Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malachitt

Oczyszczenie twarzy u kosmetyczki

Polecane posty

Gość Malachitt

Mam pytanie, wybieram się do kosmetyczki, chciałam zrobic czyszczenie twarzy. Wcześniej już to robiłam w tzw tradycyjny mechaniczny sposób. zastanawiam sie teraz nad kawitacją. POdobno nie zostawia śladow, i nawet lepiej usuwa wszelkkie zaskórniki. Może znajdzie się chętna, ktora poddała sie jednej i drugiej metodzie, i zechce sie podzielić swoimi odczuciami. Z gory dziękuje za opinie

Gość Jettra
robiłam to tez w mechaniczny sposob, nie dośc , że bolało, to przez 2 dni miałam czerwone placki. Fakt cera pożniej była ładniejsza. Teraz jak pojde na zabieg to tylko ultradzwiękami.

Gość julenkaaaa
Tez mam twarz zanieczyszczoną, z niesmakiem na siebie już zaczynam patrzeć , do tej pory sama to robiłam. wiecie, parówka, i dalej do roboty, ale może fachowiec zrobi to lepiej? A pożniej jakiś zabieg, który zmniejszyłby mi to tłuszczenie buzi. Możecie cos polecić?

Gość guzdralinska
taa, apozniej będziecie biegac wciąz do kosmetyczki bo sie cera przyzwyczaji. ja polecam kwasy.

Gość julenkaaaa
Przeciez kwasami sie cera nie oczyści, złuszczy naskorek to prawda, ale to chyba brutalniejsze od wycisnięcia.

Gość Husariusz
dobry peeling załatwi sprawę, bez zbędnego wydatku na kosmetyczkę.

Gość kup sobie lepiej coś do cery

Gość kwasy nie oczyszczą porów
miałam kilka zabegów, tez szukam skutecznej metody, ale na mechaniczne oczyszczanie się nie zdecyduję, czasem można sobie wyrządzić więcej szkody niż pożytku, zwłaszcza jak się trafi na jakąś kosmetyczkę-szarlatankę. Może domowa mikroderabrazje, co myslicie?

Gość tez z problemem
KKażdy zaskornik to potencjalny ropny pryszcz, dlatego dobrze jest pozbywać się ich systematycznie . Dobra i przedewszystkim czysta kosmetyczka moze tu wiele zrobić. Przy usuwaniu ultradzwiękami nie ma możliwości w zasadzie zakazenia skory, więc chyba jest to metoda epsza, no i całkowicie bezboilesna.

Gość ojejku panie dziejku
kosmetyczka tradycyjną metodą usuniue dokładniej, jednak bezpieczniej jest metoda kawitacji. Na zachodzie juz tylko taka metode się stosuje.

Gość Zuzanna jeszcze panna
Przy skorze tlustej i trądzikowej, warto zainwestować , najpierw w dobrego dermatologa , pożniej kosmetyczkę. Takie kompleksowe działąnie przynosi dobre efekty. Poza oczyszczaniem, dobrze jest tez zrobić w gabinecie inne profesjonalne zabiegi, ktore zmniejsza wydzielanie sebum, wzmocnia skorę. Nie wspomne o usunięciu blizn i przebarwień. Niedługo wiosana, dziewczyny , przywitajmy ją ładnymi zadbanymi buziami. To co wydamy na pielęgnację , zaoszczędzimy na kosmetykach mających ukrywac jej defekty.

Gość Agash
Ja oczyszczalam sobie twarz metoda kawitacyjna i bardzo polecam chocby z tego wzgledu, ze buzia nie byla tak zmasakrowana jak po mechanicznym oczyszczaniu choc pare glebszych zaskornikow kosmetyczka wycisnela sama. Calkiem przyjemny bezbolesny zabieg a skora oczyszczona jak po tradycyjnym.

Gość Funia fi
Tez zastanawiam się nad ta kawitacją , bo buzka niezle mi sie zanieczyściła. A póżniej może jeszcze jakiś zabieg, który zmniejszył by przetłuszczanie, co polecacie?

Gość zaintereresowana
a możecie napisać coś więcej na ten temat - na czym to polega i ile kosztuje? I co ważne jakie są efekty w walce z trądzikiem :)