Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość lovemusicher
Jestem przy 16 tabletce z pierwszego blistra i dzis mialam na obu ramieniach bable jak by mnie cos ugryzlo, a teraz twarz mnie swedzi i czasami lydki i posladek. Mial ktos podobne odczucia, czy moze u mnie to zbieg okolicznosci i nic nie zwiazaneglo z YasminellE?

Gość Ostrożna/...
mam pytanie.Biore pierwszy raz tabletki....pierwsza zarzyłam w pierwszyd dniu okresu...brałam przez 3tyg. i teraz mam tydzien przerwy.W zasadzie ostatnia tabletke wzięłam w czwartek.Boje sie troche bo nie mam okresu....czy to normalne?Zdarzyło was sie tam??Moze mój organizm tak sie przyzwyczaja ...pomózcie...bo zaczynam panikowac.

Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zamiast pisać po tysiąc razy te same pytania na które nikt już nie ma siły odpowiadać, poczytajcie forum.... Słowo wam daje że na tych 211 stronach są odpowiedzi na WSZYSTKIE pytania..... nie idźcie na łatwizne.... bo ileż można odpowiadać na te same pytania.....

Gość Sandra 87
czesc dziewczyny, wiecie moze jakie skutki uboczne mi groza, gdy przerwe branie tabletek po 2 z drugiego opakowania ? I kiedy ureguluje mi sie cykl? zawsze mialam co 31 teraz mi sie zmienil przez tabletki, a chce sie zabezpieczac naturalnymi metodami, i nie wiem od kiedy moge znow obliczac dni plodne. dzieki i pozdrawiam

Gość madziulka20
lekarz ginekolog przepisal mi yasminelle. rano obudzilam sie i zobaczylam ze krwawie stwierdzilam wiec ze mam okres bo nigdy nie mialam takich krwawien i tego samoego dnia wzielam pierwsza tabletkę yasminelle. wszystko bylo dobre gdyby nie to ze nastepnego dnia okresu juz nie bylo. tabletki biore caly czas. ale nie wiem czy jak teraz bede sie ochac ze swoim chlopakiem to nie zajde w ciaze

biore o 22.ale wczoraj sie cos pomylilam i o 20 wzielam,nic sie nie stalo?skutecznosc jest zachowana?

Gość blę
dziewczyny czy któraś też tak miała...yasminelle biorę pierwszy raz...do końca listka zostały mi dwie tabletki a ja już dostałam okres..czy któraś też tak miała...jeśli tak to przy którym listku wszystko było już dobrze?

Gość Shiruu_
wracając do mojego pytania sprzed paru stron, to wy mi odpowiadacie patrząc na swoje wytyczne co do brania... czyli 1 dzien krwawienia i bierzesz tableki, ulotke czytałam i jest tam tylko troszeńke napisane o tym ze można zacząc pierwszy blister nie tylko w pierwszym dniu, ale jest dozwolone tez wziecie w 2,3,4 i 5 dniu. Ogólnie ulotka jest poświęcona braniu tabletke od 1 dnia krwawienia, co trzeba zrobic gdy sie zapomni itp, oprocz tego ze mozna zaczac pierwsze opakowanie w tych dniach, "pierwsze" na temat nastepnych opakowan w tym trybie brania nie ma ani slowa... ja prosilam o odpowiedzi zwiazane z moim trybem a nie waszym... jezeli kogos obraziłam to przepraszam, ale ulotke czytałam od deski do deski kilka razy... i jest tam opisany tylko jeden sposob brania a o reszcie jest tylko namiastka, ktora dotyczy tylko pierwszego blistra a nie nastepnych...

Gość ssszlonaaa
Shiruu_ bo kolejne blistry nie bierzesz zależnie od krwawienia!!!!!!!!!!!! I to akurat jest w ulotce!!!!!!!!!!!!!! bierzesz bliser robisz 7 dni przerwy i 8 dnia o tej porze co zawsze bierzesz 1-sza abletke z kolejnego blistra, niezależnie od tego czy okres jeszcze masz czy nie..... po prostu ją bierzesz..... i jak byś poczytała troche chociażby forum to byś się o tym dowiedziała

Gość N22
do leny, tak się zaczynam tym bólem matwić... oby wszystko było dobrze...

