Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zabiłam...

za to co zrobiłam ... powinni mnie zabić...

Polecane posty

Gość inni maja gorzej
nikt Ci nie każe od razu kochać, znajdzie sie taki, który zrozumie!

kochanie, przeczytalam kilka wpisow i nie chcialo mi sie dalej czytac. jakim prawem masz w ogole wyrzuty sumienia!? Słonko! Tym tropem kazdy facet podczas masturbacji morduje i musi miec wyrzuty, z jakimi Ty slie teraz zmagasz. Przeciez spuszcza do sedesu lub w umywalke tyle przyszlych istnien. Uwazam ze nasze prawo jest chore ze zmusza sie kobiete do rodzenia wbrew jej woli. Kraje z wielka swiadomoscia, z wieloletnia tradycja i kulkura, jak Francja, Niemcy, kraje z ktore wydaly na swiat tyle artystow, filozofów, medrcow nie zuszaja kobiet do trzymania w sobie dzieci wbrew ich zdaniu\\. Tam kobiety maja inna mentalnosc, ale tam kobiet nie traktuje sie przedmiotowo, jak worki na dzieci. My jestesmy wlascicielkami naszych cial i chore jest kiedy faceci w sejmie zadecydowali sobie ze beda nas do tego zmuszac. A przez takie normy potem ludize maja wyrzuty sumeinia; to jest jakies wynaturzenie. Co maja powiedziec mężczyźni, ktorzy robia to co Ty nagminnie? Pociesz sie tym, nie jestes sama, faceci co drugi dzien spuszczaja swoje potomstwo na chusteczke a potem wyrzucaja do kosza. Z tą aborcja jest tak, jakbyscie odbyli stosunek przerywany, efekt dokladnie ten sam, albo jakbyscie tego dnia nie uprawiali sexu, tylko Twoj chlopak masturbowalby sie , efekt dokladnie ten sam.

Gość Katherina-polecam
Autorko Topiku bardzo polecam Ci przeczytanie ksiązki Katherine Sanders pt \"Powrót nadziei. Jak sobie poradzic z pustką i bólem po stracie bliskiej osoby\". W niej znajdziesz specjalny rozdział poswiecony osobom w Twojej sytuacji, ale przeczytaj cala pomoże Ci to lepiej wniknąc w swoją sytuacje i emocje. Pozdrawiam

ja czuje ze gdybym usunela dziecko, W ZYCIU NIE MIALABYM POCZUCIA WINY jak mozna miec poczucie winy po plemniku, to wrecz obluda, jak robi sie facetami dobrze ustami, to nie ma sie wrazenia , ze zabaralo sie komus szanse na narodziny, ale tak przeciez jest. LUDZIE!! I ty (o chorym i z lekka nietrafionym nicku) zabilam (bo taki nick musi miec kazdy mezczyzna tym tropem) chore i dziecinne jest myslenie, ze kazyd plemnik i kazda komorka jajowa maja byc w przyszlosci dziecmi. Sama dysproporcja miedzy iloscia plemnikow i komorek jajowych juz jest ewidentnym dowodem, ze ludzmi z tego ma byc tylko jedna setna promila, a nie do cholery wszystkie! Tym tropem dlaczego masz wyrzuty tylko po tym jednym, a tak olewczo podchodzisz do swoich wszystkich dzieci, ktore spuszczasz do sedesu co miesiac podczas jajeczkowania. Czeemu o nich nie myslisz, czemu ci ich nie zal, mialyby moze imie, fajna pracę, etc Niunia, to NIEREALNE RPZECIEZ. Nie mow ze nie widzisz rozniccy, do cholery, nei jestes dzieciobojczynia, jestes pewnie dobrym czloweikiem, a na pewno inteligentną i wartosciowa dizewczyna z zasadami. To tak, jak bys miala jajeczkowanie. Kilka komorek z Ciebie wyszlo, a nie bobas, wyszlo to co co miesiac wychodzi, a ty nad jedna komorke zes sie uwziela.

Moim zdaniem sama wpędziłaś się w poczucie winy. Sama się nakręciłaś ... Moim zdaniem, jesli aborcja była chciana (wg mnie nie ma w tym nic złego) nigdy nie wystepuje zespół postaborcyjny. Co innego kiedy dziecko było chciane.. Wtedy kobieta sama siebie nakreca obsesyjnymi myslami na ten temat. wiem, co mowie, bo mialam juz takie przezycie . Odradzano mi to , tlumaczac jak bede to przechodzic po wszystkim, ale wiedzialam, ze to bylo JEDYNE wyjscie z tej sytuacji . Kobieta powinna decydowac o sobie, nie facet,czy prawo i wkurza mnie ze zyjemy w takim zacofanym panstwie , a wielcy obroncy moralnosci nazywaja to morderstwem (w rzeczywistosci sa tacy moralni jak z koziej dupy trąba.) Nie martw się , po prostu daj czas czasowi . Wybacz samej sobie, jestes mloda, jeszcze bedzie czas na normalna , szczesliwa rodzine.

