Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja sie pytam

Moja dieta...... czy dobra?????

Polecane posty

Sorki że od razu nie pisałam ale to brak czasu.Wesele w miarę udane.270 wydano obiadów i tyleż gości dotarło.To jest dużo.Ślub był o 15-stej a w sali byliśmy dopiero o 18-stej.Jedzenia mnóstwo.Full wypas.I miejsce z domowymi wyrobami i stoisko z drinkami i lanym piwem z obsługą.Dla dzieci specjalne sale i plac zabaw i zatrudnieni opiekunowie.Sala klimatyzowana wiec było chłodno.Jedyny mankament że tańce były na zewnątrz w namiocie /bez klimy/ i tam niestety nawet młodzież wymiękała.Były 4 dania gorące i danie na wynos - czyli kucharze wjechali na sale i goście z talerzykami nabierali co chcieli.A były pierogi,gołąbki,żeberka.golonka,bigos - przy tylu gościach idiotyzm -kolejka nie znikała bo podchodzili pare razy. Ciast chyba z 15 gatunków ,tort i lody.Bardzo dużo młodzieży przez co impreza była urocza. Ja nocowałam w Odonowie.W starym pałacyku.Było tam parę gości.Właściciele bardzo sympatyczni .Jakby się przyjechało do rodziny.Po śniadaniu zaprosili mnie na kawę wiec ja wyciągnęłam ciasto weselne i do domu wróciłam wieczorkiem .Było bardzo sympatycznie.A pożniej praca.I codzienność. x A makijaż i fryzura to były takie że nawet mój maż mnie na zdjęciu nie poznał.

Perfumy są super.I sprawdzają się w upały.Przynajmniej u mnie.Podobno są indywidualne reakcje na perfumy zależne od ph skóry i czegoś tam jeszcze.Ja jestem zadowolona. x "Cuda dzisiaj. Prezydent w końcu czegoś nie podpisał. Kukiz dziękuje protestującym, których trzy dni wcześniej obrażał i krytykował. Gowin popiera weto ustaw, za których przyjęciem głosował. .......

Gość gośćhandzia z dyżuru
-Jesteś najgorszym leniem jakiego znam. Wynoś się! Pakuj swoje rzeczy i już cię tu nie ma! -Ty mnie spakuj.

Gość gość
Marta Oj, Ania, co to jest? Rozmowa ojca z corka? Trudne to nasze zycie Jola, mozliwe, ze to dolek Basia, faktycznie to bylo wystawne wesele. Maz cie nie poznal, to bedzie zazdrosny :) Ten tydzien u mnie ciezki, zjadam na sile sniadanie, dla mnie to bardzo wczesnie i spadam

Marta jestes swietnym psychologiem ,ja niestety nie zalapalam ze to dialog miedzy corka a ojcem.Dziadek-pulkowik czuje sie porzucony przez corke i wygaduje bzdury. Ale Szyneczko jedz i wypocznij, nabieraj sil. Tata ma opieke syna i tez bedzie zadowolony.Zreszta w tym wieku to oni najczesciej nie sa zadowoleni.Przemawia przez te osoby losc ,zazdrosc ze oni juz sa jedna noga,,tam" a my jeszcze mamy kawalek zycia przed nami. Starsi ludzie zamiast sie cieszyc ze jeszcze jeden dzien jest im porarowany to ublizaja,zloszcza sie ,awanturuja.Ale dobrze wiesz ze to mu przejdzie i wroci do swojej normalnosci.Przeciez on kiedys nie byl taki i teraz tez chce dobrze dla Ciebie ,ale gore bierze jego wiek i nierozsadne myslenie.Spadaj na te wakacje ,a Ty Marto wygrzeb sie z tego dolka,zawsze przychodza dobre dni po tych zlych.Tylko wyczatuj dobra pogode bo jak na razie to jest taki mix pogodowy ze trudno cos zaplanowac.Marta a jak sie Towoj M zapatruje na wakacyjny wyjazd? Dunkierka -zaliczony film ,dobry,caly czas oglada sie z zapartym tchem.Jedno tylko mi przeszkadzalo -strasznie glosno a czasami ciemne sceny.Ale ogolnie wszystkim film polecam.Dla nas kino tu jest b.tanie 3,40 na osobe w Pl bylo drozej.Dobrego dnia!!!!

