Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rybniczanka

Dieta Od 1 styczniakto się przyłącza?

Polecane posty

Rybniczanka ja pochodze z rybnika waze 63 kilo przy 169 wzrostu jak kiedys przyjade tam to s[potkam sie z toba i sprawdze cie jak dieta

Gość Rybniczanka
agatatenis spoko przyjedz zapraszam najlepiej jakbyśmy sie spotkały np pod koniec lutego lub marca wtedy już bedą efekty bardzo widoczne bo stosuje już kremy na ciało w wtorek bede miec z oriflame żel na ujędrnienie brzuszka :)i na biust a na cellulit mam 4 pory roku i oliwka ziaja:)no i tak jak pisałam postanowlam dac sobie mniejeszy cel na początek czyli 13;14 kg żeby mieć na wadze 70 a pózniej tylko 5 kg i spokój no tylko ze bede musiała starac sie to utrzymać:)Agatatenis a wogóle gdzie teraz mieszkasz masz rodzinke w Rybniku??podaj mi dzielnice ja jestem z Chwałowc:)pozdrawiam wszystkie odchudzające się:*

Gość wanilka23.
Ale mialam dzis dzien myslalam ze nie dam rady pokusom ale udalo sie wytrzymalam zjadlam tylko jedna lyzeczke kremu orzechowego w sumie jest to dozwolone w mojej diecie :P zwaze sie dopiero za pare dni a mam pytanko czy znacie jakies fajne przepisy na salatki tylko oczywiscie bez majonezu bo te co ja robie powolo mi sie juz nudza za wszelkie informacje z gory dziekuje :)

Gość wanilka23.
rybniczanko czy znasz jakies sprawdzone kremy zele na cellulitis ja wiem ze samo smarowanie nie pomoze ale przynajmniej troche zniweluje te okropna przypadlosc ja kupilam garniera i niestety troche kosztuje dlatego szukam cos taniego i rownie skutecznego :)

Gość _Edytka_
hej dziewczynki ;) mam 20 lat, właściwie to 19 ale 24 lutego kończę i taki właśnie chce zrobić prezent ;)) odchudzam się już od 29 listopada startowałam z wagą 77.2 kg przy wzroście 170 teraz ważę 72 ale niestety nie był to tylko i wyłącznie mój efekt...wspomagałam się adipexem mam naprawdę bardzo słabą wolę do tego codzinnie skakałam na skakance rano około 10 min i wieczorkiem 30 min to jest coś fenomenalnego już drugiego dnia widać efekty! moim utrapieniem są ,,boczki", które straciłam właśnie dzięki skakance...nietstey musiałam odstawić ją w kąt gdyż zaczęły mi dokuczac bóle palcow(skakałam na palcach bez obuwia) jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło właśnie czekam ąz przesympatyczny Pan kurier stanie w moim drzwiach ze stepperem ;) Odchudzam się od teraz czyli godz.17.40 ;) Postanowiłam jeść 1000 kcal dziennie jednak będą to 3 posiłki : wstaję codzinnie o 9 więc rano kawa i 30 min stepper do tego 150 brzuszków (robiłam już je wcześniej) póżniej koło 11-12 śniadanie 350 kcal 16-17 obiad(nietstey wcześniej nie mogę) 400 kcal i kolacja 19 150 kcal wychodzi dokładnie 950 ale nie potrafię dokałdnie liczyć kalorii więc myślę że i tak w ciągu dnia przekroczę tą granicę po obiedzie 10 min stepper i około 21 30 min stepper i 150 brzuszków ;) nie odmawiam sobie słodyczy jeżeli mam ochotę to jem żeby potem nie było na nie wielkiego bumu rezygnuję tylko z pieczywa uwielbiam macę czosnkową lub z cebulką ;D aha i wiem że muszę ważyć się codzinnie ;P jestem tak nastawiona psychicznie że muszę widzieć że spadło mi chociaz 10 dkg ;P mam wagę elektroniczną więc nie będzie z tym problemu moim pierwszym celem jest 64 kg---> do 24 lutego a do świąt 58 ;) mam złamane serduszko więc jestem teraz zawzięta oczywiście w mojej głowie tkwi zasada ,,jeszcze pożaluje jak mnie zobaczy" więc do dzieła laseczki!!!!

