Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wcale nie zaskoczona

Temat o zniknięciu tematu o KOLCZYKACH u maluszków też zniknął

Polecane posty

Gość Życzliwa duszyczka
Uważam że temat kolczyków jest bardzo interesujący i ważny - wzbudzał sporo emocji ale cieszył sie powodzeniem i naprawdę nie rozumiem dlaczego zniknął...Niech teraz ta odważna mamuśka któa poprosiła o jego skasowanie wyjaśni dlaczcego to zrobiła.Tego samego oczekuję od moderatorów- dlaczego kasujecie ten temat? Czy był wulgarny, niezgodny z regulaminem? Pytam serio bo nie śledziłam go(przeczytałam kilka pierwszych stron)...

duszyczko - po prostu kilka (a właściwie dwie) mamusiek z czerwcówek uznało, że temat godzi w nie osobiście. Jedna się powoływała na plemienne obyczaje czarnej Afryki zdaje się, optując za kolczykami, druga chciała chłopczykom w uszy wkładać diamenciki, ale to nic - spoko. ;) Za to jak się większość ośmieliła obśmiać te herezje, to temat poleciał. :O

istnienie tego tematu pewnie też jest już policzone, wpadną zaraz i powiedzą, że to nie ten dział ;):)

Ja już zaczęłam odliczanie :) Szkoda, że nie wiem, ile przetrwał pierwszy, bo był założony wcześnie rano, a o ok. drugiej już go nie było.

nie było go w tri miga, w międzyczasie poleciał tez mój ;) ale wtedy na straży stała jedna z czerwcówek i podsyłała na śmietnik ;) widocznie koniec dyżuru :D ale jak wrócą, to i ten poleci, na stówę :D

Gość workshop
Wiecie, mnie się wydaje że to już nie chodzi o te kolczyki ale o podejściu do macierzyństwa. Zresztą króreś z dziewczyn o tym pisała. Na czerwcówkach panuje totalna histeria słodkości stwarzająca sielankowy obraz macierzyństwa. A przecież tak nie jest, są i te ciemne strony. Mimo że wszystkie kochamy dzieci ponad życie to przeciez odczuwamy zmęczenie, nerwy puszczają, mamy wszystkiego dość i mamy ochotę trzasnąć drzwiami i wyjść. Ale o tym się nie mówi. A ja zadaje sobie pytanie dlaczego?

Gość workshop
temat poleciał ok 11

No to poczekamy :) Zawsze można zabawić się jak dzieci i kolejny założyć :P Pamiętam temat parodiujący ślubiki, dziewczyny też po kilka razy go zakładały, a te infantylne narzeczone latały z nim na śmietnik. :) Mamuśki to podobny poziom.

workshop, bo to nie wypada ;) mama nie musi spać, mama nie musi jeść, mama musi być zawsze cierpliwa i nigdy nie mogą puścić jej nerwy... jak z reklamy pampersa... i jak ktoś sobie to weźmie do serca to potem może się rozczarować w zderzeniu z rzeczywistością... a naprawdę do rzadkości nie należą - u mnie przynajmniej - uczucie złości na dziecko i czasem chęć rzucenia wszystkiego w pizdu, myślę że to normalne jest, co wcale nie wpływa na milość do dziecka... jednak trzeba pamiętać, że jest się nie tylko matką ale i człowiekiem :)

workshop, to jest ciekawa kwestia, ale myślę, że żadna z mamusiek nie podejmie się dyskusji. Przyjemniej kolejnego kwiatuszka zasadzić albo posłodzić Hubciowi koleżanki (bo przecież syn nie może być po prostu Hubertem :O ) Każdy ma inną wizję macierzyństwa. W wizję czerwcówek wpisują się śliczniusie dzieciaczki z kolczyczkami i ich słodziusie mamusie. I dobra. Tylko jakim prawem nie można tej wizji krytykować?

tak tak, \"bawcie się jak dzieci\" tylko kogo to obejdzie? To nie jest robienie na złość moderatorom bo nam jest naprawdę wszystko jedno. nie ja kasowałam tamte tematy ale jak zwykle okaże się, że któraś z Was wie lepiej i że wszystkie moderatorki są takie same. A temat wyleciał z przyczyn, ktore podała Paulka. Po dwukrotnym ostrzeżeniu zresztą. I to jest ostatnia rzecz, którą mam do powiedzenia w tym temacie.

Modraszek, ale spokojnie można było poleciec po tych pojedynczych chamskich postach, bo nie wszystkie pomarańczowe były takie... a Wy juz jesteście z góry nastawione na NIE. Łącznie z moderN która dała śliczny przykład i wszystkich mających inne zdanie nazwała chamami zachęcając do tego tą stałą obsadę forum. Więc nie dziw się, że co niektórzy mogą czuc sie zdezoriwntowani, jeśli juz nie urażeni

nie nie można było mamy najgorszy panel ze wszystkich forum w polskim internecie i latanie po pojedyńczych wpisach to jest syzyfowa praca nie wiem kto kasował, ale zasłużenie bo na dwóch ostatnich stronach pojawiły się może ze dwa zdania na temat kolczyków - reszta odnosiła się do solarium, zazdrości, postępowania moderatorów itd. ostrzeżenie było, dwa razy - nie pomogło, temat wyleciał a poza tym gdybym miała kasować pojedyńcze wpisy to w efekcie i tak poleciałoby 3 / 4 tematu bo w końcu wpisy są jakoś wzajemnie powiązane i gdyby zostawały tylko odpowiedzi na niektóre z nich to już całkiem nie byłoby wiadomo o co chodzi

poza tym Modraszek, zobacz, sama też się do nas odzywasz z pozycji urażonego guru, jak do czegos gorszego... jest coś złego w naszej rozmowie?

