Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość dziwaczne
biore najbardziej regularnie tabletki jak sie da, koncze 3cie opakowanie, mialam krwawienie z odstawienia po obydwoch opakowaniach. Przyjmuje je rano. Jednak dzis w nocy wymiotowalam... prosze Was, powiedzcie czy cos jest nie tak? Zakladam, ze nie przekonalam sie jeszcze do pigulek i kazdy stosunek odbywa sie z gumka...

Gość dziwaczne
do Sloneczko123 ja polecam Ci w krakowie pania dr Korabel. Jest swietna, przyjmuje na ulicy olszanskiej 5, tylko wczesniej trzeba sie zarejestrowac. Naprawde warto, polecam Wam dziewczyny ta doktorke.

Gość Słoneczko123
ja jakie sa u niej ceny za badania?? a był ktoś u dr. kisielewskiej ?? jakie jeszcze polecacie??

Gość dziwaczne
badania sa za darmo, bo ona to nie jest prywaciarz. jak ja bylam pierwszy raz to zrobila mi cytologie, badania hormonalne krwi i usg. naprawde warto. widac ze sie interesuje

Gość olga 85
Dziekuje Jajeczko za odpowiedz:) mam jeszcze pytanie- na ulotce jest napisane ze po biegunce lub wymiotach nalezy zazyc jeszcze jedna tabletke. A co jesli to nie byla ciezka biegunka, tylko najnormalniejsze w swiecie "oproznienie zoladka"? :) po ilu godzinach skladniki tabletki zostana wchloniete calkowicie do organizmu?

Gość AQUA 12
olga 85 po 3-4 h ;) ale jezeli nie jest to mocna biegunka nie ma co sie przejmować;)

Gość bohaira
Cześć dziewczyny, chętnie odkupie yasminelle. zmieniły mi się godziny zajęć i pokrywają się z godzinami przyjęć mojego lekarza.. nie bardzo mogę się teraz do niego udac!

Gość joninini
Witam dziewczynki,zjadłam opakowanie yasminell,i dzis byłam u mojego lekarza,niestety moje obawy potwierdziły się,bole nog wywołały tabletki anty,nie lekceważcie tego!!Lekarz powiedział mi ze przy takich objawach(bole nóg,uczucie cięzkości ,pojawiające się zyłki) tabletki 2 składnikowe całkowicie odpadaja,przypisał mi jednoskładnikowe cerazette,tylko jestem w czasie 7 dniowej przerwy i nie mam pojecia kiedy mam wziac teraz tabletke,lekarz był na tyle uprzejmy ze poinformował mnie ze wszystko jest w ulotce.......miał kots taka sytuacje?? pomocy1

Gość olga 85
Dzieki AQUA :) bo ja juz sobie czasami pierdolami lubie zawracac glowe:) czyli jesli minelo 8 godzin, to zakladam ze tabletka sie wchlonela juz dobrze, i nic sie nie stanie jesli to nie ostra biegunka? zreszta przeciez czlowiek to czlowiek i to normalne ze czasami musi ;)

Gość aga aga
Kaja 161616 dziekuje za odpowiedz:* dobrze, ze ja bolow nog nie mam :] chociaz jedno ...

Gość olga 85
A w Twoim przypadku AQUA mysle ze nie ma powodu do zmartwienia- nawet jak wzielas po 8h, to niedlugo po tym wzielas ta juz wlasciwa nastepna tabletke, wiec organizm otrzymal w danym czasie okreslona dawke hormonow..

Gość AQUA 12
olga 85 dziękuje Ci bardzo;) mam nadzieje ze będzie tak jak mówisz:D haha a najlepsze jest to ze wczoraj z moim męższczyzną:Prozmawialiśmy o dzieciach haha:D jak będą mieć na imie itp:PP a dzisiaj taka wpadka;P tzn no wczoraj już, ale dzisiaj wziełam tabletke, bo normalnie biore o 23 no czasami o 22 ... a wziełam o 7 rano ehh no a jezeli chodzi o Ciebie to faktycznie nie masz sie co martwić bo 8 godzin to sporo czasu ;) i tableteczka sie wchłoneła. Trzymaj sie:*

Gość Aneta_LDZ
bralam Y juz jakis czas i z ktoregos opakowania zostaly mi 4 tabletki wiec po przerwie (na krwawienie) zaczelam je brac i w tym czasie chcialam zalatwic nastepne opakowanie Dzwonie do poradni a pielegniarka kaze po miesiaczce przyjsc na badania (mam zrobic miesiac przerwy) Czyli z "nowego" opakowania wzielam 4 tabl. bo tyle mam i jutro juz nie wezme.. bede miala krwawienie? Szkoda mi 50zl na gin prywatnego zeby mi tabsy przepisal a nie mam skad zalatwic.. W ogole nie rozumiem mojego lekarza, co kilka opakowan mam robic przerwe, a w czasie tego miesiaca niby jak mam sie zabezpieczyc? Nie wierze prezerwatywom.. nie chce wpadki:/ Mieszkam z facetem i badz co badz kochamy sie raz, a czasem 2 razy dziennie..

