Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bielszczanka123

DOBRY ginekolog- BIELSKO-BIAŁA!

Polecane posty

Gość gość
Podbijam,jak przyjmuje Wodziński teraz?

Gość gość
ja tez jestem ciekawa jaka jest Sieradzka jesli chodzi o leczenie np. nadzerek ?

Gość gość
Podbijam temat! Proszę o info o Sieradzkiej lub Wyszkowskiej.

Gość gość
Hej dziewczyny ma ktoś info na temat dr. Karoliny Widenka_Macina? Przeszukałam cały internet i nic o niej nie ma

Gość gość
Karolina Widenka w Klinice Galena na Żywieckiej przyjmuje prywatnie.

Gość gość
Żadna nie leczyła się u Wyszkowskiej-Kmiecik ?

Gość gość
A co powiecie o Alicji Gajewskiej Kucharek ?

Gość gość
gajewska kucharek jest swietna jesli chodzi o prowadzenie ciazy, jak i leczenie nieplodnosci. W Bielsku niestety jest 2x w miesiacu, bo ogolnie pracuje w Bytomiu i w Krakowie.

Gość gość
o wyszkowskiej kmiecik nie ma zadnego info w necie - nikt sie u niej nie leczyl ?

Gość Margooo86
Kobietki! co myślicie o prywatnej wizycie ginekologicznej w Euroklinice ? Nie jest tak jak na NFZ, że wszystko w pośpiechu ?

Gość gość
W Euroklinice rownoczesnie przyjmowane sa pacjentki prywatnie i na NFZ. Jak bylam odplatnie to lekarka zalatwila mnie w 5min... nie za to place. Nie wroce tam wiecej, bo szkoda kasy.

Gość sabelka
Ja również proszę o opinie na temat dr Karoliny Widenka- Macina. Któraś z Was do niej chodzi?

Gość gość
Witam, bardzo prosze o aktualne opinie na temat Lasatowicza. Chodziłam do niego 3 lata temu i zastanawiam się nas powrotem. Jaki jest teraz, kiedy przyjmuje, czy nadal jest taki dobry? Ile wcześniej trzeba się umawiać i jaki jest koszt wizyty?

Gość gość
Bylam u Lasatowicza dopiero 2 razy, swiezo sie na Karpackie przeprowadzilam wiec mam blisko. Poki co nie fajne jest umawianie sie (dodzwonic sie nie moglam), dosc odlegle terminy (jakies 2-3 tygodnie) i spedzanie conajmniej godziny w poczekalni. Jednak moze to wlasnie swiadczy o tym ze jest dobry. Lekarz zrobil na mnie pozytywne wrazenie - nie mam jednak zbyt duzego porownania. Za druga wizyte kontrolna z usg wzial raptem 30zł. Normalnie 80zł. Z tego co wiem kiedys przyjmowal na NFZ, teraz nie ma juz takiej opcji. Godzin niestety nie pamietam... Dziewczyny wypowiedzcie sie prosze - staram sie wlasnie zajsc w pierwsza ciaze - czy Lasatowicz jest dobry pod tym kątem? czy polecacie kogos lepszego?

Gość gość
Lastowicz jest bardzo OK.. ale moge polecic jeszcze Bozene Hryniewicz - zlota lekarka.

Gość gość
Ja mogę wam dać namiar do http://www.ultramedic.com.pl/ - tam są ginekolodzy, którzy nie traktują kobiety przedmiotowo. Ta przedmiotowość mnie strasznie irytowała u lekarzy, którzy pracują w państwowych placówkach.

Gość gość
Sorki, ale Ultramedic nie cieszy sie dobra opinia w Bielsku... Dzieki, ale nie skorzystam, bo juz sie spalilam rowniez.