Gość lena 1985
dzieki, ze o mnie pomyslałas, ja tez sie strasznie martwie. Juz nawet zaczełam obmyslac jakies teorie skad ten brzuch bo gina ide dopiero w czwartek. i wymysliłam ze skoro to moje drugie opakowanie a piersza tabletke z pierwszego załam brac pierwszego dnia okresu i on trwał jakies 5 dni to zostało po okresie 16 tabletek, w czasie przerwy dostałam okres 3 dnia czyli 19 dnia od skonczenia poprzedniego, teraz wziałam juz 10 tabletek i moze moj organizm "mysli" ze powinien byc okres za 9 dni i dlatego mnie boli brzuch...Juz sama nie wiem. Pewnie jakies brednie wymyslam, ale czuje sie jak przed miesiaczka, identycznie...a moze ja dostane wczesniej krwawienie? kto to wie? mam nadzieje ze ginekolog pomoze...

Gość lena 1985
a jesli naprawde doszło do jajeczkowania...

do lena przez pierwsze 3 opakowania twój organizm się pzyzwyczaja.... ból brzucha w dolne części (jak przy okresie) jest skutkiem ubocznym..... nie ty pierwsza i nie ostatnia masz takie bóle

Gość lena 1985
dzieki ci wielkie kobieto!!pocieszyłas mnie, teraz juz nie bede miec az takich schizów, chociaz nadal troche sie boje. Niby wszytsko robiłam jak nalezy, o stałej porze zero wymiotów i biegunek itp, ale zawsze strach jest... znalazłam ciekawa strone - uniwersalne info o anty tu link http://www.ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?p=168682

Hej dziewczyny. Czytam forum i widzę,że jedna z was dostała okres mkiedy w opakowaniu były jeszcze 2 tabletki. ja też dostałam chyba okres ale ja mam jeszcze 7 tabletek do wzięcia... Czy któraś z Was też tak oprócz ble tak miała, bo zaczynam się stresować :( Proszę was laseczki o odpowiedż

Gość pyyyssiaa
MAM PROBLEM otóż przyjmuję yasminelle od dwóch miesięcy, w ciągu przyjmowania yasminelle w drugim miesiącu zdażyło mi się zapomnieć wziąć wieczorem jednej tabletki, w tym również dniu lekko mówiąć intensywnie kochałam się ze swoim chłopcem o tabletce przypomniało mi się rano i niezwłocznie przyjęłam tabletkę (z tego wynika iż opóżnienie trwało jakieś 10h) dziś mija już trzeci dzień odstawienia tabletek i nie mam okresu a nawet plamienia. denerwuję się czy moze to mieć przyczynę właśnie po tym jednym dniu gapiostwa?? prosze o odp

Gość anieleczka
Ja właśnie kończę 1 opakowanie. Stan mojej cery jest fatalny zastanawiam się czy nie przerwać:( Wyglądam okropnie!!! Pozatym mam straznie wrażliwe piersi;/ No ale przeraża mnie powrót do prezerwatyw boję się, ze nie damy rady znów się tak kontrolować..

Gość N22
tylko, że ja w sobotę skończę 4 opakowanie... tak jak ufałam tym tabletkom to teraz się boję. Poczekam na krwawienie bo w zasadzie to już mi te bóle przeszły.W końcu to jest niemożliwe!!!

Gość z4f
jak długo trwaja plamienie? bo ja kończę 1 opakowanie i ciaglę plamię :(

Gość aga aga
Ja wlasnie jestem przy koncu 2 opakowania. W sumie jeszcze sie nawet nie kochalismy z moim chlopakiem, bo jak zaplanowalismy kiedy bylismy w gorach to mialam krwawienie (ktore zreszta utrzymywalo sie podczas calego 1 opakowania) i jak juz bylo mniejsze i nadeszla ta chwila to jakos plomien nie zaplonal miedzy nami i po jakis pol h pieszczot zasnelismy:P Teraz biore dalej tabletki, bo wybieramy sie znow w gory:) Nie chcialam ich przerwywac, bo nie widzialam sensu w rozlegulowywaniu ogranizmu... to bardzo zle? ale teraz 2 najwazniejsze pytania? czy wy tez w ogole nie macie ochoty na pieszczoty? Odkad biore tabletki to za podniecenie mnie moj chlopak moglby dostac nagrode nobla:/ przeraza mnie to, bo ja zawsze uwielbialam z nim figlowac, a teraz nagle po 1,5 roku w ogole cialo moje nie reaguje:/ i nastepna sprawa, czy was tez tak bola piersi? ja az przestalam lubiec ich pieszczoty, bo nawet lekki ucisk boli mnie niesmiertelnie... uf... ale sie napisalam... pozdrawiam:)

