Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaK

NIECH MI NIKT NIE MOWI ZE JEST BEZROBOCIE!!!!!!

Polecane posty

Gość a autorka topiku
dalej nie odpowiedziala, czy poszłaby do tej pracy za taką kwotę którą oferuje... wszystko jasne. Bez komentarza. Żaden prywaciarz nie da zarobić godziwych pieniędzy! ŻADEN!!!! A jak juz płaci jako tako, to trzeba harować dzień w dzień po 14 godzin tak ze nie wiesz jak sie nazywasz! Kiedyś było niewolnictwo i do teraz NIC się nie zmieniło.

zeby nie było watpliwosci , nie myslę że każdy pracodawca to skurczybyk bo trafiłam na człowieka który rozumiał potrzeby pracowników a pracownicy robili wszystko żeby robota była zrobiona i wszyscy zadowoleni. mam nadzieje ze kiedys jeszcze trafię na takiego

głowonóg owszem wsciekam sie, bo nie znajac sytuacji powielasz stereotypy. Praca o ktorej mowie jest praca mocno wyspecjalizowana (aczkolwiek studiow do niej nie trzeba ;) ). Nie kazdy sie nadaje. Chodzi mi o to, ze po cholere zglaszaja sie ludzie, ktorzy wiedza, ze tej pracy nie chca?? Pensje facet oferowal dobra, warunki pracy tez ok (w sensie zadnego rozwrzeszczanego szefa, nadgodziny dobrze platne itp.). Ale nie w tym rzecz - wkurza mnie stereotyp, ze kazdy pracodawca to krwiopijca, a kazdy pracownik jest wykorzystywany. Sama firmy wlasnej nie mam, ale troche wiem jak to wyglada od \"drugiej strony\". W tym kraju ciezko jest prowadzic firme, bo panstwo raczej przeszkadza zamiast pomagac, a to przeciez glownie prywatni wlasciciele firm daja ludziom zatrudnienie!

Ksenofaryna miala zawsze fajne opowiesci o pracy w sklepie zoologicznym :D 🖐️

Glowonog na zakonczenie (musze niestety spadac) wkleje tekst pani, ktora wpisala sie wczesniej: \"Żaden prywaciarz nie da zarobić godziwych pieniędzy! ŻADEN!!!!\". To wystarczy za komentarz ;) Pozdrawiam!

widzisz bo ludzie trafiaja najczęściej na takich skurczybyków którzy mają pracownika za nic albo jeszcze gorzej. takich jest większośc i dlatego ludzie tak myśla.

znam pewnego szefa, ktory udziela swoim pracownikom niesamowitego wsparcia, finansowego, potrafi na duchu podtrzymac w razie klopotow, ale takich szefow jest malo. Wiekszosc to takich, o ktorych pisalam, ze smieja sie z ludzi, kpia i twoja prace oceniaja po tym w jakim swetrze przychodzisz do pracy. Jest niemodny? To dupa z ciebie a nie pracowni, mimo, ze harujesz jak wol.

Gość prawda jest taka że
Nikt kto naprawde lubi zwierzęta nie będzie pracował w sklepie zoologicznym. Żaden miłośnik zwierząt nie będzie otwierał takiego sklepu. Prawda jest taka że żeby stworzyć taką działalność to trzeba był właśnie zajebiście obojętnym na los zwierząt :O Mnie osobiście tylko tych rybek jest najmniej żal, ale jak widzę te wszystkie świnki, króliczki które tygodniami siedzą w ciasnych klatkach i które już tak ześwirowały w zamknięciu że wyglądają jakby były chore. W oczach widze depresje i totalne zobojętnienie na otoczenie a za ladą siedzi sprzedawca który ma wszystko w dupie i tylko patrzy żeby trzepać złociaki do kasy to mnie skręca i nie moge na to patrzeć. I jeszcze jak patrzę na te egzotyczne ptaki w klatkach, które chyba mają skrzydła po to żeby móc latać a nie mogą się przez całe chyba życie przelecieć ani metra to też mi się niedobrze robi.

Gość pewnie 900
Cóż, jest w tym duża doza słuszności. Ja w ogóle jestem przeciwna hodowaniu ptaków w klatkach. Jak ktoś chce mieć ptaki, niech zrobi sobie awiarium. Do sklepów nie nadają się w ogóle większe zwierzęta. Ale są też takie, którym nie wiedzie się bardzo źle - rybki, małe gryzonie typu myszki, chomik czy myszoskoczek, niektóre gady. Poza tym sklep zoologiczny to w dużej mierze akcesoria dla zwierząt i na tym się sporo zarabia: smycze, kagańce, miski, zabawki, żarcie dla wszystkich zwierząt, żwirki, wiórki, klatki, w tym te do przewozu zwierząt, akwaria i oprzyrządowanie do nich, rośliny akwariowe, poradniki. Porządne sklepy są potrzebne, ludzie hodowali, hodują i będą hodować zwierzęta.

