Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Endriu50

Jak przebiega operacja usuwania żylaków i po jakim czasie wraca się do pracy?

Polecane posty

Gość Endriu50

Jak przebiega taka operacja, jakie znieczulenie? po jakim czasie wraca się do pracy i czy po takim zabiegu jest jakaś rehabilitacja?? Proszę o opinie

Gość zakupowa maniaczka
moja mam miała taka operacje:(czula sie slabo po samej operacji,jak ja zobaczylam to sie rozplakalam bo wygladala na b.zmeczona,ale powoli dochodzila do siebie i po tygodniu bylo po wsyztskim.a wyglada to tak ze nacinaja skore usuwaja zatory i pozniej zszywaja..

Gość Endriu50
a w jakim mieście miała robioną tą operację?

Gość zakupowa maniaczka
Olsztyn

zależy jakie masz doże żylaki. Ja miałam zabieg jakieś 2 lata temu, znieczulenie miejscowe, sam zabieg jakieś 40 minut, miałam robione w piątek-w poniedziałek byłam w pracy. Do dziś nie mam śladu po żylakach a miałam na dwóch nogach(od połowu uda do łydki) pozdrawiam Asia

Gość Endriu50
A jest zadowolona z wyniku tej operacji? A w jakim szpitalu dokladnie była przeprowadzona ta operacja? Pytam gdyż chce wybrać najlepszy szpital bo obawiam się tego zabiegu

Gość Endriu50
Mam je dość duże i są uwypuklone, w szczególności na prawej nodze

miało buć \"duże\" sorki:) aaa, po zabiegu nogi musiałam owijać dość mocno elastycznym bandażem i było trochę siniaków ale do przeżycia;)

ja jestem z Dąbrowy Górniczej a zabieg był w prywatnej klinice \"jednego dnia\" w Sosnowcu ale na NFZ czyli nic mnie to nie kosztowało

Gość Endriu50
A gdzie wykonywałaś tą operację w jakim mieście i w którym szpitalu?

Gość +Aisza+
czy po operacji sa blizny?? ile kosztuje taka operacja??

Gość Endriu50
Dziękuję za posty! Czy jest ktoś jeszcze kto się z tym spotkał? Interesują mnie także dobre szpitale na Pomorzu gdzie takie zabiegi wykonują i cieszące się pozytywną sławą!

Gość Endriu50
Do Aisza - prawdopodobnie blizny są, prywatnie taki zabieg kosztuje ok 1500-2000zl

Gość heeeeeeej
Ja miałam 2 lata temu operacje usunięcia żylaka na prawej nodze. Miałam zrobione dwa małe ok. 2 cm nacięcia, jedno koło kostki, a drugie w okolicy pachwiny. Blizny są praktycznie niewidoczne. Podczas zabiegu byłam pod narkozą, gdyż tak zadecydował anastezjolog. Natomiast pani, która leżała koło mnie miała znieczulenie zewnątrzoponowe. Po wybudzeniu czułam się nawet dobrze, nic mi nie dolegało. Noga przez pierwszy tydzień była obolała, chyba przez 2 tygodnie musiałam owijać ją bandażem. Operacja odbyła się w czwartek, a w piątek rano już byłam w domu. Zwolnienie z zajęć miałam wypisane na tydzień. Za operację nic nie płaciłam, gdyż była ona wykonywana na NFZ, czekałam na nią 3 miesiące. Pozdrawiam!

Gość w górę

Gość Endriu50
Czy jest ktoś kto może mi jeszcze doradzić??

Gość halinoz
10 lat temu mialam robione obie nogi w odstepie 1 mies. Zabieg przeprowadzony byl w gabinecie prywatnym w Radomiu. Lekarz zastosowal znieczulenie miejscowe, dokonal milimetrowych naciec, usunal zylaki, naciecia zakleil specjalnymi plastrami. Przez najblizszy tydzien nosilam naciagnieta bardzo elastyczna ponczoche. Funkcjonowalam i chodzilam normalnie po kilku godzinach. Zylaki mialam b. duze, dzisiaj nie ma po nich sladu

Gość Endriu50
Dziękuję za posty

Gość mhmm

Moja koleżanka ma duże żylaki zewnętrzne na obu nogach i boi się operacji, może ktoś pomoże mi ją przekonać.

Gość gość
Ja miałam laserowo usuwane w Centrum Medycznym doktorA przy Trakcie Brzeskim 57B w Warszawie i jestem mega zadowolona :) Nie ma długich kolejek, więc możesz liczyć na szybką interwencję. Po zabiegu, który odbył się ponad rok temu, nie narzekam w ogóle na nogi :) Zostawiam Ci link do ich strony internetowej, tam znajdziesz numer telefonu https://www.doktora.pl/