Gość lena 1985
Co do bólu piersi to moge powiedziec ze w czasie pierwszego opakowania bolały mnie masakrycznie. Mam niestety dosc duzy biust, ktory po tabletkach jeszcze spuchł i nawet jak robiłam gwałtowniejszy ruch czy schylałam sie to miałam wrazenie ze ktos mi je urywa, takie niby szczypanie kłuche i ból, nie pozwalam ich nawet dotkanc facetowi, sama tez nie dotykałam bo tak bolały... teraz biore drugie opakowanie i jest troszke lepiej ale tylko troszke, niestety mam teraz inne zmartwienie bo bola mnie jejniki... Jesli chodzi o libido to tez mi zmalało ale tylko troche, dłuzsza gra wstepna załatwia sprawe...

Gość aga aga
a jest jakis sposob na podniesienie libido? powiem Wam , ze nawet dluzsza zabawa nie wywoluje u mnie nadzwyczajnych chetci ... obawiam sie nawet o nasz wyczekany 1 raz:/ jak ja bede chlodna to co na sile? :( i jeszcze jedno pytanko? czy bierzecie tabletke codziennie o tej samej godz? na ulotce jest napisane codziennie o tej samej porze, nie wiem czy rozumiec to jako pore dnia czy te sama godz ... Staram sie brac codziennie o 19.30, ale zdarza mi sie nawet do godz. pozniej :/ :/ :/

Gość Kaja161616
1 godzina to nie problem - mnie się to zdarzało (nawet i 2 godziny) i nic się nie działo. Gorzej jak różnica jest powyżej 12 godzin. Oczywiście lepiej, żeby to się nie powtarzało zbyt często - ja np. mam proszki zawsze w torebce i ustawiony alarm w telefonie :) A tak na marginesie, to jak dla mnie Yasminelle to badziewie :/ Wiem, że tabletki i reakcja organizmu na nie to sprawa bardzo indywidualna, ale ja biorę je od około pół roku, biorą je też moje dwie koleżanki i wszystkie już jesteśmy zapisane do naszych lekarzy żeby zmienić na coś innego :/ Efekty uboczne, które mamy to: ciągłe (naprawdę CIąGłE) siusianie, zaparcia, libido na poziomie zero i potworna nerwowość... Oczywiście nie mówię, że każda z nas ma wszystkie te dolegliwości - pisałam zbiorowo. Najgorsze jest to, że te problemy są bardzo nasilone - masakra z siusianiem, naprawdę mocne i długotrwałe zaparcia... Dziwne, że znam tylko 3 osoby, które używają Yasminelle i wszystkie mają z tego powodu problemy :/

Gość Kaja161616
Aha, zapomniałam jeszcze dodać ogólne kiepskie samopoczucie...

Gość AQUA 12
Dziewczyny.. hmm wziełam tabletki 9h później niz powinnam, wiem ze jest napisane ze do 12 h ale nie wiem jak to sie sprawdza w praktyce, jeszcze to jest pierwszy tydzień z opakowania, co prawda koniec ale ułee:(((co o tym myślicie? Pozdrawiam:*

Gość akka22
AQUA12----------- nie martw sie na zapas - powinno być ok.:-)

Gość Aneta_LDZ
A wiecie moze co sie stanie jesli wezme tylko 4 tabletki ? Mialam koncowke opakowania.. ktore chcialam dokonczyc, w miedzyczasie zadzwonilam do poradni zeby lekarz wypisal mi recepte i ZONK recepty nie dostane, mam przyjsc na badanie :/ Wzielam 4 tabletki, wiecej nie mam.. nowego opakowania nie dostane...

Gość AQUA 12
kurcze ale mam teraz schiza, no ale nic pozostało mi przeszło 2 tyg czekania na miesiączke mam nadzieje ze sie jej doczekam, bo będzie kiepsko.

Gość AQUA 12
Aneta_LDZ hmm wiesz ja korzystam z usług prywatnego gin i nigdy nie ma problemów;) ale te 4 tabletki wziełas z nowego opakowania czy skończyłaś stare bo nie rozumie, mozesz napisać jaśniej? to postaram Ci na to pyt odpowiedzieć.

Gość Słoneczko123
cześć dziewczynki:) mam pytanie...a raczej prośbę :) czy możecie mi polecić jakiegoś dobrego ginekologa w Krakowie ?? muszę sie wybrać do niego bo tabletki mi sie kończą :(( a poza tym chcę sobie zrobić badania. czekam na odpowiedz. pozdrawiam :)