Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzeba bylo uważac

Dlaczego tyle was tu siedzi a nikt z was nie stosuje metody ssania oleju?????

Polecane posty

Gość mluetta
trzeba przyznać że coś zaczyna sie dziać. dziś zaczęłam stosować ssanie oleju i coś już się dzieje. zobaczymy jak dalej będzie

Gość było miło ale sie skończyłó
no dobra ale jak to pomaga i jak ten olej toksyny wyciąga ? to że zarazek się pozbywamy i kamienia to już wiem;) ale jak to naprawde jest z tym oczyszczaniem

Gość mluetta
stosuję tą metodę od wczoraj. po wieczornym stosowaniu oleju, nie od razu, zaczęłam coś czuć w pęcherzu (mam bakterie a lek który stosowałam tylko zaleczył objawy). po za tym po każdym wypluciu czuję jakby coś mi siedziało na klatce piersiowej (mam chorą tarczycę a to wiążę się z problemem grasicy). dodatkowo jakiś czas temu miałam kłopoty z zatokami, spływały mi do gardła i miałam tam flegmę którą musiałam wypluwać, teraz za każdym razem gdy wypluwam olej wypluwam też jakąś flegmę z gardła. ale najbardziej zauważalny jest ten "ucisk" w klatce piersiowej. czy to możliwe żeby to wszystko ruszyło się po jednym dniu (3xdziennie ssanie) ssania oleju?????????????

Gość netoperek rowerek
a może być zwykły słonecznikowy taki ze sklepu ? a inna oliwa to jak bo już teraz nie wiem :S

Gość do netoperek rowerek
lepszy zwykły słonecznikowy. ja brałam oliwe z oliwek ale ona jest cały czas żółta a po wypluciu olej ma być biały jak mleko. tylko nie kupuj oleju Kujawskiego bo jest rzepakowy (a ja myślałam cały czas ze to słonecznikowy). ja stosuje zwykły slonecznkowy "bartek" i coś zaczyna sie dziać, wydaje mi sie że trochę zaczął mi się usuwać kamień z zębów

Gość netoperek rowerek
no dobra ale czemu nie może być rzepakowy ani sojowy a arachidowy pewnie uczuliłby mnie jak orzeszki :( może chodzi o jakieś włąściwości tego oleju

tak mi sie wydaje że słonecznikowy ma inne właściwości niż np rzepakowy.

każdy olej jest inny każdy jest do czego innego np do pasty dr Budwig nie dodasz oleju słonecznikowego tylko Lniany bo taki się tylko nadaje.

Gość googoolina
cytat z książki " jednym z pierwszych efektów, które zauważymy po 7-10 dniach będą piekne białe zęby i zdrowe dziąsła, nawet u palaczy. Podczas ssania znikają z nich wszystkie naloty oraz osady i co ważniejsze wzmacniają się dziąsła, likwiduje parodontoza. Wydaje mi sie że to lepszy sposób niz chemiczne wybielanie zębów. Metodę ssania oleju polecam także osobom którym tworzą sie tzw. kieszonki przy zębach, gdzie powstają ogniska zapalne." ciekawe jest także zastosowanie oleju rycynowego który leczy: brodawki, brodawczaki skórne, przebarwienia, znamiona, plamy wątrobowe.systematyczne smarowanie wszelkich zmian, wykwitów na całym ciele 2 razy dziennie przez 2-4 miesiące powoduje ich całkowite zniknęcie. W miejscu dawnych zmian powstaje nowa skóra. Smarowanie podgrzanym olejem rycynowym likwiduje także zmarszczki.

Gość netoperek rowerek
o a widzisz a głównie na dobre sranko olej rycynowy ...babcia zalecała ;) a tu jakie zastosowania

Gość netoperek rowerek
no a jak sie zastosuje częściej niż 2x dziennie co się wtedy stanie?

Gość netoperek rowerek
no o ssanie oleju mi chodzi ;) a tak se myśle ,że może te toksyny to są ściagane przez ślinianki jakoś ;)

Gość googoolina
ja stosuje ssanie oleju 3 razy dziennie. i to jest maksymalna ilość jaką można zrobić. sądzę że wieksza ilość może być dużym obciążeniem dla organizmu. dokładnie nie wiadomo co dzieje sie w organizmie w czasie ssanie i po, no wiadomo że uwalniają sie toksyny ale nic po za tym. lepiej stopniowo pozbywać sie tego dziadostwa żeby nie zrobić sobie krzywdy. wydaje mi się że tu chodzi przede wszystkim o to żeby proces oczyszczania przebiegał powoli ale dokładnie.