olej te je.bane grupy wsparcia, ludize ktorzy uzalaja sie nad soba i dobijają tylko. Wszyscy pograzeni w problemie i nakrecaja sie na wzajem (nie zdziwilabym sie, jakbys nie odpisywala, bo bys plakala, moje ty biedactwo) ty za duzo o tym myslisz , nie analizuj tak, nie draz tematu, jak ci pomoze co w jakis sposob, to moze daj na dom dziecka albo pomoz komus, jesli poczujesz, ze to jakos wyrowna bilans, ze zrobisz cos dobrego dla swiata. Powiem ci tak: moja siostra ma luszczyce, niewdzieczna choroba. Wiele lat sie jej wstydzila ii ja ukrywala, ale teraz po latach to dla neij zaden problem, ZADEN. ja nie dawno weszla na grupe dystkusyjna to sie przerazila i uciekla i juz wiecej nei weszla. POweidziala, ze zobaczyla mase ludzi, wszyscy zaslepieni i wszyscy pieprza takie brednie ze sie sluchac i czytac nei da : \"my wiemy ze ludzie sie patrza, my cie rozumeimy\" \"tylko my cie rozumiemy\" zaslepieni i pojebani wszyscy. Jak moja siostra to zaczela czytac, to zaczela wspolczuc tym ludziom, ze nie potrzebnei taki horror z zycia sobie robia, ale nic nikomu nie odpowiedziala, uciekla czym predzej bo powiedzialla ze nie chce, zeby jeszcze w jakies komleksy lata temu wyleczone ją wpędzili. Ladna mi \"grupa wsparcia\" (chyba raczej grupa pograzania) Nie trzymaj sie z ludzmi ktorzy maja takie problemy jak ty bo kazdy bedzie sei licytowal, ze u niego to jest najgorzej. oni tylko dobijaja. Trzymaj sie ludzi, ktorzy dadza ci troche pozytywnej energii jesli chcesz sie wyrwac z tej matni, z ktorej nie potrafisz sie wydzwignac, a w ktorej w ogole, ALE TO W OGOLE nie powinnas byc!!! Nie zrobilascie nic zlego, niiiiic!!!

Gość a teraz pomyśl
jak by teraz wyglądało twoje dziecko... pewnie by ci powiedziało mamusiu kocham cie... czemu mnie zabiłaś?

to byl jakis jelop, ty tak pomysl o tych plemnikach, o tych dzieciach ktorym machasz nad sedesem

Gość ale...........................
ad_21 --> takie osoby jak ty powinny byc przymusowo oddawane na lecznie na oddzial dla psychicznie chorych...wez ty sie lepiej za ksiazki a nie takie glupoty tu wypisujesz normalnie czytam co ty piszesz i az nie moge sie nie odezwac...glupia gowniara z sianem w glowie

Gość ad 21 ma racje
bo ja własnie sie spuscilem w papier toaletowy i wrzuciłem do kibla. I jebie mnie to. nie mam zadny ch wyrzutów, nawet nigdy o tym nie pomyslałem. A co mam kurwa zrobic, musze co jakis czas pozbywac sie spermy, bo mnie jaja bolą! zbiera sie skurwysyństwo i cos trzeba z tym zrobić! Pierwszy raz to nie wiedziałem czego mnie jaja cholernie bolą, aż tu pomyslałem, zwaliłem konia i po poru minutach ja zajebiscie jak ręka odjął. Kurwa bosko. teraz robie to co drugi dzien a nawet codziennie żeby mniec spokój i żeby mnie jaja nie bolały. miłej nocy

Gość jak można postawić
Jesli nie widzisz debilko niedoinformowana z nickiem ad_21 różnicy między plemnikiem a kilkutygodniowym czy kilkunastotygodniowym plodem, który ma już wszystkie organy, czuje ból i jest już miniaturowym czlowiekiem, to wpisz w googlach hasło "ciąża rozwój", pooglądaj zdjęcia i poczytaj trochę. Może wreszcie zrozumiesz o co tu chodzi.

Gość głupia prowokacja
oj "przeżywacze"...

Gość a jak sie ludzie
pieprzą non stop z różnymi zabezpieczeniami to nie zabijaja dzieci? ad_21 ty kurwa zakonnica jestes czy co? Pieprzysz głupoty i tyle!Nigdy sie nie pieprzysz? a może pieprzysz sie tylko jak chcesz miec dzieci, a masz ich juz z 10 moze

Gość ej nooo..
plemnik tez jest taką miniaturową istotką. Ja swoje czesto wypuszczam na spacer, biorę do ręki albo pozwalam im pobawić się z koleżankami. :classic_cool:🖐️

Gość ad_21 ma racje
aha a możesz mi jeszcze polizac małego, jakby ci sie chciało. No nie namawiam cie no... no jak byś chciała...a jak sie spuszcze to połknij wszystko żeby sie dzieci nie zmarnowały, czy jak tam chcesz w koncu..

