Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilopaaa

Zaleca sie pic cherbate czy mleko z miodem za przreziebiania i dla zdrowia, ale.

Polecane posty

Gość kilopaaa

podobno nie mozna go dodawac ani do garącej herbaty ani do gorącego mleka bo traci jakies tam własciowosci...wiec jak dodawac , jak mleko czy herbata bedzie letnia, to przeciez miod sie juz nie rozpusci, a jesli nawet to po długim czasie.Wic jak to pic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pisz poprawnie bez bykow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kilopaaa
No faktyczie,'' inteligentni inaczej'' nie zrozumieja co pisze1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miód rozpuszcza sie w letniej wodzie , nigdy we wrzątku :(( Ze swojej strony polecam miód z imbirkiem i cytryna :)) albo nalewke z czarnego bzu.... to lepsze niż mleko :((

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kilopaaa
ale wtedy dodajesz miód do letniej nalewki? mys;e jednak ze na przeziebienie to lepsze gorace napoje.A jak pic herbate z miodem, ktora bardzo lubie i która jest zdrowa. skoro nie wolno dodac miodu do goracej herbaty, wiec jak robic, jesli chodzi o herbate z miodem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli lubisz to pij dużo , a miód rozpuszczaj w mocno ciepłej i będzie dobrze . Dodatkowo zjedz trochę miodu i uzupełnisz to co zniszczyła temp. Zdrowia życzę maxmara - jak się robi nalewke z bzu? Wino i sok piłam ,ale nalewki nigdy , poproszę o przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dadi :)) kiscie bzu zbierasz w październiku .. muszą być bardzo dojrzałe i najlepiej robic to po deszczu .Oczywiscie zbieramy je z krzewów rosnacych jak najdalej od miejskiego smogu .. z dala od torów etc. Myjemy owe kiście , zasypujemy cukrem < dośc sporo o ile pamiętam pół kilo na kg owoców albo i wiecej hm ..> gotujemy na małym gazie , aż puszczą sok. Nastepnie przecieramy przez sito , wlewamy do buteleczek badź sloiczków i zagotowujemy. Sok jest doskonały , idealny na przeziębienie i ma działanie napotne. Pijam go z goracą wodą i dużą iloscią soku z cytryny :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W miodzie najcenniejsze dla naszego zdrowia są enzymy. A enzymy to równiez białka. Białka wszelkie ścinają się już w temp. 42 st. C , więc wrzucenie miodu do gorącego napoju niweczy cały aspekt zdrowotny...Pozostają jedynie cukry proste ( fruktoza, glukoza) - bardzo dobrze przyswajane przez organizm. Ciepłe mleczko z mniodkiem jednak znakomicie rozgrzewa, herbatka też , więc najlepiej zrobic tak jak radzi Dadi - wypić specyfik nie bacząc na te ścięte enzymy, a potem łychą miód do dzioba prosto z baryłeczki :) Z pasiecznj apteki polecam także pyłki kwiatowe ! Zdrówka życzę !!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×