Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rybniczanka

Dieta Od 1 styczniakto się przyłącza?

Polecane posty

Gość tojaflora
kulia ja tą dawkę kcal dostosowałam do swojego trybu życia - siedzącego w zimie. Skoro jesteś aktywna kobitką, to zwiększ sobie te kcal o ok. 500kcal - w zależności od intensywności życia :-) Ja dziś np. miałam zjeść 1000kcal, a zjadłam tylko 600kcal i jest dobrze i nie mam ochoty na więcej :-D

Dzien dobry:) Z tymi balsamami to bardzo dobry pomysl, zeby ujedrniac skore i dbac o siebie w czasie diety... Odmalpowuje i kupuje dzisiaj ten zielony z serii \"Cztery poru roku\" ... ktos go chwalil...:) Na razie jest dobrze... mleczko, kawka, herbatka, woda... i tyle...:) Wazmy sie co tydzien, bo co trzy dni faktycznie czesto nie widac rezultatu. Pozdrawiam.

Gość Rybniczanka
dziewczyny mam pytania?dlaczego jak wczoraj ważyłam sie miałam 84 kg a dziś mam 82,5 ?jeszcze niebyłam w ubikacji:(Tojaflora ja używam balsam 4 pory roku,żel ziaja antycell,masuje przyrządem do masażu dziś zamawiam w oriflame cos na biuscik czy któraś używałam Beauty bust z oriflame i balsam ujędrniający body lifting lotion z oriflame??proszę o odpowiedz

Gość tojaflora
ja miałam do biustu z Avonu kiedyś i był ok! jeśli nie jesteście przekonane co do jakiegos kosmetyku, to najlepiej sprawdzic, jakie ma oceny na stronie wizaz.pl Reklamom nie ma co wierzyc, bo każdy chwali swoje :-) Koleżanko od kawy mleka i wody :-D - może zjedz cos, bo jak Cię z wieczora najdzie, to cała lodówkę wyczyścisz ja jestem po 3 kawach (mam niskie cisnienie, to muszę się wspomaga :-P) i 200kcal spożytych: jogurt i dwie kromki chrupkiego pieczywa pełnoziarnistego z białym serkiem z ogórkiem i pietruszką - niam niam!

Gość tojaflora
wczoraj jak już pisałam miał byc 1000 a było 600 :-) bez głodzenia, zobaczymy,jak dzis....

Gość Jaszczebianka
jeśc mi sie chceeeeeeee

Gość tojaflora
to zjedz coś koniecznie! ale coś aby zaspokoic głod! nie słodycze, nie puste kalorie! zjedz cos małokalorycznego, zdrowego i zapychającego np. ugotój sobie brokuły, albo jakąś chudą zupkę i wcinaj! bo tak na pewno schudniesz! a jak sie jeszcze trochę pogłodzisz to dupa z odchudzania - rzucisz sie na żarełko, aby sie będzie kurzyło!

polecam otreby granulowane z jogurtem, bardzo sa sycące bo zawieraja duzo błonnika a sa mało kaloryczne, moja waga to 76 kilo cel?8 kilo w 1,5 miesiaca a potem zamierzam zastosowac kopenhaska i nastepne -8 kilo, uda sie wiem to!!!!!!!!

piszcie dziewczyny co jecie na diecie moze zaczniemy liczyc kalorie???ja narzie pochłonełam otreby z mlekiem i kawke koło 10 i sie czuje najedzona,piszcie co i kiedy jecie ile ma kalorii, moze jakies smaczne przepisy...na sycace i niskokaloryczne potrawy pozdrawiam i całuje paulina

Gość tojaflora
ja na kopenhaskiej zawsze chudłam 4-5kg , nigdy wiecej potraw wyszukanych nie robię, bo nie mam czasu i chęci :-P pisałam już, co na razie zjadłam. Wczoraj dwie kromki pieczywa ryżowego z dżemem i kasza gryczana z sosem pieczarkowym = 600kcal