Gość sprawa nie jest prosta.
z jednej strony to dobre pieniądze gdy ktoś potrzebuje jakichkolwiek pieniędzy. z drugiej strony ja skończyłam studia, potem drugie...chciałam na gwałt do pracy... umiłowanej nie mogłam znaleźć(w takiej to nawet za darmo bym pracowała), a mój jeszcze wtedy pszyszły mąż stwierdził, że jeśli miałabym za marne grosze robić coś co nie sprawia mi przyjemności to lepiej zostać w domu i cierpliwie szukać dalej. Było mnie na to stać. Wszystkie kumpele pracowały już od kilku lat, a ja nic-bo trzeba się szanować. W końcu znalazłam. Zarabiam kilkanaście tysięcy /m-c.Jestem zadowolona i lubię swoją pracę. Gdybym kiedyś zdecydowała inaczej pewnie do tej pory siedzialabym na kasie-wrosłabym w jakiś sklep za 1000 zł. miesięcznie. są ludzie bezrobotni, których sytuacja życiowa zmusza do podjęcia jakiejkolwiek pracy i bezrobotni którzy szukają czegoś lepszego n, bo nie potrzebują jakiejkolwiek kasy, potrzebują dobrej pracy. Może powiecie, że jestem próżna ale "stać mnie było żeby czuć swoją wartość"I to zostało nagrodzone. Kto może/kogo stać niech się szanuje.

Gość balbalka
to ja wam powiem tak.....moj maz byl bezrobotny zaproponowali mu prace z urzedu pracy 1200zl a praca ok 30 km od domu teraz policzyc dojazd ok 300zl i zostaje 900 a ja i dziecko?? a kanapki do pracy tez kosztuja bo facet musi jesc dobrze jak pracuje fizycznie maz zrezygnowal bo jak za takie pieniadze dostal upomninie i kare z urzedu pracy i wcale bezrobotni nie sa obibokami tylko urzad wciska co chce a my musimy z tego korzystac

Gość prawda jest taka że
jeszcze jako tako na to patrzę jak klatki mają dużo przestrzeni i jest tam czysto, chociaż ptakom to nawet największa klatka niewiele pomoże.., ale kiedyś byłam w sklepie który miał klatki tak małe że aż mi się słabo zrobiło a w nich np. kilka dosyć już wyrośniętych królików które miały pod sobą "ściółkę" w 80% składającą się z ich własnego gówna. :O No nóż sie w kieszeni otwiera. 😡

balbalko ...........a gdzie sens Twojej wypowiedzi ? zamiast przynieśc Tobie i dziecku te 900 co zostanie to siedzi w domu i co? masz lepiej ? gratuluję męża :)

Gość pola pola
Ja od 3miesięcy pracyję przy przychodni weterynaryjnej-sprzedaję karmy biorę pieniądze odbieram telefony zamawiam towar-nie mamy zwierząt w sklepiku-na rękę mam 1200zł,w wolnych chwilach jestem na necie i nikt się o to nie czepia-i czeka mnie podwyżka:) Atmosfera w pracy rodzinna-więc 900zł to naprawdę nie rewelacja:P

Gość balbalka
taki sens ze wlasnie dlatego ludzie nie ida do pracy za pare groszy maz jak pisalam byl bezrobotny i nie obrazaj mi meza bo to byla decyzja nasza a nie jego znalazl prace na czarno za 1500 zl i na miejscu wiec chyba proste

Dobry pracodawca nie zmienia pracowników co tydzień i nie szuka ciągle nowych.

Gość bllllll
mój brat pracował kiedyś w firmie, gdzie na początku wszystko wyglądało pięknie, został tam przyjęty z kilkoma kolegami, a po miesiącu okazało się, że ta ładna pensja to jest tylko na papierze,. Popracowali jeszcze miesiąc i zrezygnowali, a pieniądze dostawali w ratach przez następne pół roku. Nie piszę tu akurat o autorze tematu, tylko ogólnie o pracodawcach dziwiących się, że nie mają chętnych do pracy.

Gość fujjjjjjjjj
a ja tyle czasu poszukuje i nic a w takim sklepie chetnie bym pracowała bo sama mam psa i rybki

Gość pewnie 900
Ja znam gościa, który ma umowę sprytnie skonstruowaną. Na rękę ma powiedzmy 1800, ale z tego 30% to premia uznaniowa. Ponieważ zgodnie z prawem pensji nie mogą obniżyć, ale premię mogą zabrać. Oczywiście za byle co zabierają. I nie ma tak, że zrobisz więcej niż do ciebie należy, dostaniesz nagrodę albo chociaż pochwałę. Twoją nagrodą jest to, że ci nie zabiorą premii. Jak nie zawalasz z wywalonym językiem zawsze się coś znajdzie, żeby zabrać.

Gość balbalka--sama jestes len
a meza masz obiboka najlepiej siedziec w chacie i nie miec tych 1200 czy tam 900???gratuluje mezusia :O

Gość balbalka--sama jestes len
aha i jak dostał kare tzn ze nie pierwszy raz zrezygnował z pracy :O tragedia a nie ludzi

Gość balbalka
tak myslalam ze gdzie sie nei wypowiesz to cie z gleba zrownaja ciekawe ile ty zarabiasz najlepiej kogos obrazic prawda??

Gość taktaktak
mieszkam na slasku,tutaj kobieta nie zarobi wiecej niz osiem setek na reke,a pracuja czesto po 12 godz...to zalosne

Gość podnoooosze
ciekawa jestem co autorka na zadane pytania,jakos nie raczyla odpowiedzieć. wielka szkoda dowiedzielibysmy sie co sama zrobiłaby

Gość podnoooosze
i nie ma autorki na necie??????

Gość podnoooosze
dalej nic a szkoda

Gość podnoooosze
nie ma autorki, nie ma a ja chcialam znac odpowiedz na pytanie