Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasze opinie

szybkowar-czy warto, co w nim gotować i jak długo?

Polecane posty

Gość gość
Czy posiada ktoś z was szybkowar marki Banquet? jak postępować z nim po ugotowaniu potrawy? kiedy można otworzyć pokrywę jak spuścić ciśnienie? z instrukcji za wiele wyczytać nie można.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Berszka
W jakim zakresie ciśnienia można przygotowywać potrawy w szybkowarze philipiaka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W szybkowarze naszej marki utrzymuje się stałe ciśnienie 82 kPa. Automatyczna blokada zamknięcia naczynia zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. Dodatkowo specjalny sygnalizator potwierdza skuteczność i bezpieczeństwo zamknięcia. Uszczelka gwarantuje idealne dopasowanie pokrywy do naczynia. W razie kolejnych pytań chętnie na nie odpowiem. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiecha
Pani Marto , z jakiej stali jest wykonany szybkowar Waszej firmy? Ostatnio kupiłam dwa szybkowary , jak jeden tak drugi miały być ze stali kwasoodpornej a po duszeniu drobiu z dodatkiem szczawiu , stal zmieniła odcień na wysokości duszonej potrawy. Pytam ponieważ mam dziecko uczulone na metal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiecha, szybkowar wykonany jest z nierdzewnej kwasoodpornej stali chromowo-niklowej, która nie wchodzi w reakcję z żywnością. Do tego ergonomiczne uchwyty wykonane z materiałów termoizolacyjnych, które nie nagrzewają się oraz grube akutermiczne dno, które kumuluje i przenosi równomiernie ciepło na całe naczynie. Pozdrawiam, Marta Kowalewska Online Ekspert marki PHILIPIAK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiecha
Dziękuje Pani Marto za informację . Widzę że garnek jest nie toksyczny i na dokładkę porządny. Mam jeszcze jedno pytanie, na ile litrów jest przeznaczony: maksymalnie i czy jest ogranicznik minimalny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Znaczy, że można w nim ugotować 6 litrów zupy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiecha
Dziękuje Pani Marto za odpowiedź . Nie ma ilości minimalnej więc sądzę że minimalna to ilość z funkcją duszenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Walenta
Jak długo trwa taki pokaz philipiaka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Samsza
Chyba i można myć w zmywarce ale ja wolę nie ryzykować i poprostu obmywam go normalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mafuba
warto, ja kupiłam na avans.pl taki szybkowar, co w nim gotuję? Najczęściej dania jednogarnkowe typu duszonka, bardzo szybko się robi, to ziemniaki, kiełbasa, cebulka, boczek u kapusta. Bardzo smaczne i pożywne maksymalnie 20 minut i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Samanta A
Taki pokaz trwa chyba coś ok 2 godzin albo krócej chyba zależy co jest przedstawiane, byłam kiedys na takim jednym i mile wspominam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość Robert
Tematem jest: ,,szybkowar-czy warto, co w nim gotować i jak długo?" a nie akwizycja Filipiaka. Posiadam szybkowar Fagor który oprócz wszystkich ,,zalet" Filipiaka posiada dodatkowo dwustopniową regulację ciśnienia gotowania. Bardzo przydatne w przyrządzaniu zup, oraz delikatniejszych warzyw. W tanim tureckim gotuję ziemniaki. Wszystko tanio, szybko i zdrowo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KasiaG1234
Ja gotuję w szybkowarze mnóstwo rzeczy. Poczynając od ziemniaków, a na powidłach kończąc. Oszczędność czasu jest tak duża, że nie wyobrażam sobie obecnie bez niego życia. Fajne przepisy z czasami gotowania można znaleźć na www.szybkoszybkowar.com. Pozdrawiam Kasia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lauda44
Bardzo warto mieć w domu taki szybkowar, oszczędność czasu przede wszystkim a możesz gotować w nim co chcesz, philipiak ma fajny w swojej ofercie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pytanie o szybkowar chyba brzmiało co i jak długo w nim gotować? Odpowiedz brzmi, że praktycznie wszystko, od ziemniaków, przez ryby do dużych kawałków mięsa. Ja używam go do wekowania np. domowych konfitur malinowych lub truskawkowych. Jak długo to trwa? Zależy czego i jak dużą porcję gotujesz. Jednak czas gotowania nie zależy od modelu czy producenta szybkowara, ale od temperatury, czyli ciśnienia. Zwykle wszystko trwa od 10 do 30 minut dla dużych porcji mięsa - ale wszystko zależy od instrukcji producenta i własnej praktyki. A samych szybkowarów jest w internecie sporo np: http://www.portform.pl/pol_m_Garnki_Szybkowary-1090.html lub szukaj w rossim lub innych sklepach - ja tam preferuję niemieckie naczynia :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość szybkowarek
Tyle kasy to mogę wydać na samochód, nie garnek ;) Przynajmniej nie filipiak :) Te za 70-300zł są najlepsze. Z tych samych materiałów, podobnie działają i są najtańsze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Szybkowary są ok, dużo rzeczy można w nich przygotować :) fajnym rozwiązaniem jest mieć multicooker, który łączy w sobie i szybkowar, i parowar, frytkownicę czy grillownicę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SaszanB
też znam to urządzenie. Z tego co się orientuję to cenowo wychodzi nawet podobnie jak szybkowary, np. taki multicooker redmond kosztuje już od ok. 200 zł, a cena zależy od funkcjonalności