Gość Rybniczanka
ja dziś zjadłam jogobelle ze zbożami i teraz wcinam jabłko:)kupiłam sobie zieloną herbatke i wode niegazowaną żeby zabić głód za chwilke idę sprzątać a pózniej na rowerek odezwe sie o 18

a ja jogurciki naturalne 0,1% tluszcu i chlebek chrupki. ale ja juz po cwiczeniach :)

Gość Rybniczanka
do 15;16 zjadłam jogurt jogobella ze zbożami,wypiłam zieloną herbate zjadłam mandarynke ,kromke jasnego cheba z plasterkiem wędzonego sera ale chleb suchy i troszkę bigosu na obiad,jabłko zastanawiam sie czy na dziś to może wystarczy?jak myślicie??czy zjeśc cos na kolacje ćwiczyć bede o 19 tak z godzinke

Gość tojaflora
jak wytrzymasz, to możesz już sobie dzis odpuścic, ale jeśli miałabyś chodzic głodna, to lepiej zjedz coś lekkiego na podwieczorek.. Zebyś nie doznała wilczego głodu. Oponuję za tym brokułem - kalorii mało, zdrowy i zapychający!!! albo zupkę z proszku sobie strugnij :-) tylko nie chińską hehe

Gość tojaflora
ja dziś: jogurt - 96 kcal dwie kromki pełnoziarnistego z serkiem białym do smarowania z ogórkiem i pietruszką - 100kcal kisiel "słodka chwila" 117 kcal po raz drugi dwie kanapeczki 100 kcal +3 kawki i cherbata zwykła niestety wychodzi 413 kcal. Czyli jeszcze sporo mogę zjesc, bo dziś limit 1000, skoro wczorej wyszło 600. Aha! n0 i czuję się najedzona :-)

Gość tojaflora
wczoraj 1100kcal a wy co??? już dałyście sobie spokój??

hallo ja stosuje od 15 listopada diete 1000calorii, wazyłam 73 teraz waze 66, chodze na fitness 2 razy w tyg, i dieta ale nie zawsze przestrzegam nie licze kalorii jem wszystko aby nie przekoroczyc 1000-1200 dziennie zawsze wazyłam 60kg jeszcze rok temu w zimie to była moja waga ale siedzenie w domu i obzeranie sie jak słon tylko ją podniosło

Gość patelka
podajcie prosze przepsy na niskokaloryczne potrawy i nie czasochonne jestem ciekawa jak wygłada wasz dzienny jadlospis

czesc;] to moze i ja sie przylacze;] 1,65, 70kg. rok temu bylam na diecie i w miesiac potrafilam schudnac 10kg:) pierwszy tydzien najgorszy, pozniej poszlo z gorki. podstawowa zasada: jak najmniej weglowodanow. na sniadanie jogurcik ze zbozami, na obiad gotowana piers z kurczaka lub ewentualnie jakas surowka, a na kolacje (kolacje jadlam kolo godziny 16:30) jablko lub marchewka. dodatkowo duzo wody, herbatka 3-fazowa i polecam aptrim;] powodzenia:) ja zaczelam wczoraj. zjadlam jogurt i troche surowki:)

Gość patelka
boję sie ze nie bede miec siły do wykonywania codziennych obowiązków napisz czy nie jesteś przy takiej diecie zmęczona i/lub głodna i zła

Gość patelka
no i czy nie miałs efektu jo-jo

Gość Wodzich.....
mieszkam niedaleczko ciebie....:) może wspólnie sie poodchudzamy....walcze już jakiś czas z kilosami ale to wszystko tak powoli idzie że niestety to wymaga czasu....:)

powiem tak: rok temu przed dieta wazylam 69 kg, po miesiacu 59. pozniej poznalam chlopaka z ktorym czesto chodzilismy na pizze itp:P dlatego skonczylo sie tym ze wrocilam do dawnej wagi.wczesniej nie moglam sobie podietkowac bo byl zly.ale wkoncu ja tez mam swoje zdanie:D a zmeczona bylam tylko przez 1 tydzien. pozniej organizm sie przyzwyczail. i najwazniejsze: trzeba miec dobra motywacje:)

Gość Rybniczanka
witam jest ok wytrzymuje 2 dzień:(dziewczyny a u was??

