imparfait 0 Napisano Styczeń 14, 2007 czesc witam wszystkich ,szukam przyjaznej duszy do nawiazania znajomosci czy jest ktos zainteresowany ???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Styczeń 14, 2007 czy to mozliwe ze zadna z was nie zaglada do kafejki????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Styczeń 14, 2007 ZABY sa przepyszne powinnas powinienes ssprobowac zapraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość z paris Napisano Styczeń 15, 2007 odzywam sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Vincennes 94 Napisano Styczeń 15, 2007 Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość polskaemigracja.com Napisano Styczeń 15, 2007 Znalazlam fajna stronke polskaemigracja.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaaaaa Napisano Styczeń 16, 2007 hello, ja mieszkam we Francji w Beauvais :) a Ty?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hennah Napisano Styczeń 17, 2007 na www.gopolonia.com jest pare osob z Francji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Styczeń 19, 2007 czesc wam super ze sie odezwalyscie ja mieszkan na obrzezach paryza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Styczeń 19, 2007 wejde dzis wieczorem na forum to moze ktoras z was bedzie miala ochote pogadac trzymajcie sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Styczeń 19, 2007 witam wszystkich ja juz jestem !!!!!!! zapraszam na pogaduszki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LindaEwangelista Napisano Styczeń 19, 2007 Ivry sur Seine :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Styczeń 19, 2007 co tam porabiasz pracujesz uczysz sie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Yenke Napisano Styczeń 19, 2007 jak wy to zrobiłyście..? Rok mieszkalam w Toulouse, ale brak perspektyw, żadnej pracy, wróciłam.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Styczeń 19, 2007 WROCILAS DO POLSKI ? nie podobalo ci sie tym bardziej ze teraz dzieki UE mamy otwarte drzwi do pracy legalnej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Napisano Styczeń 19, 2007 Hmmm ja wyszlam za maz za Francuza, wlasnie zaczelam szukac pracy i nie jest kolorowo :( Mieszka sie tu dobrze, ale bardzo tesknie za Warszawa :( jest inaczej. Beauvais jest nie zbyd duze, ale na szczescie to nie wies! Ale ciezko jest sie przestawic! Do Francji przyjezdzalam od 4 roku zycia, bo mam tu rodzine, ale inaczej jest na wakacjach a inczej na co dzien! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
imparfait 0 Napisano Styczeń 19, 2007 ja wyszlam za maz za francuza i mamy malego dzidziusia ma juz 1.7R wczesnie mialam duzo znajomych ale od mometu pieluch wszystko praktycznie sie urwalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość *ciekawska* Napisano Styczeń 20, 2007 Jacy sa Francuci, mysle tu o mezczyznach? Czym sie roznia od polskich facetow? Czy to prawda, ze sa sweitnymi, czulymi kochankami ;-)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość veeronka Napisano Luty 6, 2007 a ja tez tak jak jaaaaaaa mieszkam w Beauvais :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość amandzia70 Napisano Luty 6, 2007 dziewczyny, moze orientujecie sie gdzie facet moglby znalezc legalna prace i to od zaraz- chodzi o Marsylie i okolice blagam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Astraea Napisano Luty 6, 2007 Hej no ja tak sobie kursuje miedzy Polska a Francja od jakiegos czasu niedlugiego, obecnie siedzie w polsce i mecze sesje. Ale niedlugo jade do Francyi:) A dokladnie na lazurowe. Fajnie byloby sie poznac i miec z kim pogadac z ojczystego kraju:) Pozdrowka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość amandzia70 Napisano Luty 7, 2007 dzieki za wpis Margot-on nie ma pozwolenia na prace, ale ma tam siostre i zastanawia sie nad wyjazdem , bo wiesz jak u nas ciezko sie dorobic- jednak jakis czas temu wrocil stamtad znajomy i poza praca na czarno, malo platna u Polaka nic nie mogl znalezc- moze masz jakies konkretne adresy pod ktore warto sie udac- bede ogromnie wdzieczna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Astraea 0 Napisano Luty 23, 2007 No co jest, pelno watkow o Angli i calej reszcie a my co? Obijamy sie zamiast sie poznac a na pewno byloby nam razniej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ineczka n Napisano Luty 23, 2007 ja mieszkam w Mqrsylii jest ktoras stad? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Trinnysfan Napisano Luty 23, 2007 Witajcie, Nie mieszkam we Francji, ale bardzo bym chciala:) Mam pytanie dotyczace jezyka francuskiego. Po jakim czasie zaczyna sie rozumiec Francuzow, jesli przyjedzie sie do Francji z podstawowa znajomoscia tego jezyka? Gramatyka nie jest problemem i wiem, ze sie szybko jej naucze, ale boje sie po prostu, ze nie bede rozumiala ich szybkiej mowy...Jak ogladam wiadomosci na tv5, , to mowia wyraznie, ale jak leci jakis serial, to nic nie lapie:( Czy po roku bycia au-pair mozna rozumiec przynajmniej w 90%? Bede wdzieczna za odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ineczka n Napisano Luty 24, 2007 ja jestem tu pol roku ale slabo znam francuski bo wsrod Polakow jestem-a ty pojedziesz jako opiekunka bez znajomosci jezyka? Myslalam ze trzeba znac do takiej pracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Luty 26, 2007 ja mieszkam w Annecy witam mam nadzieje ze topik nie padnie!! trzymajmy sie razem bo nas \"Irlandki\"i \"Angielki\" zjedza;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Luty 26, 2007 francuski to strasznie trudny jezyk a nawet po15 latach jak tylko otworze dziob to wszyscy wedza ze cudzoziemka no ale moze dlatego ze uczylam sie \"ze sluchu\" pamietam do dzis jak pierwszy raz zaczelam rozumiec bezwiednie: akurat bylam w lazience a w telewizji lecialo \"Amour gloire et beaute\" i nagle dotarlo do mnie ze wiem o czym mowia!!! chociaz to byly straszne bzdety ;)To bylo mniej wiecei po 5-6 miesiacach pobytu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnusia 0 Napisano Luty 26, 2007 hej , mam nadzieje ze jutro ktos sie odezwie!! Dobranoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ineczka n Napisano Luty 27, 2007 a co porabiacie? ja pracuje u ksiedza- sprzatam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach