Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość aurinko5
Tortilla---- nie ma za co,ciesze sie jezeli moglam Ci jakos pomoc.

Gość plamkabianka
Hei joasia1204 Ja od dwuch dni juz nic niekrwawie moze jedna kropeczkach na bieliznie. Za 2 dni mam tydzien przerwy i powinnam dostac okres mam nadzieje z epo nim bedzie okey, bo tez czekalam az ustapi krwawienie zeby wziasc tabletki odpochwowe clotrimazolum i krem. Jakby tego bylo malo to od dwuch lat niemoge sie wyleczyc z drozdzaka i tego typu ciaglych bakteri co sie wylecze to znowu wraca.... A mocne masz to krwawienie? A mialas juz tydzien przerwy jak nie to kiedy masz mniec? Jestem ciekawa co poradzi ci lekarz. Daj znac co ci powiedziala lekarka.

hej, chcialabym przeczytac opinie osob, ktore biora Yasminelle juz od dluzszego czasu, a wczesniej braly Yasmin...Ja od dwoch lat zazywam Yasmin, bez zadnych skutkow ubocznych. Wrecz wspaniale samopoczucie, idealna cera, brak klopotow z waga, hustawkami nastrojow,brak napiecia przedmiesiaczkowego i oslabienie krwawien miesiaczkowych. Chcialabym wiedziec jakie macie spostrzezenia- czy mniejsza dawka hormonow w Yasminelle, wplywa w sposob niepozadany na samopoczucie, pogorszenie cery..czy nie zauwazylyscie zadnych roznic pomiedzy Yasmin a Yasminelle?

Gość Ivain
Hej! --->Lilly_lu myślałam że u Ciebie lepiej, ale powiem Ci że u mnie syfki, skóra sucha że niczym nie mogę sobie poradzić, a dodatkowo jakaś taka zaczerwieniona. Ja mam problemy z naczynkami i bardzo się boję że ich stan się bardzo pogorszy przy dłuższym zażywaniu tabletek:(W czwartek idę do gina i jak nadal mi będzie wciskał że to są super tabletki to mu chyba podziękuje za współpracę i poszukam innego. --->Tortilla dzięki za tą informację o żyłach, ja to zauważyłam przy 2 opakowaniu ale stwierdziłam że może przesadzam, bo ja mam bardzo jasną skórę no to je widać. Moja babcia ma okropne żylaki i ja nie chcę ich mieć tylko dzięki tabletkom, a te niebieskie żyłki wyglądają podejrzanie. Chyba się pożegnam z Yasminelle :(

Gość Kicia123
Elo wszystkim mam takie pytanko czy mozna pic alkohol przy braniu tab yasminelle bo alkohol jak slyszalam obniza dzialanie tabl anty a i kiedy najlepiej brac o jakiej godz czy moze to nie ma zadnego znaczenia? Pozdro:)

Gość amelia81
Ile kobiet tyle opinii. ja biorę o 21 i mi osobisie ta godzina i pora bardzo odpowiada. Ponoc mniej odczuwa sie działania niepożądane, ale tak naprawdę różnie z tym bywa. Co do alkoholu, to można pić. Tabletka przeciętnie whłania się 3-4 godziny. Nawet jesli zwymiotujesz po tym czasie jesteś chroniona. Ale oczywiscie nikt Ci nie da 100% gwarancji, że ma rację!

Gość aneczka*84
Ja bralam Yasminelle miesiace, przeszlam na Mercilon.Na yasminelle mialam cagle plamienia, ktore przerodzly sie w uporczywe skrzepy.Straaaasznie i=niehigienicznie to wygladalo, upaprane majtki kazdego dnia, po seksi mnostwo tego wychodzilo ze mna, obrzydliwe i glupio mi bylo przed facetem nawet.PO mrcilonie zankly te objawy, ale kazdy bedzie mial inne odczucia po tabletkach.

Gość oprah
Witam!! Muszę się Was poradzić. Otóż mniej więcej od tygodnia czuję dziwny ból trudno to nazwać bólem ale jakieś dziwne uczucie w śródstopiu prawej nogi. Obawiam się że jest to spowodowane przyjmowaniem tabletek. Za dwa dni kończę drugie opakowanie i zaczynam przerwę. Czytałam że któraś z Was też tak miała. Innych skutków ubocznych nie obserwuję.

