Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzeba bylo uważac

Dlaczego tyle was tu siedzi a nikt z was nie stosuje metody ssania oleju?????

Polecane posty

Gość paweuek
uwaga! proszę o pomoc. wyrzyna mi się ósemka, co jakiś czas z kieszonki gdzie ząb się nzjduje wylewa się śmierdząca i niesmaczna ropa, lekarz naciął dziąsło i kazał plukać plynem corsodyl, jednak nic nie pomaga. czy ssanie oleju pomoze?

Gość bzzzzzzzzzzzzzzzz
Sadze ze warto sprobowac. Nic nie tracisz

Gość olka987
do paweunek ja zaraz po pierwszym ssaniu mam wrazenie jakbym miała buzię sterylna,odkażoną- bardzo miłe uczucie........mam problem z zatokami,więc ropa mi wiecznie spływa po gardle ssanie oleju tak silnie na mnie działa ,że trzy razy zaczynałam i mniejwięcej po pięciu dniach musiałam przerwac,bo byłam bardzo osłabiona zaczynam jeszcze raz ale bede to robic co trzeci dzien,potem co drugi i wreszcie codziennie aby przyzwyczaic organizm

Gość paweuek
możesz do 3 razy dziennie, na czczo również, najlepiej rano. JESZCZE JEDNO!! CZY MAJĄC KOLCZYKA W JĘZYKU NIE BĘDE MIEĆ ZADNYCH KOMPILKACJI PO SSANIU OLEJU?????????????

Gość kkkkkkkkkkkkkkkyuuuu
kurcze, przeczytałam kilka stron ale nie moge znalezc odpowiedzi JAK ssac ten olej? wziac troszkę do ust i ssac jak cukierek? i długo? często?

a musi to byc słonecznikowy czy rzepakowy tez moze byc ?? :>

Gość ksenia5
tez rozpoczelam kuracje olejem i zaraz po ssaniu pojawia sie w moich ustach okropna flegma.Dopiero dwa razy ssalam ,ciekawia mnie efekty.

Gość ooop
uupup

Gość dummlee
Kto mnie nauczy to ssać? 😭 Nie umiem! Robię to już drugi tydzień i jak wypluwam to jest taki sam jak w butelce :( Nie gęstnieje nie zmienia koloru. I nie jest to kwestia tego, że trzymam za krótko - czasami to nawet 40min go ssę. Jak to wykonywać poprawnie? Jak wy to robicie?

Gość ja ssam przekładniowy hipol

ja tez sie przylaczam, co mi zlezy wlasnie ssie :)i tez mi sie ze slina miesza cora z zadsze i coraz wiecej tego jeszcze 5 minut zostalo :)

a czy jest jakis ogranicznik? moze nie mozna zbyt czesto ssac, jesli zalecaja rano i wieczorem

Gość upupupupupupupup
jak wam idzie ssanie???

Gość kliopka
Kilka dni temu wykonalam zdjecie panoramiczne moich zebow w zwiazku z koniecznoscia usuniecia krzywo rosnacej osemki. Jakiez bylo moje zdziwienie gdy uslyszalam, ze m.in nad moja gorna dwojka powstala ogromna torbiel. Pani stomatolog zabrala sie do leczenia kanalowego.Musze zaznaczyc, ze zab wygladal na calkowicie zdrowy i reagowal jak zywy. Po skonczonym zabiegu uslyszalam, ze wlasciwie nie bylo to potrzebne gdyz torbiel ta nie jest polaczona z zebem jednak jej skutkiem w przyszlosci moze byc koniecznosc jego usuniecia. Jestem zalamana. Nie wyobrazam sobie stracic zdrowa dwojke. Ten sam twor powstal pod dwoma innymi zebami. Poki co Pani doktor kazala poczekac 3 miesiace i ponownie wykonac rentgen. Pozostawila mi nadzieje, ze czasami takie torbiele sie wchlaniaja. Nie chce tracic tego czasu. Medycyna nie widzi innego rozwiazania oprocz chirurgicznego tzn. usuniecie torbieli, wierzcholka korzenia, lub calego zeba. Szukam wiec domowych sposobow. Nie chce tracic czasu. Zaczynam wiec kuracje z olejem juz dzis. Wyczytalam takze ze na tego typu schorzenia moze rowniez pomoc sok z kapusty, lub oklady z rozgniecionych lisci kapusty. Gdyby ktos jeszcze slyszalal o jakis sposobach leczenia, bede wdzieczna za pomoc i informacje.

