Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

agman - ja zawsze duzo piłam i często potem musiałam \"wychodzić\" :) Ale od kiedy biorę hormony (wczesniej bralam orgametril kilka miesiecy) to bardzo szybko się odwadniam. Raz jeszcze przy orgametrilu a drugi raz już przy yasminelle po zatruciach pokarmowych trafialam do szpitala na kroplówkę bo bylam tak odwodniona, ze traciłam przytomnosc. A wyniki badań i wszystko jest ok. Może to więc kwestia indywiualna organizmu. Nie piszę tego, żeby tu straszyć rzesze zaczynających branie Yasminelle, bo jak pisałam takie reakcje zaczely mi sie ogolnie przy braniu hormonów, ale tylko pocieszam Cię agman, ze nie jesteś sama :) Choicaz moje koleżanki ktore biorę yasminelle nie mają żadnych z takich przypadlosci. I dziewczynom z podobnymi przypadłsociami polecam taki proszek dla dzieci Orsalit. To elektrolity w proszku. Rozpuszcza sie w szkalnce wody i to uzupelnia braki glukozy i innych potasów, ktore czesto wystepuja przy odwodnieniu. Grunt to nie wpasc w paranoję i byc zaopatrzonym w butelkę wody. :)

Do agman--> ja tam tez czesto ostatnio chodze siku, tez prawda, pije roznych plynow wiecej, moze to za sprawa tego ze Y nie zatrzymuja wody w organizmie:) dlatego po nich nie czujemy sie takie napuchniete:) wole czesciej odwiedzac wc niz czuc se jak balonik :D

Gość DariSSa
hey Dziewczyny ! Ja wlasnie za tydzien wezme 1 opakowanie Yasminelle :P do tej pory przez 10 miesiecy bralam Janine :) i czulam sie po nich super!!!!! w ogole nie mialam plamien, glowa mnie tez nie bolala , na poczatku schudlam ze 2 kg a potem przytylam ze 2kg ale waga jest ok utrzymuje sie caly czas ta sama :) Walczylam przez pewien czas z tradzikiem i powiem ze po Janine moze nie na 100 % ale tak na 96% jest dobrze czasami cos mi wyskoczy (wiadomo) :P ale czuje sie bardziej komfortowo :) hmm..a jesli chodzi o piersi to niestety nie urosly mi a szkoda, moze po tych Yasminelle cos sie ruszy, zobaczymy :) a wlasnie Wam urosly troche piersi po Yasminelle :P? pozdro

dziewczyny a moze jest jakis lek,no nie wiem,cos co mozna brac razem z yasminelle zeby pryszcze nie wyskoczyly?bo sama nie wiem czy sprobowac z yasminelle mimo ze tyle osob pisze ze cera sie bardzo pogarsza....czy moze poprosic jednak o inne tabletki,bo akurat te mi ginek.przepisal na torbiele....jak myslicie?bo no moja kumpela dzis mi mowila ze ten sam ginek jej przepisal cyprest....

co do suchości pochwy..... właśnie skończyłam 4 opakowanie yasminelle..... suchośc pochwy miałam przez ok 2,5 opakowania.... później sytuacja drastycznie sie zmieniła..... więc trochę wiary i wszystko będzie ok

Gość Gosiakkk
Heja dziewczyny:) mam do Was pytanie.. Otóż wczoraj niestety przez nieuwagę i częściowo przez złe samopoczucie zrobiłam mały błąd w tabletkach:/ jeśli można napisać że jest mały:/ problem polega na tym, że zamiast iść zgodnie ze strzałką i rozpocząć nowy 2 tydzień z tabletkami wzięłam tabletkę też z poniedziałku ale z trzeciego tygodnia brania tabletek:/niee wiem jaki to może mieć teraz wpływ i jak powinnam teraz brać te tabletki:/ czy po prostu wrócić do tego prawidłowego tyg i wziąć tabletkę normalnie czy iść już tym zaczętym rządkiem:/Baaardzo Was prosze dziewczyny o odpowiedź:)Pozdrawiam:)

Gość akka22
Gosiakkk--------- nie ma zanczenia którą tabletkę wzięłaś - wszystkie maja ten sam skład więc nie ma się co martwić :-)

Gość milka22....
Witajcie dziewczyny!! A wiec ja wczoraj zaczelam drugie opakowanie Y i jak na razie jest wszystko ok!!:) Nie mialam w sumie zadnych skutkow ubocznych no moze oprocz tego ze chyba troszeczke piersi mi sie powiekszyly:D Pozdrawiam wszystkie Yasminelki!!!

