Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sznurowanie glanów

jak się sznuruje glany?

Polecane posty

Gość wszystkie
robisz po prostu supeł na sznurówce i zaczynasz od dołu,tylko w prostej linii a nie jak na zdjęciu które podała aigia

Gość prosze o instrukcje
prosze o dokladna instrrukcje bo takj jakos nie daje rady! XD z gory dziekuje :) pozdro!

Gość wierzba667
Może nie zrozumialas swojego kumpla? Może chodziło mu, że masz za lekko ściągnięte? :) Ja sznuruję glany na drabinke ;) ale wczesniej sznurowalam normalnie i nikt mi uwagi nie zwracal ;) I nie przejmuj się głupimi ludzmi, ktorzy maja kompleksy jakies :PP

Gość pudel vel shivara
użytkowniczką glanów jestem od 12 roku życia. na tegorocznym koncercie kultu na lubelskich Juwenaliach minie równo 4 lata. mam doświadczenie. zrobię offtopic. otóż... metale, punki, czy skinheadzi mają swój własny styl- owszem, ale każdy wyznawca danej subkultury obarczony jest przymusem noszenia sie jak jego równieśnicy z paczki, więc do cho lery nie mówcie , że każdy z Was nosząc glany ma swój własny odmienny styl, albo że jest lepszy od dziewczyn w szpilkach niekiedy lala z różowymi szpileczkami ma wiecej oleju w głowie niż panna w glanach . skoro chemy by nas szanowano , szanujmy i innych , bo sami nie jesteśmy od nikogo lepsi inni mówią ze My - metalowcy, punkowcy, skinheadzi jesteśmy brudni, zaćpani, zarzygani, zaszczani bez ambicji, ale prawde mówiac zasłuzylismy sobie na to swoim nastawieniem do wszystkich innych nie wygladających tak jak my więcej szacunku miłujcie pokój ! - hipiska w betonowym mieście

Gość w ogóle nie na tematale warto
no, bardzo dobrze. napisałabym to samo co wyżej, ale po co się powtarzać... parę lat temu myślałam, że najważniejsze jest jakiej kto słucha muzyki, jak się ubiera i jakie głosi ideały. teraz wiem, że to wszystko ma najmniejsze znaczenie, bo liczy się, co dana osoba ma w głowie, a nie, czy powie że jest punkiem/metalem/hipisem. powiem szczerze, że bardziej przychylnie jestem teraz nastawiona do panienek na szpilce, bo niejedna z nich ma więcej w sobie prawdy niż tacy szpanerzy, co myślą, że jak założą glany i zrobią np.irokeza to świat jest ich.

Gość Punkówa
Kur** ten kto powiedział żę glanów sie nie nosi to jakiś psychol chyba... Ja jestem punnkiem i wiąże na drabinke ;p xd Kiedyś wiązalam normalnie ale kumpel - punk powiedzial ze wiaze nie dobrze i mi zawiazal na drabinke ;p Mam nadzieje ze ppomoglam ;*

Gość K. aHa
Ja sznuruje normalnie :) hm , a co do tego ze nie ma w nich kobiecości to co?? ja uwielbiam kolor różowy i wgl .. ale glany kupiłam po to ponieważ sa to buty wygodne ciepłe i bardzo wytrzymałe ... co rok w ferie jezdze w góry ... i one zawsze sie sprawdzają ! mam je już 3 latka :D i wcale nie są zjechane czy coś ...

Gość Farben Lehre
ja kupiłem najdłuższe sznurówki jakę były ter as wiążę n a kokardę a konicówki wkładam na boki i nic nie widać

Czy ludzie naprawdę myślą, że dziewczyny noszące glany interesuje to co jest "modne", "trendy" czy zwał jak zwał-wiadomo o co chodzi?

Gość zgredziara
Glany można wiązać na kokardę bądź, nie wiem czy ma to jakąś inną nazwę, ja na to mówię drabina, chyba Twój kolega to miał na myśli.