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czytam, czytam i niestety muszę to napisać. Zachęcona przez znajomych do zakupu szybkowaru zaczęłam szukać dodatkowych informacji na ich temat. Trafiłam tutaj i początkowo bardzo przyjemnie się go czytało. Potem jednak opanowali go pracownicy firmy Philipiak i tragedia. Sama pracuję jako doradca klienta, ale wcale nie trzeba być znawcą, żeby wyczuć, że tu odbywa się nachalne wręcz reklamowanie produktów tej firmy. Pojawia się pytanie - ile litrów ma szybkowar Philipiaka, czy jest bezpieczny, jak wygląda pokaz, gdzie się na niego umówić, itp itd. - oczywiście widać od razu, że pytania są pisane, śmiem przypuszczać, przez tę samą osobę a odpowiedzi - piękne, "pełnym zdaniem" jak z folderu reklamowego wpisywane są przez panią Martę, pracownika firmy. Nie widzę natomiast "zwykłych opinii" użytkowników, którzy w normalny sposób piszą, że korzystają z produktów tej firmy, jedynie odpowiedzi w stylu " Philipiak jest cudowny, do tego ma extra wygląd i logo firmy". No faktycznie - wartościowa opinia. Rozumiem, że jest to zwykła reklama, nie jest to niby zabronione, ale tutaj jest ona zwyczajnie nachalna. Dlaczego wśród tych wszystkich "pytań" nie pojawiło się nigdy pytanie o cenę produktu ze wspomnianej firmy? Bo gdyby poszukujący szybkowaru przeczytali ile kosztuje Philipiak a inne, bardzo dobre, do użytku codziennego dla standardowej rodziny można kupić za małą część tej kwoty - od razu Philipiaka nie będą brali pod uwagę. Rozumiem, że często wysoka cena nie bierze się znikąd i idzie w parze z jakością, ale - czytając opinie o szybkowarach w różnych miejscach, na różnych stronach - tutaj niestety nie ma to potwierdzenia. Kłania się więc stara zasada "jeżeli nie widać różnicy, to po co przepłacać", szczególnie 3 razy tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość Robert
Muszą to wszędzie reklamować, bo nikt im tych Filipiaków nie kupuje :) Niejednokrotnie zachwalałem w tym temacie tanie tureckie i hiszpańskie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja mam multicookera z panasonica, i szczerze polecam tego rodzaju urządzenia. Przede wszystkim korzystałam z niego w ciąży, ale po porodzie też świetnie się sprawdza w kuchni. Oszczędność czasu, ale także dużo zdrowsze jedzenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Długo się zastanawiałem czy warto kupić szybkowar i wychodzi na to, że oprócz skrócenia czasu gotowania, nie wnosi on aż tak dużo dobrego do naszej kuchni. Zobacz tu: http://mozgi.pl/czy-gotowanie-w-szybkowarze-jest-zdrowe-7949 Jest napisane, że podczas gotowania w szybkowarze wypłukuje się sporo składników odżywczych z żywności (tak jak to gotowanie w wodzie) ale np rośliny strączkowe gotowane w szybkowarze tracą więcej kwasu fitowego niż rośliny strączkowe gotowane tradycyjne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość Robert
Przeważnie gotuje się w małych ilościach wody (prawie w samej parze). Dzięki szczelnemu zamknięciu oraz krótszemu gotowaniu, nie odparowuje tyle wartościowych składników. Różnicę w smaku czuć od pierwszego użycia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rankaa
Pewnie że warto taki szybkowar my akurat mamy philipiaka jest bardzo pomocny jak się np długo pracuję i chcę się coś szybko ugotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość Robert
Sąsiedzi pewnie pieją z zazdrości :) :( Tematem nie jest akwizycja. Nikt też nie pyta o nazwę :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×