Gość Jak się ludzie pieprzą
z zabezpieczeniami to nikogo nie zabijają, bo tych dzieci...nie ma. Nie powstaly bo były zabezpieczenia. Proste? Proste.

Gość zgadzam sie z tobą stary
albo stara.. nie wiem w sumie.. :)

Gość nie potępiam
ale ostrzegam. Obecnie aborcja jest przestępstwem, a internet nie gwarantuje - wbrew pozorom - anonimowości. Przed rozpoczęciem publicznej dyskusji należało upewnić się, jaki jest w tej kwestii okres przedawnienia.

Gość ło
ale jaja

Gość rzeczywiscie
jest przestepstwem. Ale na szczescie sa jeszcze cywilizowane kraje i nie mam tu na mysli Polski... :O

Gość eee tam......................
nie strasz ludzi, dyskutowac kazdemu wolno - TEORETYCZNIE wegetujemy w wolnym kraju :P

Gość ad-21 mysle ze jestes
madra i dobrą kobieta. Choc wg mnie jest roznica miedzy aborcja a sedesem, chocby z powodu tego,ze nie jest bezpieczna dla kobiety,ze to wielki szok psychiczny i fizyczny.Ale co do logiki - masz racje . Zreszta czytalam kiedys wywod , ksiedza chyba, jak to sie zycie nianarodzone podczas masturbacji marnuje. A niby podczas nocnych polucji nie? Co do grup wsparcia- 100% racji!!! Tylko nakrecaja się, tak samo wiekszosc terapii psychologicznych jest tylez warta. O wiele lepiej otaczac sie ludzmi z dobra energia, robic cos dobrego. Rozsądnie pocieszasz autorke - oby cie posluchala. Naprawdę duzo mądrego tu napisałas, choc oczywiscie zaraz cie zakraczą.

Gość rzygowin
proponuję , żebyś zrobiła cos dobrego; zarób większa sumę pieniędzy i wpłac na konto jakiegoś dziecka chorego

Gość pojedynczy komentarz
to dziwne, ze pani psycholog radzila ci klina na kaca, zamiast dociekac przyczyny twojego stanu psychicznego. na gole oko, a nie znam cie wcale, wiec moja wypowiedz moze byc calkowicie chybiona, nosisz w sobie poczucie winy wywolane przez jakas instytucje, ktora aborcje nazywa zabojstwem. a na to to juz tylko chyba egzorcyzm ... zartuje oczywiscie, mam nadzieje, ze znajdziesz dobrego psychologa, ktory ci pomoze, a przede wszystkim, ze sama bardziej pragniesz wydostania sie z tego dolku niz udowadniania sobie, ze to niemozliwe :)

hahahahahahaa, weszłam na tę stronem i jestem w cieżkim szoku, jakie jełopy tu wchodza. Jakiśtam Kretyn pisze, ze nie dostrzegam róznicy miedzy plemnikiem a kilku lub kilkunastotygodniowym plodem, wyobraź sobie ze dostrzegam. Ten prostak nie wie nawet, do kiedy wykonuje sie zabieg aborcji (DO 8-EGO TYGODNIA) a on pieprzy o kilkunastu tygodniach. Moze od razu przeprowadzac aborcje na 4 miesięczynych! Ludzie to są ograniczeni. ps. mam nadzieje, ze autorka nie ma nadal tych niepotrzebnych wyrzutow sumienia. Trzymam za Ciebie kciuki biedactwo!

Szanuję kobiety, które świadomie zdecydowały się na aborcję i nie żałują tego co zrobiły. Ty już przed zabiegiem musiałaś mieć wątpliwości, a mimo to usunęłaś mimo, że wiedziałaś jak to się dla Ciebie skończy. Trzeba było urodzić, a nie teraz płakać nad rozlanym mlekiem. Ja usunęłabym ciążę tylko w sytuacji, kiedy byłabym absolutnie pewna, że chcę to zrobić, gdybym miała chociaż najmniejsze wątpliwości w życiu bym tego nie zrobiła. Powinnaś dalej chodzić do psychologa i starać się o tym nie myśleć (łatwo powiedzieć).

lekarstem niby ma być rodzina i dziecko? wg mnie bzdura totalna!!! ona sama musi to \"przerobić\", pogodzić sie z tym, inaczej zawsze patrzac na urodzone dziecko, bedzie myslec o tym, jakie bylo by to, ktore usunęła.

Gość hmmm ona
Hmm i teraz co czujesz po roku ... Nadal o tym myslisz????

Gość englishman in NY
ja bym bardziej chciał wiedzieć, czy ad_21 nadal ma obsesję na punkcie sedesów;) może sie przerzuciła na bidet i łączy tę pseudo aborcję z orgazmem wywolanym strumieniem wody?