Gość mam problemmmmmmmmmmmm
Zauważylam na bieliznie jasne mokre plamy, które zazwyczaj miałam podczas dni płodnych. CZY JEST TO MOZLIWE ABY MIALA DNI PŁODNE BIORAĆ TABLETKI?? Jesli nie to co moze być przyczyną tych plam? Jestem dziewica, na weekend wyjeżdzam z chłopakaiem nad jezioro i planujemy seks, boje sie ze tavletki mi nie dzialaja.

aneczka*84 ---> i tu jest dowód na to jak każda z nas jest różna.. ja np właśnie z Mercilonu musiałam przejść na Yasminelle.. bo po mercilonie miałam plamienia ciągłe (i to w 4 opakowaniu), bóle głowy, byłam strasznie senna i obolała i mdliło mnie.. a przy yasminelle brak jakichkolwiek skutków ubocznych. i tu wiadomość do wszystkich dziewczyn: na prawdę.. nie patrzcie na to co piszą dziewczyny.. jak się każda z nich czuje itd.. bo każda z nas jest inna i każda będzie reagować inaczej na dane tabletki. jedyne wyjście aby się przekonać jak reaguje nasz organizm, to po prostu spróbować. pozdrawiam :)

mam problemmmmmmmmmmmm ---> przezroczysty, galaretowaty śluz? ciągnący się taki? musisz pamiętać, że tabletki zmieniają wygląd wydzieliny z pochwy.. więc może ona wyglądać nieco inaczej niż zwykle podczas dni niepłodnych..

Gość plamkabianka
Do Guji. "...Zaczęłam dużo czytać być wścibską bo przecież to chodzi o mnie i wyczytałam że z powodu podwyższonej obecności estrogenu o 66% zwiększa się ryzyko zachorowania na raka piersi a co jeszcze to czas pokaże ..." Czesc popieram cie w 100%. Ja biore tabletki antykoncepcyjne yasminelle czyli mowmy sobie prawde hormomy. Biore je dlatego ze mialam bardzo niski poziom estrogenu z taka mala iloscia niemogabym zajsc w ciaze wiec musze wlasnie tabletkami wyrownac ten poziom. Owe tabletki musze brac okolo roku zeby hormony doszly do normy... Moj lekarz to naprawde dobry fachowiec milam wczesniej robieoen badania na krzepliwosc krwi, dokladne USG i dokladny poziom hormonow i na tej podstawie dopasowane tabletki. To bylo od mojej strony osoby z problemami hormonalnymi. A co z kobieta ktora taka anctykoncepcje hormonalna bierze tylko jako zabezpieczenie przed ciaza? Z tego co czytam co wypisuja dziewczyny na foru to malo jest lekarzy co robia badania na krzepliwosc krwi i badania hormonalne przed podaniem antykoncepcji hormonalnej. Moj lekarz mowi ze stad sa przypadki nawe smiertelne, z braku wlsnie takiech prostych badan. Wezmy teraz przyklad ze dziewczyna dostaje od lekarza tabletki bez badan, okazuje si ze ma zaduzy poziom estrogenow.. i juz to moze sie zle skonczyc. Dlatego ja nigdy wczesniej niebralam hormonow czyli antykoncepcji hormonalnej ani nie bede bral jak niebedzie mi ona potrzebna, bo teraz uzupelniam niedobro estrogenow a jak bede miala juz dobry poziom to niemam zamiru ich brac bo nadmiar estroegnow nikomu niesjet potrzebny. Jak mozesz to przesli mi jakies linki tego co znalazlas w necie na wlsnie ten temat. Dzieki i pozdrawiam serdecznie PS. Sorki ze sie tak rozpisalm , ale mnei tez interesuje sprawa :)

Gość I co...
"Mi się okres spóźnił 3 dni. Zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Tak samo drugi i trzeci. A teraz czekam na potomka, który zawita w lutym. A niby brałam reglarnie pigułki (Logest) od 4 lat. Nigdy żadnej nie zapomniałam, miałam nawet budzik nastawiony na 21.00 żeby nie zapomniec... NIe wiem co się stało i jakim cudem... Do tej pory nie moge wyjść z szoku... Jestem chyba tym pieprzonym 0,1 % ... Trudno..." To jest z innego forum przeczytałam i mam obawy. Nie kocham się na całość ale przerywany chlopak konczy poza mna.