Gość gość
Jak dla mnie to byl dowcip ;-)

Gość gość
Ha,ha. ha zgred myślał że to dialog !!! Jasne można się pomylić jak Marta ale ten głupi komentarz wazeliniary "jesteś świetnym psychologiem" :P Na tysiące kolometrów czuć w tych twoich wpisach fałsz i podlizywanie-tylko nadal nie wiadomo jaki to ma cel. Może to tylko ta straszna pustka i brak przyjaciół w realu. Oj Jolka jak łatwo ci przychodzi pisać źle o starych. Ty też będziesz stara i to całkiem niedługo. A może już zazdrościsz młodym, młodości ? bo mi by to do głowy nie przyszło żeby zazdrościć wieku. Mam 47 lat fajne życie i nie chciałabym mieć znów 20. trollina

U nas juz po lunchu. Dzis experymentowalam-nowosci.Znalazalm latwy przepis na necie mialam wszystkie produkty wiec byla niespodzianka .Dla mnie zrobilam z paseczkami szynki.Ja uzylam jogurtu a Julio sosu pomidorowego.Byla dobre i jeszcze zostalo na jeden posilek.Nazwali to racuszki z krewetkami ,,,http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-racuszki-z-krewetkami-i-jogurtem-naturalnym,nId,2416828,,, Składniki pomidory 2 średnie szt. liście szpinaku 1 opakowanie jajko 2 szt. mąka 1 szklanki proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki czosnek 2 ząbki krewetki koktajlowe 2 garście Jogurt naturalny sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania Pomidory pokroić w kostkę, dodać do nich posiekane drobno liście szpinaku, jajka, wyciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki. Dodać także pokrojone na kawałki, wcześniej oczyszczone pod bieżącą wodą krewetki. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować małe racuszki i smażyć je na złoty kolor, na rozgrzanym oleju, z obu stron. Na gotowego racuszka nałożyć jedną łyżkę jogurtu naturalnego. Rada: Krewetki można zastąpić mięsem małży, wędliną pokrojoną w paseczki lub innymi składnikami. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Podczas lunchu mielismy sliczna muzyke z youtube. Giuseppe Verdi - Nabucco piekna piesn niewolnikow cudo!!!! https://www.youtube.com/watch?v=2F4G5H_TTvU https://www.youtube.com/watch?v=QEllLECo4OM&t=1665s Kocham ,,Carmina burana" cos pieknego!!! Mam taki laptop dyzurny zawsze w kuchni i zawsze cos tam wyszukam aby milo bylo podczas posilku.Czasami mamy francuska piosenke z taki gwiazdami jak Adamo,Gilbert Becaud https://www.youtube.com/watch?v=TilQ8BIHisw Yves Montande lub Charles Aznavour itd. Czasmi wloska ,hiszpanska i polska muzyka rowniez nam towarzyszy jako tło w porze lunchu. Zebyscie znaly text piosenki ,, Nathalie " ,mnie mieknie serce bo to moja corka. Maja mama tez Natalia dzis stara juz kobieta ale tata jej spiewal wlasnie te piosenke Becaud.Jak czlowiek jest stary to zaczyna zyc wspomnieniami ,chyba juz stara

Jakby to był dialog, to byłoby smutne. Dowcip z kalendarza. Wczoraj mnie śmieszył, przepisałam nie zmieniając ani litery. raczej z kategorii mąż i żona. x Jola, a pamiętasz, jak na 10 stronie miałam nadzieję, że prezydent się ogarnie i zawetuje?

,,Gdzieś z tyłu głowy zawsze miałam nikłą nadzieję, że on postawi się temu dyktatorskiemu prezesowi, bo przecież trzeba jakoś zapisać się na kartach historii, bo jest presja i właściwie..." Handzia moze Ty powinnas przepowiadac przyszlosc a moze dobrze znasz sie na ludziach.Ja mialam cieniutka nadzieje bo zawiodlam sie na nim wielikrotnie.Chyba byl juz za bardzo obrazany,ponizany publicznie i w koncu cos w nim peklo. Skoro juz postawil sie szegfowi vetujac 2 ustawy to juz powinien isc na calosc i zavetowac 3. A nie taka robota na pol gwizdka.Zostawil kowbojowi sady powszechne na pozarcie ,nalezy sie spodziewac olbrzymiej liczy zwolnien z pracy.Teraz dopiero Ziobro bedzie szalal. Dobre cos niz nic-musimy sie cieszyc z tego co mamy.Ja mam wielka flage polska na baklkonie ze slicznym orlem.Jestem Polka i jestem dumna Polka.Zawsze sie chwalilam moim pochodzeniem ,nie ukrywalam z jakiego kraju sie wywodze.Czy zauwazyliscie jak broszkowa wystapila z oedziem i co bylo widac w tle-flagi uni europejskiej.Nie bylo tego 2 lata coz sie stalo takiego??Teraz chca sie podlizywac suwerenowi,ale suweren nie jest glupi za jakiego nas uwazaja.Jestem drugim sortem,kanalia ,zlodziejem ,zaczadzona morda,wdowa ubeckaitd Pieknie zaspiewal Malenczuk -fajnie ze prezydent nie jest kalnerem na kazde zawolanie" https://www.youtube.com/watch?v=tUOYchHd038 Fajnie zeby szydlo wyszlo z worka ,zrobimy szalik dla Kaczorka

Gość gość
ZONA ciężko zachorowala i bardzo długo byla w spiaczce. Pyta męża - Czy przez te 7 lat byles mi wierny? - Często - odpowiada mąż

Gość gość
wytłumaczcie zgredowi że to dowcip. bo pomyśli znów że to może rozmowa małżeńska którejś z was.

Przykro mi. Szczęśliwa osoba zasrywa temat. Jestem gotowa ustąpić.

Gość gość
gośćhandzia za taką się uznaję;-) moje wpisy nie mam sobie nic do zarzucenia luzik;-) pozdrawiam

Jola mogłaby być twoją matką...

,,PiS miał gotowy scenariusz mocnego uderzenia w prezydenta, które miałoby na celu jego skompromitowanie. - Jarosław Kaczyński był gotowy szybko zrewanżować się Andrzejowi Dudzie, wyciągając jakieś sprawy z przeszłości. Na razie plan ten został odłożony w czasie." Mowilam o tym samym niedawno.To sa metody dyktatorow-lamia ludziom kregoslupy.Wyszukuja haki na nich i na ich rodziny.Uzyja kiedy osoba wykaze sie nieposluszenstwem.Pewnie wkrotce sie dowiemy bo kaczor wyciagnie dziala p/ko Dude. Ogladajac TV zastanawiam sie skad kaczor ma tak obrzydliwe geby w rzadzie-Szyszko-ćwok,Terlecki-pies,Sasin-zapasiona caryca, Macierewicz-pedał zboczony i wielu innych.Te osoby moglyby straszyc nasze dzieci a nie baba jaga.Ich geby obrzydzeniem napawaja.Jak pokazuja w Tv chociaz przez chwile musze uwazac zeby nie wyrz......ć na klawiature laptopa.

TEKST PIOSENKI MACIEJ MALEŃCZUK: FAJNIE Fajnie że mamy w naszym kraju wolność słowa Że człowiek jest człowiekiem A umową umowa Fajnie mieć rządzących wiernych konstytucji A nie klaunów w cyrku politycznej prostytucji Fajnie że ludzie są tu zjednoczeni A nie wiecznie podzieleni i na zawsze skłóceni Fajnie że prezydent miewa własne zdanie, A nie jest niczym kelner na każde zawołanie REF: Bliski zawału prezes trybunału, święta nasza racja Po co ludziom demokracja? Sowiecka, świecka Komisja Wenecka Niech Unia poznaje nadwiślańskie obyczaje Fajnie ze wraca Wielka Gra i teleranek Ze się znów będziemy kablowali zza firanek Fajnie ze na ulicę wylezą patrole Ze się będą mnożyć kapusie i trolle Fajni że w tunelu widać już światełko Może to pociąg, może leśnie ruchadełko? Fajni sa kibice, fajne sa ich obietnice Gwizdów nie będzie, za to będą szubienice REF:Bliski zawału prezes trybunału, święta nasza racja Po co ludziom demokracja? Sowiecka, świecka Komisja Wenecka Niech Unia poznaje nadwiślańskie obyczaje Fajni sa ci co kelnerami pomiatali Co tak ostro grali, a kelnerzy to nagrali Fajnie ze to nagranie se do serca wzięli O kraju zapomnieli, umknęli do Brukseli Fajne ze ludzi znowu wyszli na ulice Nasze te ulice, ale czyje kamie nice? Fajnie, tylko czego tak bronimy dalej Domu czy raczej powierzchni pod wynajem?

REF:Bliski zawału prezes trybunału, święta nasza racja Po co ludziom demokracja? Sowiecka, świecka Komisja Wenecka Niech Unia poznaje nadwiślańskie obyczaje Fajnie by było, gdyby szydło wyszło z worka Ze sprutego worka zrobić szalik dla kaczorka Fajnie ze w resorcie służy jaki taki Kiedy gada taki obracają mi się flaki Fajnie ze Piotr i Paweł już się pogniewali Chcieli zwalczyć system, a system się wali Fajnie że ze stadniny usunięto draba Nie będzie tu hodowli żadnego araba Fajnie że szykują nam te ekshumacje Wreszcie łopatą wyłożymy swoje racje Fajnie mieć grupę martwych bohaterów Kupczyć pamięcią dla doraźnych celów Fajnie że nowe rządy wzięły się sądy Ta grupa kolesi już nikogo nie powiesi Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka Ślepa jest temida, więc się kiedyś jeszcze przyda REF:Bliski zawału prezes trybunału, święta nasza racja Po co ludziom demokracja? Sowiecka, świecka Komisja Wenecka Niech Unia poznaje nadwiślańskie obyczaje. https://www.youtube.com/watch?v=qRGcRUTicuw

Gość gość
Idź już spać babciu, bo późno!

Gość gość
Marta Ania, ja tez

Piszesz że to był żart.Super.Ja też myślałam że to Twoje doświadczanie.Ha ha ha .Nie wiem co mam myśleć o teściowej i lekarzu ortopedzie.Była na wizycie.Ja byłam po nocce to z nią nie pojechałam zresztą nie było takiej potrzeby.Dzwoni do mnie że ją lekarz opierdzielił że jak chodzi prywatnie to ma chodzić dalej on jej leczył nie będzie i że ma więcej do niego nie przychodzić.Wkurzyłam się zrobiłam po swojemu awanturę u kierownika przychodni.Oczywiście powiedziałam mu ze pójdę do rzecznika praw pacjenta bo tego tak nie zostawię.Są długie terminy wiec zapłaciła za pierwszą pomoc ale wymaga długiego leczenia a na 300zł za każdą wizytę jej nie stać/lekarz za każda wizytą robi usg/.No i się wyzłościłam.A on bierze kartę teściowej a tam w karcie wywiad,wypisana recepta i jakieś zalecenia.Czy ona zmyśla konfabuluje?Czy lekarz uzupełnił kartę ot tak by było???Pytałam no receptę ma.Aż się boję że to początek demencji. Komu wierzyć?

Wspolczuje Krakusko ,tesciowa Cie wystawila.Bo skoro ma recepte tzn ze lekarz wpisal prawde,przeciez nikt nie wiedzial ze ktos przyjdzie z awantura. Powinnas jeszcze zapytac lekarza na kiedy jest wyznaczona nastepna wizyta. Coz by wtedy odpowiedzial,bo pewnie jej przekazal taka info. Moja mama kiedys mowi-znalazlam recepte w kieszeni,chyba jak bylam u lekarza to mi wsadzili.Taka to demencja.Zaden lekarz ani pielegniarka nie pchaja rak do kieszeni pacjenta. Ale ulzylas sobie jak wylalas swoja zlosc.Zdziwilo mnie jedno ze tak latwo uwierzylas tej osobie ktora nie jest Tobie przyjazna.Wiesz ze jest manipulantka i zlosliwa.Masz z nia nie najlepsze realc je i poszlas walczyc o nia a sie okazalo ze to wystawka.Przeciez recepta chyba przypomina tesciowej ze ja lekazr przyjal i wysluchal. Kiedys bylo takie powiedzenie -bez pol litra nie rozwiazesz. To chyba jest taka sprawa i pozostaje pod znakiem ? Chociaz ja sie sklaniam ku lekarzowi.

Gość gość
Marta Jola, chyba przesadzasz. Szarogesila sie w ogrodzie to pamietam ale ze zlosliwa? Maz Basi pracuje poza krajem wiec opieka nad jego matka niejako automatycznie spada na synowa. Basia, ja sie nie dziwie, mnie sie twoja postawa bardzo podoba Racje moga miec obie strony. Skoro tesciowa juz byla u lekarza to przeciez nie mogl nie zajac sie nia, nie wypisac recepty. Mozliwe, ze chodzilo mu o nastepne wizyty.

