Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość teraz ja pytam.
i jak samopoczucie po tych tabletkach? już ktoś tu zmieniał yasminelle na te tabletki i dość był zadowolony...wiem,że nie powinnam pytaćo konkurencje na forum o yasminelle,ale moze komuśteż to się przyda.

🌻 mniejsza o żylaki 🌻 androgenizacja - czy zmniejszaja się jej objawy? (zwłaszcza jezeli na kogos nie dziala diane35) Przysięgam, już wolę mieć żylaki niż taką wstrętna cerę. 🌻

Kasiu, mercilon nie jest już antyandrogenny i zawiera większą dawkę niz Yasminelle. Porównaj skład.

mercilon estrogenu ma tyle samo czyli 0,02 progesterony ma 0,15 a yasminelle 3 ( z tym że w yasminelle jest to ten rodzaj progesteronu ktory nie zatrzymuje wody w organizmie wiec musi go tyle byc, tak samo jest w yasmin)

teraz ja pytam. - nawet nie mów o jakichs wahaniach nastroju... mialas tak, ze plakalas codziennie? i bez tabletek tak mam, lekarz mowi ze pigułki to będzie dla mnie proteza jajnikow, bo moje nie pracuja. Miałam bardzo niskie żeskie hormony.

Moniak - musi być, bo jak sama mówisz - to INNY progesteron. Nie tylko nie zatrzymuje wody ale działa antyandrogennie. Gdzieś czytałam, że to pochodna spironolu (nazwa troszke inna ;), a wiecie co to jest.

i ten progesteron w starszych tabletkach jak mericoln, diane itp chyba moze dzialac wrecz androgennie, bo na diane mialam bardzo nasilony lojotok.

ja bralam na poczatku diane 35 bo myslalam ze pomoze mi w nadmiernym owlosieniu ale nie pomoglo a na dodatek na twarzy mialam takie pryszcze ze to nie do opisanianastepnie yasmin i yasminelle i nie zauwazylam zeby ktorekolwiek wplynely na owlosienie ( lekarz powiedzial ze to nic nie da a jest gin-endokrynologiem)zmienilam na mercilon, ma barzo malo hormonow oraz podobno minimalnie dziala androgennie, tez nie widze roznicy

a wlasnie ze diane to ma dzialac odrotnie, jest LEKIEM na owlosienie,pryszcze i tluste wlosynie ma porownania miedzy diane a mercilonem

Ja się za bardzo nie wypowiadam brałam tylko Mercilon i od 6 dni biorę Yasminelle dla mnie mercilon to zupełna klapa:-(

Gość Zadowolona+
Yasminelle biore od tygodnia to sa moje pierwsze tabletki.Czuje sie normalnie ,tak samo jak przed rozpoczeciem terapi...:)Troszke jeszcze sama nie mam 100% -ego zaufania i troszke sie boje gry facet konczy w srodku...ale lekarze maja przeciez wiedze na ten temat ...Pozdrawiam i polecam=*pa

Gość daniela
mam pytanko.... czy alkohol oslabia działanie yasminelle?? teraz są wakacje... imprezy... wiadomo jak to jest... moge czuc sie zagrozona podczas sexu z moim facetem?

Gość teraz ja pytam.
OPEN-UPPP --> uwierz mi kochana,że mam tak ;) owszem przed tabletkami byłam niestabilna psychicznie,że się tak ładnie wyraże,związane było to głownie z napięciem przed miesiączkowym ale teraz to już poprostu przechodze samą siebie,nie mam teraz pms'u więc to napewno nie od tego. daniela --> alkohol nie wpływa na działanie tabletek,musisz jedynie uważać na ilość jaką spożywasz by nie doszło do wymiotów w ciągu trzech-czterech godzin od zażycia tabletki.

Gość daniela
ojej oby tak było.. dzięki wielkie...:)

Gość teraz ja pytam.
daniela --> jest to jedno z najczęściej zadawanych pytań. więc jeżeli kilkanaście/kilkadziesiąt dziewczyn niezależnych od siebie tutaj i na innych forach odpowiada w taki sposób to tak jest,więc się nie martw tylko korzystaj z życia ;) udanych imprez!

