Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka__sobie

Jaki zabieg u kosmetyczki na TŁUSTA cerę, z przebarwieniami po wyciskaniu??

Polecane posty

Gość taka__sobie

Czasem coś wyskoczy, czasem coś większego ;) jednak najorzej jest z bliznami chyba nigdy nei przestaneużywać podkładu :(

Witam. Mam ten sam problem i też nie wiem na jaki zabieg się wybrać. Ale wiem jedno. Na pewno nie do kosmetyczki tylko do dermatologa!!! Kosmetyczka może tylko pogorszyć sprawę. W gabinetach dermatologicznych też robią zabiegi.

Gość missybilka
dermatolog estetyczny, np peeling kwasami, ale to dermatolog zadecyduje co dla skóry jest najlepsze. Niestety koszt zabiegu i pielegnacji skóry tuż po kosztuje sporo.

Gość taka__sobie
Byłam wczoraj u kosmetyczki i zaproponowała mi zabieg mikrodermabrazji (dobrze piszę?) pytała jak stare są przebarwienia i powiedziała, że może nawet jeden zabieg wystarczyć. A dermatolog?? Byłam u dermatologa to przepisała mi stertę kosmetyków za pożal się boże prawie 200zł !!!!!!!!!! A ja mam dość męczenia sie z kosmetykami, ileż można??! Jaka różnica między zabiegiem u dermatologa a u kosmetyczki? Ja poprostu marzę o tym, żeby już nie szukać, nie próbować, nie męczyć się z moją cerą. Żeby w końcu od kilku lat wyjść do ludzi BEZ PODKŁADU.

różnica jest taka, że dermatolog ma uprawnienia do wykonywania zabiegów z wyższym stężeniem kwasów i z reguły ma większą wiedzę niż kosmetyczka. póki co, kup sobie w aptece Acne Derm i używaj go na noc, a na dzień kup krem z wysokimi filtrami UV. i nic nie wyciskaj.

Gość sossenkaa
A może zna ktoś stronę/y o takich zabiegach, ZDJĘCIACH PRZED I PO

Gość taka__sobie
JUSTA ja mimo cery mieszanej często źle reaguje na kremy, juz sama nie wiem czym nawilżać buzię. Jestem poprostu wyczerpana dbaniem o nią i szukaniem odpowiednich kosmetyków, zakrywaniem wszystkiego podkładem... kto tego nie przeżywa nie wie jak to jest :( Nikt chyba nie zrozumie jak to jest gdy przychodzi słońce, lato dziewczyny pięknie opalone a ja podkład na twarzy bo bez niego ani rusz. wiecznie z tą tapetą... marzę o gładkiej buzi z którą bez wstydu będę mogła wyjść na ulicę, szczęściem dla mnei byłoby wyjechać nad morze, wodę i sie opalać, nie bać sie, że kotś zaraz cię chlapnie i podkład sie zmyje..

Gość crazy love
A jak sobie radzicie z przebarwieniami po wyciskaniu??

Gość taka__sobie
No własnie ja sobie nie radzę i dlatego chcę iść na jakiś zabieg złuszczający do kosmetyczki.

Gość wiem że to trudne
ale powinnyście przestać używać podkładów, kosmetyków jak najmniej i jak najprostsze, łykać witaminy i minerały. jeśli nie ma jakiegoś pasożyta, z hormonami jest wszystko w porządku to cera powinna się wyrównać.

Gość wiem że to trudne
aha, myć twarz wodą przegotowaną, można parzyć sobie ziółka do przemywania - np lipa i rumianek łagodzą zaczerwienienia, melisa odpręża cerę, róża nadaje koloryt. zioła oczywiście z porządnej firmy typu herbapol albo nie w saszetkach tylko w całości. zrezygnować z częstych peelingów - oczyszcza się niby cerę ale i zdziera jej naturalną ochronę, której żaden krem nie przywróci. wypróbować do peelingów płatki owsiane, drożdże. jak naj mniej chemii i jak najzdrowsze odżywianie.