Dziś rozmawiałam jeszcze raz z kierownikiem tej przychodni.Powiedział mi że na to samo skierowanie zarejestrują ją do innego b.dobrego lekarza.Może mama nie zrozumiała go dobrze bo jest taki z jednej strony ostry głośny z drugiej często żartuje ale jego żarty są cieżkawe w zrozumieniu.Może coś z tym nieprzychodzeniem do niego to było w jakimś innym sensie ale teraz to już po temacie. Jolu chyba mnie źle zrozumiałaś.Moja teściowa jest bardzo uparta,uciążliwa ale nie robi tego złośliwie.Popatrz codziennie rano wstań o szóstej jedziesz busami i jeszcze idziesz,przebierasz się i zapierdzialasz przez ok 8-9 godzin na działce lub przy jakimś sprzątaniu.I to bez obijania się.A potem powrót do domu ok18-tej. Gdyby była złośliwa jak wiele teściowych to by tylko mówiła co ja powinnam zrobić i by wytykała.Ona sobie upierdzieliła w głowie że w domu się umiera.Boi się być w domu.Całe życie pracowała i nie potrafi siedzieć przed blokiem i plotkować czy tylko spacerować.U nas nie chce usiąść bo jak je to chociaż na to zapracuje.To się nadaje do psychiatry .Fakt ona chodzi i jak nie jeździ do nas to bierze leki.Bo ma lęki.i śni jej się teść i wszyscy nie żyjący z rodziny. Fakt ja się często na nią żalę bo to jest męczące mieć codziennie wizytę osoby która coś sobie zaplanowała i będzie robić.Ona nie chce przeszkadzać.Sama sobie znajduje robotę i tu też jest często problem.Czasami sprząta już po za naszym terytorium bo było brzydko. Jola ja bym tu nie pracowała jako osoba sprzątajaca za 10zł na reke za godzinę.U małżonka miałabym 8funtów/h ale nie mogę zostawić ani mamy ani teściowej .One zawsze mogą liczyć na moją pomoc.Nigdy nie były same po smierci mężów bardzo potrzebują wsparcia.Mają po 76 lat.Mój mąż bardzo się cieszy że jego mama ma wsparcie .Ja jedynie żałuję że nie nastawiłam budzika i nie pojechałam z nią.Ma aparat słuchowy może faktycnie coś źle zrozumiała?Albo ten lekarz owszem wypisał receptę ale powiedział by nie przychodzić.Chyba o kolejnej wizycie nic nie ma i dlatego ten kierownik kazał wyznaczyć na to samo skierowanie wizytę do innego lekarza.To mnie zdziwiło.A recepta?Masz pani tu recepte i do mnie więcej nie przychodź -mogło tak być?Po co teściowa miała by zmyslać.Przecież ją ta noga boli,ona chce być zdrowa.

Gość gość
Jola to już lekarze nie są konowalami, którymi gardzisz u których znasz z jak najgorsze strony? Jeśli tego nie pamiętasz to też już demencja

Musze sie przyznac co ukrywalam dosc dlugo mam juz stwierdzona demencje i Alzhiemera razem wziete ,co stwierdzono u mnie juz jakies 30 lat temu .Konowalow to ja znam lepiej niz gosc bo pracowalam z nim wlele lat w Pl i w Kanadzie .Kim ty jestes, ze ukrywasz sie za fasada goscia moze dr prof medycyny ze tak wszystko wiesz jakie ja mam schorzenia ?Pisz sobie co chcesz ,ile chcesz mnie nie przeszkadza. Taka to robota troli i zgadzamy sie z tym. Krakusko w Twoim pierwszym wpisie byla nuta zlosci i na tesciowa,nawet ja posadzalas o poczatek demnecji i konfabulacje. Kiedy poszlas do przychodni byla awantura ,,Wkurzyłam się zrobiłam po swojemu awanturę u kierownika przychodni.Oczywiście powiedziałam mu ze pójdę do rzecznika praw pacjenta bo tego tak nie zostawię". A chyba trzeba bylo podejsc do sprawy na spokojnie,chlodno i zapytac o przebieg wizyty u lekarza. Ty mialabys spokojne nerwy i obyloby sie bez awantury a otrzymalabys te same informacje. Zawsze musimy ochlonac ,spokojnie podejsc do sprawy bo co nagle to po diable.Ty nie musisz nam tlumaczyc po co jestes tu w kraju-my wiemy ze masz swoja mame i tesciowa ,osoby leciwe i zawsze sluzysz im swoja pomoca. Ale moze sama przyznasz ,ze Cie ponioslo kiedy tesciowa przedstawila przebieg wizyty. Jakos ja tam zalatwiono ,nikt jej nie wyrzucil ,dostala recepte ale nie umiala wyjasnic dokladnie co lekarz jej przekazal ustnie. Czyli bylo to proste nie dogadanie sie.Dobrze, ze juz wyjasnilas wszystko i jestes uspokojona. A swoja droga to tesciowa ma jakies klopoty zwiazane z wiekiem.Wiec dobrze ze tam jestes.My lecimy na rower.

Gość gość
Jolka brnie dalej

A co nie wolno mi ?????????????????Tak bede brnęła az zabrnę!!!! Podoba sie gosciu ,to odp.