Gość kika4
Cześc ja staram sie zrzucic parę zbednych kilogramów ale rozsądnie. Przede wszystkim najwazniejsze jest zdrowie i nie można sie na pewno głodzic, przeciez ważne jest abyśmy miały ładna cerę, paznokcie i włosy. Trzeba wyrobic sobie nawyki żywieniowe i ja właśnie to robię. Mam szczęście że w moim bliskim środowisku są ludzie znający się na dietetyce i udzielili mi kilka niezbędnych rad: przede wszystkim dziewczyny nie serki ani jogurty !!!! to największy błąd - CELLULITIS, liczenie kalorii tez jest błędem bo nie jest ważna ilośc kalorii ale co się na te kalorie składa tzn : np 1000 kacl słodyczy ( czyli najgorszych węglowodanów) a 1000 kcal białego mięsa i warzyw. Jedne powoduje tworzenie tłuszczu a drugie tworzenie mięśni co pozwala szybciej spalic kalorie. Najlepiej jeśc często: co najmniej 5 razy dziennie bo się polepsza wtedy metabolizm Przykładowy jadłospis: - na śniadanie płatki owsiane zmieszane z białkiem jajka smażone na pateli beztłuszczowej - potem np pierś z kurczaka na beztłuszczowej albo grillowej patelni, lub pieczony ( bez skóry :), z warzywami najlepiej nieprzetworzonymi - tuńczyk w sosie własnym np z cebulka i niewielką ilością kukurydzy - jajko na twrdo z pomidorem - na wieczór najlepiej czyste białko czyli np pierś z indyka dobrrze jest tez sobie zrobic odżywkę białkową dostępną w sklepie z odżywkami dla sportowców. Nie przybędzie od tego na pewno tłuszczu - przysięgam :)))) oczywiscie dużo cwiczyc trzeba Powodzenia

drugi dzien jakos minal soczek jablkowy+chlebek chrupki. jutro warzywa gotowane. powodzenia wszystkim zycze!

czesc dziewczyny!! co sie dzieje gzdie jestescie??!!!!!!

Gość Rybniczanka
heyka laseczki:)mam fajną dietke hihihi kuzynka sprawdziła i jeszcze 2 znajome dieta owocowa ale z tym że trwa 14 dni i po zakończeniu trzeba przejsć stopniowo od diety 500kcal do 1000kcal chudnie sie od 4-8 kg tygodniowo kuzynka wygląda super wogóle nieprzytyła trzyma wage od sierpnia :)zaczynam tą dietke od poniedziałku kto się pzyłącza???

Gość Rybniczanka
aha i daje sobie narazie limit 14 kg do połowy lutego a potem reszta na spokojnie:)

Gość wanilka23.
czesc dziewczyny! mam problem z odchudzaniem ile razy zaczynalam to zawsze konczylo sie tak samo zdurniec mozna. Ale teraz po rozmowie z siostra ktora dala mi pewne wskazowki i polecila diete mysle ze moze mi sie udac mam nadzieje :) zaczelam od 2 stycznia diete south beach zaczela mi chyba sluzyc :P moja siorka schudla ok 6 kg to mnie zachecilo i dodalo siły ehh mam 23 lata 180cm a waga ok 75-76 mam zamiar zrzucic do 8 kg jak myslicie damy rade dziewczeta !! ja nie trace nadziei to co jest najlepsze w tej diecie to ze mozna jesc naprawde do syta tylko ze trzeba przestrzegac zasad jesc tylko to co dozwolone. Ale sie sama zdziwilam ze jedzenie moze byc tak przyjemne warzywka w duzych ilosciach moje ulubione jajka mmm wazylam sie dzis nie wiem czy to organizm sie troche odwodnil czy tak naprawde waga spada ok 73 kg ale wody to duzo pije herbata zielona czasami czerwona trzymam kciuki za siebie i za was :) bede pisala jak tam mi idzie buziaki