Gość Marissa *
Ja tez dopiero zaczelam brac i rowniez baaaaardzo dlugo zastanawialam sie nad korzystna pora i wybralam w koncu taka o ktorej bede pamiatac czyli zaraz po powrocie ze szkoly... duzo dziewuszek wypowiada sie ze najlepiej wieczorkiem:) ja jednak biore pod uwage swoje zapominalstwo i przyjmuje miedzy 16 a 17 :)

Gość Marissa *
Ja tez dopiero zaczelam brac i rowniez baaaaardzo dlugo zastanawialam sie nad korzystna pora i wybralam w koncu taka o ktorej bede pamiatac czyli zaraz po powrocie ze szkoly... duzo dziewuszek wypowiada sie ze najlepiej wieczorkiem:) ja jednak biore pod uwage swoje zapominalstwo i przyjmuje miedzy 16 a 17 :)

Gość Marissa *
I powiedzcie ze nie slyszalyscie o zajsciu w ciaze po nich...

Gość . . .
apropo bólu nóg,to od wczoraj zauważyłam w prawej nodze i stopie lekki ból,takie jakby rwanie czy tam dretwienie. nie mam zadnego obrzeku,ani nic. jestem po 11 dniu brania i dopiero teraz coś takiego mi wyskoczyło. mam pytanie do AURINKO powiedz co tam trzeb brac,by takich skutków nie było,wiem że to pisałaś,ale widziałam,że coś jeszcze radziłaś i chciałabym tak jakoś tą wiedze usystematyzowac. jeżeli planuje bra y. pzrez dwa,trzy miesiace to jakie jest zagrożenie zakrzepicą i jakimis zmianami w żyłach? niestety zauważyłam też zmiany w moim stanie psychicznym,od tygodnia płącze z byle powodu i wmawiam sobie głupoty...jakaś paranoja mnie dopadła ;) mam nadzieje,że te zmiany sa chwilowe do momentu osiagnięcia stabilizacji z tymi hormonami. pozatym polecam y.

Gość do dziewczyn stosujacych
czy ktoras z was zaszla w ciaze biorac yasminelle regularnie?? bardzo wazne to dla mnie!!! prosze wypowiedzcie sie jesli cos wiecie.

plamkabianka ----> jak bierzesz hormony w tabletkach, to organizm nie wytwarza własnych hormonów! wiec nie będzie tak, że jest ich za dużo.. może być - owszem.. ale tylko wtedy gdy tabletki są źle dobrane.. bo jednym z działań tabletek anty jest zatrzymanie wytwarzania hormonów.

Gość aurinko5
.......... --------- zagrozenie jest zawsze ale naprawde male,najbardziej sa narazone kobiety ktore maja zylaki badz tendencje do nich.Kazde tabletki anty. zageszczaja krew dlatego uwidacznianie zyl jest normlanym objawem,trzeba tylko obserwowac czy nie robia sie tak zwane pajaczki.Ruch jest bardzo zalecany.Ja raz dziennie biore aspiryne zeby ta krew rozrzedzic.Kwas acetylosalicylowy rozbija plytki i w ziwazku z tym zapobiega tworzeniu sie skrzepow.Tylko bron boze nie mozna lykac aspiryny razem z tabletka anty.Tabletki tez bardzo wyplukuja jony czyli potas i magnez czego objawem sa drewtienia i skurcze miesni wiec musisz lykac tabletki z magnezem i potasem - najlepiej aspargin.Pamietaj ,ze zmiany zapalne nie robia sie w dwoch nogach tylko w jednej.Wiec obrserwuj czy nie ma obrzeku,zaczerwieninia w okol jakiegos odcinka zyly,bolu nasilajacego sie przy chodzeniu i goraczki.To chyba wszytsko co mozna napisac w temacie nog.

