziła mając 5 lat, 7 miesięcy i 21 dni. Lina została zawieziona do szpitala przez rodziców z powodu rosnących rozmiarów jej brzucha. Na początku przypuszczano nowotwór, jednak badania lekarskie wykazały, że dziewczynka jest w siódmym miesiącu ciąży. Dr Gerardo Lozada wziął ją do Limy, wcześniej zasięgając porady innych lekarzy, którzy potwierdzili, że Lina faktycznie jest w ciąży. Po półtora miesiąca, 14 maja 1939, Lina urodziła chłopca przez cesarskie cięcie, potrzebne z powodu małych rozmiarów kości miednicznej dziewczynki. Jej przypadek został szczegółowo udokumentowany przez dr. Edmundo Escomela w La Presse Medicale, wraz z informacjami, że pierwsza miesiączka wystąpiła u niej w wieku ośmiu miesięcy, piersi uwydatniły się w wieku czterech lat, a w wieku pięciu lat jej kość miedniczna rozszerzała się i kości dziewczyny były bardzo rozwinięte. Jej syn po urodzeniu ważył 2,7 kg i został nazwany Gerardo, po doktorze Gerardo Lozadzie. Rósł w przekonaniu, że Lina jest jego siostrą. Pomimo dobrego stanu zdrowia umarł w 1979 z powodu choroby szpiku kostnego. Nigdy nie pojawiły się dowody na to, że ciąża Liny Mediny powstała w inny sposób niż normalny, ale ona sama nigdy nie ujawniła tożsamości ojca, ani okoliczności, w których doszło do zapłodnienia. W 2002 odmówiła udzielenia wywiadu agencji prasowej Reuters. Aktualnie mieszka w jednej z najbiedniejszych dzielnic w Limie, znanej jako Chicago Chico.

Gość Ja tez slyszalam o tym
przypadku, kilka lat temu czytalam o tym w gazecie, podobno ojciem dziecka jest Jej dziadek :(

Gość Hey Jude
To żaden fotomontarz, to prawda. Ale to nie tyle dziwne co straszne.

jezeli to prawda...to co za skurwysyn musial byc z tej osoby by 5 letnie dziecko wykorzystywac;/ ja pierdole co sie na tym sweicie dzieje;/