Gość Darissa
tez bym chciala zeby piersi mi sie powiekszyly..... :P

Gość super_
ja jestem zadowolona z tych tabletek a najbardziej z tego faktu,że piersi mi urosły:) efekt juz widziałam po tygodniu zazywania tabletek piersi sa o rozmiar większe i musiałam kupic większe staniczki bo wszystkie były za małe!:)

Gość 3456
do agman-....mam te same objawy strasznie mnie suszy i mam zwiększoną diureze ale dużo pije sokw i czuje sie ok

Gość Ekus
hej laseczki:) mam pytanie. może troche głupie,ale kompletnie nie mam pojęcia o odpowiedzi na nie. czy tabletki hormonalne(biore oczywiscie Y) mają jakiś wpływ na badanie moczu,krwi,czy tez ob?

Gość Tyśka
Ekus--------> w ulotce pisze,że mogą mieć wpływ na takie badania i że przy interpretacji wyników trzeba lekarzowi powiedzieć, że bierze sie takie tabletki. A z innej beczki biorę yasminelle od tygodnia, jak narazie wszystko o, czuje sie po nich na 90% dobrze, jedyny minus to to,że od jakiś 2 dni nogi mnie bolą, nie można tego nazwqać drętwieniem, tylko no sama nie wiem taki dziwny ból...porównywalny do tego jak się przetańczy cała noc na wysokich szpilkach:/:/i potem nogi są takie nie swoje trochę. Miała może tak któraś z was? poza tym okres trwał mi 5 dni a od dwóch dni mam drobne plamienia, .no ale z czego piszecie ponoc tak może byc przez pierwszy miesiąc.OpróZz tego dość często chce mi się pić( w sumie zawsze duzo piłam, ale teraz to takie suszenie trochę) Poza tymi trzema rzeczami wszystko jak najbardziej w normie:)

Gość Tyśka
ps. napiszcie co myślicie o tych nogach...no bo nawet ciężko nazwać to bólem..bo to nie jest ból.tylko taki troszkę dyskomfort, no nie wiem jak to opisać, taki jak po długim chodzeniu w szpilkach...żaden inny opis nie przychodzi mi do głowy, tyle,że wcześniej czułam to w łydkach a teraz w udach:/ co o tym myślicie??

Gość Ewellka
hej dziewczyny!! mam problem, otoz.. od maja bralam harmonet, wczoraj bylam u gina i prosilam o zmiane, dala mi yasminelle.. a to dlatego ze przy drugim op. harmonetu do teraz mam bole zoladka w czasie okresu( zawsze sa to te same dni w trakcie krwawienia) wiec mysle ze to od tabletek. POza tym mam plamienie teraz, a zostalo mi 5 tabl. harmonetu, przerwa 7-dniowa, i pierwsze op. yasminelle( a mialam jeszcze plamienia przy pierwszym op. harmonetu) nie wiem od czego tak jest, poza tym harmonet byl dobry, oprocz tych bolow zoladka, czy myslicie ze yasminelle to dbry wybor? nie wiem, czy moze ktos mial podobny przypadek? pzdr

Do Tyśki:) Hej, ja też biorę Yasminelle i też czasami mam taie uczucie. W ogóle już od dawna. Kiedyś brałam Yasmin. Wydaję mi się, że może być to oznaka skłonności do wewnętrznych żylaków. Byłam z tym u lekarza(chirurga naczyniowca) w maju i tak powiedział. U mnie to się nie zdarza często, tylko np. raz/dwa razy w miesiącu, czasami częściej. I też to nie jest ból, tylko takie dziwne uczucie. W ogóle lekarz był strasznie zdziwiony, że się u niego pojawiłam. Mam 21 lat, a jego pacjenci to przynmajmniej 50-cio latkowie:) Zalecił mi przerwanie tabl., ale na razie potrzebuję je brać. Po prostu psychincznie nie wytrzymuje, jak mam sie zabezpieczac inaczej. Z jedej strony to dobrze, bo w koncu jestem odpowiedzialna, ale sama zaczynam sie bac o moje zdrowie w przyszlosci:( Pozdrawiam!

czy ktos brał spironol i yasminelle - chodzi mi o to czy jak się je stosuje razem to czy yasminelle zachowuja działanie antykoncepcyjne. będę wdzięczna za odpowiedz w tej sprawie.

Karusia Frytusia- powiedz ty mi po co ładujesz w młody organizm hormony skoro używasz gumek?????????????????????????????????????????? fakt-masz 100% pewność pigułki plus gumka, ale PO CO przecież pigułka to najskuteczniejsza metoda zapobiegania ciąży. dziewczyno opamiętaj się i czerp przyjemność z seksu!!!!!!!! jeśli będziesz je brała tak jak należy to możesz mieć pewność że nie zajdziesz w ciążę

Gość amber29
Yasminelle a yasmin. Czesc dziewczyny, czy ktos mial problemy z Yasminelle po kilku miesiacach brania?Ja jestem juz na 6tym blistrze i na 14tej tabletce zaczelam krwawic.Dostalam zwyczajnie okres, ktory jest dosc gesty i obfity!Bylam u lekarza i powiedzial zebym nie robila 7dniowej przerwy i przeszla odrazu na Yasmin bo ma wiecej hormonow.Czy ktos mial takie doswiadczenia ???

Gość muffy46
--->do hejwszystkim Hej. Ja też oprócz tabsów dodatkowo używam gumek. Może jestem przewrażliwiona ale uważam że lepiej dmuchać na zimne. Poza tym o dziwo zaproponował mi to mój chłopak, więc skoro dla niego ważna jest ochrona to dla mnie też :-)

Gość muffy46
A tak w ogóle dziewczynki to wiecie może jak Aspiryna działa na działanie yasminelle?? Bo ostatnio sie troszkę przeziębiłam i kuruję się właśnie Aspirynką.

Gość Zuzaaanna
Mam takie pytanie. chce zmienic pierwszy dzien miesiaczki. teraz koncze blister w srode a chce konczyc we czwartek. w instrukcji napisane jest tak : Jeżeli pacjentka przyjmuje tabletki zgodnie z instrukcją, menstruacja/krwawienie z odstawienia rozpocznie się w tygodniu bez tabletek. Jeżeli trzeba zmienić ten dzień, robi to się przez skrócenie (ale nigdy wydłużenie!) okresu bez tabletek. Na przykład, jeżeli okres bez tabletek rozpoczyna się w piątek, a chce się zmienić dzień na wtorek (3 dni wcześniej), trzeba rozpocząć nowy blister 3 dni wcześniej niż zwykle. Jeżeli bardzo skraca się okres bez tabletek (na przykład 3 dni lub krócej), może się zdarzyć, że nie wystąpi krwawienie podczas tego okresu bez tabletek. Może wtedy wystąpić plamienie (kropelki lub plamki krwi) lub krwawienie międzymiesiączkowe. z tego wynika ze musze sobie zrobic tylko jeden dzien bez tabletek. tylko wlasnie zastanwia mnie, czy to nie zmniejsza zabiezpieczenia przed ciaza. czy moj organizm nie potraktuje tego jak zapomnianej tabletki ... biore dopiero 4 opakowanie ... pewnie jak zwykle histeryzuje.. prosze o pomoc i z gory dziekuje.

Gość Zuzaaanna
do karusia-frytusia ja urpawialam sex juz w pierwszym tygodniu brania tabletek bez gumek...