Gość mirka20
Witam, nie wiem czy powinnam się martwić ale strasznie mi powiększyła się żyła na stopie. Przy dotyku odczuwam ból. Cała stopa mnie boli. Przede mną jakaś osoba też pisała o żyle. Co powinnam robić?? Odstawić tabletki? Do gina trzeba czekać 3 tyg. Poradźcie proszę:P

Gość aurinko5
mirka20--- pojdz do lekarza rodzinnego on najlepiej bedzie wiedzial.Bo tak naprawde moze to nie byc nic grozniego ale najlepiej bedzie jak lekarz to oceni.

Gość 26 WIS
MAM PROBLEM----> PROSZE O ODPOWIEDZ skonczyłam dziś pierwsze opakowanie tabletek , a mój brzuch od dwóch dni jest jak balon , poprostu tak nadety i twardy , czy któras z Was też ma takie obajwy ???? bardzo proszę o odpowiedz , boje sie ze to moze być ciąza , kochałam się z chłopakiem tylko w 9 dniu brania tabletek , nie wiem czy to mozliwe zeby po takim czasie ( ok.2 ch tygodniach az tak brzuch sie zmienił gdyby to była ciążą,,,,,) boję się , czy istnieje prawdopodobienstwo , ze jestem w ciazy ?? bralam tabletki regularnie o stałej porze , nie zdazyło mi sie zapomniec.....czekam na krwawienie w tyg.przerwy oby nastąpiło....

Gość plamkabianka
Do dzeminki. Ale ja te tabletki hormonalne biore wlsnie po to zeby uzupelnic brak hormonow. Mam je brac okolo roku czasu zeby uzupelnic niedobor estrogenu, bezktorego jak jest zaniski poziom kobieta jest nieplodna. W ciagu tego roku mialam juz raz robione badania hormonow i poziom estrogenow u mnie wzrosl ,ale jeszcze zamalo. Jak skoncze ta kuracje hormonalna to lekarz powiedzial ze moje hormony sie unormuja bo uzupelnimy niedobor estrogenu. Wiec to jest troche sprzeczne z tym co piszesz

Gość aurinko5
26 wis--- juz chyba przerabialysmy ten problem...zarodek naprawde tak szybko nie rosnie.To sa wzdecia,bardzo normlane na koncu i poczatku cyklu.Popij sobie activie przez pare dni i wszysto wroci do normy, a pare dni po okresie juz na pewno. Plamkabianka--- biorac tabletki hamujesz fizjologiczne wytwarzanie hormonow przez orgaznim. Twoj orgaznim nie jest wstanie wyprodukowac wystarczajacej ilosci hormonu dlatego bierzesz tabletki,one Ci ten poziom po pewnym czasie wyrownaja.Dzemika ma racje....

Gość ALAAAAAAAAA
Jak brać tabletki bo biore 1 raz jeśli dostane okres np w środe a blister zaczyna sie od napisu poniedziałek.Co wtedy z tymi dwoma tabletkami z pn i wt jesli wezme środowa??Kiedy je wziąć?pomożcie

Gość aurinko5
ALAAAA ---- moze wyrzucasz do kosza? A tak na powaznie bierzesz w srode i idac strzalkami bierzesz wszystkie po kolei...

Gość 26 Wis
dziękuje Ci ślicznie Aurinko , jesteś moją ,,pocieszycielką " mam nadzieję , ze jest jak mówisz .... dziękuję za porady ! pozdrawiam :*

Gość atak grypy zołądkowej
hej! mam pytanko;] w trakcie przerwy 7dniowej mialam grype zoładkowa. czyli wymiotowalam i mialam ostra biegunke. jezeli to chorobsko wystapilo u mnie w trakckcie przerwy kiedy nie bralam tabletek, czy skutecznosc yasminelle zostala zachowana? wydaje mi sie ze tak, no bo nie mialo mi sie co wchlaniac. ale nie wiem czy nie wyplukalam ze swojego organizmu pozostalosci wczesniejszych tabletek. prosze pomozcie :)

Gość amelia81
Nie martw się na zapas, Twoja ochrona przezciążą nadal działa.