Tatlim 0 Napisano Luty 5, 2007 Pol roku temu stracilam dziecko...nie bede wnikac jaka byla przyczyna,ale mam zal do lekarzy...Pani ginekolog wmowila mipo tym, branie tabletek antykoncepcyjnych,\"by przywrocic rownowage organizmu\".Przepisala mi \"Novynette\".Po dwoch miesiacach dostalam krwawienia(w polowie cyklu,podczas dalszego stosowania tabletek).Odstawilam natychmiast tabletki,pani doktor wytlumaczyla to \"przedawkowaniem hormonow\"... Wiem,ze lekarz powinien dobrac tabletki,do stanu zdrowia kobiety i jej historii,a tu niespodzianka! -ja,25 letnia kobieta po poronieniu-Novynette -kobieta przed 50-tka,trojka dzieci,problemy z jajnikami-Novynette -22 letnia,siwezo upieczona mama-Novynette Jedyne co nas laczy...to krwawiania i jedna i ta sama pani doktor... Co o tym myslicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ann_Miho Napisano Luty 5, 2007 novynette jest teraz modne wsrod lekarzy bo a chyba najmniejsza ilosc hormonow wsrod lekow na naszym rynku ale nie jestem pewna. do tego cena dobra jak na taki lek. ja jestem zadowolona z tych tabletek ale nie wiem jak bedzie za 5, 10 lat. narazie mi pasuja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ann_Miho Napisano Luty 5, 2007 zreszta lekarze dostaja prezenty za przepisywanie niektorych lekow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tatlim 0 Napisano Luty 5, 2007 Ann_Miho:-) Ciesze sie,ze Tobie odpowiadaja. Wlasnie to jest najgorsze,ze lekarze nie dbaja o zdrowie pacjentki,tylko o kilka kalendarzy i \"prezenty\" od firm farmaceutycznych.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja zaczynam niedługo Napisano Luty 5, 2007 tj.za4dni brac novynette, o wczesniej bralam yasmin przez rok ale strasznie wylecialy mi poo nim wlosy ;/ i lekarz zmienil mi je na novynette. troche sie boje jak bede sie po nich czula i czy przestana mi wylatywac garsciami wlosy... no ale zobacze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tatlim 0 Napisano Luty 5, 2007 Problem z wlosami tez mialam,ale moze akurat Tobie beda pasowac.Z tego co widze,duzo kobiet jest zadowolonych:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach