Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość CZYTAJCIE-------ssszalonaaa
być może mam dziwne odczucie, ale ktoś tu nam psuje krew..... o ryzyku zakrzepicy wie każda z nas ( bo chyba wszystkie przeczytałyśmy te ulotke, nie??) poza tym jak by nie było lekarze nie wypisują tabletek na widzi mi sie pacjentki " a ja panie doktorze chce Yasmin!".... no bez żartów..... a gdyby tabletki były śmiertelne to zakazano by ich rozprowadzania..... rtozmawiałam o tym dzis ze swoim gin... stwierdził że wszystko jest możliwe, ale żeby śmierć??? to musiał być jakis niepoważny lekarz, albo pacjentki, które nie zwracały uwafgi na swoje zdrowie tylko na to żeby sie zabezpieczyć..... ja biore yasminelle 2 miesiące..... żyły są bardziej wydoczne to prawda, ale nic poza tym..... a już teraz dostałam skierowanie na badania, żeby sprawdzić, czy się dobrze przyjęły i czy nie wojują za bardzo w moim organizmie..... WIEC WSZYSTKO JEST BEZPIECZNE BYLE Z GłOWą TEGO STOSOWAć....

Dziewczyny, kolezanka która wkleiła ten artykuł nie chce chyba nam robić po złości tylko doradzić. Tyle, że część z nas (mam nadzieje ze wieksza) jest chcoiaż w czesci swiadoma ewetualnych powiklan. Ja mam pytanie odbiegajac eod tematu. Bo mam problemy z zołądkiem. jestem w połowie 3 blistra i z wczesneijszych realjci wiem ze w tym okresie pojawiaja sie najczesciej skutki uboczne. Mi spało libido, trądzik nie zmalał, piersi napeczniały i nie wiem czy może te moje mdłości i bóle brzucha też nie sa jakims dzialaniem na skutek tabletek. Czy któres z Was miały mdłosci od yasminelle? Nie bardzo wiem co mam robic. Nie pomagają mi zadne lekasrtwa, herbatki, sucharki, a męcze się. I nie wiem czy nie isc do swojej lekarki z prośba o zmiane tabletek.

Gość Plamkabianka
Przepraszam bardzo jak kogos urazilam czy " czy zepsulam krew" taki neibylo moj zamiar. Uwazalam tylko ze o takim czyms warto poinformowac , zebysmy niebagatelizowaly skutkow ubocznych...bo moze byc zapozno... wiem ze wszyscy wiedza co pisze wulotkach ale niewszystkie dziewczyny ida do lekarza jak dostana dusznosci np.czy inny skutek ubocznych... A to co pisze "CZYTAJCIE-------ssszalonaaa" , ze lekarz nieprzypisuje tabletek na widzimisie to troche niema racji bo widzocznie tak jest w niektorych przypadkach np. to o co pytala sie "saszulek" jakie badania tzeba z robic( a te pytanie juz troche zapozno bo ona juz beirze te tabletki) lekarz niezrobil jej zadnych badan z tego wynika tylko wypsisal recepte od tak sobie......

Do Plamkabianka ----> nie jest tak zle z tym moim lekarzem, bo mialam robione badania, tylko sama do konca nie wniknelam jakie, na pewno proby watrobowe i cos jeszcze tylko juz nie pamietam, gdzies mam skierowanie na badanie krwi, tylko ze tam sa same skroty, a nie chcialo mi sie w necie grzebac, wiec liczylam na pomoc. A lekarz mi wszystko tlumaczyl, tylko to byl taki czas, ze glowke mialam zajeta czyms innym i nie pamietam:D Poza tym lekarz przeprowadzil dosc gruntowny wywiad ze mna:) choc musze przyznac zebadan hormonow nie robilam:) czy moge zrobic teraz? czy jak cos bedzie nie ak to i obecnie wyhdzie? oczywiscie wszystko robie prywatnie, wiec nie jest to tani interes:P To moze jednak sie dowiem jak powinny te badania nazywac?? z gory dzieki:) i fajnie ze sie tak o siebie nawzajem martwimy:*