Gość gość
Jeśli ktoś szuka dobrego ginekologa to proponuję zapoznać się z treścią którą tu wkleję . Nie trzymajcie się kurczowo pierwszego lepszego ginekologa który Was ignoruje i nie spełnia poniższych warunków ponieważ możecie w wieku 40 lat dowiedzieć się o końcu waszej kobiecości , bo jakiś niedouczony dr nie wykonał podstawowych corocznych badań i powie 40-latce : Pani musi usunąć macicę albo coś jeszcze gorszego . Ostrzegam przed dr Lipską z BCM Podstawowe okresowe badanie profilaktyczne składa się z kilku części. Ocena ogólnego stanu zdrowia i czynników ryzyka wystąpienia chorób, np. czy kobieta w przeszłości nie chorowała na ciężką chorobę, czy przyjmowała leki hormonalne, z jakiego powodu i jak długo, czy aktualnie nie leczy się z powodu innej choroby ostrej lub przewlekłej, czy nie ma nadwagi, czy ma nałogi, czy w rodzinie występowały choroby nowotworowe, jeśli tak to dokładnie jakie i u kogo, czy miesiączkuje, czy regularnie, czy obficie, czy boleśnie, kiedy była ostatnia miesiączka (pierwszy dzień krwawienia). Po dokładnym zebraniu takich wywiadów następuj***adanie lekarskie. W nim zawiera się pomiar ciśnienia tętniczego oraz badanie piersi i regionalnych węzłów chłonnych. Dopiero po nim pacjentka badana jest ginekologicznie. Badanie to, wykonywane na fotelu ginekologicznym, składa się z dwóch etapów: badania we wzierniku, podczas którego lekarz ocenia anatomię sromu i krocza, przedsionka pochwy, ścian pochwy i widoczną tak zwaną część pochwową szyjki macicy i podczas którego można pobrać szczoteczkami wymaz do badania cytologicznego tradycyjnego bądź LBC i ewentualnie materiał do innych badań, oraz badania tzw. dwuręcznego zestawionego, podczas którego ginekolog określa stan narządu rodnego wewnętrznego tj. części nadpochwowej szyjki macicy, trzonu macicy i obustronnie przydatków (jajników i jajowodów), ich wielkość, konsystencję, ruchomość, położenie względem innych narządów miednicy mniejszej, ewentualnie bolesność. Oczywiście bywają odstępstwa od takiego scenariusza np. dziewice mogą nie być badane we wzierniku i ginekologicznie, za to czasem lekarz może w pewnych sytuacjach zaproponować badanie „per rectum” tzn. przez o******cę (oczywiście bardzo delikatnie, a palec w rękawiczce posmarowany jest substancją dającą poślizg, np. żelem do USG). Mówiąc o odstępstwach należy wspomnieć o specjalnym przygotowaniu do badania cytologicznego kobiet w wieku pomenopauzalnym, a nawet okołomenopauzalnym. Nosi ono nazwę próby Meigs’a i polega na dziesięciodniowym przyjmowaniu na noc dopochwowo globulek z hormonem (estrogenem), co powoduje ustąpienie z nabłonka pochwy zmian zanikowych, spowodowanych niskim poziomem estrogenów i podwyższa czułość badania cytologicznego do standardowego poziomu. Badanie cytologiczne winno być pobierane po jednodniowej przerwie od zakończenia przyjmowania na noc globulek, a więc dwunastego dnia. Po zbadaniu pacjentki następuje część ostatnia wizyty, a więc ustalenie dalszego postępowania i zalecenia, np. wykonanie mammografii czy USG piersi (sutków – termin medyczny), USG narządu rodnego, badań krwi, densytometrii (badanie gęstości kości) w ramach profilaktyki osteoporozy, szczepienie przeciwko zakażeniu wywołującym raka szyjki macicy i wiele innych chorób wirusom HPV (brodawczaka ludzkiego), ustalenie metody antykoncepcji, instruktaż comiesięcznego samobadania piersi, obserwacja krwawień miesięcznych z zastosowaniem kalendarza menstruacyjnego oraz propagowanie zdrowego stylu życia.

Gość gość
To może akurat źle trafiłaś. Ja od dwóch lat chodzę do Ultramedic na wizyty, bo w państwowyz zozach zupełnie nie rozumieją ludzi. Akurat traktowanie mi pasuje i jestem zadowolona.

Gość anuleczka844
Kobitki, od wczoraj wiem, że jestem w ciąży!!!! Myślałam nad wizytą u pani dr Oziminy. czy ktoś mi podpowie czy można robić tak, że jednocześnie chodzi się do lekarza (tego samego) prywatnie i na nfz- aby otrzymać skierowanie na badania (nie ukrywam, że o ile na wizytę mnie stać to koszt wszystkich badań trochę mnie przeraża:(

Gość dolana
Odradzam lek. Wodzińskiego - chociaż ma dobre podejście do pacjenta to nie ma w gabinecie USG, skierował mnie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej, a okazało się, że jest zupełnie czysto, najadłam się tylko strachu i stresu. Szukam teraz dobrego ginekologa do przeprowadzenia dokładnych badań i wypisania tabletek anty. Któraś z Was może polecić kogoś kompetentnego, najlepiej mężczyznę?