Gość _Edytka_
wanilka23 ja znam przepis na zwykłą sałatkę owocową ale jest naprawdę pyszna--> jogurt biszkopotowy danone (około 100 kcal) do tego pokrojone w kosteczkę jabłuszko, pomarańcz banan jeszcze czasami dodaję kiwi ale bez niej też jest pycha a jeśli chodzi o cellulitis to sorka ale nie wierzę w żele;P rewelacyjnym sposobem na pozbycie sie cellulitisu jest właśnie stepper moja koleżanka ma piękne nogi od kiedy na nim ćwiczy co wcale nie znaczy że chude ;P

Gość Rybniczanka
wanilka23 napisze tak obecnie używam cztery poru roku zielone opakowanie i ekstraktem z bluszczu do tego olejek zjaja z dozownikiem koszt obu kosmetyków 15 albo 20zł sam balsam cztery pory roku 6 -7 zł ale do tego kupiłam wałek do masażu o może dlatego są lepsze efekty w każdym razie mój facet zauważył że na nogach już mi powoli znika cellulit :)aha i jeszcze jedno dziewczynki zakładam pokój czacie o odchudzaniu pózniej podam wam nazwe pozdrawiam i zapraszam do pokoju :)

Gość Rybniczanka
edytka ja też niewierzyłam ale wypróbowałam i nie narzekam ale do masażu najlepszy jest wałek i rowerek albo steper z tym sie zgodze bo sama jeżdze na rowerku stacjonarnym do tego dieta i masaże od jutra robię dietę owocową 14 dniową zobaczymy jak mi pójdzie:)

Gość _Edytka_
na diecie frutti-vita byłam w zeszłe wakacje nie powiem bo czułam się na niej jak piórko byłam na niej dokładnie 22 dni i schudłam 8 kg niestety przerwałam bo jestem uzależniona od słodyczy a tak się stało że w zasięgu moich oczu pojawiło się...ptasie mleczko ale jest godna polecenia efekt jojo był ale niewielki bo owoce i warzywa bardzo przyspieszają przemianę materii ;)

Gość Rybniczanka
kurcze pokoju niezałoże niewiem co jest zgrane:(:(ale trudno mam ukochanie forum:) Edytka 22 dni i 8 kg??to fajnie moja kuzynka była 16 dni i schudła 14 kg ale z tym że miała troszkę ruchu tzn;z dziecmi do zkoły i przedszkola i po dzieci i to wszystko hihihi natomiast ja wkrótce ide do pracy i jeszcze ten rowerek plus ćwiczenia typu brzuszki,skłony itd.....na diecie owocowej chudnie się od 4-8 kg tygodniowo jeśli jest przestrzegana:)mam nadzieje że dam rade jak zrzuce 14 kg przechodze na diete 700kcal a pózniej 1000kcal wiem że dam radę wy też dacie:)odezwe się pózniej pa

Gość Rybniczanka
edytka ty robiłaś diete owocowo-warzywną ja chcę zacząć samą owocową :):)dlatego to róznica w utracie kg bo to 2 podobne diety:)narazie waże dalej 84 kg ale myśle że waga zacznie spadac może dlatego stoi w miejscu bo mam okres i jestem napęczniała :)oj mam pytanko jaką polecacie herbate polecacie na odchudzanie??zieloną,czerwoną czy jeszcze inną??prosze o rade dziękiii

Gość _Edytka_
hmmm ja przestrzegałam tej diety schudłam tylko 8 być może dlatego że jadła tych owoców bardzo dużo w ciągu dnia;P i zapychałam się bananami hehe a co do warzyw to ograniczałam się tylko do marchewek jakoś nie przepadam za nimi specjalnie więc mogę powiedzieć że moja dieta też była owocowa. Zapomniałam wcześniej napisać o sobie że 4 lata temu schudłam 18 kg w ciągu 3 miesięcy nie mam pojęcia skąd ja miałam wtedy tyle siły ale jadłam naprawdę bardzo mało około 500 kcal dziennie, teraz niestety nie moge sobie pozwolić na tak rygorystyczną dietę bo studije bardzo dużo się uczę i potrzebuje jednak tych kcal. Właśnie zrobiłam porządek w lodówce tzn oddałam wszystko mojoemu współlokatorowi i kazałam od razu zjeść bo znając siebie jeszcze bym mu z powrotem zabrała;P a jeśli chodzi o ferbatkę to bardzo dobra jest zielona cytrynowa z vitaxu ;) ma znakomity smak(inne pije z zatkanym nosem) i od razu biegniesz do toalety ;)

