Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurdee nooo...

Jutro ide oddac ksiazki do biblioteki po 3 latach...

Polecane posty

hmmm.. ale jaka ja mam dac przyczyne nie oddawania... ? i wlasnie tu jest caly ambarassssss , buuuuuuuuuuuuuuuuu ;) ps. szczerze - bylam po 5 miechach ae byl remont... wiec zamknione... no i potem tak sie dluzylo i dluzylo.. az w koncu po roku stwierdzilam ze sie boje i jest 3 lata i tez sie boje... bardzo rozsadne, wiem :P ale coz... tzreba wreszcie cos z tym zrobic... :)

może, że komuś wypozyczyłas i dopiero teraz Ci się udalo odzyskac.. Może remont w domu... (ale ja tego nie podopowiadam:P )

wiem wiem... spiaczka, wyjazd, zagubienie, zajety telefon a przeceiz chcialam przedluzyc :P ale nie lubie podawac takich kraczacych przyczyn... bo wiesz... roznie w zyciu bywa... a wiadomo ze sciemniam tak na prawde ;) ale dzieki za pomoc :)

No zgadza się;) Dlatego ja bym zapłaciła, z bólem serca ale bym zapłaciła. Nie ma za co:D Powodzenia;)

w Gdynskich bibliotekach jest tak:1 zł za kazdy miesiąc przetrzymania książki i póki nie splacisz calej kary to nie mozesz wypozyczać w danej bibliotece książki,ale mozna sie dogadac co do wysokości,ale jak ksiązki sa nieoddane to biblioteka moze nawet dac sprawe do sądu o kradzież książek i wtedy za same wezwanie do zapłaty jest prawie 90 zł,a z miesiącem wolnym od opłat to jest rożnie,raz kwiecień,raz wrzesien,na stronie biblioteki informują wtedy,powodzenia

Moi studenci tez rózne powody podawają,ale przewaznie płaca kase i przeważnie na wesoło do tego podchodza (no chyba,ze to kara rzędu 100 zl lub więcej)

kasia... no wlasnie to i wiecej... wiec dlatego tu tak lamentuje :/ ok, nie mecze.. musze stawic czola... nawazylam sobie piwa to musze je teraz wypic... ;) jutro opowiem jak bylo :)

Zapłaciłabym do 25 zł. za książkę - ale to długo musialabym przetrzymywac...W mojej bibliotece rosnie taka kara mniej więcej po 3 latach. I wolałabym zapłacić niz kupować nową, bo specjalistycznej ksiązki nie kupisz za 25 zeta.

Malwa, koniecznie napisz jak było:D Trzymam kciuki, żeby jak najmniejsza kara wyskoczyła;)

Heja!!! Udalo sie :) Oddalam wszystkie za oplata... UWAGA UWAGA!!! 20zł :) Jak ja to uslyszlalam to normalnie szocur. Najlepsze jest to, że gdyby wszystkie byly tylko na 1 karte to zaplacilabym 10 zł. Chcialam dac jeszcze taka mala slodziutka niespodziewnke na przeprosiny :P Ale panie godnie nie przyjely, bo poewiedzialy ze to lapowka... :D Jaka tam lapooowwkaaa ;) Kazdy lubi poslodzic troszke w pracy :P No ale jak nie chcialy tak bardzo bardzo, to nie wzielam :/ i otworzylam w samochodzie bo po chyba 3 godzinach siedzienia tam bylam juz dosc glodna :P Panie jeszcze maja do mnie ciut zaufania, bo daly mi 3 nowe ksiazki.. ale teraz to juz musze sie pilnowac :) Nauczke mam jak nie wiem co :o :P Pozdrawiam wszystkie bibliotekarki i bibliotekarzy!!! :) (Kasiu - Ciebie przede wszystkim :)

Malwa No i extra;);):):) Bardzo się cieszę;) I dziękuję za pozdrowienia;) MAsz bardzo sympatyvzne panie w bibliotece;)Oby takich więcej;) Dobrego wieczorku:D

Gość zzzzzzzzzzz
Ja bym weszła i zapytała kiedy są amnestie bo mam już pewnie trochę kary i zero kasy i boję się oddać. Jak ładnie się uśmiechniesz -przyjmie bez kary.