Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kareks

Czy masturbacja to zła rzecz ???

Polecane posty

Gość kareks

Czy masturbacja to zła rzecz ??? iszczcie wasze zdanie na ten temat z punktu mentalnego duchowego (religijnego ) z kazdego no :) dziewczyny chłopcy, kobiety , mężyczyżni ,, to niema znaczenia kto bo każdy człowiek o to chce zachaczyć pytam... poważne odpowiedzi bo jestem ciekaw co macie w głowach na ten temac i jak to rozumujecie Proszcze żeby ktoś pisał TAK ALBO NIE I ROZWINOł SWą OPINIE JEśLI CHCE , A JEśLI NIE TO NIE POZDRO KURCZAK :)

Gość absolutnie nie
nie ma w tym nic zlego, lubie to robic, szczegolnie jak mnie moj facet wkurzy, tak sie odprezam i zapominam o smutku

Gość józia
nie

Gość kareks
No ludzie weście się wpiszcie bo narazie tylko 2 osoby a chce poznać innych zdanie też :))

Gość miliii
tak- z religijnego sama nazwa mowi, ze to zle(samogwalt) Mozna sie uzaleznic, a potem to moze przeszkadzac w kontaktach z partnerem.

Gość kareks
cycy z donicy TAK! Jest to coś bardzo złego. Gorszego niż zabójstwo. Idzie się za to bezpośrenio do piekła. Nie ma pożliwości pokuty. Niestety takie są fakty. Nie ma się co oszukiwać. Na prawdę. Zgroza!]] A ja ktoś już był w piekle własnej psychiki io swoich czynów to gdzie idzie :((

Gość miliii
najpierw na 2.- samemu najlatwiej zafundowac sobie orgazm bo zna sie swoje cialo..pozniej oczekuje sie od partnera tego samego, a to nie jest takie proste..mozna go nauczyc, ale na poczatku trudno przezyc, ze nie da ci rozkoszy powiedzmy w 15 sekund

Gość kareks
A jaki jest standart ludzi wypowiadających się na tym forum mam nadzieje że są tu ludzie powyżej 20 roku życia i do góry do 50 czy tam wyżej a nie jakieś dzieci gdzie ich zdanie równa się tyle co zdanie muchy latającej do swoich ulubionych miejsc... A im starszy osobnik tym większe zaporzebowanie na takie sprawy jak sex , masturbacje itp ??? czy jak jest u was ???

Gość miliii
tak Bog potepia( jest w biblii fragment mowiacy o masturbacji) ale jest takze milosierny i zawsze gotowy wybaczyc skruszonemu..no i rozumie, ze jako ludzie jestesmy slabi...co nie zwalnia nas jednak z odpowiedzialnosci za swe czyny.

Gość fofoha
milii no to nie zazdroszcze Ci partnera,ja mimo ze sie masturbuje czasami to nie mam problemu z orgazmem bedac z facetem

Gość józia
moim zdaniem samogwalt to zle okreslenie. gwalt kojarzy mi sie ze wstydem, upokorzeniem, bolem zadanym przez inna osobe. masturbujemy sie sami poniewaz sprawia nam to przyjemnosc. nie ma mowy o zadnym bolu itp. nie moze byc zle cos co sprawia nam przyjemnosc, tym bardziej ze robimy to sami, z wlasnej woli, nikogo do tego nie zmuszamy.

Gość fofoha
jozia no i masz 100% racji

Gość kareks
józia moim zdaniem samogwalt to zle okreslenie. gwalt kojarzy mi sie ze wstydem, upokorzeniem, bolem zadanym przez inna osobe. masturbujemy sie sami poniewaz sprawia nam to przyjemnosc. nie ma mowy o zadnym bolu itp. nie moze byc zle cos co sprawia nam przyjemnosc, tym bardziej ze robimy to sami, z wlasnej woli, nikogo do tego nie zmuszamy. Józiu :) No ale mamy upokorzenie czasem psychiczne w ,myslach się gnębimy że co my robimy że jesteśmy jacyś gorsi ja tak miałem .....