do Plamkabianka ----> z calym szacunkiem, ale nie podawaj mojego przykladu jako kogos kto ma zlego lekarza, ja po prostu chcialam wiedziec czy jakies badania powinnam zrobic teraz, a powiem wiecej moja pani doktor zalecila mi kilka badan po tych 3miesiacach, a ja sie chcialam dowiedziec czegos konstruktywnego od Was, ale widze ze lepiej poszukam na wlasna reka,jakie badania mam zalecone, a jkie jeszcze ewentualnie mi sie jeszcze przydadza. Jeszcze raz powtarzam PRZED PRZYPISANIEM MI TABLETEK LEKARZ ZLECIL BADANIE KRWI m. in. prob watrobowych, OBEJRZALWYNIKI oraz PRZEPROWADZIL ZE MNA GRUNTOWNY WYWIAD m. in o chorobach w rodzinie, o moich chorobach, zylakach, cyklach, krwawieniach itd.

A jeszcze tak dodam, bo troszke zaglebilam sie w Internet(choc bardzo tego nielubie ) to mialam miedzy innymi robione badanie APTT ktore jest jednym z badan na oznaczenie krzepliwosci krwi i wynik mialam bardzo dobry. pozdrawiam

Gość młoda położna
saszulek --- co do pytania na temat rodzaju badan to koagulogram i poziom plytek.

Gość Plamkabianka
Do saszulek W takim razie przepraszam Cie najmocniej z twojej pierwszej wypowiedzi wycignelam bledne wnisko, bo nic niepisalas ze mailas robione jakies badania, myslam ze skoro sie pytasz jakie badania masz zrobic to wogle neimasz pojecia o jakie chodzi. Ale to bylo tylko moje bledne zrozumienie twojej wypowiedzi, poniewaz wiele dziewczyn pisze tu na forum ze niemaialy robionych zadnych badan tylko wypisane tabletki od tak sobie. Nawet pisal tu kiedys jedna dziewczyna ze tata ginekolog wypisal jej te tabletki i nierobila zadnych badan... Wiec dla mnie to poprostu nieodpowiedzialne....Dlatego chce poprostu przestrzec dziewczyny ze powinny wymagac badan od swoich lekarzy bo to naprawde bardzo wazne.... Ps. jeszcze raz bardzo cie przepraszam, ale naprawde wkurza mnei ze ktos podchodzi do tych tabletek jak do witaminek, stad moje wkurzenie ktore przypadkiem wyszlo na ciebie.....

Gość Plamkabianka
Do saszulek A tak z ciekawosci , bo pisalas z e chodzisz do lekarza prywatnie, ile placisz za lekarza i wslnei t akie badania. Ciekawi mnie jakie ceny czy nie place za duzo.... Ja place 100zl za wizyte w tym jest tez cytologia, usg dopochwowe i przez brzuch i badanie bakteri. Za badanie krwi na czas krzepniecia i prub watrobowych placilam 30zl, a za badanie hormonow tez 35zl. Chodze do lekarza w Gdyni. http://www.krzysztofmiskiewicz.ginweb.pl/gabinet.htm A ile wy dziewczyny placici za lekarza i badania?

Gość aniii84
witam wlasnie skonczylamn brac pierwszy blister jestem juz w 5 dniu nie przerwy..i nadal nie d ostalam miesiaczki...???hmm........jutro robie test..jesli nie bede to ginekolog sie klania....napisze wam relacje.

Gość Kędziorek
cześć Kobietki :* wczoraj wieczorkiem troche sie neczytałam Waszych wypowiedzi i dzięki nim jestem bogatsza o wiele informacji ...:) dziekuję Wam !! jak pisała wcześniej własnie zaczynam brać Yasminelle, a dokładnie no własnie...z Waszych dośwaidczeń wynika, że najlepiej jest wziąć pigułę wieczorkiem aby uniknąć bólu głowy i mdłości.pomyślalam, że zrobie tak samo, zwłaszcza, że wcześniej brałam np ziołowe leki wieczorem i jestem przyzyczajona że zanim pójde spać to łykam jakieś specyfiki (oczywiście już je wszystkie odstawiłam). właśnie przed chwilką wstałam, patrzę....a tu okresik jest :P czyli pownnam łyknąć pierwszą tableteczkę...czy muszę zrobic to teraz, czy mogę zaczekać do wieczorka? albo łyknąć ją np. o 15 i codziennie przesuwać czas o godzinkę??(chociaż łatwo się wtedy pogubić ehhh ;/) czekam a niecierpliwością na Wasze opinie :) pozdrowinka, upalnej środy życze hehe :D

Gość s-x-e8502.pl
sprzedam jedno nowe opakowanie yasminelle, kosztowalo 45zl, sprzedam za 35 pozdrawiam

Gość s-x-e85o2.pl
prosze o kontakt na maila

Gość ssszalonaaaa
------> Plamkabianka nie żebym sie czepiała.... ale.... tak czytam twoje wypowiedzi.... i.... w jednej napisałaś że mieszkasz w Norwegii a w drugiej że chodzisz do lekarza w Gdyni.... trochę daleko masz do tago lekarza chyba??

Gość moze jezdzi do niego
raz na pol roku/rok na badania itp. wiele polek z anglii, irlandii czy norwegi tak robi, bo tam jest przerazjaco drogo :/ a przy okazji wizyty w rodzinnym miescie mozna zrobic badania :)

Gość miracle**
witam wpadam tu z informacjami o partii kobiet, poniewaz media jakos ją dyskryminuja poki co. Zastanowcie sie wiec, czy reprezentuje ona wasze intersy- w koncu kobiety stanowia 53 procent naszego spoleczenstwa. PK jest obecnie na progu wyborczym z poparciem 4-5%. oto postulaty - PK domaga sie: -opieki medycznej nad kobietami (zwłaszcza w okresie ciąży, porodu, badań okresowych) -przywrócenie funduszu alimentacyjnego -przyznanie nie jałmużny, ale godnych zasiłków wystarczających na wychowanie dziecka w ubogich rodzinach -zlikwidowanie domów dziecka na rzecz domów rodzinnych wyrównanie płac z mężczyznami -zaostrzenie kar w przypadku maltretowania kobiet, gwałtu czy zmuszania do prostytucji -realna polityka prorodzinna -opieka nad samotnymi matkami -edukacja seksualna -refundacja środków antykoncepcyjnych i leczenia niepłodności możliwość samostanowienia w kwestiach planowania rodziny Politycy zmieniają się, odchodzą z rządu, a kwestia polepszenia warunków życia kobiet i ich praw zostaje niezmieniona. Dlatego uważam, że kobiety powinny założyć własną partię, bez względu na to czy mają lewicowe czy prawicowe poglądy. Kobiety, które są aktualnie w parlamencie nie reprezentują wystarczająco naszych interesów. Tkwiąc w sporach ideologicznych nie załatwimy nawet tego minimum spraw dotyczących nas wszystkich i najbardziej bezbronnych - dzieci. pozdrawiam i zapraszam na strone: http://partiakobiet.org.pl

Mam pytanie, Czy jak pomylilam kolejnosc tabletek, tak jak jakby zaczelam od srodka.... to one beda dzialac?

do Plamkabianka---->nic sie nie stalo:)bo swietnie rozumiem twoje stanowisko, tylko chcialam wyjasnic nieporozmienie:) ja za wizyty w Olsztynie place od 60 do 100 zl w zaleznosci od celu wizyty,w tym badan. Za wyniki krwi(prob watrobowych i krzepniecia) zaplacilam 20zl. A dodam, ze mialam taka nauczycielke biologi ktora nas uswiadomila, ze lekarz ktory wypisuje recepte bez zadnych badan to bue lekarz:) Wiec dziewczyny badajcie sie najpierw i zadajcie tego od swych gin. Zdrowie wazniejsze niz kasa:) pozdrawiam

do magdaz --- .> z tego co dziewczyny pisza to wszystkie tabletki maja jednakowy sklad, wiec nic sie nie stalo ze pomylilas tabletki, beda one skuteczne jesli nie zapomnisz zadnej.

Gość pagoha
dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was schudla po Yasminelle? ten topik jest tak dlugi, ze zanim go przeczytam to osiwieje :P

Gość Plamkabianka
ssszalonaaaa ------> Plamkabianka nie żebym sie czepiała.... ale.... tak czytam twoje wypowiedzi.... i.... w jednej napisałaś że mieszkasz w Norwegii a w drugiej że chodzisz do lekarza w Gdyni.... trochę daleko masz do tago lekarza chyba?? Mieszkam na stale w Norwegii ale jestem w Polsce mniejwiecej co 3 miesiace i zawsze jak jestem w Polsce to niestety nie sa wakacje tylko ginekolog dentysta, dermatolog i tak dalej.. Wlasnie tak jak pisala kolezanka przedemna ze chodzi o cene, ale przedewszystkim tez o to ze w Norwegii panstwowo badania ginekologiczne wykonuje zwykly lekarz rodzinny, w powazniejszych przypakach wyspisuje skierowanie do ginekologa jesli ma przypuszczenie o raka albo w przypadku jakis powiklan powazniejszych lub zagrozenia ciazy.. Wiec wole chodzic w Polsce do swojego lekarze, ktorego uwazam za najlepszego... a mialam juz kilku, wiec mam porownanie.. :)

Gość pagoha
hop hop dziewczyny i jak moge liczyc na jakis kilogramik na minus :) ?

Gość zaczynam brac Yasminelle
to znowu ja;) Dzis kolejne pytanie z serii YASMINELLE ;) otóż mam taki no jakby to nazwac problem... dzis wzęłam chyba 10 tabletkę i bodajże od wczoraj wieczorem pojawiły sie u mnie bóle brzucha coś jakby takie przed okresem- no w zasadzie to takie same jak przed okresem? moze to coś oznaczac? czy to standard?

Gość zaczynam brac Yasminelle
dodam ze bóle nie sa uciązliwe i bardzo bolesne. takie nijakie. minimalne.

Gość teraz ja pytam.
mi to chyba nogi odpadną. rwą mnie tak,kłują. mam do Was pytanie poza tematem. czy słyszałyście może o problemach z nogami i w ogóle z krążeniem po innych tabletkach niż yasmin, yasminelle? nie chcę się nabawi jakiejś zakrzepicy czy innej choroby ;/

Gość kurde nie wiem jak wziac
mam pytanie.-na tabletkach sa podane dni tyg jesli dostane okres np w czwartek to mam wziac tabletek z napisem czwartek czy jechac od poczatku?jak wy to robicie?

Gość teraz ja pytam.
wziąc z napisem CZWARTEK,możesz tez z innego dnia,ale te nazwy dni są dla ułatwienia sprawy.

Gość justynia
Dziewczynyyyy, Znowu mam kłopot, proszę poradźcie... Zaczęłam brać pierwsze opakowanie Yasiminelle (moje pierwsze tabletki ever) - w dzień, kiedy pojawiło mi się plamienie (mam tak zwykle przed okresem, to zwiastuje okres, powiedzmy, "normalny") i... przez parę dni (3/4 ) okres się zatrzymał. Napisałyście, że to normalne, więc się uspokoiłam. Po tym czasie zaczęło się u mnie dziać coś w rodzaju "okresu", lecz przypominało to bardziej ostatnie dni miesiączki. Trwa to już 2 tygodnie, a niedawno zaczęłam plamić intensywniej i do tego doszły straaaszne skurcze macicy i ból w podbrzusiu... Czy to jest w porządku ? Tak się zdarza ? To moje pierwsze tabletki i stąd ta panika... Proszę - pomóżcie !!!

przy pierwszym opakowaniu plamienia to normalka, ból też- wiem z doświadczenia bo miałam tak samo