Kasiu - bo Yasmin jest za slaby na owłosienie. Często pigułki bierze się z antyandrogenem do tego. Zapytaj lekarza. No właśnie... Diane MA działać antyandrogennie. A na mnie działała wręcz odwrotnie!!! Załamałam się po 3 m-cach i odstawiłam. To było jakieś 2 lata temu. Od tamtej pory mam uraz. Wyobraź sobie, że na diane mialam lojotok na piersiach! teraz ja pytam. no to chociaz tyle, ze napiecie znika :) nie puchnie sie juz?? ja puchne jakies 2 tyg przed okresem. a nie do zniesienia jestem przez caly cykl. mysle ze po diane to mialam to zalamanie przez pogorszenie cery, zamiast poprawy. moje leki: -yasminelle -siofor - tez na cere

Gość grusia
dziewczyny ja mam owłosienie na plecach dośc widoczne i co można z tym zrobic?? I wąsik też mam :/

Gość grusia
tylko?? myśłałam że jakieś hormony

Gość daniela
ojj depilacja laserem bardzo kosztowna...:/ mozna podac sie tańszej ale długotrwałej kuracji.... depilacja woskiem , ja tez miałam wąsik depilacja woskiem tak mi go osłabiła ze zniknął całkowicie... z plecami bedzie tak samo , oprocz wosku odrastajace włoski osłabiaj pare razy dziennie woda utlenioną...

nikt Ci nie da gwarancji ze po odstawieniu hormonow znowu nie wyrosną Ci włosy

Gość justynia
Hej dziewczynki :*** Dziś pierwsza moja tabletka anty w życiu... Chyba zemdleję z wrażenia :) Chciałabym troszkę schudnąć, no i żeby cera mi się poprawiła... Trzymajcie kciuki !

Gość nowai22
"Pominięto jedną tabletkę w tygodniu 1. (...) Jeśli odbyło się stosunek w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki (...) trzeba zdawać sobie sprawę że istnieje ryzyko ciąży" To jest cytat z ulotki. Powiedźcie mi jak mam to rozumieć??? Tzn że jakbym np zapomniała tabletki dzisiaj (i nie zażyła jej w ciągu 12 h) a tydzień temu (np w poniedziałek) był stosunek to mogę być w ciąży? Pytam oczywiście teoretycznie...bo nie bardzo to rozumie...

Gość paulinka..
Nowai22 Mnie też to bardzo własnie zastanawia. jak zauważyłam jest dużo rzeczy w ulotce napisane językiem lekarskim i jest to dla mnie nie zrozumiale. mam nadzieje że jednak tak nie jest. bo jak bym gdzieś kiedyś zapomniałą to nie wiem...

Gość paulinka..
A tak po za tym ponawiam moje pytanie. myslicie że już bez niczego tzn bez żadnego innego zabezpieczenia moge sie kochcać.??? bo wydaje mi sie ze prawidłowo stosuje tabsy. ta sama godzina. nie pije zadnych innych lekarstw i nic co by zawierało dziurawiec. a tak po zatym to mnie juz huśtawka nastrojów sie poprawiła...:)

Nie znam się na antykoncepcji, bo mnie to nie dotyczy. Także nawet nie czytam na ulotce. Do tego palę papieroski i piję alkohol kiedy zechcę :classic_cool::classic_cool: Paulinko - po jakim czasie minely Ci nastroje depresyjne? grusia - na takie problemy bierze sie dodatkowo do pigulek anty srodki antyandrogenne. Ale to juz lekarz, takze nie podaję nazw. Dopiero wtedy zabiegi laserem nabierają sensu, bo włosy nie odrosną. Sama nie mam z tym problemu. Ale czytałam trochę na ten temat przy problemach z cerą, że ustępują przypadkiem :) przy leczeniu włosów.

Co to jest ten DROSPIRENON ??? Macie jakieś bliższe informacje, oprócz tych... reklam w necie? :-/