Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama*

W którym miesiącu życia dziecka poszłyście do pracy?

Polecane posty

Gość mama*

Ja zamierzam iśc gdy synek skończy 7 miesięcy, bo tak koncza mi się zaległe urlopy, ale mam straszne wyrzuty sumienia ze muszę go zostawić. On jest bardzo przyzwyczajony do mnie. jak sobie z tym radziłyscie? Też tak to przeżywałyście?

Gość MONIKA77
Moja córka miała 5,5 miesiąca, pierwsze 3 tygodnie siedziała z nią babcia bo miała urlop, 2 tygodnie mój mąż, bomiał urlop, i tydzień moja siostra, a potem już niania. No smutno było ją zostawić, ale musiałam pracować, jeśli chodzi o zostawianie małych dzieci to plus jest taki że była na tyle mała że nie płakała, a terz to dla nie normalka, że rano przychodzi " babcia- niania" i mama i tata idą do pracy( teraz m aprawie 2 lata) Najważniejsze to mieć pewność że twojemu dziecku nie dzieje sie krzywda. Pewnie myślisz sobie że będziesz mało czasu spędzać ze swoim dzickiem, napewno mniej, ale ten czas będziesz lepiej wykorzystywać. Posłuchaj co robią mamy z dziećmi z którymi siedzą w domu, np. moja koleżanka, pytam co w ciągu dnia z małym w co sie bawisz- w nic sam sie bawi i chodzi z nim na spacery. A ja wracam z pracy ok 18stej ipowiem ci co robilyśmy wczoraj: bawiłyśmy sie w lekarza, bawiłyśmy sie ciastoliną, bawiłyśmy sie małą Karolinkę - ona udaje że jest noworodkie:)))bawiłyśmy sie w chowanego, w baloniku nasz malutki, w chuusteczkę haftowaną, poczytałyśmy książeczke ja jej , potem ona po swojemu mi, i przed snem razem obejrzałyśmy bajke. Myślę że poświęciłam mojemu dziecku więcej zainteresowania i czasu niż nie jedna mama,która caly dzień siedzi z dzieckiem w domu.

Gość ja siedziałam
6lat i nie żaluje,zaowocowało:),mam wsoaniałe dziecko

Gość nuuuuudddaaa
moje dziecko miało 15 miesięcy jak poszłam do pracy myśle ,że to w sam raz nie wyobrażam sobie jak bym musiała zostawić 5 miesięczne dziecko ale gdy zmusi do tego sytuacja to i tak trzeba pozdrawiam

Gość mama*
ja musze isc do pracy z powodów finansowych

Gość MONIKA77
Czasami tak bywa, może lepiej się cieszyć że ma się pracę, jedni siedzą bo chcą i mogą, a inni siedzą choć nie chcą ale nie moga iść do pracy , bo jej ni mają, o inni ida do pracy bo muszą i mają gdzie iść, ale ze mnie filozof. Nie martw się że jak nie będziesz siedział z dzickiem do 6 lat, to ci nie cyt." zaowocuje":))

Gość bozenka1981
do mialam 3 lata urlopu wychowawczego