Gość fofoha
dlaczego gorsi????????skoro masz partnerke to znaczy ze wszystko ok a pomagasz sobie gdy jej nie ma

Gość miliii
fofoha- zle zrozumialas..moj facet jest cudowny i potrafi mnie rozbudzic i naprawde o mnie dba..zawsze mam pierwszenstwo.. i wlsnie ja juz nie musze tego robic, bo on mi wystarcza-sama nie musze sie dopieszczac.

Gość józia
miliii moze w biblii jest taki fragment ale co z tego? skad osoba piszaca to wiedziala co Bog potepia a co nie? mysle ze nikt z zyjacych tego nie wie.

Gość kareks Ty zboczuchu

Gość kareks
józia No a jak np jest 2 dresów ktorzy kopią starego dziada i im to sprawia przyjemnośc to co to nie jest zle ?? Albo okradniemy własną babcie , matke czy coś , też nam to daje satysfakcje i też się sami zadowalamy bez żadnej zgody?? Tak samo masturbując się mi zdaje bo czym się rózni zadany ból psychiczny od fizycznego czsem ten 1 nawet boli kurwa czasem mysli nie pozwalają się od tego odystansowac a zaś ten cholerny pociąg... to taka pokusa której się ciezko oprzeć by rozładować napięcie .... no ale znwou idąc takiem rozumowana całe te inne sprawy seksualne , przed małżeńskie też są złe bo Bó mówił żeby się kochać tylko w małżeństwach niewiem jak to jest...

Gość sedssdfdd
kareks , idz lepiej spać ... przynajmnej głupie mysli nie beda sie ciebie trzzymały

Gość józia
zle mnie zrozumiales. troche to zakrecilam ale chodzilo mi o to ze cos sprawia nam przyjemnosc i jednoczesnie nie krzywdzi innych.

Gość kareks
józia zle mnie zrozumiales. troche to zakrecilam ale chodzilo mi o to ze cos sprawia nam przyjemnosc i jednoczesnie nie krzywdzi innych. no ale jak np jest dziecko mające 16 lat świadome które niema osoby bliskiej jeszcze albo narazie niemówie o sobie .oczwyście i się masturbuje ..to krzywdzi się samo ?? a co to za róznica ja się krzywkdzi kogoś czy samemu samodestrukcja czy zniszczenie kogoś innego ???

Gość kareks
przecież jest takie pojęcie jak tolerancja .. równoupraniene , sprawiedliwośc .... ? Może przynudzam ale mnie to ciekawi bo to temat rzeka wiem że zawsze jest za i przeciw ale niewiem czy właśniej bardziej za czy przeciw czy ważniejsza rozrywka od czystego umysłu ?? KURWA JAKIE TO POKRęCONE JEST ALL./.

Gość józia
masturbacja w mlodym wieku tym bardziej nie jest zla. w ten sposob poznaje sie swoje cialo. nie rozumiem dlaczego czlowiek sie krzywdzi? wytlumacz mi to.

Gość kareks
masturbacja w mlodym wieku tym bardziej nie jest zla. w ten sposob poznaje sie swoje cialo. nie rozumiem dlaczego czlowiek sie krzywdzi? wytlumacz mi to. No bo a jesteśmy czujemy dyskonfort też zależy od danej jednostki to raz ... bo czujesz się z tym żle można się od tego uzależnić a nałóg to grzech .... można nabrać takich nawyków i nieświadomie np po pijaku zrobić to w miejscu publicznym ... jak pod wpływem ktoś nie panuje nad emocjami i czynami .. To nie robić tego .. spowiadacie się z tego :((

Gość józia
jak to w miejscu publicznym?! zdarzylo Ci sie? :)

Gość ktosik26
nie

Gość kareks
józia jak to w miejscu publicznym?! zdarzylo Ci sie? ] nie w miejscu publicznym ale jak byłem gupim szczeniakiem to na imprezie po wódce zrobiłem to ......ehhhh Józia a co jest gorsze masturbacja twoim zdaniem czy eksybizjonizm ???

Gość józia
jezeli chodzilo Ci o ekshibicjonizm to uwazam ze on jest gorszy. tak jak juz pisalam: wszystko jest ok dopoki nie krzywdzimy innych