Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zając poziomka

Mieszkania warszawskie i dzielnice

Polecane posty

Mam pytanie. Chciałabym przeprowadzić się do warszawy. Nie znam jej tak dobrze, jak obecni mieszkańcy, dlatego pytam: w której dzielnicy najlepiej mieszkać? Które osiedla, ulice? Jakie kluby i ciekawe miejsca w okolicy?

praga :O przecież całą polska wie jak jest ciekawie na pradze :O hajs się załatwi, chodzi mi o fajne miejsca, gdzie dobrze czuje się 22 letnia osoba.

Gość heheheheh
Dolny Mokotów, Sadyba, Wilanów. Fajnie...ale drogo.

to podaj mi linka do badan, gdzie wyszczegolniono miejsca, w ktorych dobrze sie czuje 22-letnia osoba... moze jest w wawie jakas dzielnica 22-latkow, o korej nic nie wiem? ;) napisz normalnie dziewczyno, jakiej okolicy oczekujesz?

Gość warszawianka.....
pomijając kwestie finansowe: jeżeli chodzi o atmosferę to: stara Ochota stary Mokotów stary Żoliborz stara Saska Kępa jeżeli chodzi o wygodę to np. na linii metra, ale tak naprawdę wygoda zalezy od tego gdzie będziesz pracowała/studiowała. przy tramwajach też ok - wszystko, żeby ominąc korki.

Gość warszawianka.....
w warszawie jest ulica ...DWUDZIESTOLATKÓW ale z tego co wiem średnia wieku mieszkańców to 68 lat :D

zależy mi na wygodnym mieszkaniu (jak będzie dwupoziomowe to już rewelacja), aby był szybki dojazd do centrum, dzielnica \"bezpieczna\" ;), abym miała gdzie wyjść po pracy odpocząć (np.park,siłownia, basen,kręgielnia), a w weekendy wyjść i aby taksówkarz nie bał się podjechać :) Rano mogła biegać... dzięki za dotychczasowe wskazówki wiadomo, że w Warszawie nie będzie takiego miejsca, które można porównać z krakowskim klimatem.

Gość no to zostań w krakowie
:O

Gość warszawianka.....
nikt ci nie powie gdzie wygodniej mieszkać jeżeli nie powiesz gdzie będziesz pracować

takie rzeczy to tylko w erze. ale proponuje stary zoliborz, saska kepa lub - stare miasto. z dojazdem jednakowo - srednio, bo dobrze nie jest nigdzie, ale nie jest tez tragicznie. co do miejsc \"uzytecznosci publicznej\", to chyba nie ma takiej okolicy w wawie, zeby wszystko bylo pod reka. i nie dlatego, ze tych miejsc jest malo, tylko dlatego ze wawa jest duzo wieksza niz krak po prostu :)

praca nie będzie przywiązywała mnie do jednego miejsca, czy biura. I tak będę poruszała się własnym samochodem. Siedziba jest w centrum Warszawy, ale ja pracować mogę w każdym miejscu miasta.

leśne wiesz, nawet w Silesii (która powierzchniowo wchłania Wawę) nie ma wszystkiego na wyciągnięcie ręki, ale są miejsca poprostu \"wygodniejsze\".

Gość warszawianka.....
jeżeli cena nie gra roli to polecam ulice w śródmieściu, gdzie jest fajnie wszystko blisko, nawet przepiekne park do biegania: al. Róż al. Przyjaciół ul. Frascati uprzedzam - ceny jak w Paryżu

Gość warszawianka.....
ale adresy , które podałam, mimo horrendalnych cen i tak mało możliwe - jak tylko pojawią się na rynku znikają w parę dni...

Gość rzenie i ihahanie
jeszcze nie powstala :O to na razie plany

a to ciekawe, bo mieszkam w Polsce ladnych dwadziescia pare lat i jeszcze o takim miescie nie slyszalem. :) mozesz mi pokazac na mapie, gdzie to? http://mapa.szukacz.pl/ jak mnie oswiecisz, bede Twoim przewodnikiem w wawie za free, kiedy tylko zechcesz, wiec chyba sie oplaci...

jeszcze raz leśne mruczenie. Silesia czeka na oficjalne zatwierdzenie, by na mapach mogła tak figurować. W najbliższym czasie tak się stanie, region ten (bo chyba tak jest ci dzisiaj najwygodniej to pojmować) od dawna \"żyje\" jak jedno miasto, jest metropolią. Brakuje tylko właśnie zatwierdzenia \"mapowego\", że tak ujmę.

Gość lmonia79
polecam saska kepe. jesli chcesz pomocy to sluze