Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczypiorzyca

MAŻ I JEGO SENTYMENTY RODZINNE

Polecane posty

Gość szczypiorzyca

Mam taki problem - mieszkamy w mieście a , moi rodzice w miescie c , a jego rodzice w mieście b w połowie miedzy a i c. Sa to duże dystanse i nie widzimy się z rodzicami czesto. Obydwoje bardzo jestesmy przywiązani do naszych rodzin i mocno się wczuwamy w to , co siędzieje w domu i też mocno tesknimy za rodzinami. I własnie dlatego jestem zdania , ze dobrze jest tak jak jest , bo i ja najchętniej mieszkalabym w pobliżu moich rodziców , i on w pobliżu swoich - ale jak już bysmy mieszkali np. w moich rodzinnych okolicach , to wiem , ze ucierpiałby na tym związek , bo dużo czasu bym poswiecała rodzicom. I tak jak jest , jest sprawiedliwie. A on teraz mi wysuwa propozycje , że zamieszkamy w miescie , gdzie mieszkają jego rodzice. I to jeszcze najlepiej w tej samej dzielnict , gdzieś w sąsiedztwie. I jest zdania , że musi swojego tatusia ochraniac przed złą mamusia , bo biedny tatus , stary chłop , sobie nie poradzi. Jestem zła , nie chce , żeby przesiadywał tam godzinami i zaniedbywal nasze sprawy. W ogóle nie chce ich widywac dzień w dzień i nie chcę żyć ich sprawami. Ja go nie zmuszam do nadmiernych kontaktow z moimi rodzicami , więc co to ma być ?

Taki z niego mamisynek Niech sobie sam jedzie a ty ułóż sobie życie z prawdziwym mężczyzną

Gość dgbgd
trochę mi to niego niedojrzałością trąci ale mogę się mylić a tak poza tym, to dobranoc :***

Gość szczypiorzyca
dobranoc tak mi to wygląda , że on się boi , że jego ojciec może niedługo umrzec i chce wykorzystac każda chwilę , przejmuje się , że brat jest strasznie przywiązany do ojca i przez to nie będzie żyl własnym zyciem , wiec ON musi dopilnować , zeby przebudowali dom tak , żeby góra byla brata , a dół rodziców - bo brat nie wyjdzie z domu i koniec; no super , tylko że on chce zrobic to samo , co i tamten - wrócić do domu i trzymac tatusia za jajka

Gość szczypiorzyca
nie no , rozwód to nie; jestem poprostu wkurzona; no i jak się sprzeciwię , to się przeciez nie przeprowadzimy , nie zatarga mnie na siłę; wkura mnie tylko , że nie umie się zdystansować do sytuacji u siebie w domu; jak się ma swoją rodzinę (no na razie to tylko w dwójke jestesmy) , to się do domu rodzinnego przyjeżdza jakby zdystansowanym odrobine , nie należy się specjalnie wczuwać , bo domownicy ustalili sobie swoją równowagę i tak jest dobrze - wiec się przyjeżdza i milo spędza czas z rodziną; ale nie jakieś zaprowadzanie nowych porządków i ustawianie świata od nowa - i to tam , gdzie nikt tego nie potrzebuje

Gość Hielenka
i wlasnie to mu powiedz, moze zrozumie

Gość szczypiorzyca
nic ze spadku , o zadną forsę tu nie chodzi

A rozmawiałaś z nim o tym na spokojnie i dokładnie mu to wytłumaczyłas? Nerwy nie sa dobrym doradcą.Sprobujcie szczerze porozmawiac ,wysłuchajcie sie nawzajem.Powinniscie dojsc do porozumienia i rozwiazania dobrego dla wszystkich.Wytłumacz mu sensownie o co Ci chodzi,być moze a raczej napewno żle odbiera twoje argumenty.

Gość szczypiorzyca
Nie , nie rozmawialiśmy jeszcze konkretnie , bo na wstępie się zdenerwowałam , a wole sobie pomyslec , co powiedziec , niz zrobic huragan i powiedzieć za dużo. Wiec porozmawiamy , jak ochlonę i pozbieram myśli.

Gość szczypiorzyca
Bo jakbym miała powiedzieć , co o tym myslę , to powiedziałabym , że jego bratu nic nie pomoże , jak sobie sam nie ustawi w głowie , co jest dla niego wazne. I jak dla niego ważne jest trzymanie strazy przy tatusiu , żeby zła mamusia mu nie zrobiła krzywdy , to mu tego z głowy nie wybije ni cholery. Nawet jesli jest facetem po trzydziestce , bez dziewczyny i bez widoków , bo dziewczyna by wymagała , żeby z nia spędzał weekendy , a nie z tatusiem albo z nia i tatusiem razem. I że jesli on chce tak samo jak jego brat teraz wrócic do domu i doglądac tego towarzystwa , to moze sie to dla nas kiepsko skończyć

Dokładnie i o to chodzi ;) Spokojnie sobie to \"przetraw\" pomyśl nad rozmową,starannie dobieraj argumenty by jasno zrozumiał w czym problem,bo on odbiera to całkiem inaczej.Odrobina dyplomacji i bedzie dobrze :) Napewno sie dogadacie,facetowi trzeba jasno ,kawa na ławę.A ty ochłoń sobie :) Pozdrawiam i zycze powodzenia!

Gość szczypiorzyca
Dzie,ki; jak juz tu siedzę , to wypluję swoje żale , nawet jakby nikt nie miał tego przeczytac Teraz będe miała zaniedługo ferie, wiec mam wolne od pracy. On nie , ale na ten czas sprowadzi tu swojego tatusia , żeby sobie wypoczął. Jasne , super - zamiast się wydelektować wolnym czasem całkiem sama , będę musiala go zabawiac do mniej więcej 18 , aż synek wróci z pracy. K.... zastanawiam się , czy sobie nie wymyslić jakiegos wyjazdu na ten czas

hmmm...delikatnie mowiac to uciązliwe.Wiem,ze jesteś wkurzona,masz prawo,ale mimo wszystko musicie jakos sobie z tym poradzić i sie dogadać,maż musi rozumieć,ze poza rodzina ma rowniez zonę tworzycie swoją 2gą rodzinę i taki delikatny dystans stworzy zdrowsze stosunki z rodzinami,ty juz o tym pisałaś.Teraz musisz mu podać do wiadomosci to wszystko w dyplomatyczny sposob bez nerwow.Co do własnego zdania na temat jego rodziny tez lekko sie \"ugryź w język\" bo to moze tylko pogorszyc sprawę.Nie jest to łatwe ale niestety trzeba isc na kompromis .Napewno sobie poradzisz :)

Gość szczypiorzyca
Masz rację Dobra , pomyślę o tym , a teraz spadam , dobranoc i dzięki

Nie ma za co ;) Daj znac jak po rozmowie,Dobranoc .Juz otulam kołderką z gwiednego puchu ;) 3mam kciuki ,wyrzyj sie porzadnie przed rozmową,zebys nie była zdenerwowana :D Kolorowych snow i trzymaj sie cieplutko !