Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klementynkaaaa

Do nieśmiałaych dziewczyn.

Polecane posty

Gość biedulka.....
dla mnie seks na pierwszej randce odpada sorki, ale to nie dla mnie no wlsnie mozna sie zniechecic :O i dlatego dziewczyny musimuy sie w pewnych sytuacjach przelamac napisze niezbyt madra rzecz , ale prawdziwa niestety :( mnie w takich sytuacjach ( np. poznawanie nowych osob ) pomagaja % :O w niewielkich ilosciach , ale jak sa to staje sie to banalnie proste i na zupelnym luzie sie odbywa chcialabym bez nich dawac rade :(

Gość biedulka.....
niśmiałka >>> wiec wypij troszke przed ..., w domu ;)

Gość niśmiałka
hehe.. oj z tym wypiciem przed to trosszke klopotliwe bo na impreze biore z 6 piw i szampana, wiec jeszcze ze 2 piwa bym miala wypic w domciu?:D no moze i racja ze moze kazdy w nowym towarzystwie sie czuje troszke gorzej:) tylko niewiem no boje sie tego ze bede siedziala jak jakis sztywniak i ani slowa nie powiem :P

czasem trzeba uwierzyc w siebie, uswiadomic sobie ze jest sie sliczna dziewczyna, wyjatkowa, znalezc w sobie cos i powoli akceptowac niedoskonalosci. Ja kiedys tez bylam niesmiala, najpierw zaczelam troszke udawac ze jestem bardziej pewna siebie a pozniej juz jakos samo przyszlo. probowalam sie zmuszac np. do wejscia do jakiejs sali gdzie jest pelno ludzi i wiadomo ze wszyscy patrza na osobe ktora sie np. spoznia. Cwiczylam i udalo sie, uwierzylam w siebie, mimo ze nie jestem idealna to zaczelam sie sobie podobac i dzieki temu pozbylam sie niesmialosci. Nie wiem czy zrozumialyscie o co mi chodzi dokladnie... 🌼

Gość niśmiałka
szoki :) masz racje a trening czyni mistrza ;) ja tez napewno jestem bardziej smiala niz 2-3 lata temu, teraz moge spokojnie pogadac z jakims obcym facetem, kiedys to spuszczalam glowe na dol i slowa wydusic z siebie nie moglam bo wstydzilam sie ze np palne jakas glupote:D ale w wiekszym towarzystwie to jakos milkne - narazie moze mi sie uda to zwalczyc:D

\"czasem trzeba uwierzyc w siebie, uswiadomic sobie ze jest sie sliczna dziewczyna, wyjatkowa, znalezc w sobie cos i powoli akceptowac niedoskonalosci...\" no niby tak, ale trudno sobie uswiadomic bycie sliczna dziewczyną jak się nią nie jest, ja moge się starać akceptować siebie taką jaką jestem, swoje niedoskonałości itd, czasami mi sie to udawało, ale to wszystko upada jak się słyszy jak ktos się nabija z ciebie, wtedy cała ta wiara upada, i to dizęki komu? otoczeniu...

Gość biedulka.....
trening, trening i jeszzce raz trening - to prawda jesli kilka raz czlowiek przelami sie to pozniej juz normalka ;)

Dzięki za odpowiedzi. Już myslałam, że nikt poważnie nie odpowie ;) Mnie też czasem ludzie biorą za zarozumialca, a wcale taka nie jestem.Z tym treningiem to racja. Kiedyś obcy chłopak życzył mi miłego dnia, a ja mu podziękowałam i powiedziałam, że wzajemnie :D Wcale nie bolało :) Ale nadal mam trudności w kontaktach z obcymi ludzmi, nawet gdy mijam ich na chodniku. kiedyś pójście do sklepu to było dla mnie nie lada wyzwanie :( Teraz jest lepiej, ale i tak często się czerwienie. Pozdrawim wszyskiech niesmiałych i ważnych. PS. Każdy możet być piekny, jeśli się akceptuje.

Witam. Dziś znów sanikowałam, gdy chłopak spojżał mi w oczy(szłam sama). Gdy idę z kimś jest zupełnie inaczej, ale przecież nie zawsze można iść w towarzystwie :( Już nie wiem, uczyć się patzeć w oczy czy zamiatać wzrokiem chodnik. Chciałabym to pierwsze... A Wy jak robicie ?