Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuska233131

Co mozna zrobic z piersi z kurczaczka?moze salatke?albo potrawke?bo kotlety...

Polecane posty

Gość anuska233131

mi sie juz znudzily ..:( Moze macie jakies przepisy na piersi z kurczaka? Cos pysznego wartego polecenia :)

kotlety się znudziły? to sprobuj po mojemu. przygotuj \"wsad\": papryka drobno pokrojona, troszkę szyneczki, dużo starkowanego sera. w zasadzie włóż co lubisz, można ogórka kiszonego, pieczarki itp. Ważne zeby wszystkie składniki farszu polączyć dużą ilością masła. Piersi kroisz na cienkie plastry, rozbijasz i przyprawiasz. kładziesz farsz i zawijasz jak zraza. Wykałaczka niepotrzebna, trzyma się samo. smażysz w dosyć głębokim tłuszczu. A bo zapomniałam. przed smażeniem obtaczasz w bułce tartej, potem w jajku i znowu w bułce. podczas smazenia masełko sie roztopi i \" nawilzy\" miesko od środka. serek tez sie rozpusci. Pycha!

a tak na szybko to kupuję fix knora do potraw chińskich, kroję miesko w kawałki, podsmazam i dodaję jeszcze od siebie sporo papryki czerwonej i cebuli bo lubie. wszystko zalewasz fixem i masz super danie w 20 min. z ryżem najlepsze. a zeby ryż był ostrzejszy w smaku i miał piekny żółty kolor to dodaję do gotowania łyżeczkę kurkumy.

Gość tzw piersi szarpane
w topiku Daryi

minimonia:-D napisałam słowo w słowo to co Ty:-), ale jak miałam wysłać posta i zahasłować nika to patrzę w okienko, a tam na topiku już jest to samo co w moim poscie:-D no to wykasowałam, po co się powtarzać:-) dodam tylko, żeto jest pyszne:-)!!!!!!!!!

Najlepsza jest sałatka;] kurczak, pomidor, ogórki(konserwowe i świeże), papryka, ser żółty wszystko polane sosem vinegret z musztardą.mniammmmm:)

Gość tzw piersi szarpane
a w ogóle piersi kurze to dziadostwo. Jest tyle innych gatunków mięs

Gość anuska233131
dzieki kobietki :0 jak macie jeszcze cos pysznego to piszcie !!!!

Gość tym samym co przed
Kurczak w sosie słodko kwaśnym ( mało pracy a pyszne) średnia pierś z kurczaka na osobę pokroić w pasy posypać jarzynką (vegetą itp), pokropić sosem sojowym i odstawić na ok 30 min. Później tak przygotowane mięsko podsmażamy i zalewamy osobno przygotowanym sosem słodko- kwaśnym (ja urzywam sosu łowicz bądź knorr) Razem zagotować. Podajemy z ryżem. Smacznego

Gość anuska233131
minimonia--...a do tego farszu to ile masla mam dodac ? tak mniej wiecej ?

Paszteciki, tzn. takie kopertki z ciasta francuskiego nadziewane przesmażonymi kawałkami kurczaka, z pomidorem i mozarellą. Lub sałatka z takich kawałków, kukurydzy, ananasa, selera naciowego i majonezu. Albo: kawałki kurczaka, groszek zielony, pokrojone w paseczki ugotowane boczniaki, majonez Albo: kurczak, ryż, fasola z puszki, kukurydza, majonez, żółty ser Albo: kurczak, suszone pomidory, mozarella, oliwa, oliwki

Jest coś takiego jak pomysł na kurczaka np. w sosie smietankowo zilowym lub po chinsku i jeszcze inne. Nie wirm czy to knorra jest czy winiar ale ja to lubie. Szybko i latwo sie przyzadza :) Gotuje ryz i mozna szamac :)

cieżko stwierdzić z tym masłem. ja dałam sporo, tzn tyle zeby sie wszystko zlepilo i jeszcze troche.w sumie na 6 kotletow jakies 2-3 łyżki.ale nie martw sie, jak dasz za duzo to ono sobie wypłynie na patelni, a wchłonie sie tyle ile trzeba.