Gość _Edytka_
a jeśli chodzi o Twoją wagę to to, że nie spada jest na pewno spowodowane miesiączką ja to jeszcze tyje;// nie wiem jak wy ale ja już tydzień wcześniej wiem że m się zacznie mam potworny apetyt no i tak jest właśnie dzisiaj a dzień dokładnie też potrafie rozpoznać bo jem dziwne rzeczy ostatnio wieczorem dzień przed m jadłam kiełbaske którą popijałam mlekiem i jeszcze zagryzałam czekoladą;/ shook. Na miesiączkę nie ma mocnych nawet adipex mi wtedy nie pomagał

Gość Rybniczanka
no czyli niejestem sama w te cięzkie dni:):)

Gość _Edytka_
hohoho moja droga u mnie to dopiero za tydzień ta ciężka dolegliwość ;P więc tydzień apetycik będzie dopisywał ale od jutra zaczynam jestem zdeterminowana właśnie zrobiłam sobie ostatnią o tej porze mam nadzieję że w tym roku;P kola cję pożegnalną czyli zjadłam parówki;/ no nie mogłam wytrzymać;// ale jutro wytrzymam choćbym miała z siebie wyjść a teraz lecę do książek bo cały dzień przełaziłam i teraz będę musiała w nocy posiedzieć;/// do jutra ;))

Gość _Edyta_
hej dziewczynki jak się trzymacie? ja dzisiaj rano kawka potem ćwiczonka ale jeszcze bez mojego steperka(okazało się że kobitka zamiast wysłać 1,5 tyg temu zrobiła to dzisiaj po moim alarmie:) potem 3 kanapeczki z macą salami odtłuszczoną i ogóreczkiem (300kcal) i makaron na obiad smaożony na łyżce oliwy z oliwek 350 kcal więc jak wrócę to jeszcze mi troszkę kcal zostanie na kolację ;) trzymajcie się cieplutko;))

Gość wanilka23.
dzieki za informacje sproboje to wybrobowac tez tak sobie mysle zeby kupic rowerek treningowy tylko nie wiem czy mechaniczny czy magnetyczny bedzie lepszy? rybniczanka ja pije czerwona po poludniu i zazwyczaj zielona rano tylko nie aromatyzowane sama dodaje cytryne :) Mialam sie dziś nie wazyc ale nie moglam wytrzymac ale jestem zaskoczona kilogram mniej :] czyli do osiagniecia wymarzonej wagi jeszcze ok 6 kg A i jeszcze jedno pytanko co do wyprózniania jakie polecacie herbatki ziołowe pozdrowka

Gość _Edytka_
starym sposobem mojej mamy na wypróżnianie jest Alax(tabletki około 4zl) sama częściej pije herbatki najlepsze są te z senesem

Gość Rybniczanka
u dziewczynki wszystko ok:)a u was??dziś wybieram sie na spacer z pieskiem zaraz idę zjesc sniadanko potem poćwicze:)jestem wyjątkowo pozytwnie nastawiona :)z czego się bardzo cieszę pozdrawiam

Gość _Edytka_
hmmm drogie Panie jakoś marnie mi idzie;/ apetycik dopisuje tylko przeważnie ja z nim wygrywałam ...ale od wczoraj niestety ale on panuje!!! tłumaczę to sobie tylko tym, że w ndz powinnam dostać okres... łatwiej mi było jak miałam adipex...chudłam i nie musiałam z niczego rezygnować bo na nic nie miałam ochoty (oczywiście nie robię tu jego reklamy) zrezygnowałam bo po 1. skończył się a po 2)czułam że już koniec męczenia organizmu prochami;/ ale teraz męczę się zdecydowanie bardziej:P ale niestety jestem znowu zmuszona sięgnąć po coś bo sama chyba nie dam rady...;/ podziwiam was naprawdę że same z tym walczycie ja może też spróbuje ale już po okresie;P wanilka - jakbym miała taką wagę jak ty to bym chyba zgłupiała ze szczęścia ja nie pamiętam kiedy tyle ważyłam pamiętam natomiast jak ważyłam 86 g;/ mojego steperka jak nie było tak nie ma... mam nadzieję że nie dostałam zrobiona w bambuko;/

Gość Rybniczanka
kurcze ale ta owocowa dieta jest męcząca niewiem czy wytrzymam i wogóle mam duży apetyt:(:(zaczynam myśleć o tej diecie kapuścianej co o niej myslice??może macie przepis jak tak to podajcie dzięki

Gość Rybniczanka
a wogóle dziewczyny skąd jestescie????

