Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Placzus

Polska 100 lat za murzynami ! leczenie

Polecane posty

Gość Placzus

Znalazłem taką wypowiedz odnośnie leczenia homeopatycznego „W Europie są szpitale, które zapewniają terapie homeopatyczne, a w Wielkiej Brytanii działa pięć szpitali homeopatycznych, w których leczenie jest refundowane przez ubezpieczalnie” Podaje za: http://www.homeopatiaok.pl/article/view/37/fakty_o_homeopatii.html Zastanawia mnie czy w Polce jest chociażby jeden taki szpital ?!

Żadne państwo na świecie nie stać dać na zawołanie łóżko szpitalne w dodatku w tak specyficznym szpitalu, na tomograf komputerowy, na niańkę/pielęgniarkę prowadzającą do mycia zębów czy tyłka, do wsadzania na rowerek rekreacyjny. Gdy społeczeństwo nie będzie w tym kierunku wychowane, czyli prozdrowotnie, to żadne szpitale, pieniądze nie pomogą, śmiertelność będzie wysoka; notabene, niedawno polscy mężczyźni mieli 1-sze m. w świecie pod względem umieralności mężcztzn w wieku produkcyjnym. Co robić, by żyć zdrowo i szczęśliwie, vide poniższe www Cyt. z www: ruch zastąpi każde lekarstwo, lecz nie każde lekarstwo zastąpi ruch. Oprócz ruchu należy spełnić jeszcze 3 istotne warunki: odżywianie wyokowitaminowe i optymalnie białkowe, higiena w pełnym tego słowa znaczeniu, pozytywne nastawienie psychiczne. Leczenie to ostateczność, ważniejsza i sensowniejsza jest profilaktyka!!!!

...na którą też trzeba mieć pieniądze i czas, a skąd go mieć, jak całymi dniami pracuje się na zaspokojenie najważniejszych potrzeb...

Gość Placzus
No to dobra wypowiedz - w zasadzie sie z tym zgadzam. A jak skomentujecie to: „W trakcie terapii unikaj także stosowania kamfory i aromatycznych olejków eterycznych (np. rumianku, eukaliptusa), bowiem substancje te mogą osłabić lub uniemożliwić działanie środków leczniczych.” http://www.homeopatiaok.pl/article/view/31/zasady_stosowania_lekow_homeopatycznych.html Czy ktoś z Was miał takie doświadczenia ? Placzus

studiuje aromaterapie (a jakze, nie w Polsce :P ) i na zajeciach z bezpieczenstwa stosowania powiedziano nam, ze akurat kamfora, rumianek i eukaliptus tak, moga zaburzyc (bylo wyjasnienie, ale nie pamietam dlaczego - moge wrocic jutro z odpowiedzia). Reszta powinna byc ok, ale najlepiej nie uzywac w tym samym czasie, kiedy przyjmuje sie leki homeopatyczne (znaczy najpierw lek, odczekac godzinke czy dwie i juz mozna sie masowac czy kapac w olejkach) - chodzi o to, zeby ten lek zaczal dzialac, jak juz zacznie to samo idzie, ale przy przyjmowaniu trzeba byc ostroznym. Przy czym to drugie ostrzezenie bylo nam dane generalnie jako terapeutom, czyli w trosce o ewentualne pociaganie do odpowiedzialnosci karnej , jesli cos pojdzie inaczej niz pacjent chcial - niestety taka kultura tu na Zachodzie :(

Gość Ale Polska
to zacofany kraj jezeli chodzi nie tylko o homeopatie,ale o naturalne metody leczenia,tak bardzo chemia zawładnęła ludzmi,że wola latami chorowac,niz wyleczyc sie szybko zdrowo i skutecznie

Gość nie wierze w homeopatie
wiec jak moze mnie to uleczyc?

nie wierze w aspiryne,a jakims magicznym sposobem pinda dziala :P homeopatia nie dziala na zasadzie wiary lub niewiary, ale mam dla Ciebie dobra wiesc - nie musisz jej stosowac :)

Moje dziecko tez nie wierzy w homeopatie, jak i nie wierzy w polopiryne - bo tego nie rozumie, a lekow nie lubi brac, bo nie- na szczescie leki homeopatyczne wierza w moje dziecko i je lecza;)))