Gość googoolina
co do toksyn to chyba one wychodzą z zatok, bo w ssaniu oleju głównie chodzi o oczyszczanie zatok. czyste zatoki są gwarancją zdrowia. w książce przeczytałam że przez zatkane zatoki można mieć problemy ze wzrokiem bo wszystko jest powiązane (jak zapchane są zatoki to zatkany jest nerw wzrokowy czy coś takiego). przez zatkane zatoki nie można prawidłowo oddychać a oddychanie jest bardzo ważne żeby być zdrowym. a i skoro nie można połykać ssanego oleju i trzeba jamę ustną dokładnie wypłukać to może jest tak jak mówisz może te toksyny wychodzą przez slinianki.

Gość fragonard ma cudne zapachy
no ale odnośnie tego szkliwa i wybielania pewnie warto spróbować ;) po co łazić do dentysty na chemiczne wybielanie i jeszcze uszkadzać szkliwo...kto wie co oni tam stosują ...moja mama kiedyś chodziła na piaskowanie ale jak jej potem zęby leciały o matko ciągle do dentysty lata bo nowa dziura albo cuś

Gość no i jak z tym olejem
kto stosuje??

Gość googoolina
co do zębów. tam gdzie miałam mało kamienia po dwóch dniach ssania oleju już go nie ma. mam założony drut retencyjny na dolnych zębach (od wewnątrz) i tam zawsze tworzy mi sie kamień. wydaje mi sie że po oleju troszkę to sie ruszyło. jeśli ma ktoś mało kamienia to efekt będzie zauważalny szybko a jeśli wiecej to trzeba trochę poczekać.

Gość lusil
Co do kamienia nazębnego to lekka przesada z tym dobrodziejstwem ssania.Ja to stosuję od wiosny,ale właśnie wybieram się do dentysty.Jeśli chce się zrobić detoksykację organizmu całego, to też za mało,trzeba to połączyć z oczyszczeniem jelita grubego,wątroby itp.

Gość googoolina
ssanie oleju jest głownie na udrożnienie zatok a za tym idzie lepsze oddychanie. co do kamienia może używasz nie tego oleju co trzeba albo za krótko ssiesz. ja stosuje go od 3 dni i widzę poprawę. a normalnie mogę usuwać kamień co miesiąc

Gość bvbvbnbnb
Jak ssać? Jaką ilość i jak długo?

Gość googoolina
jedną małą łyżeczkę oleju ssać do max 25 min, minimum to 15min ja sobie tak z jednej strony na drugą, trochę to wychodzi jak płukanie ust ale nie jest tak "agresywne". trzeba uważać żeby nie połknąć tego oleju.

Gość a kiedy można coś zjeść
jeśli ssę rano ten olej, to po jakim czasie można zjeść coś, albo pić?? Bo kiedyś chyba słyszałam że 15 min albo pół godz. i teraz nie pamiętam:/ i kiedy myjecie zęby, już po jedzeniu ??

Gość ssak_olejowy
do Lucil Pisałaś też o stawach ,że olej pomógł . Chciałbym się dowiedzieć bliżej , jaki rodzaj schorzenia masz , też mam problemy ze stawami , oprócz zatok :-( .Ciekaw jestem czy i mi pomoże... Mogę podać maila , napiszesz na priva, jeśli nie chcesz sie uzewnętrzniać. Pozdr.

Gość bardzo możliwe że pomaga
na wszystko ja spróbuję bo kamień i dziąsła słabe

Kiedys ssałam olej , ale efektów nie pamietam. No i jeszcze wg tej metody należało wdychac na zatoki krople walerianowe chyba , okropnośc.:)

Gość z tego co mi wiadomo
to tylko olej słonecznikowy na czczo najlepiej

Gość z tego co mi wiadomo
to tylko olej słonecznikowy na czczo najlepiej

Gość a powie ktoś kiedy można jeść
ile czasu musi minąć????

Gość palmolive jest super
no właśnie nie mam pojęcia bo też chętnie się dowiem

Gość googoolina
o tym kiedy jeść i myć zęby nie ma w książce. ważne jest żeby po wypluciu oleju dokładnie wypłukać jamę ustną, można zażyć jeszcze coś na odkażenie jamy ustnej (nie pamietam co). istotne jest jeszcze to że w czasie stosowanie jej metody może pojawić sie zatkany nos, katar...to objaw że zatoki sie czyszczą