Hej :) Czy któraś z Was chodziła do dr Wyszkowskiej- Kmiecik ? Nie moge znależć żądnych opini na temat tej Pani doktor... prosze o pomoc :)

Gość usja
Witam, bardzo prosze o opinie na temat ginekologów w MED WORK na ul.Leszczyńskiej. Czy ktos miał moze prowadzona tam ciąże ?

Gość mamuska już niedlugo
W med worku nie nie ma juz poradni ginekologiczno-polozniczej , po nowym roku nie podpisali umowy z NFZ .. A szkoda bo przyjmowała tam młoda gin Piekoszewska były to początki mojej ciąży :) muszę przyznać ze była naprawdę fajna osoba zlecala badania , podczas wizyt zawsze badanie gin + USG kiedy czulam się gorzej wystawiała l4 . Teraz chodze do poradni na Wyspiańskiego... - masakra nawet USG nie robią nie mówiąc juz o zleceniu podstawowych badan :(

Gość gość
Ja byłam w Euroklinice u Wyszkowskiej-Kmiecik. Lekarka miła, ale wizyta u niej to max.5min - żadnej cytologii (była 2 lata temu...a mam często infekcje...to powiedziała, że za rok zrobi się na spokojnie, bo co 3 lata się robi), o USG nie ma mowy... Nie jestem zadowolona. Może inaczej traktuje kobiety w ciąży, ale jak ma się problem z infekcjami - odradzam, bo zadnych badań, a wiedza też znikoma.

Gość gość
Mogę się wypowiedzieć o dr. Widence- Macinie- polecam ją całym sercem, fantastyczny lekarz i bardzo empatyczny człowiek! Prowadziła dwie moje ciąże, w tym jedną zagrożoną przedwczesnym porodem, i urodziłam o czasie zdrowego chłopca. Teraz jestem kilkanaście dni po trzeci cc, które wykonywała Pani Doktor i brykam już w domu. Żaden lekarz nie okazał mi nigdy tyle serca i życzliwości, czułam się cały czas bezpiecznie, bo Pani Doktor zawsze wyjaśniała co robi i po co, czego należy się spodziewać lub na co szczególnie uważać. Dodam, że chodziłam do Pani Doktor do poradni publicznej i mimo, że nie wzięła ode mnie złotówki, to miałam najlepszą opiekę! Teraz,kiedy Pani Doktor prowadzi własną praktykę, nie zamierzam szukać innych lekarzy, już zawsze będzie moją Panią Ginekolog :) Naprawdę polecam!

Gość gość
Ja również zdecydowanie mogę polecić dr. Widenkę. Przemiła, sympatyczna osoba. Byłam u niej na moich dwóch kontrolnych, dorocznych wizytach. Zawsze tłumaczyła co robi, wyjaśniała problemy i rozwiewała wątpliwości. Kiedy przyjmowała na NFZ zawsze robiła USG. Teraz Pani doktor prowadzi prywatną praktykę i zastanawiam się jak u niej wygląda leczenie hormonalne. Moje wyniki badań są niestety przerażające i w związku z tym mam pytanie drogie forumowiczki, czy któraś z Was może polecić jakiegoś dobrego ginekologa, który poprowadzi leczenie hormonalne? Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość gość
Czy polecacie dr Wellhoner do prowadzenia pierwszej ciąży?

Gość gość
Doktor Biernacki jest uosobieniem wszystkich cech jakie powinien posiadac kazdy lekarz: sumienny, pracowity, wzbudzający zaufanie, niesamowicie pomocny i empatyczny. Zajał się mną i moją Marysią, choć nasza ciąża była zagrożona. Teraz jesteśmy już razem szczęśliwe i będę do końca życia wdzieczna doktorowi Biernackiemu za to co dla nas zrobil i nigdy nie zmienię go na innego ginekologa. Nawet mój mąż mówi o nim „przekozak” ;)