Gość 6767
Sałatka z kurczaka - 1 pierś z kurczaka - przyprawa do kebaba (pryzmat) - 1 kukurydza - 6 ogórków konserwowych - 1 papryka - kapusta pekińska - por lub szczypiorek SOS - 3 łyżki majonezu - jogurt naturalny - sól czosnkowa - cukier - sól - ketchup

Gość 6767
ja uwielbiam kurczaka na słodko, spróbujcie, polecam. Napiszę przepis na 1kg piersi z kurczaka. Na gorącej patelni rozpuscic ok 4,5 łyżki cukru, następnie dodać 4,5 łyżki masła, kiedy już wszystko ładnie się wymiesz należy dodać posiekany czosnek (ja dodaje 5 kawałków), następnie dolewamy 4,5 łyżki sosu sojowego i tyle samo maggi w płynie (może też być przeprawa wplynie do zup i sosówW czasie, gdy cukier się rozpuszcza na patelni szykujemy piersi;-). Mogą być wcześniej namoczone przez chwilę, potem obsypujemy je vegetą , pieprzem i solą, kroimy w kawałki ( nie za drobno) i wrzucamy na patelnię. Smażymy przez jakiś czas, potem można przeżucic do garnka i pod przykryciem poddusić Jeżeli spróbujecie, to napszcie, czy wam smakowało!

Gość 6767
najlepiej podawać z ryżem i brzoskwiniami. Ja lubię też z fasolką szparagową

Gość up_up_up
up

kotlety z serowo kurczakowe z majonezem i musztarda:d pycha\\ nalesniki nadziewane warzywami i kurczakiem kotlety z pieczarek i piersi Kotlety z kurczaka z serem żółtym: 1 pierś z kurczaka Łyżka mąki 2 łyżki majonezu Około 15 dkg sera żółtego Łyżka musztardy 2 jajka Przyprawy (sól pieprz) Pokroić pierś z kurczaka w kostkę, ser zetrzeć na tarce dodać do tego resztę składników. Wymieszać doprawić i smażyć na oleju na złoto. Pierś z kurczaka z pieczarkami 20 dkg pieczarek Cebula 4 łyżki mąki ziemniaczanej 50 dkg piersi z kurczaka 2 łyżki oleju Łyżka bułki tartej, 3 łyżki magi 4 jajka Sól pieprz do smaku Pieczarki zetrzeć na tarce, kurczaka pokroić w kostkę, posiekać cebulę. Wymieszać razem i dodać resztę składników. Kłaść łyżką na patelnie i smażyć na złoto.

Gość gmbh
sałatka z ananasem piers z kurczaka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli ananas z puszki- ja odrazu kupuje w kawałakch żółty ser ryż w woreczku ugotowany majonez przyprawy pierś kriomy w kostke i smazymy, ser kriomy wg uznania mozna zetrzeć na tarce/ ja osobiście wole w słupki/ w misce mieszamy ryż ugotowany, pierś /oczywiście wystudzoną/ananasa, kukurydze, ser i fasole + majonez i przyprawy/sól,pieprz/ Sałatka jest pyszna i bardz bardzo sycaca Sałatka nr 2 ze smażonym serem sałata lodowa 3pomidory ogórek świezy czerwona cebula 25dkg mozzarelli jajko, bułka tarta-panierka słodka papryka i chilli ocet winny, oliwa, sól pieprz Warzywa pokroić i do miski, skropic oliwą i octem, ser pokrić w plastry takie ok 0,5cm, panierować w jajku i bułce tartej z dodatkiem papryki i chilli, smazyć na rozgrzanej oliwie, czesto obracając, smazy się szybciutko :) i wrzucać do reszty składników do miski, posolić i popierzyć Można do tego też dodać / ja tak robie/ pierś z kurczaka podsmazona Sałątka najlepsza jest gdy ser jest ciepły

Gość upaupaupa

Gość zuzka2815
witam :) mam świetny pomysł i szybki a więc ; miałam dwie piersi z kurczaczka,pokroiłam je i podsmażyłam na oleju bo mi margaryny za brakło :) doprawiłam przyprawą do kurczaka i papryką w proszku jedną cebulkę średnią też wkroiłam podsmażone mięsko podlałam mlekiem hym ? dziwne że mlekiem pewnie tak!! ale za to jakie smaczne do tego 3 łyżki śmietany 18 i troszkę magii w płynie rewelacja nawet mąką nie trzeba podbijać polecam na prawdę szybkie:) no a do tego może być ryż albo ziemniaczki i jakąś suróweczkę:)

w smietanie (na 2 porcje) - kroimy pojedyncza piers kurza na male paseczki. podgrzewamy na patelni troche oliwy, lekko podsmazamy mieso posypujac sola, pieprzem, ostra papryka, ziolami (do wyboru). dodajemy 2-3 lyzki drobno pokrojonej papryki ze sloika. zalewamy wszystko slodka smietana (taka jak do ubijania) - wystarczy ok. 1/4 szklanki. dadajemy 1-2 lyzeczki startego parmezanu w celu zageszczenia sosu. podawac z ziemniakami utluczonymi na gladko z maslem, czosnkiem, galka muszkatolowa i tymiankiem. (danie zainspirowane przepisem 'kurczak mistrza' z pewnej karczmy) :)