witam ja mialam zabiegi i u dermatologa i u kosmetyczki , pierwszy kosztowal 100 zl lekarz posmarowal mi twarz jakims kwasem czy cos w tym stylu troche bolalo uczucie takie jakby ktos wbijal ci w buzie igly ale nie bylo zle , przez tydzien nie moglam wychodzic z domu bo skora mi schodzila ale efekt ok nie pozbylam sie wszystkich przebarwien i blizn ale staly sie one troche mniej widoczne a buzia byla bardzo gladka lekarz powiedzial ze trzeba wykonac kilka zabiegow ale brak czasu przeszkodzil mi w tym wiec postanowilam wyprobowac zabiegu u kosmetyczki czyli mehcaniczna dermabrazja scieranie skory diamencikami koszt 200 zl ponoc juz po pierwszym zabiegu widac poprawe ja nie zauwazyla zadnej wrecz przeciwnie buzia wygladala jeszcze gorzej niz przed zabiegiem po wszystkim kosmetyczka nalozylaa mi cos na buzie myslalam ze to jakis krem ochronny a ona wysmarowala mnie jakims pudrem, fluidem po czym moja skora strasznie sie swiecila i wyszly wypryski myslalam ze tak ma byc wiec zapisalam sie na drugi zabieg i kolejne 200 zl wyrzucone w bloto nigdy w zyciu nie wygladalam tak zle jak po wizycie u tej kosmetyczki cera tak mi sie pogorszyla ze nic tylko usiasc i ryczec , wiec z mojego doswiadczenia wiem ze nastepnym razem zdecyduje sie na zabieg u dermatologa mniejsze koszty lepszy efekt pozdrawiam

Gość taka__sobie
Armacell wystraszyłaś mnie :( to co ja mam robić???? Dermatolog do du*y została kosmetyczka, za mikrodermabrazję 130zł ...

Gość taka__sobie
Do wiem że to trudne ---------->> gdybyś zobaczyła moją buzie bez podkładu zrozumialabyś dlaczego MUSZĘ go używać :( ...

Gość missybilka
taka_sobie wybierz sie do deramtologa estetycznego, nie zwykłego. Nie każdy się na tym zna. Napisz skąd jestes może ktos Ci poleci kogos z twojej okolicy, sama widzisz jak to z kosmetyczką. Ja bym nie ryzykowała, poza tym co to za peling z diamencikami?? Najpierw trzeba ocenic stan skóy i problemy z nia. Np dla cery naczynkowej nikt kto ma pojecie nie uzyje kwasów której tej cerze zaszkodzą, a sa takie. Tylko najpierw musi to zdiagnozowac i tyle.

co do diamencikow to sa one wypychane pod cisnieiem z urzadzenie ktore zakonczone jest czyms co przypomina marker kosmetyczka jezdzi tym po twarzy

Gość missybilka
to tak jak myslałam to nie jest pewnie dla wrażliwej skóry

Gość _PiĘkna Cera_
Kup sobie maseczke z Clinique o nazwie Total tournerand czy jakoś tak jet super .Zmiany po krostach ci znikną a do tego super rozświetla i wygładza.

mam ten sam problem, wczoraj byłam u kosmetyczki i juz Wam pisze co ona powiedziała. zabieg kwasami: najpierw 120 zł na kosmetyki, które trzeba używać 2 tygodnie przed zabiegiem. pozniej co najmniej 5 zabiegów kwasami (80 zł kazdy) a jak nie bedzie poprawy, to kolejne 5 zabiegów. hmm super. za drogo jak na studentke :( a na koniec jeszcze mnie pocieszyla, ze pozniej tezjeszcze trzeba stosowac spocjalne kosmetyki za okolo 200 zł

Gość gość
jako kosmetolog z wiloletnim stażem pracy niestety wiem że dermatolodzy często nie znają sie tak na skórze jak kosmetolodzy i ani kremy ani żele nie pomogą w usunięciu przebarwień ani zmian tj. prosaki. Niestety jest to ładowanie pieniędzy w błoto. Jeśli nie ma zmian ropnych najlepiej sprawdza sie mikro z kwasami które smialo może robić każda doświadczona kosmetyczka. Ważna natomiast w pielegnacji domowej jest konsultacja kosmetologa aby odpowiednio dobrac kosmetyk po zabiegu ponieważ kazda skóra potrzebuje czego innego