Gość Tyśka
Convalia-------------> no to teraz widzę , że nie tylko ja tak mam z tymi nogami, to jestesmy dwie jak na razie:-p....troszke mnie przestraszyłas tym co Ci lekarz powiedział , że grozi to żylakiami... ale narazie chciałabym być w pełni zabezpieczona...zresztą to dopiero pierwszy tydzień brania, więc zobacze jak będe sie czuła póżniej....ale wiadomo zdrowie najważniejsze więc jak będzie gorzej to pewno zostawię te tabsy:)zobaczę czy to nie ustąpi, bo poza tym dziwnym odczuciem w nogach wszystko jest super i czuję się naprawdę normalnie.... a tak na marginesie też mam 21 lat:-)

Gość NIKUŚ 77
CZESC DZIEWCZYNY! Nie wiem czy to Wam w czyms pomoze ale juz biore 3 opakowanie Yasminelle.Z ta tylko roznica,ze nie przechodzilam z jednej antykoncepcji na druga.Zaczelam je brac po urodzeniu malego,kiedy to skonczylam karmic. Jak sie czulam na poczatku?--troche senna przez pierwszych kilka dni,troszke nudnosci,zachwiania nastroju,bolu zaladka i co bylo najbardziej meczace-to najpierw normalny okres(wtedy to wzielam 1 tbl w 1-szym dniu miesiaczki) a pozniej kolejny 2-gi tydzien miesiaczki,3-ci i 4 tydzien-plamienia.Tak wiec caly czas z podpaska lub z wkladka.Ale przetrzymalam to i po 2-giej miesiaczce juz wszystko w porzadku.W miedzy czasie dzwonilam nawet do swojego ginekologa i pytalam czy to normalne i czy mam ndal brac yasminelle-powiedzial tak,wiec bralam. Jak czuje sie teraz?--cera nie zmienila mi sie ,ani na lepsze ani na gorsze,nie tyje,nie chudne,okresy sa w wyznaczonych dniach,czyli po 21 tbl,moze troche nabrzmialy mi piersi,ale cudow sie nie spodziewam poniewaz sa zbyt niskie dawki,a szkoda bo przydalo by sie je troszke powiekszyc?! Przepraszam,ze tyle napisalam ale z tego co przeczytalam to mam tu najwieksze "doswiadczenie"w zazywaniu yasminelle i mam nadzieje,ze pomoge Wam w watpliwosciach,przynajmniej niektorych. Pozdrawiam serdecznie

Gość Mayze
To znowu ja, co prawda nie uzyskałam odp. na moje pytanie, ale problem juz rozwiazany, oczywiscie w aptece bez problemu wymienili Yasmin na Yasminelle (co oczywiscie bylo do przewidzenia). Dzis pisze do Was z innym pytaniem, mam nadzieje, ze teraz juz doczekam sie odpowiedzi, naprawde bardzo mnie to nurtuje. Otoz, lada dzien zaczne brac pierwsze opakowanie Yasminelle (lada dzien dostane okres) i martwia mnie te ewentualne plamienia, bo z tego co widze to kazda z Was dopadły na poczatku brania. Bardzo to dla mnie wazne, bo za 2 tyg jade na kilka dni do swojego faceta, myslałam, ze nareszcice odstawimy gumki,mialo byc po okresie, komfortowo, a tu obawiam sie tych plamien...napiszcie jak to u was bylo? Czy rzeczywiscie te plamienia sa bardzo prawdopodobne?

Gość Azumii
do Mayze --> wiesz zazywam Y ponad tydzien i co prawda mam krawwienia ale sa one tak niewielkie ze prawie nic nie widac na wkladce, bywaja co 2 dzien, nie caly czas, a wieczorami tez nic nie mam, wiec jak przyjezdza moj ukochany jest ok. Ale to tez zalezy od organizmu, z tego co czytałam niektore dziewczyny maja bardziej okres niz krawawienia;/ ale moze akurat bedziesz miec takie mikroskopijne krwawienia jak ja. Glowa do gory i buziaczki

Gość Mayze
Do Azumii, dziekuje bardzo za ekspresowa odpowiedz, troszke mnie pocieszylas, wlasnie wiem ze kazdy organizm reaguje indywidualnie,ale troche przerazilam sie czytajac te wszystkie posty, ze krwawienia i plamienia to norma przez pierwsze miesiace. W kazdym razie czekam ciagle na odpowiedzi. Pozdrawiam!