Gość Gibas
Ja wam powiem jak sie sznuruje glany tak zwane to jest na drabinke czyli jednym sznurem sie ciągnie

Gość galanonim
ja glany wiąże na drabinke do 5 dziurki a potem sznurowka okrecam buta i zaplatuje tak mnie brat nauczyl co tez w glanach chodzil

Gość PUNK
Nosze glany od 9 lat i sznuruje się na kokarde, a gdy zawjąrzesz to przeszkadza bardzo kokarda to najlepiej schować w buta:) FUCK THE SYSTEM !!!Jebać skinów

Gość PannaLawenda
a jakie ma to znaczenie jak kto to robi? każdy powinien tak jak on chce. ja najczęściej chodze w do połowy zasznurowanych, z pośpiechu, a znajomi róznie wiążą, jedni na kokardke inni na supeł, jeszcze inni sznurują ale nie zawiązują...

Gość aniarchia
Ja też noszę glany, a mam dopiero dziesięć lat ;f nie obchodzi mnie to, że nie są dziewczęce/kobiece i wgl, każdy lubi co innego.. a wracając do tematu to ma taki sam problem - kolega pokazywał mi kiedyś jak wiązać na drabinkę ale nic nie skumałam, niestety. cóż, jakoś do tego dojdę... kiedyś, jakoś.

Gość Gość
Kiedyś zdobycie glanów wiązała się z cudem. Pierwsze glany 21 lat temu, to były olejniaki z fabryki, wtedy tzw. rumunki. To kurwa były czasy.

Gość koko.d
do ch*ja tu jest mowa jak wiązać glany na drabinke wali mnie to od jakiego czasu nosicie i co myslicie jak nie wicie jak to nie otwierajcie sie przed nami jak chcesz sie wygadac to idz do dlaczego ja albo do trudnych spraw

Gość zcxxC
Spierdalaj walidrucie. Chuj mnie obchodzi twoja drabinka w glanach

Gość glanytostylzycia
Ten kto sznuruje glany na kokardke ..chańbi glany i nie powinien ich nosic .. ja mam glany dopiero od jakichś 2 miesięcy ale i tak uważam że jezeli ktos je wiąże na kokardke to je chańbi .. ://

Gość nawiedzony Bolek
zalezy - skiny wiążą inaczej a inaczej metale

Gość pytanko..
chodzi o sznurowanie normalne czy podczas alarmu?

Gość Roxie-glan
BŁĄD!!! Glanów sznuruje się jak normalne buty! Oczywiście można. :) Ale tak normalnie to się wiąże na drabinkę, na okrąg..Poszukaj w necie. Pozdrawiam.

Gość Roxie-glan
Nie*

Gość cfghgmj
Ja jestem z takiej wiochy, może ktoś słyszał, Warszawa :D . Na ulicach, szczególnie zimą, naprawdę dużo osób ma glany. W szkole też mnóstwo moich znajomych je nosi, zarówno chłopaki jak i dziewczyny, jeszcze więcej osób słucha metalu. Ale to zależy od środowiska, znam ludzi, którzy nie wiedzą jak glany wyglądają. A wiążę jak normalne buty, często nawet do ostatniej dziurki, kiedyś wpychałam sznurówki, ale lubię jak mi się lepiej trzymają na nodze (takim gnojom jak ja zdarza się często biegać po ulicy :) ).

Gość SLAYER666
Ja wiąże w kokardke ale nie tylko. Skoro nie jesteś metalem, punkiem, skinem i innymi to po jaką cholerę ci glany?! Zstaw je dla wspolbraci metalów,punków, skinowi i tak dalej.

glanów nie mam, ale buty motocyklowe - i wiążę normalnie, z przekładaniem od spodu i na pęka na górze (ekspres z boku).

O...stary temat. Slayer - puknij się w łepetynę, każdy ma prawo nosić buty jakie tylko chce.

Gość SLAYER666
Ja wiąże w kokardke ale nie tylko. Skoro nie jesteś metalem, punkiem, skinem i innymi to po jaką cholerę ci glany?! Zstaw je dla wspolbraci metalów,punków, skinowi i tak dalej.