Gość wanilka23.
edytka mialam to samo ile razy juz probowalam ale wilczy apetyt bral góre niestety ale w koncu przejrzalam na oczy i powiedzialam stop, jak pisalam wczesniej siostra polecila mi diete plaz poludniowych pierwsze 5 dni to oj musialam sie trzymac z daleka od lodowki ale teraz jest juz ok nie chce mi sie jesc tak czesto tylko niefajne jest to ze ja nie mam czasu sobie gotowac wlasnie zajadam jajeczniczke taka na szybko :) pieczarki pomidor cebulka por mniam jak bys chciala to mozesz sprobowac tej diety polecam :)trzymam kciuki glowa do góry

Gość _Edytka_
wanilka dieta south beach jest bardzo rygorystyczna a ja bardzo duzo sie ucze jestem przed sesja i musze dostarczac organizmowi wszsytkich składnikow ale na pewno sprobuje w lutym;P ale powiem wam ze dzisiaj sie ladnie trzymalam rano-kawka cappucino na mleku(80kcal) 12.00- naleśnik-200 kcal, 14-jabłko(50)16-naleśnij-200,kolacja- bułka pełnoziarnista-100 czyli-630 kcal? i nie jestem głodna ;D aaa i 200 kcal spalonych na mopim nowym stepperku żaluje tylko ze nie kupilam skrętnego;/ ale mam do niego saune belt (gratis)czy któraś z was może ją kiedyś stosowała? ona jest z wtyczką do gniazdka i troszkę się boje że poparze brzuch:P

Gość _Edytka_
dzewczynki gdzie sie podziewacie???!!! Mój dzisiejszy bilans to:kanapeczki z bułeczką ciemną pełnoziarnistą i chudą wędlinką (200 kcal) 3 razy maca(120) baton(260) no i zaraz będzie piers z kurczaka z marchewka(250)-->830 kcal wieczorkiem jeszcze zagryze jabłuszkiem ;D dostałam dzisiaj okres więc tak jak wam wcześniej pisałam moj wczesniejszy pesymizm odnośnie diety i nadmierny apetyt byl spowodowany właśnię ową przypadłością ;) dzisiaj dobijam 1000 ale jutro spróbuje 800 ;) i tak przez miesiąc

Gość wanilka23.
edytka masz troche racji trzeba jesc tylko te produkty o niskim IG no i te dozwolone w diecie. Ja tez jestem przed sesja :/ ale jakos nie odczuwam ze brakuje mi energi :) to jeszcze zalezy od organizmu pewnie. Szkoda tez ze nie ma swiezych warzywek ale zima w koncu. Kupilam sobie herbatke z senesem ciekawe czy pomoze chodze juz z ciezarem 4 dni :/ Edytka a jesli chodzi o stepper to ktory lepszy ten zwykly czy ten skrętny jak pisalas?

Gość _Edytka_
no właśnie wydaje mi się że ten skrętny, kupiłam zwykły bo jest dwa razy tańszy ale teraz bym kupiła tamten chociaż ten też mi się podoba właśnie zrobiłam na nim 500 kcal ;D połowe tego na stojąco a drugie 250 na siedząco bo wtedy bardziej pracują pośladki(naprawdę bardzo odczuwalne hehe) a na stojąco to jak dla mnie troszkę za dużo łydki się męczą ogólnie wyszłam dzisiaj chyba na zero zjadłam około 900 kcal a rano wyćwiczyłam 200 kcal później przed obiadem 100 po obiedzie 200 i teraz 500;P naprawdę ten stepper szalenie mi się podoba nałożyłam dzisiaj także saune belt hmm narazie nie mogę ocenić jak działa ale spociłam się więc chyba nie jest zła...;) mam ochotę się zważyć ale poczekam bo mam okres więc to co waga pokaże może mi się nie spodobać i jeszcze stracę motywację!!!wanilka a ty ćwiczysz??

Gość _Edytka_
właśnie spaliłam 400 kcal na dzień dobry ;D a śniadanko zjadłam 200 kcal;)

Gość _Edytka_
ahhh dziewczynki jakieś jesteście niesystemtyczne w pisaniu ;P he ja dzisiaj rano:naleśnik(200 kcal) później 2 pierniczki-80 bułeczka z masłem serem i ogórkiem (120+50+60) sałatka grecka(150) i pierogi leniwe (300 ;/) więc --->960 kcal i już buzię zakleiłam:P do tego rano 400 kcal wyćwiczone i właśnie ide spalić teraz 600 na stepperku ;)

Gość Rybniczanka
przepraszam niemam kiedy pisac od poniedzialku nadrobie pozdrawiam pappa