Gość do kliopka
Znam bardzo prosty ale i skuteczny sposób na zęby. Nie wiem czy pomoże przy torbieli (pomaga zawsze w 100% na wszelkie ropne zapalenia) ale myślę że warto spróbować. Śrenią cebulę (albo małą całą) należy przekroić na pół. Jedną połówkę kładziemy na palnik kuchenki gazowej i przykręcamy do max. (ogień ustawiamy jak najmniejszy żeby cebula się nie spaliła) tak by się piekła. Gdy już zmięknie (nieuniknione by ta pierwsza warstwa lekko się przypaliła - to po prostu jest do wyrzucenia) zdejmujemy z ognia i gdy wystygnie, wyjmujemy jedną taką "łuskę" i przykładamy do dziąsła w to chore miejsce. Resztę włóż do woreczka i w miarę potzreby kiedy będziesz chciała zmienić cebulę albo włożyć na noc możesz swobodnie z tej upieczonej połówki kilka dni korzystać. Bardzo ważne jest aby cebulę trzymać jak najdłużej w ustach, dlatego zalecam zakładanie takiego "opatrunku" na noc (wiem, wiem, że ma się uczucia "kapcia" w buzi ale to przecież tylko kilka nocy a dzięki temu można zęby uratować i na stałe wyleczyć - oczywiście nie z próchnicy :P) i jak najwięcej w ciągu dnia. Z tym można swobodnie rozmawiać jeśli jest to ząb np. piątka, szóska, ósemka. Najważniejsze żeby być systematyczny i po kilku dniach możesz naprawdę juz poczuć wielką ulgę i poprawę :) W mojej rodzinie wszyscy stosują tę metodę przy ropiejących zębach i jeszcze nigdy nie zawiodła :) Jest dużo lepsza i skuteczniejsza niż szałwia :) Powodzenia :)

Gość kliopka
Dziekuje Ci bardzo. Sprobuje na pewno. Ja po prostu nie moge uwierzyc w to co stomatolog pokazal mi na zdjeciu. Nie mam prochnicy, nie widac tez zadnych ropieni i tym podobnych. Jedyne co faktycznie odczuwam i odczuwalam juz bardzo dlugo, to cos w rodzaju lekkiego klucia przy schylaniu. Kojarzylam to bardziej z zatokami, bo kiedys miewalam z nimi problemy. No nie moglam przewidziec, ze cos takiego robi mi sie w szczece. :( Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje, bede wkladac cebulke pod gorna warge kazdej nocy, jak tylko maz zasnie ;)

Gość a grzybice
jesli jest jakaś grzybica w organizmie to czy ssanie oleju pomoże?? nie wiem czy to ma związek, no ale skoro wypłukuje toksyny...hmm...dlatego się zastanawiam....teraz jestem przeziębiona( to lepiej teraz zacząc) czy lepiej jak już wyzdrowieje? bo słyszałam że na początku może troszke osłabiac człowieka....

Gość a grzybica
?????

Gość wer-wik
A co sietanie jeśli olej sie połknie?????????

Gość ppopiiou
up up up

Gość magdalini
Ja sse olej od 1 stycznia. od ok tygodnia mam okropny bol karku i ramion... zauwazylam, ze zmniejszyl mi sie kamien nazebny i zeby sa bielsze. czuje, ze mam wiecej energii. mam nadzieje, ze pomoze mi w candidzie ...

ja też zaczęłam ssać olej. mam pytanie czy to mogłoby mi pomóc w związku z łojotokiem który chyba się na mnie uwziął? już nie mogę normalnie

Gość piolove
Dla sceptyków dodam, iż olej z oliwek stosuje się do czyszczenia starych monet z osadu. Analogicznie jeśli mamy czyste zęby to w jamie ustnej jest mniej bakterii. Olej słonecznikowy jest słabszy. Chodzi o zawarte w olejach kwasy.....

Dziewczyny blagam, piszcie czy to pomoze na lojotok i na tradziK?? Z gory dzieki :)

Gość bietka28
po pierwsze musi to być olej z oliwek ,a nie żaden inny szmelc,wtedy fakt faktem usuwa wszelkie toksyny i złogi z naszego organizmu

Gość nie polecam
Ja ssałem olej słonecznikowy przez miesiąc - bez efeków. Teraz zamiast ssać olej pije miksturę z oleju z oliwek, soku aloesu i soku z cytryny .Efekt odtruwania orgznizmu odczułem już po dwóch tygodniach.