Modraszku, nie czuj się osobiście urażona :P Rozumiem, że moderowanie to syzyfowa praca, ale nie wiem, czy to usprawiedliwia pójście na łatwizną na zasadzie czarne jest dobre, pomarańczowe be. ModerN rzeczywiście dała popis, w tym temacie akurat ona, ale to nie jedyny taki temat.

Owszem, jest. Cytatów chcesz? \"szanowny moder skasował, bo paru mamusiom się nie podobał\" - nie - \"szanowny moderator\" skasował, ponieważ \"szanowne użytkowniczki\" nie posłuchały ostrzeżenia \"Moderatorzy robią to za darmo, więc chwała im za to. Choć oczywiście pojawia się pytanie, DLACZEGO ktoś chce się w to bawić za darmo. Widocznie coś mu to robi, mówiąc potocznie, widocznie lubi, może rajcuje go, jak dostanie trochę władzy\" - a może po prostu lubią to forum i przeszkadza im bajzel? \"a Wy juz jesteście z góry nastawione na NIE.\" - wczoraj pisalam co myślę na temat generalizowania, nie będę się powtarzać.

I ani przez chwilę nie twierdzę, że robię na złość moderom, to byłoby śmieszne. Mamuśki-czerwcówki mogą być wkurzone, tak. A ze moderzy się czasem dają manipulować takim grupkom z tasiemcowych topiców to inna kwestia.

manipulować? Wiecie co, jak widzę takie wpisy to nachodzi mnie ochota, żeby powtórzyć strajk moderatorów tak jak parę miesięcy temu - a wtedy pół forum prosiło, żebyśmy wrócili bo dopiero zrobił się bajzel na kółkach. Nie kasujemy tematów wyłącznie dlatego, że ktoś o to prosi jeśli same nie stwierdzimy, że skasować rzeczywiście należy. A teraz idę się zająć robotą bo taka dyskusja jest bezcelowa, a ja nie mam obowiązku tłumaczyć się za kogoś ani za coś, czego nie zrobiłam.

nie miałam okazji czytac tego co pisałas wczoraj, ale nie będę sie upierać... jak widzisz każdego boli co innego, my osądzamy sytuację na postawie tego co widzimy i na podstawie tego jak nasze poglądy są traktowane, bo jest podział, pomarańczowe to syf, czarne jest dobre, choćby nie wiem jak chamskie... dlaczego więc nie ma obowiązku logowania sie na forum? ot tak po prostu, bez mozliwości wypowiadania sie na pomarańczowo? Ty masz przewagę o tyle, że możesz właśnie stwierdzić, że ta rozmowa jest zła i łamie regulamin, i skasować kolejny topik, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

O obowiązkowym zaczernianiu nicków pisałyśmy już conajmniej 5 razy w różnych tematach. Ale proszę bardzo, powtórzę - my tego chcemy natomiast admin się nie zgadza, a na niego wpływu nie mamy. ja tu tylko sprzątam

Pamiętam strajk moderatorów, właśnie ten dział odczuł go szczególnie boleśnie (chamskie tematy o obrzydliwych ciężarnych itp.). Zgadzam się więc, że ze względu na specyfikę tego forum, należy mu się szczególna uwaga. Ale bez przesady. Mam nieodparte wrażenie, że temat spokojnie ostałby się, gdyby był w innym dziale. Tu nie miał szans. Dlaczego? Kobieta ciężarna i matka dzieciom to nie święta krowa, naprawdę. Tak samo potrafi pleść bzdury i można jej powiedzieć, że plecie.

\'dlaczego więc nie ma obowiązku logowania sie na forum? ot tak po prostu, bez mozliwości wypowiadania sie na pomarańczowo?\' o, to wtedy byłby cyrk :). Forum by padło z nadmiaru miodu albo mamusie chwyciłyby się za łby i forum by padło bo wszyscy byliby obrażeni :) a tak to pomarańczowy wpis, bardzo często szczery, dodaje smaczku mdłej zupie

Gość pomyliłyście działy baby
temat nadaje sie na dyskuje ogólna, spadac :P

O, zaczyna się wywalanie na ogólny :) Chciałabyś, co? :P Temat jest szeroki, o kolczykach, ale też o przesłodzonym macierzyństwie, więc jest jak najbardziej na właściwym dziale :)

Gość pomyliłyście działy baby
skąd Ty wiesz czy aś czy eś??? :P

Specjalne pozdrowienia dla Hanuś, która już zgłosiła temat do usunięcia :P Uuups, a może zabronione jest używanie pseudonimów, w końcu to marka... ;) W takim razie pozdrowienia dla jednej z mam czerwcoych, która w czynie społecznym raczyła donieść na nas :P

Gość workshop
To może się już umówimy która zakłada następny topik:)

Idę oglądać film z moim kochanym, może jak wrócę to już temat będzie w niebycie :) Zobaczymy.