Gość olga 85
AQUA pewnie ze bedzie tak jak mowie:) i rozumiem Cie, bo na ogol tez jestem zdolna do takiej wpadki;) a nie wiesz czy szczepionka przeciwko grypie nie ma nic do tabletek? pozdrowionka, trzymaj sie:*

Gość Yasminelle19
Hej dziewczyny... mam problem... zmieniam własnie tabletki z Regulonu na Yasminelle... i wyczytalam na ulotce ze mozna pierwsza tabletke wziac w pierwszym dniu po okresie jesli wczesniej sie nei przyjmowalo innych rodkow...ja wlansie mialam miesieczna przerwe po Regulonie... i czy moge rzeczywiscie wziac pierwsza tabletke Yasminelle w pierwszym dniu po miesiaczce? Baardzo proszę o szybka odpowiedz... z gory dziekuje.. :)

skoro teraz nie bierzesz pigułek to zacznij yasminelle w pierwszym dniu okresu tak jakbys brała pierwszą tabletke w życiu

Gość AQUA 12
olga 85 w ulotce nie ma nic napisanego o osłabieniu działania tabletek w czasie chorób, bo bądź co bądź gdy bierzemy szczepionke to wprowadzają nam martwe bądz osłabione patogeny choroby, tak więc ten stan organizmu tez mozemy nazwać chorobą. Antybiotyki działają na tabletki ale choroba raczej nie tak więc myśle ze nie ma co sie niepokoić;) Pozdrawiam:*

Gość Kicia123
elo mam wazne pytanie teraz zaczynelam 7 dn przerwe i okres powinnam dostac w srode a dzis dostalam krwawienie czy tak moze sie zadzyc Prosze o odpowiedz

Choroba czy osłabienie organizmu nie wpływa na pigułki :) Nie martwcie się.

Gość AQUA 12
moniak a to ze wezme je 9h(koniec 1 tyg) później niz powinnam? niby nie mineło 12 h:D ale to i tak sporo :P hehe potrzebuje drugiej osoby do potwierdzenia. Dobranoc:*

Czesc. Mam 19 lat i własnie ginekolog przepisała mi po raz pierwszy tabletki antykoncepcyjne Yasminelle (sa to moje pierwsze tabletki, od 1, 5 roku uprawiałam stosunek przerywany z moim partnerem i nie zaszłam w ciąże, a robilismy to bo bałam sie przytyc przez tabletki). Waże 164 kg i mam 168 cm wiec to było powodem przepisania mi tabletek z mniejsza zawartoscią hormonów. Bałam sie tez zaczac przyjmowac tabletek ponieważ czesto miałam problem własnie z krwawieniem np. 2 razy mój okres trwał po 20 dni i to bardzo obfity. Prosze dziewczyny powiedzcie mi czy to fakt ze przez mniejsza ilosc hormonów nie tyjecie?? przeczytałam duzo stron tego forum i przyznaje ze sie troche przestraszyłam z tym trądzikiem, i żylakami, bo ja zawsze miałam piękna cere. Prosze pomóżcie mi, chce wiedziec wszystko o tym przytyciu i o innych efektach ubocznych... z gory dziekuje bardzo.. pozdrawiam;*

Gość lovemusicher
Czesc dziewczyny. Mam takie pytanie i prosze o odpowiedz. Czy jezeli ktos zwymiotuje, albo bedzie mial biegunke po 8 h, lub wiecej od zazycia tabletki to powinien zazyc druga tabletke, czy juz nie ma takie potrzeby, bowiem zostala ona wchlonieta do 4 h??

Gość Azumii
dziewczyny pomocy ! nie zazywam tabletetk od okola tygodnia skonczyl mi sie okres pare dni temu, wczoraj kochalam sie z chlopakiem w gumce i dzis rano widze krew !! sporo jak na fakt ze nie mam plamien ani okreu, co to moze byc POMOCY :((((

Gość akka22
lovemusicher ---------- jeśli wymioty lub biegunka wystąpią po 4 godzinach lub więcej to nie musisz zażywać drugiej tabletki. Tamta sie wchłłoneła po 304 więc spokojnie. Azumii -------- nie bardzo rozumię...skończyłaś opakowanie, dostałas okres i po 7 dniach nie wzięłaś kolejnego opakowania???

Gość Azumii
tak, wlasnie glupio zrobilam bo wzielam 1 opakowanie, pozniej mialam przerwe, dostalam okres i 8 dni wzielam tabletke, i po dwoch tabletkach przerwalalam bo tak sie zle czulam. ostatnia tzn druga tabletke zazylam we srode, okres mi sie skonczyl z 3 dni temu, dlatego dziwi i przeraza mnie to krwawienie, myslicie ze to jakas reakcja na przerwanie tabletek, a moze stosunek byl za ostry ???

Gość isis87
nie sadze zeby to było od zbyt mocnego stosunku, przeciez krwawienie mialabys od razu po stosunku i przez noc by sie to podgoiło, mysle ze to jest spowodowane odstawieniem tabletek, miałas palmienia podczas brania wczesniejszego blistra?? ponawiam moje pytanie: czy co miesiąc latacie do lekarza po recepte czy istnieje mozliwosc dostania kilku opakowan na raz????

Gość isis87
do z4f: ja tez koncze pierwszy blister i przez caly czas mam male plamienia i zadndych innych efektow ubocznych na szczescie :) z tego co pisza tu dziewczyny to plamienia sa bardzo powszechne i utrzymuja sie do 3 m-cy czy istnieje mozliwosc dostania kilku opakowan Y na raz???

Gość olga 85
Hej dziewczyny, a nie wiecie czy mozna chodzic normalnie legalnie ;) na solarium podczas przyjmowania Yasminelle?

Gość Słoneczko123
=>isis87 to zależy od lekarza, ale jak poprosisz to na pewno wystawi Ci receptę na parę opakowań.

Gość AQUA 12
olga 85 spokojnie mozesz chodzić na solarium;) owszem mogą sie pojawić drobne przebarwienia, ale nie muszą ;)ja chodze na solarium:D ii nic sie nie dzieje:*